• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Μετρό Θεσσαλονίκης

paefstra

Member
Άσε που εγώ νιώθω ότι με την κάρτα ξοδεύω με πολύ μεγαλύτερη ευκολία, με τα μετρητά είμαι πιο μαζεμένη. Θα μου πεις το εισιτήριο θα σε σώσει; Όχι φυσικά, αλλά λεω σε ένα γενικό πλαίσιο ότι δεν είναι λειτουργικό για όλους τους πολίτες να είναι όλα μόνο ηλεκτρονικά.
Εδω και χρονια εχω παλεψει το ψυχολογικο κομματι με εναν τροπο που ανεφερε κι αλλο μελος αλλα δεν θυμαμαι ποιο. Εχω κανονικα τα μετρητα και ο,τι βαζω στην καρτα τα αφαιρω απο το πορτοφολι μου για να β λ ε π ω τι κανω και πως αδειαζει :)

Nikos86

Member
Ναι, αυτό εννοώ. Αν μπορείς να πας στο μηχάνημα και να αγοράσεις 3 ξεχωριστά εισιτήρια με μια συναλλαγή. Επειδή σε μας δεν μπορείς. Αν πατήσεις παραπάνω από 1 εισιτήριο, θα σου εκδώσει το 1 με αντίστοιχο αριθμό διαδρομών που όμως δε μπορείς να χτυπήσεις για παραπάνω άτομα την ίδια στιγμή.
Μπορείς και τα 2 εδώ στην Αθήνα! Και να βγάλεις 2 ή και περισσότερα εισιτήρια με τη μία. Δεν θυμάμαι μέχρι πόσα. Μέχρι 2 έχω βγάλει ίσως και 3. Και να φορτώσεις παραπάνω διαδρομές σε ένα εισιτήριο. Δεν ξέρω αν γίνεται και με τα μειωμένα

chrisbd

Member
Μπορεις να κοψεις πιο πολλα εισητηρια με τη μια αλλά οπως και να εχει δεν γινεται και με κάρτα παρα μονο με μετρητά οποτε πρεπει να δωσουμε τα "ευσημα" σε αυτον που ειχε αυτη την απιθανη σκεψη και πρωτοβουλία..

Αλλά στην Αθηνα τωρα υπηρξα κ@@@@@ρδος και παρκαρα οπου πηγαινα χωρις πολυ κοπο Πειραια Καλλιθεα Ιλίσια κλ και σημερα το πρωι λεω για ποσο θα ειμαι τυχερός οποτε λεω ας παω να βρω εισητηρια για να κινηθω.. ψαχνοντας μαθαινω πως πρεπει να κανω κανα 2 χιλιομετρα για να αγορασω ... ρε δε @#@#@#@# πρωι πρωι που θα κανω 2 χιλιομετρα για να παρω εισητηρια;; δηλαδη αν δεν κινεισαι με μετρο που εκει αγοραζεις εισητηρια με λεωφορεια και αλλα μεσα την εβαψες εσυ επισκεπτη.. πρεπει να αγοραζεις για την επομενη επισκεψη σου οταν και οποτε αυτη συμβεί..

Last edited:

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Μπορεις να κοψεις πιο πολλα εισητηρια με τη μια αλλά οπως και να εχει δεν γινεται και με κάρτα παρα μονο με μετρητά οποτε πρεπει να δωσουμε τα "ευσημα" σε αυτον που ειχε αυτη την απιθανη σκεψη και πρωτοβουλία..
Μια ακόμη παιδική ασθένεια, δήθεν.
Για μπατσες είναι.
Δεν θα πω σε ποια πόλη, δεν έχει σημασία, μπορείς να βγάλεις το εισιτήριο σου ονλαιν πχ από το κινητό σου, μπορείς και σε αυτόματο πωλητή στην στάση.
Όταν το βγάζεις από τον αυτόματο πωλητή κοστίζει 2,70€, όταν το βγάζεις ονλαιν κοστίζει το ίδιο εισιτήριο 2,20€.

Γιατι άραγε να το έκαναν οι κουτόφραγκοι αυτό, ενώ τα δικά μας τα σαΐνια δεν το σκέφτηκαν καν, με αποτέλεσμα να βιώνουμε όλα αυτά, τα τραγελαφικά με την έκδοση εισιτηρίων;

Η αναποτελεσματικότητα στα καλύτερα της...

kabamarou

Member
Η φωνή που αναγγέλει τις στάσεις στο metro Θεσσαλονίκης μου θυμίζει αρκετά την φωνή που αναγγέλει τις στάσεις στο metro Αθήνας και εφόσον είναι ίδια η εταιρία αναρωτιέμαι μήπως είναι ίδια και η φωνή. Γνωρίζουμε κάτι;

Επίσης άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι οι άνθρωποι μέσα στο metro για την ώρα συμπεριφέρονται λίγο πιο ευπρεπισμένα σε σχέση με το πώς συμπεριφέρονται στην υπόλοιπη πόλη. Ακόμη και όταν έχει πάρα πολύ κοσμό. Η αιτία πιστεύω ότι είναι οι πολύ όμορφες και καθαρές εγκαταστάσεις και συρμοί. Η όμορφη αισθητική εμπειρία μπορεί να αλλάξει σε κάποιο βαθμό και την συμπεριφορά του ανθρώπου. Δημιουργείται έτσι η απορία για το πόσο διαφορετικοί ίσως θα ήμασταν όλοι στην Θεσσαλονίκη αν είχε για παράδειγμα περισσότερο πράσινο

paefstra

Member

Αλλά στην Αθηνα τωρα υπηρξα κ@@@@@ρδος και παρκαρα οπου πηγαινα χωρις πολυ κοπο Πειραια Καλλιθεα Ιλίσια κλ και σημερα το πρωι λεω για ποσο θα ειμαι τυχερός οποτε λεω ας παω να βρω εισητηρια για να κινηθω.. ψαχνοντας μαθαινω πως πρεπει να κανω κανα 2 χιλιομετρα για να αγορασω ... ρε δε @#@#@#@# πρωι πρωι που θα κανω 2 χιλιομετρα για να παρω εισητηρια;; δηλαδη αν δεν κινεισαι με μετρο που εκει αγοραζεις εισητηρια με λεωφορεια και αλλα μεσα την εβαψες εσυ επισκεπτη.. πρεπει να αγοραζεις για την επομενη επισκεψη σου οταν και οποτε αυτη συμβεί..
Αν εχεις προσωποποιημενη καρτα τη φορτιζεις ον λαιν. Δεν το κανω συνηθως αλλα γινεται. Βγαινει σε 5 λεπτα σε εκδοτηριο μια φορα και την εχεις για παντα
Ath.ena Card App – ΟΑΣΑ

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Κάποιοι έχετε πάθει παροξυσμό με το θέμα του μετρό στη Θεσσαλονίκη. Χαλαρώστε λίγο και αφήστε το μέσο μεταφοράς να εξυπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο έγινε! Μη ξεχνάτε οτι ζούμε στην Ελλάδα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.479
Νεότερο μέλος
dion1976

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom