• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Postcrossing

getxowoman

Member
Πλάκα-πλάκα είδα σε κάποια profiles ορισμένους να "απειλούν" ότι δεν θα κάνουν register κάρτες που δεν ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις τους! Εντάξει, τραγικό! Είπαμε!
Το παρακατω ειναι απο το F.A.Q. του postcrossing, με 2 λογια μπορει να προτεινεις αλλα οχι να απαιτησεις τι καρτες και περιεχομενο θες να λαμβανεις. Αν μου πεσει τετοιο προφιλ, και δε βρω την καρτα που θελει, διοτι προσπαθω να στελνω καρτες σε αυτα που ζητανε, τοτε δε θα μπω καν στον κοπο να στειλω. Θα περιμενω 60 μερες για να παρω καινουρια διευθυνση. Εννοειται θα ενημερωσω τη διαχειριστικη ομαδα. Οντως ειναι τραγικο!

''Can I specify which cards I want to receive?
No. However, you may say what your preferences are in your profile. What you write will indicate to other members what type of postcards you like to receive; however, it does not necessarily guarantee that they can or will fulfil your preferences.

You must still register all postcards you receive regardless of whether they match your preferences or not. Therefore, stating in your profile that you will not register X or Y type of postcards is against the rules.

Remember that Postcrossing is not a collector's website - it is a postcard exchange website.''

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το παρακατω ειναι απο το F.A.Q. του postcrossing, με 2 λογια μπορει να προτεινεις αλλα οχι να απαιτησεις τι καρτες και περιεχομενο θες να λαμβανεις. Αν μου πεσει τετοιο προφιλ, και δε βρω την καρτα που θελει, διοτι προσπαθω να στελνω καρτες σε αυτα που ζητανε, τοτε δε θα μπω καν στον κοπο να στειλω. Θα περιμενω 60 μερες για να παρω καινουρια διευθυνση. Εννοειται θα ενημερωσω τη διαχειριστικη ομαδα. Οντως ειναι τραγικο!
Δεν το ήξερα αυτό, έχω την κακή συνήθεια να μην πολυδιαβάζω αναλυτικά όρους χρήσης στις σελίδες που συμμετέχω (μην με κάνετε ban :D ), thanks για την πληροφορία!

Εγώ το βρήκα τραγικό από ηθική άποψη (καθώς όσο να 'ναι κάποιος έχει μπει στη διαδικασία να σου στείλει κάτι και να πληρώσει και χρήματα γι' αυτό, οπότε είναι καφρίλα να μην κάνεις register επειδή "έτσι"), αλλά αφού είναι και αντιδεοντολογικό βάσει των κανόνων ναι, καλό θα είναι να γίνεται report σε τέτοια συμπλεγματικά άτομα.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πριν λίγες μέρες μου έστειλε μήνυμα ένας κύριος από ΗΠΑ ότι θα πήγαινε την επομένη στο εθνικό πάρκο Yellowstone και αν ήθελα να μου στείλει μία κάρτα με τη θερμή πηγή που υπάρχει εκεί (την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο) επειδή είδε στο προφίλ μου ότι μου αρέσουν οι θερμές πηγές! Με κατασκλάβωσε! Και η κάρτα έφτασε σε ελάχιστες μέρες και είναι τέλεια!

Αυτός πάλι γράφει στο προφίλ του ότι η δουλειά του σχετίζεται με το κρασί, οπότε έφαγα τον κόσμο την Κυριακή που είχα κατέβει Αθήνα να βρω κάτι σχετικό, αλλά φευ! Εν τέλει επειδή του αρέσει και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του έστειλα μια όμορφη κάρτα από τις Κυκλάδες!

Η αλήθεια είναι (και όπως μπορείτε να καταλάβετε από τα παραπάνω) ότι μου τρώει πολύ χρόνο το postcrossing και κυρίως τα direct swaps με αποτέλεσμα να με "κοροϊδεύουν" οικογένεια και φίλοι! Το τρελό γέλιο έριξαν με ένα άλλο direct swap που έκανα τις προάλλες με έναν Πολωνό που μένει Γλασκώβη! Αυτός είναι μηχανικός εξειδικευμένος στις γέφυρες και συλλέγει κάρτες γεφυρών από όλο τον κόσμο! Εγώ βρήκα και του έστειλα μία με το Ρίο-Αντίρριο και εκείνος έφαγε τον κόσμο για να βρει μία κάρτα με ζωγραφιά του Charles Rennie Mackintosh (είχε μόνο κάρτες με αρχιτεκτονικά του έργα κι εγώ προτιμούσα ζωγραφιά). Διηγούμουν την ιστορία και μου έλεγαν "Είστε πολλοί οι τρελοί στον κόσμο"! :haha:

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τί όμορφα!!! Βρε λες να το βαλω και εγω το direct swap??:roll:

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τί όμορφα!!! Βρε λες να το βαλω και εγω το direct swap??:roll:
Να σου πω τι γίνεται με το direct swap (αν και κάτι είχα αναφέρει πιο πάνω): αν το ανοίξεις να είσαι προετοιμασμένη να δέχεσαι συνέχεια requests από συγκεκριμένες χώρες με πολλά μέλη, κυρίως Κίνα, Ρωσία και Ταϊβάν. Εμένα προσωπικά με είχε κουράσει αυτό, αφενός επειδή ούτως ή άλλως από στατιστικής πλευράς θα δέχεσαι συνέχεια κάρτες από τις συγκεκριμένες χώρες μέσω του συστήματος, αφετέρου επειδή δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ σαν χώρες.

Έτσι, έχω βάλει υποσημείωση στο προφίλ μου ότι ναι μεν έχω ανοιχτές τις direct swaps, αλλά μόνο για άτομα που προέρχονται από χώρες με λίγα σχετικά μέλη όπως η δική μου, με κάποιες εξαιρέσεις όμως (συγκεκριμένες χώρες και requests από παιδιά).

Όχι ότι το παραπάνω σταματά βέβαια τον χ Κινέζο από το να μου στείλει, αλλά έχουν μειωθεί πολύ οι requests από τις συγκεκριμένες χώρες και έχω βρει την υγειά μου.

Εσένα βέβαια πιθανώς να μην σε πειράζει να ανταλλάσσεις συνέχεια με αυτές τις χώρες, απλά λέω την εμπειρία μου. :D

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
και ναι, ήρθε η πρώτη κάρτα μου! Από το Stepanakert, πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Κάραμπαχ! :) :) :) :) :) :)

Attachments

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ναι είχα ψιλοκαταλάβει πως έχει το πράγμα και γι'αυτό προς το παρόν δεν το έχω ενεργοποιήσει.... Θα το σκεφτώ λιγάκι, να δω και πως θα πανε τα πραγματα με το νεο μου χαβα και αν ειναι θα το κανω στο κοντινο μελλον!!! Εν τω μεταξυ ειδα πως ειμαστε σχετικα λιγοι οι Ελληνες... Οι Ιταλοί ας πουμε είναι πολυ περισσοτεροι απο εμας, το ιδιο και οι Γερμανοι και δε το συζητω καν για τις χωρες που ανεφερες και εσυ!!:shock::shock:

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
και ναι, ήρθε η πρώτη κάρτα μου! Από το Stepanakert, πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Κάραμπαχ! :) :) :) :) :) :)
Ελα ρε μπραβο, τι ωραια!!! Θελω και εγωωωωωω!!! Αντε να δούμε, εχω τοση ανυπομονησια.......

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ελα τωρα, παραδεξου οτι την ελαβες με direct swaping ειδαλλως θα διαρρηξω τα ιματια μου !!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom