• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic v4. ®

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μα η Ιστορια αυτα εχει κυριως, η βια ειναι η μαμη της ιστοριας κτλ. Τι θες να διδαχθεις δηλαδη, για το μικρο σπιτι στο λιβαδι;o_O
Η ιστορια εχει τα παντα Γκτσου. Πολιτισμο, οικονομια, τεχνολογια, εφευρεσεις, οικολογια, διπλωματια, αλληλεγγυη, κοινωνικη επανασταση, προοδο και τις μαυρες σελιδες βιας.
Η ιστορια που διδαχθηκα εγω (και ο τροπος) ηταν ενα μαθημα πως να μισω τη διαφορετικοτητα. Πως να νιωθω τον Τουρκο, τον Αλβανο, τον Σκοπιανο εχθρο μου. Πως να θεωρω απειλη τον οποιδηποτε μη Χριστιανο. Πως να φοβαμαι τον Κομμουνισμο. Ειναι το καλυτερο εργαλειο τους για να χειραγωγουν τους εκκολαπτομενους πολιτες και να σπερνουν μονιμο φοβο στη μαζα ωστε να μην αντιδρα.

GTS

Member
Η βια και ο πολεμος υπηρχαν και θα υπαρχουν. Η μαχη του Μαραθωνα εσωσε τη νεοσυστατη Δημοκρατια και εδωσε τη δυνατοτητα να γινει το θαυμα που εγινε τα επομενα 60-70 χρονια. Χωρις Μαραθωνα δεν υπαρχει Δημοκρατια, Θεατρο. Στα βιβλια της Ιστοριας θυμαμαι να διδασκονται και τα μεν και τα δε. Η ανθρωποτητα ειναι και πολεμος και οδυνη και μισος, εκτος απο δημιουργια. Σημερα, στις καπιταλιστικες κοινωνιες γινεται και χωρις πολεμο η αδιανομη του πλουτου, αλλα μεχρι πριν 60 χρονια δε νοουταν κατι τετοιο.

GTS

Member
Η ιστορια εχει τα παντα Γκτσου. Πολιτισμο, οικονομια, τεχνολογια, εφευρεσεις, οικολογια, διπλωματια, αλληλεγγυη, κοινωνικη επανασταση, προοδο και τις μαυρες σελιδες βιας.
Η ιστορια που διδαχθηκα εγω (και ο τροπος) ηταν ενα μαθημα πως να μισω τη διαφορετικοτητα. Πως να νιωθω τον Τουρκο, τον Αλβανο, τον Σκοπιανο εχθρο μου. Πως να θεωρω απειλη τον οποιδηποτε μη Χριστιανο. Πως να φοβαμαι τον Κομμουνισμο. Ειναι το καλυτερο εργαλειο τους για να χειραγωγουν τους εκκολαπτομενους πολιτες και να σπερνουν μονιμο φοβο στη μαζα ωστε να μην αντιδρα.
Τα περισσοτερα που αναφερεις ειναι ειτε υλη αλλων μαθηματων ειτε γεγονοτα των τελευταιων 300 χρονων μονο. Εσυ δεν εκανες για τη Γαλλικη Επανασταση και το Διαφωτισμο;
Σε τι σχολειο πηγες βρε τριπακια και διδαχθηκες μονο το μισος; Κι εμεις ειχαμε καθηγητη που εβριζε τους Παπες, αλλα δεν ειχε κι αδικο...

GTS

Member
...and now for something completely serious.

Τιιιι κανουν τα κουκλακια στη πλατη του Μ. Ηγετη;;;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τα περισσοτερα που αναφερεις ειναι ειτε υλη αλλων μαθηματων ειτε γεγονοτα των τελευταιων 300 χρονων μονο. Εσυ δεν εκανες για τη Γαλλικη Επανασταση και το Διαφωτισμο;
Σε τι σχολειο πηγες βρε τριπακια και διδαχθηκες μονο το μισος; Κι εμεις ειχαμε καθηγητη που εβριζε τους Παπες, αλλα δεν ειχε κι αδικο...
Ναι, οταν λεω μαθημα ιστοριας δεν αναφερομαι στο μαθημα της ιστοριας αυτο καθ' αυτο αλλα στο οτιδηποτε ιστορικο μαθαινεις στο σχολειο. Για τη γαλλικη επανασταση λιγα πραγματα με εμφαση την αλωση της Βαστιλλης και τις σφαγες του Λουδοβικου και των ευγενων. Και μπορει η γαλλικη επανασταση να στηριχθηκε στις αρχες του Διαφωτισμου, μπορει το αποτελεσμα να ηταν καλυτερο απο την πρωτερη κατασταση αλλα δεν την εχω και σε μεγαλη εκτιμηση καθως εθεσε τις βασεις για την αναπτυξη του εθνικισμου που εφερε και συνεχιζει να φερνει χιλια κακα στις ζωες των ανθρωπων.
Γκτσου μεγαλωσα σε μια περιοχη οπου οι φιλοχουντικοι και οι φιλοβασιλικοι αποτελουσαν την απολυτη πλειοψηφια. Οταν ημουν παιδακι (πριν 25 χρονια) οι μη δεξιοι αντιμετωπιζονταν καπως ρατσιστικα και παντου ακουγες για τα "καλα" που εκανε ο Παπαδοπουλος στην Ελλαδα. Ευτυχως με τα χρονια, με το θανατο πεπαλαιομενων μυαλων, με την τουριστικη αναπτυξη, την προσμιξη Δυτικοευρωπαιων που ηρθαν για μονιμη εγκατασταση αλλα και οικονομικων μεταναστων απο τα ανατολικα κρατη η εικονα αλλαζει σιγα σιγα αλλα και παλι θελουμε πολυ δρομο. Το γυμνασιο και το λυκειο ηταν πιο φιλελευθερα απο την εξω κοινωνια αλλα και παλι συμμετειχαν στην εθνικη προπαγανδα.
Η συμμετοχη στις εθνικες γιορτες και παρελασεις ηταν υποχρεωτικες με τιμωρια περα απο τις απουσιες των ωρων που εχανες. Υποχρεωτικη αναρτηση/κατεβασμα σημαιας και εθνικου υμνου καθε Δευτερα και Παρασκευης, καθημερινη προσευχη οπου ησουν υποχρεωμενος να βγεις ανα τακτα χρονικα διαστηματα και να την λες εσυ. Επισκεψεις ιερεων συχνα για να εξομολογηθουμε. Κατηχηση απο ιερεις και δασκαλους για την ανωτερωτητα της ελληνικης φυλης και της ορθοδοξιας. Ελεος δηλαδη...

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
@tripakias τι μου θύμησες! 15-16 χρονώ, προ 15ετίας δηλαδή είχα πάει με μια φίλη μου Σεπτέμβρη στη Χαλκιδική,οι δυο μας,για βόλτα. Είχαμε την παιδική μας παρέα και πήγαμε βόλτα στη Βάλτα. Εκεί άκουσα για πρώτη φορά περί της υπεροχής των Ελλήνων ως έθνος, ότι η Ελλάδα από το διάστημα έχει ένα σταυρό από πάνω-αρα είναι ευλογημένη, ότι θα πάρουμε την Πόλη, ότι υπάρχει σχέδιο εξόντωσης του 'μιαρού ' έθνους των Εβραίων, κι όλα αυτά με επιχειρήματα . Ακουγα άναυδη και δε μπορούσα να πιστεψω πως παιδιά που πάνε ακόμα σχολείο γνωρίζουν τέτοια πράγματα και τα πιστεύουν με σθένος.
Με την άνοδο της ΧΑ , αρκετά χρόνια αργότερα, όλοι αυτοί που άνηκαν στη "μειονότητα" των ακραίων πήραν θάρρος και άρχισαν να μιλάνε ανοιχτά για τις φασιστοιδέες τους, να κυνηγάνε Πακιστανους ,να οργανώνουν συναντήσεις κλπ κλπ. Τραγική κατάσταση.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Καλα, δε μεγαλωσαμε ολοι εκει πανω, ουτε με τετοιες "ιδεες".
Εγω με τετοιες ιδεες γαλουχηθηκα. Αν πας για ενα καφε χειμωνα στη Βαλτα που λεει η Φενια και πιασεις πολιτικη κουβεντα (ή βρεθεις ως ακροατης) θα φριξεις με αυτα που θα ακουσεις.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος