• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic v3. ®

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Μηνύματα
1.619
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αποκλειεται να εισαι, μας κοροιδευεις. Τι εφαγες Ρουμπου;
Τσακαλάκι ;)

Όχι ήταν κλειστός, πήγα δίπλα στου Νικολαϊδη, ο 2ος καλύτερος...Και βγάζουν και ακανέ σοκολάτα (ενδιαφέρουσα γεύση, όχι να τρελαθείς)

Πήρα για δωράκι για πολλοστή φορά και είπα άντε ας ξαναδοκιμάσω κι εγώ μετά από...10 χρόνια

Μία μέρα και μισό κιλό ακανέδες μετά...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.612
Likes
29.891
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Τι 'ναι όλα αυτά? Μου φαίνεται πρέπει να ανέβω εκεί στο Βορρά για σεμινάρια...
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.798
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Ρε τι ειναι αυτα τα ακαταλαβιστικα που λετε?
Μιληστε ελληνικα!!:bleh::bleh::bleh:
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.073
Likes
12.301
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τσακαλάκι ;)

Όχι ήταν κλειστός, πήγα δίπλα στου Νικολαϊδη, ο 2ος καλύτερος...Και βγάζουν και ακανέ σοκολάτα (ενδιαφέρουσα γεύση, όχι να τρελαθείς)
Ουτε ο κανονικος με τρελαινει αλλα ειναι το μοναδικο λουκουμοειδες μαζι με το σουτζουκ λουκουμ που το τρωω ευχαριστα. Αγαπημενο σερραικο γλυκο οι μαρεγκες φυσικα.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.073
Likes
12.301
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μηνύματα
1.619
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Στις Σέρρες φημιζόμαστε για μαρέγκες;;

Άλλο και τούτο πρώτη φορά το ακούω!

Taver, όποτε θες - ο ακανές είναι είδος λουκουμιού με νερό από το Λαϊλιά και βουβαλίσιο βούτυρο.
 
Μηνύματα
1.619
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Πρόσεχε τι εύχεσαι....
Η ιστορία του ακανέ στις Σέρρες ξεκινά επί Τουρκοκρατίας, όταν οι Μπέηδες έκαναν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο Λαϊλιά Σερρών.Η παρασκευή του γινόταν με τις τεχνικές της εποχής: μέσα σε μεγάλα καζάνια έβραζαν ρετσέλια και πετιμέζια με νερό από την πηγή του Λαϊλιά. Γι' αυτό μάλιστα έμεινε και η ονομασία "Ακανές Λαϊλιά Σερρών". Λέγεται ότι το νερό του Λαϊλιά, καθότι ήταν δροσερό και ελαφρύτερο, ήταν το βασικότερο συστατικό και αυτό που έδινε όλη τη νοστιμιά στον ακανέ. Τα πετιμέζια και τα ρετσέλια αντικαταστάθηκαν με χυμό ζαχαροκάλαμου και νισεστέ. Σήμερα, αντί ζαχαροκάλαμου χρησιμοποιείται η ζάχαρη. Το παραπάνω μίγμα, αφού γινόταν πηχτό, πρόσθεταν φρέσκο βούτυρο και στο τέλος ξηρούς καρπούς. Κατά τη διαδικασία παρασκευής, επειδή χρειαζόταν πολύωρο ανακάτεμα, βρισκόταν πάντα εκεί ένας δούλος και ανακάτευε το μίγμα με μία ξύλινη κουτάλα. Όταν κρύωνε, το πηχτό αυτό μίγμα το έκοβαν σε μικρά κομμάτια και το σέρβιραν για γλυκό.

(βάζω ιδέες)
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μηνύματα
905.295
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom