paefstra
Member
Μπα, νομίζω ότι η μαμή είναι η ανθρώπινη δημιουργία. Η βία είναι ο τρόπος που επιλέγει κανείς.η βια ειναι η μαμη της ιστοριας κτλ.
Μπα, νομίζω ότι η μαμή είναι η ανθρώπινη δημιουργία. Η βία είναι ο τρόπος που επιλέγει κανείς.η βια ειναι η μαμη της ιστοριας κτλ.
Η ιστορια εχει τα παντα Γκτσου. Πολιτισμο, οικονομια, τεχνολογια, εφευρεσεις, οικολογια, διπλωματια, αλληλεγγυη, κοινωνικη επανασταση, προοδο και τις μαυρες σελιδες βιας.Μα η Ιστορια αυτα εχει κυριως, η βια ειναι η μαμη της ιστοριας κτλ. Τι θες να διδαχθεις δηλαδη, για το μικρο σπιτι στο λιβαδι;
Τα περισσοτερα που αναφερεις ειναι ειτε υλη αλλων μαθηματων ειτε γεγονοτα των τελευταιων 300 χρονων μονο. Εσυ δεν εκανες για τη Γαλλικη Επανασταση και το Διαφωτισμο;Η ιστορια εχει τα παντα Γκτσου. Πολιτισμο, οικονομια, τεχνολογια, εφευρεσεις, οικολογια, διπλωματια, αλληλεγγυη, κοινωνικη επανασταση, προοδο και τις μαυρες σελιδες βιας.
Η ιστορια που διδαχθηκα εγω (και ο τροπος) ηταν ενα μαθημα πως να μισω τη διαφορετικοτητα. Πως να νιωθω τον Τουρκο, τον Αλβανο, τον Σκοπιανο εχθρο μου. Πως να θεωρω απειλη τον οποιδηποτε μη Χριστιανο. Πως να φοβαμαι τον Κομμουνισμο. Ειναι το καλυτερο εργαλειο τους για να χειραγωγουν τους εκκολαπτομενους πολιτες και να σπερνουν μονιμο φοβο στη μαζα ωστε να μην αντιδρα.
Ποιος θα φαει το κεφαλι του,να λες...Τιιιι κανουν τα κουκλακια στη πλατη του Μ. Ηγετη;;;
Ναι, οταν λεω μαθημα ιστοριας δεν αναφερομαι στο μαθημα της ιστοριας αυτο καθ' αυτο αλλα στο οτιδηποτε ιστορικο μαθαινεις στο σχολειο. Για τη γαλλικη επανασταση λιγα πραγματα με εμφαση την αλωση της Βαστιλλης και τις σφαγες του Λουδοβικου και των ευγενων. Και μπορει η γαλλικη επανασταση να στηριχθηκε στις αρχες του Διαφωτισμου, μπορει το αποτελεσμα να ηταν καλυτερο απο την πρωτερη κατασταση αλλα δεν την εχω και σε μεγαλη εκτιμηση καθως εθεσε τις βασεις για την αναπτυξη του εθνικισμου που εφερε και συνεχιζει να φερνει χιλια κακα στις ζωες των ανθρωπων.Τα περισσοτερα που αναφερεις ειναι ειτε υλη αλλων μαθηματων ειτε γεγονοτα των τελευταιων 300 χρονων μονο. Εσυ δεν εκανες για τη Γαλλικη Επανασταση και το Διαφωτισμο;
Σε τι σχολειο πηγες βρε τριπακια και διδαχθηκες μονο το μισος; Κι εμεις ειχαμε καθηγητη που εβριζε τους Παπες, αλλα δεν ειχε κι αδικο...
Εγω με τετοιες ιδεες γαλουχηθηκα. Αν πας για ενα καφε χειμωνα στη Βαλτα που λεει η Φενια και πιασεις πολιτικη κουβεντα (ή βρεθεις ως ακροατης) θα φριξεις με αυτα που θα ακουσεις.Καλα, δε μεγαλωσαμε ολοι εκει πανω, ουτε με τετοιες "ιδεες".