paefstra
Member
Και λίιιιγο πιο βόρεια, τα ίδια.
Εσώκλειστο σε στρατιωτική σχολή σε είχανε πουλάκι μου;Η συμμετοχη στις εθνικες γιορτες και παρελασεις ηταν υποχρεωτικες με τιμωρια περα απο τις απουσιες των ωρων που εχανες. Υποχρεωτικη αναρτηση/κατεβασμα σημαιας και εθνικου υμνου καθε Δευτερα και Παρασκευης, καθημερινη προσευχη οπου ησουν υποχρεωμενος να βγεις ανα τακτα χρονικα διαστηματα και να την λες εσυ. Επισκεψεις ιερεων συχνα για να εξομολογηθουμε. Κατηχηση απο ιερεις και δασκαλους για την ανωτερωτητα της ελληνικης φυλης και της ορθοδοξιας. Ελεος δηλαδη...
Ή είσαι πολύ μικρή ή σε ξένο κολλέγιο σπούδασες...Εσώκλειστο σε στρατιωτική σχολή σε είχανε πουλάκι μου;
Το πρώτο σίγουραΉ είσαι πολύ μικρή ή σε ξένο κολλέγιο σπούδασες...
Εγώ είμαι παιδί της αλλαγής και έζησα το σχολείο τις δεκαετίες '80 - '90. Με την κατάργηση του πολυτονικού έκανα την εμφάνισή μου ως μαθήτρια. Για την δεκαετία του '70 δεν γνωρίζω, πάντως και αργότερα υπήρχαν κάποια φαινόμενα σαν αυτά που περιγράφει ο τριπάκιας όμως όχι σ' αυτόν το βαθμό και σίγουρα όχι σε όλα τα σχολεία της Αθήνας.Ή είσαι πολύ μικρή ή σε ξένο κολλέγιο σπούδασες...
Γιατί αυτά που λέει ο tripakias μια χαρά γινότανε και στα σχολεία της Θεσ/νίκης τη δεκαετία του '70.
Να προσθέσω ότι αυτά δυστυχώς συνέβαιναν και σε σχολεία της Πελοποννήσου όταν πρωτοδούλεψα, το 2002-03...Ή είσαι πολύ μικρή ή σε ξένο κολλέγιο σπούδασες...
Γιατί αυτά που λέει ο tripakias μια χαρά γινότανε και στα σχολεία της Θεσ/νίκης τη δεκαετία του '70.
Ρε παιδιά, μόνο σ' εμένα ακούγονται εξωφρενικά όλα αυτά;! Εξομολόγηση από παπά μέσα στο σχολείο;;; Καλά, προσευχή ακόμα και τώρα κάνουν κάθε πρωί στα σχολειά και αυτό για μένα είναι απαράδεκτο. Το βίτσιο πάντως να ανεβοκατεβάζουν τη σημαία φαίνεται πως το κόψανε. (Μόλις ρώτησα το γιο μου.)Να προσθέσω ότι αυτά δυστυχώς συνέβαιναν και σε σχολεία της Πελοποννήσου όταν πρωτοδούλεψα, το 2002-03...
Δεν ξερω, ηταν κι εποχες Χριστοδουλου τοτε κι ηταν στα χαι της η εκκλησια. Καθε Παρασκευη ερχοταν. Ειχε δικη του αιθουσα κι οποιος ηθελε πηγαινε. Οι δε ποινες που μοιραζε στους "αμαρτωλους" μαθητες ηταν το κατι αλλο. Σε οσους δε δεν πηγαιναμε ασκουνταν τετοια πιεση απο καθηγητες να παμε που μερικοι υπεκυπταν τελικως.Ρε παιδιά, μόνο σ' εμένα ακούγονται εξωφρενικά όλα αυτά;! Εξομολόγηση από παπά μέσα στο σχολείο;;;