• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Tαξιδι με παιδια

Soula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάι
Soula μπορεις να πεις λιγα πραγματα για το συγκεκριμενο παρκο και επισης ποσων χρονων ηταν τα παιδια?
Καλημέρα.Καταρχήν ο λογος που δεν μπόρεσα να απαντήσω αμέσως ήταν γιατί όταν ήρθε το μνμ εγώ ήμουν στην δουλειά και επειδή ήθελα να το αναπτύξω το θέμα προτείμησα να το κάνω το πρωί.Sorry για την καθυστέρηση.
Λοιπόν.Όταν είδα ότι μου ζητούσες να σου πω για το europa park χιλιάδες σκέψεις όρμησαν στο μυαλό μου.Η διαδρομή,η χαρά των παιδιών(10 και 6 χρονών τότε)
η Γερμανία,ΤΟ ΠΑΡΚΟ.Και αφού γίναν μέσα στο μυαλό μου όλα ένα κουβάρι,αποφάσισα να πάρω τα πράγματα από την αρχή.Από την είσοδό μας στο europa park.
Ξεκινήσαμε στις 9:00 το πρωί από το ξενοδοχείο μας που απείχε μόνο 15 λεπτά από το πάρκο.Ο ενθουσιασμός όπως καταλαβαίνεις μεγάλος.Καθώς πλησιάζαμε αυτό που είδαμε πρώτο ήταν το silver star το μεγαλύτερο τρενάκι που πέφτει από ύψος 70 μέτρων.Θεαματικό και φοβερό μαζί.Οι τσιρίδες των παιδιών (μικρών και μεγάλων παιδιών)ακούγονταν μέχρι την πύλη.Όταν δε φτάσαμε κοντά ήταν ακόμη πιο επιβλητικό απ`ότι φαινόταν.
Κόσμος πολύς ερχόταν μαζί με μας.Και αφού παρκάραμε στο μεγαλύτερο parking που έχω δει ποτέ,ξεκινήσαμε για την είσοδό μας στο πάρκο.Μαζί μας και πλήθος κόσμου.Από μωρά στο καροτσάκι μέχρι άνθρωποι 60-70 χρονών.Καταπληκτικό.
Και αφού πληρώσαμε τα εισητήριά μας...................................ουάου ξαφνικά είναι νιώθεις ότι μπαίνεις στην ονειροχώρα.Απίστευτο.
Ποντικάκια κάθε μεγέθους ,κλόουν,πριγκίπισσες,ξιλοπόδαροι,άμαξες με κάθε λογής ζωάκι μας περικυκλώσανε.Πάθαμε σοκ.Πόσο μάλλον τα παιδιά.Μαγαζιά παντού με ότι μπορείς να φανταστείς.Από διάφορα κουκλάκια ,ρούχα,στολές,και ζαχαρωτά-ω Θέ μου πόσα ζαχαρωτά.Σε ότι χρώμα σχέδιο μέγεθος μπορεί να ονειρευτεί κάθε παιδί.
Μπαίνουμε λοιπόν σε μια πόλη.Μια παραμυθένια πόλη.Να φανταστείς ότι χωρίζεται νοητά σε 13 χώρες και σε κάθε χώρα από αυτές βλέπεις διαφορετικά πράγματα.
Στην Ελλάδα τον Ποσειδώνα με τα αντοίστιχα τρενάκια που σχίζουν τα νερά,τα κτίρια βαμένα σε λευκό και γαλάζιο χρώμα και το όνομα του συγκεκριμένου χώρου ΜΥΚΟΝΟΣ.
Η σημαία μας φυσικά και το εθνικό μας φαγητό.ΣΟΥΒΛΑΚΙ.Έτσι θα φανταστείς την δομή της κάθε χώρας.Αλλά όλα αυτά μεταξύ τους ενωμένα με τέτοιο τρόπο.Παραμυθένιο.
Το πάρκο λοιπόν τεράστιο.
Πως να το γυρίσει όλο.Από που να πάς?Εκεί λοιπόν που καθόμαστε στα χαμένα,ένα τρενάκι έρχεται και μας λένε ότι όποιος θέλει να γυρίσει το πάρκο να ανέβει.
Ανεβήκαμε λοιπόν και μας έκανε το γύρω του πάρκου έτσι ώστε να δουμε όλες τις χώρες αλλά και όλα τα υπέροχα του πάρκου.Στην είσοδο της κάθε χώρας σταματούσε και όποιος ήθελε κατέβαινε.
Μεγάλη οργάνωση.Φοβερά πάρκα από πράσινο,ποτάμια γέφυρες ομορφιές που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα δώ.΄Και όλα πεντακάθαρα.Μέχρι και τις γόπες από τα τσιγάρα τις μάζευαν μία μία από κάτω.
Μπαίνοντας σε κάθε χώρα λοιπόν σου έδιναν πρόγραμμα για τα show που θα ακολουθούσαν μέσα στην μέρα.Οπότε είχαμε την ευκαιρία να επιλέξουμε αυτό που θέλαμε.
Χορό στον πάγο,θεατρικές παραστάσεις για τα παιδιά,και magic cinema.Τι να είναι αυτό?λέω.Τα παιδιά αρχίσαν να φωνάζουν για να πάμε να δούμε.Μια ουρά 100 ατόμων όμως με εκανε να διστάζω.Όταν όμως είσαι με παιδιά............καταλαβαίνεις.Περιμέναμε υπομονετικά για την είσοδό μας στο magic cinema.Στην είσοδο μας μοίρασαν γυαλιά για 4G.Τα φορέσαμε μόλις ξεκίνησε η προβολή.Μαγικό.Μπορούσες να απλώσεις το χέρι σου και να πιάσεις τα πουλιά και τα ψάρια,χιλιάδες ψάρια.Ξαφνικά.....παγόβουνα αρχίζουν να σπάνε πάγοι,πέφτουν επάνω μας νερά από παντού,οι καρέκλες μας κουνιούνται και κάνουμε πίσω μήπως πέσουν επάνω μας τα κομμάτια............Δεν έχω λόγια.Υπέροχο.
Ότι είδα εκεί μέσα (europa)ήταν υπέροχο ανεπανάληπτο και μιά εμπειρία που αν και την έζησα στα 35 μου χρόνια,έγινα πιο παιδί από τις κόρες μου.
Οι ώρες εκεί περνάνε χωρίς να το καταλάβεις αλλά το βράδυ που γυρίσαμε τα πόδια μας μαρτυρούσαν πως η μέρα που πέρασε δεν ήταν απλά γεμάτη.
Όλα αυτά που σας είπα είναι μό το ένα χιλιοστό από αυτό που θα δείτε αν επισκευθήτε το europa.Θα προσπαθήσω να επισυνάψω ένα βίντεο για να πάρετε μία μικρή γεύση,γιατί τελικά είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις με γραπτό λόγο κάτι.
Ουφ τελείωσα.Και επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις.............Λόγω του ότι αργεί να κατέβει το αρχείο για το video που θέλω να σας δείξω,θα σας το στείλω το βράδυ,μόλις επιστρέψω από την δουλειά.
Το υπόσχομαι.Καλό μεσημέρι σε όλους:p

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες Soula :) φαινεται οτι περασατε καταπληκτικα!
Περιμενουμε και το βιντεο μολις μπορεσεις..και παλι θενκς!

Soula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάι
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες Soula :) φαινεται οτι περασατε καταπληκτικα!
Περιμενουμε και το βιντεο μολις μπορεσεις..και παλι θενκς!
Από χθες προσπαθώ να ανεβάσω το αρχείο είτε για βίντεο ή για φωτογραφίες αλλα δεν μπορώ.Δεν ξέρω γιατί.sorry.Μόλις μπορέσω θα σας το στείλω:(

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ

Λοιπόν αγαπημένοι φίλοι travelstorites η πρώτη μου μεγάλη περιπέτεια με τα παιδια μου μαζί 15 μέρες οδικώς στην Ιταλία έλαβε τέλος ...
Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας ...χωρις τις δικές σας συμβουλές δεν θα τα καταφερνα Πέρασα ωραία ...έμεινα έκπληκτη με την ομορφιά της Τοσκάνης και με το μεγαλείο της Ρώμης !!
Η Φλωρεντία με απογοήτευσε ίσως επειδή έβρεχε ..δεν ξέρω αλλά μετά τις άλλες ωραίες μεσαιωνικές πόλεις της Τοσκάνης μου φάνηκε κάπως...μια πολη με υγρασία μουχλιασμένη...Τα παιδια βγάλαν ηρωικά το πρόγραμμα εξοικιώθηκαν με πάρα πολλά και δεν μετανοιώνω με τίποτα που τα πήρα μαζί μου!!Το συστήνω σε όλους σας να ταξιδεύετε με τα παιδια σας αξίζει η ταλαιπωρία ...Το ασχημο ήταν οτι μας έπιασε μια βαρβατη ίωση γαστρεντερίτιδας στη Ρώμη ευτυχώς πρώτα εμένα οποτε το πρόγραμμα βγήκε κανονικά ,τη κόρη μου τη μέρα του ταξιδιού επιστροφής και το γιο μου σήμερα μόλις (γυρίσαμε την Κυριακή)
Το άλλο ασχημο ήταν τα ξενοδοχεία ειδικά στη Ρώμη το πλήρωνα 130 ευρώ και ήταν το υπόγειο ενος σπιτιού στη κυριολεξία ενας τεράστιος χώρος άβολος δεν είχε ουτε ντουλάπα για τα ρουχα μας αλλα ειχε 6 κρεβάτια !!Σοβαδες πεφταν απο παντού ,υγρασία ....το μπάνιο χαλια.
Και να φανταστείτε οτι είχε το καλύτερο βαθμό μέσα στο venere για αυτο το διαλεξα και πράγματι τα τρίκλινα και δίκλινα δωμάτια ηταν πολύ καλύτεερα και πάνω απο την επιφάνεια της γης !!!
Την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεκτική !
Καλα σας ταξίδια

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Θα σας καταθεσω τις εμπειριες μου απο τα ταξιδια στο εξωτερικο με παιδια. Γεννηθηκαν το 1990 και 1993, καντε την αφαιρεση και βρειτε την ηλικια τους στο καθε ταξιδι. Να σημειωσω οτι δεν ειμαστε απο αυτους που ξυπνανε στις 10, γυρνανε όσο προλαβουν και αφιερωνουν χρονο για μεσημεριανη ξεκουραση, αντιθετα ειμαστε στο τρεξιμο απο το πρωι ως το βραδυ για να χαρουμε οσο μπορουμε περισσοτερο τα μερη που επισκεπτομαστε.
2002 πηγαμε Παρισι -disneyland 7 μερες, 2004 γυρος Ισπανιας 10 μερες, 2005 Περου Βολιβια Χιλη 17 μερες (ενα ταξιδι συναρπαστικο αλλα πολυ μα πολυ κουραστικο), 2006 Κινα 15 μερες, 2008 Βερολινο 7 μερες. Τα ταξιδια αυτα τα καναμε με τα παιδια. Αν τα ρωτησεις θα σου πουν και τα 2 οτι το καλυτερο ηταν στο Περου, δευτερη θεση παιρνει η Ισπανια και τριτη το Παρισι - ντισνευλαντ. Αρα στην περιπτωση μου δεν ειναι η ανεση που μετραει για να αξιολογησουν τα παιδια ενα ταξιδι αλλα η εμπειρια που τους προσφερει.
Και μια καλη προταση: αν θελετε να μην ξανακουσουν τα παιδια την λεξη ταξιδι και να γυριζετε μονοι σας τον κοσμο, πηξτε τα στα μουσεια και στα μερη πολιτιστικου/εκπαιδευτικου ενδιαφεροντος. Εγγυωμαι οτι θα θελουν να πανε σχολειο ακομα και τις κυριακες, αρκει να μην ξαναρθουν μαζι σας.

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
αν θελετε να μην ξανακουσουν τα παιδια την λεξη ταξιδι και να γυριζετε μονοι σας τον κοσμο, πηξτε τα στα μουσεια και στα μερη πολιτιστικου/εκπαιδευτικου ενδιαφεροντος. Εγγυωμαι οτι θα θελουν να πανε σχολειο ακομα και τις κυριακες, αρκει να μην ξαναρθουν μαζι σας.
Όλα με μέτρο φίλε μου. Υπάρχουν μουσεία και εκθέσεις σχεδιασμένα για παιδιά ή τουλάχιστον φιλικά σε παιδιά που αποτελούν αξέχαστες εμπειρίες. Συνήθως τα μουσεία φυσικής ιστορία και επιστημών είναι και πολύ εκπαιδευτικά και πολύ διασκεδαστικά.

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Να πω κι εγω την γνωμη μου,η οποια ειναι καπου στη μεση...
Δηλαδη εμεις πηγαινουμε και μονοι μας καποια ταξιδια, αλλα και όλοι μαζι! Πιστευω οτι χρειαζεται και το ζευγαρι να κανει και καποια ταξιδια μονο του-οταν βεβαια υπαρχει παντα πισω γιαγια-παππους. Εξαλλου θελουμε να παμε και σε καποια μερη που ειναι ακατάλληλα για παιδια.:roll: Ετσι απόταν γεννηθηκε πηγαμε μονοι μας Μαροκο-Μεξικο-Τζαμαικα και καποια τριημερα σε Ευρωπη.
Από την άλλη θελουμε να μαθει να προσαρμοζεται παντου κι οχι μονο στο κρεββατακι της και να μαθει να της αρεσουν τα ταξιδια και οι μετακινησεις,γιατι αυτον τον τροπο ζωης εχουμε διαλεξει... Ετσι τα γενεθλια της τον 1ο χρονο τα γιορτασαμε Μαλδιβες. Οταν ηταν 1,5 πηγαμε Παρισι-Μιλανο. Κοντα στα 2 Κουβα και μολις γυρισαμε-τωρα ειναι 27 μηνων-από 15 μερες οδικως Ισπανια -Πορτογαλια. Το πιο δυσκολο ηταν το τελευταιο αφου καναμε σχεδον 3000 χιλιομετρα. Στην Ελλαδα εκδρομες δεν της αναφερω,το θεωρω ευκολο επιχειρημα..Γενικα πιστευω ομως οτι τα παιδια προτιμανε μερη με θαλασσα..:cool:

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Όλα με μέτρο φίλε μου. Υπάρχουν μουσεία και εκθέσεις σχεδιασμένα για παιδιά ή τουλάχιστον φιλικά σε παιδιά που αποτελούν αξέχαστες εμπειρίες. Συνήθως τα μουσεία φυσικής ιστορία και επιστημών είναι και πολύ εκπαιδευτικά και πολύ διασκεδαστικά.
Συμφωνω απολυτα και τηρω οσο μπορω την εννοια του μετρου που αναφερες, εστω και με κοστος χρονου και χρηματων.. Ομως τονιζω πως σε ενα ταξιδι δεν μπορεις να πηξεις τα παιδια στα μουσεια και τις σχετικες δραστηριοτητες αλλα να τα ενταξεις σαν μια παρενθεση στο ολο προγραμμα, κατι που εφαρμοζω εγω. Για παραδειγμα στη μαδριτη αλλη μερα πηγαμε στο prado, αλλη μερα στο reina sofia (picasso, dali κλπ) και αλλη μερα πηγαμε στο toledo για να δουμε τα εργα του ελ γκρεκο στο υποτιθεμενο σπιτι του. Αιτια, ο φοβος μου οτι αν τα εκανα ολα σε μια μερα φευγοντας νωριτερα τα παιδια θα ενιωθαν σαν να πηγαιναμε σε υποχρεωτικη περιοδεια.
Βεβαια η μεγαλη πικρα μου ηρθε οταν διαπιστωσα οτι ενθουσιαστηκαν περισσοτερο με την κιθαρα των led zeppelin που ειδαν στο madrid hard rock cafe παρα με τα εργα του dali που ειδαμε στο μουσειο (εκεινη την περιοδο που πηγαμε ειχε αφιερωμα και ειχαν φερει εκθεματα και απο αλλα μουσεια).

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Συμφωνώ με τον Σωκράτη. Τα παιδιά πρέπει να έχουν την αίσθηση οτι κάπου λήφθηκαν υπόψη και οι δικές τους ανάγκες στη διαμόρφωση του προγράμματος. Αν τα ταράξει κανείς στο shopping (το ένα άκρο) και στο μουσείο (άλλο άκρο) θα τα φτύσουν και θα μετανοιώσουν την ώρα και τη στιγμή. Επειδή το Λούβρο για παράδειγμα χρειάζεται μια εβδομάδα για να το δει κανείς, δε σημαίνει οτι το ταλαίπωρο θα αντέξει μια επίσκεψη που θα διαρκέσει από το πρωί ίσαμε το βράδι. Όταν παλιά επισκεπτόμασταν μουσεία μαζί με την κόρη μας, προσπαθούσα να μην ξεπερνάει η επίσκεψη τις 3 ώρες το πολύ. Μετά το παιδί νομίζω οτι κουράζεται και δεν αντέχει πια. Επίσης όταν επρόκειτο να ταξιδέψω με την κόρη μου και το πρόγραμμα είχε μουσείο, φρόντιζα να ενημερώνομαι σχετικά με τα εκθέματα του μουσείου ώστε να μπορώ να τα παρουσιάσω με τρόπο που να ταιριάζει στην ηλικία και στα ενδιαφέροντά της. Με αυτόν τον τρόπο ποτέ δεν είχαμε κανενός είδους πρόβλημα και μάλιστα το χάρηκε. Φυσικά πρέπει να σέβεται κανείς και την ιδιοσυγκρασία του παιδιού του. Αν κάτι δεν το ενδιαφέρει, ας μην επιμείνει πάνω εκεί, ας κάνουν κάτι άλλο. Δυστυχώς έχω παρατηρήσει οτι πολλοί γονείς όταν παίρνουν μαζί τα παιδιά τους στο ταξίδι φαίνεται σα να θέλουν να προσαρμοστούν τα παιδιά στο πρόγραμμά τους, αντί να θεωρούν οτι στο ταξίδι τους δίνεται η ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί και να κάνουν πράγματα που ευχαριστούν όλους. Αλλιώς δεν έχει νόημα να ταξιδεύει κανείς με παιδιά.

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Συμφωνώ απολύτως και με τους δυό σας.
Ακόμα και εδώ στην Αθήνα που ζούμε, όλοι απορούνε όταν ακούνε ότι η κόρη μου έχει επισκεφθεί σχεδόν όλα τα μουσεία της πόλης και ακόμα τα λατρεύει. Το μυστικό είναι ότι ποτέ δεν έχει πάει να "δει" ένα μουσείο, πάντα βρίσκω ένα καλό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και με την ευκαιρία βλέπουμε και ένα μικρό κομμάτι του μουσείου κάθε φορά. Στη Ρώμη που πήγαμε πέρυσι, πήγα μόνη μου στην Borghese ενώ εκείνη βολτάριζε με τον πατέρα της, αναγκαστικά όμως την πήραμε μαζί στο Βατικανό και δεν της άρεσε καθόλου.
Πολλά μουσεία στο εξωτερικό έχουν φυλλάδια για παιδιά με εύκολα παιχνίδια που μπορεί να κάνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Και οι γονείς όμως μπορούν να ετοιμάσουν ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν είναι δύσκολο: Για παράδειγμα βρίσκετε από το ιντερνετ κάποια έργα που έχει το μουσείο, τα τυπώνετε και βάζετε το παιδί να κάνει ένα "κυνήγι θησαυρού" μέσα στις αίθουσες για να τα βρει. Μπορείτε να φτιάξετε ακροστοιχίδες ή σταυρόλεξα με πληροφορίες που θα δει μέσα (πχ τα ονόματα των ζωγράφων που έχουν φιλοτεχνήσει τα έργα αυτά). Μπορείτε ακόμα να "σβήσετε" ένα κομμάτι του πίνακα και να το συμπληρώσει αυτό.
Ανάλογα με την ηλικία, μπορείτε να βρείτε πλήθος τέτοια παιχνίδια για να μην είναι η επίσκεψη μονότονη. Τα παιδιά δεν μπορούν να είναι παθητικοί θεατές, θέλουν δράση, μόνο έτσι αγαπούν αυτά που βλέπουν.

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
ευχαριστώ Ερση !:clap:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638