paefstra
Member
Έλα, soudianos, μια βόλτα κι απ' το σχετικό forum, να το συζητήσουμε
Έχω ανέκδοτο- ιστορία για τον Εμπειρίκο αλλά αν την ποστάρω φοβάμαι μην μας πάρουν με τις πέτρες. Άνοιξε θέμα στο reader.Πριν λίγο προμηθεύτηκα το Β τόμο έτσι από περιέργεια να δω που το πάει.
Καλή η κριτική από Ελύτη!! εντυπώσεις μου σε λίγο ...
...ε,ετσι ...οτι πειτε,εδω για τα βιβλια,μπορει να σας παρουν με τις πετρες,αλλα στο reader society,τα συζηταμε ολα..... αν την ποστάρω φοβάμαι μην μας πάρουν με τις πέτρες. Άνοιξε θέμα στο reader.
πολύ θετική είναι η κριτική του Ελύτη για τον Μ.Α. και επισημαίνει ότιθέμα πάνω στο θέμα; το ίδιο είναι.
λοιπόν στην αρχή που το διάβαζα θυμήθηκα ένα απαγορευμένο πίνακα στο Μπενάκη που καθαιρέθηκε λόγω του σεξ..περιεχομένου μπροστά στο Χριστό. Τον θυμάστε. Aλλαξα γνώμη γιατί ο Α.Ε. δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει το σεξ για να προβληθεί, ήδη ήταν στην ομάδα των πρώτων Ελλήνων ψυχολόγων της φροϊδικής σχολής. έγραψε το έργο πριν τον πόλεμο και κατά τη διάρκεια του τότε που απελευθερωνόταν τα ταμπού...(λόγω του πολέμου ο θάνατος ήταν κοντά) βάζει ένα κόσμο σένα πλοίο μακρυά από τις απαγορεύσεις της κοινωνίας, θρησκευτικές κ.α. και τους αφήνει να εκφραστούν και να χαρούν...ελεύθερα. μέχρι την άφιξη στο επόμενο λιμάνι όπου θα ξαναμπούν στην κοινωνική καταπίεση Επίσης δείχνει την κοινωνική ισότητα βάζοντας άπαντες από μαυρισμένους θερμαστές μέχρι πριγκίπισσες
να χαρούν εξίσου. όμως όλα αυτά μέσα σε 10 τόμους-ανάλογα με τον εκδότη
μπορεί να΄ναι και 7 τραβά, πολύ γι αυτό που θέλει να πει .
θα επανέλθω ltr
χαρακτηριστική του συγγραφέα εννοώ. κι όχι μια τυχαίαπολύ θετική είναι η κριτική του Ελύτη για τον Μ.Α. και επισημαίνει ότι
η αξία του βιβλίου δεν βρίσκεται στα περιγραφόμενα αλλά στους χαρακτήρες των προσώπων που τα χρωμάτισε με τα υλικά ενός ψυχαναλυτή όπως ήταν ο Εμπειρικός.
τώρα μπορείτε να συνεχίσετε με άλλο βιβλίο ή συγγραφέα.
Παιδιά, ένα παιχνίδι έχω σκεφτεί για τους βιβλιόφιλους αν τούτο το θέμα δεν τραβά : γράφει κάποιος μια χαρακτηριστική πρόταση μέσα από ένα βιβλίο και οι άλλοι καλούνται να βρουν τον τίτλο ή το όνομα του συγγραφέα. τι λέτε;;;;;
Καμύ μάλλον από το "Μύθο του Σίσυφου". Λίγα λόγια για την Στανίση, έτσι;;;χαρακτηριστική του συγγραφέα εννοώ. κι όχι μια τυχαία
π.χ. "Το συναίσθημα του παράλογου δεν είναι το ίδιο με την έννοια του παράλογου"
φως φανάρι το ποιος είναι ή όχι...;;;