giannismits
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
Δυστυχώς όχι. Γενικώς σε κανένα μουσείο Μόνο στο μουσείο των Azulejos ήθελα να πάω αλλά δεν βόλεψε ή δεν έφτασε ο χρόνος.Περιμενω να δω αν πηγες στο μουσειο
Δυστυχώς όχι. Γενικώς σε κανένα μουσείο Μόνο στο μουσείο των Azulejos ήθελα να πάω αλλά δεν βόλεψε ή δεν έφτασε ο χρόνος.Περιμενω να δω αν πηγες στο μουσειο
Αυτο το μουσειο εννοουσα, των Azulejos.Μικρο σχετικα,αλλα ειναι πολυ χαρακτηριστικο.Δεν πειραζει,την αλλη φορα.Δυστυχώς όχι. Γενικώς σε κανένα μουσείο Μόνο στο μουσείο των Azulejos ήθελα να πάω αλλά δεν βόλεψε ή δεν έφτασε ο χρόνος.
Χωρίς βέβαια να μπορούν να συγκριθούν με αυτά του Aveiro, τα πλακάκια αυτά, παρόμοιας τεχνοτροπίας, τα συνάντησα και στο Mexico City στο εξωτερικό μίας υπέροχης μονοκατοικίας, που ονομάζεται Casa de los Azulejos. Ίσως η τεχνοτροπία αυτή να έχει έλθει από την Πορτογαλία, αν και το Μεξικό είναι ισπανική αποικία.Όλοι όσοι έχουν πάει Πορτογαλία παθαίνουν ένα κόλλημα με τα πλακάκια. Το έπαθα κι εγώ. Είναι κάτι που είναι μοναδικό και δεν το συναντάς αλλού. Ειδικά όταν το κτίριο είναι άσπρο και τα Azulejos μπλε όπως ο σταθμός του Aveiro είναι φανταστικά.
Αν οι συνταξιδιώτες μας δε θέλουν τέτοιες εκπλήξεις καλό θα είναι να συμμετέχουν λίγο στην οργάνωση!-T: Είναι κοντά το ξενοδοχείο?
-Γ: Εεε ναι κοντά είναι. Όχι τόσο κοντά αλλά κοντά!
-T: Δηλαδή πόση ώρα από δω? -Γ: Γύρω στα 15,20,30 λεπτά! Έλα ρε σιγά. Θα δούμε και το κέντρο για πρώτη φορά. Τέλεια!
-T: (βλέμμα δολοφονικό και τύπου ''ας μη μιλήσω καλύτερα'')!
Κοίτα η Λισαβόνα δεν είναι πόλη να πηγαίνεις στα μουσεία. Είναι πόλη για βόλτες βόλτες και βόλτες. Είναι πόλη να αράζεις στα miradouros και να περπατάς στις γειτονιές. Αυτό βέβαια θα ήθελα να το δω αλλά δεν έχω παράπονο, συναντήσαμε πολλά κτίρια με εξαιρετικές προσόψεις Azulejos.Αυτο το μουσειο εννοουσα, των Azulejos.Μικρο σχετικα,αλλα ειναι πολυ χαρακτηριστικο.Δεν πειραζει,την αλλη φορα.
Τι λες τώρα. Όχι βέβαια. Και τα οργανώνουμε όλα, και μας τι λένε κι από πάνω. Όλα στο πιάτο τα θέλουν και δυσανασχετούν.Πολύ ωραία και ζωντανή η περιγραφή Γιάννη! Και οι φωτογραφίες βέβαια!
Αν οι συνταξιδιώτες μας δε θέλουν τέτοιες εκπλήξεις καλό θα είναι να συμμετέχουν λίγο στην οργάνωση!
Δυστυχώς έτσι συμβαίνει σχεδόν πάντα. Πολύ όμορφες εικόνες και περιγραφές, με κάνουν να θέλω να κλείσω εισιτήριο για να ξαναπάω.Τι λες τώρα. Όχι βέβαια. Και τα οργανώνουμε όλα, και μας τι λένε κι από πάνω. Όλα στο πιάτο τα θέλουν και δυσανασχετούν.
χμ δεν θα έλεγα υποτιμημένη αφού όσοι έχουν πάει την ερωτεύονται. Δεν είναι τυχαίο που ούτε ένας δεν έχει πει αρνητικό γι' αυτή την μοναδική πόλη.Υπέροχη ξενάγηση! Η Λισσαβόνα παίζει να είναι η πιο υποτιμημένη πόλη της Ευρώπης! Λατρεύω Λισσαβόνα κι ας μην έχω πάει ακόμα...
Σε αυτό παίζει τεράστιο ρόλο κατά τη γνώμη μου οτι δεν υπάρχει απευθείας πτήση και οτι τα εισιτήρια είναι τσουχτερά! Προσωπικά μου στοίχισαν 280 ευρώ (κλείστηκαν και τελευταία στιγμή βέβαια) αλλά είναι ποσό που για Ευρώπη δεν τα δίνεις εύκολα κι εγώ τα έσκασα γιατί ήταν από τα ταξίδια που ήθελα πάρα πολύ να κάνω!Δεν είναι τόσο δημοφιλής, για τους Ελληνες τουλάχιστον