• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Oι Άθλιοι...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για να μην συνεχίσω καμία προσωπική κόντρα αφού με κέρδισαν.

Λοιπόν,θλίβομαι βαθύτατα γιατί από προχτές έχει ξεκινήσει ένα αληθινότατο πογκρόμ -όσο κι αν φοβόμαστε να το ονομάσουμε έτσι- περιορισμένης έκτασης μεν αλλά πογκρόμ.Πράγμα που η Ελλάδα δεν έζησε ούτε όταν το 1/3 και πλέον της Θεσσαλονίκης κατοικούνταν από Εβραίους.

Αν αυτό ευχαριστεί κάποιους ή σε αυτό βρίσκουν λύση/ανακούφιση/δεν ξέρω τι άλλο,με γειά τους με χαρά τους.Εγώ απλώς έχω έναν ακόμα λόγο να ντρέπομαι που γεννήθηκα εδώ.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
τι ωραια να γραφουν άλλοι για σένα τη γνωμη σου ....
εχω και δουλεια και δεν μπορώ να γραφω αναλυτικα ....

μπραβο Ερση για το ποστ 145 !!!

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Έχεις δίκιο.Κέρδισες.Και είσαι και γενικώς.....ανίκητος.
με συγχωρείς τώρα είδα αυτό το βαρυσήμαντο πόστ σου...

η γάτα μου δάκρυσε απο συγκίνηση και τα μηρμύγκια στο περβάζι του παραθύρου μου τραγουδούν γκόσπελ και αλληλούλια για τη μεγάλη νίκη ενώ τα σαλιγκάρια στον κήπο κάνουν walk like an egyptian και moonwalking απο την έκσταση.

εντάξει τώρα?

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ετσι για την ιστορία να σου πω , οτι δυο θείοι μου ήταν παρανομα χωρις αδεια εργασιας στην Αμερικη , την δεκαετια του ΄60 και δουλευαν τουλαχιστον 10 χρονια χωρις πρασινη κάρτα και πληρώνονταν με μαυρα λεφτα .
Ήταν η εξαίρεση οι θείοι σου... αν θες μπες να διαβάσεις στην ιστορία του αμερικανικού κράτους πως ακριβώς λειτούργησε η μεταναστευτική πολιτική εκείνη την περίοδο, με ποιους όρους και ποιες προϋποθέσεις γίνονταν δεκτοί κάποιοι σα μετανάστες.

ANEL

Member
αφού αλλάξαμε θέμα και το πρόβλημά μας είναι οι Ελληνες ως μετανάστες,παραθέτω ένα λίνκ,την ανάγνωση του οποίου και τα στοιχεία βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέροντα.
ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πίνακες στην αρχή του κειμένου(ακολουθώντας αντίστοιχους συνδέσμους)
Phorum.gr • Η Εγκληματικοτητα των Ελληνων Μεταναστων στην Αμερικη . . .
όσο για τη δεκαετία του '60 και πως αντιμετωπίζονταν οι Ελληνες μετανάστες αξιόλογη είχα βρει τη παρακάτω ταινία:'Ο Ελληνας γείτονας' του R.W.Fassbinder

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ήταν η εξαίρεση οι θείοι σου... αν θες μπες να διαβάσεις στην ιστορία του αμερικανικού κράτους πως ακριβώς λειτούργησε η μεταναστευτική πολιτική εκείνη την περίοδο, με ποιους όρους και ποιες προϋποθέσεις γίνονταν δεκτοί κάποιοι σα μετανάστες.
Tι να διαβασω την ιστορια της ζωης μου ;
εκτος του ότι εχω διαβασει πολυ για το θεμα και έχω ριξει πολύ κλαμα στο νησακι Ellis , η οικογενεια μου και απο πατερα και απο μάνα χρονια μεταναστες στην Αμερικη . Οι γονεις μου το ίδιο , οταν ήμουν παιδί.
Ο πεθερος γεννημενος στην Αμερικη το 1911 !!!
ακομα θυμαμαι την διαδικασία της "προσκλησης" για τους γονεις μου.
Οι θείοι που αναφερω , αλλά και πολλοι ακομα πηγαιναν σαν τουριστες στην Αμερική ( οπως κανουν τώρα κυρίως οι Ρωσίδες ) και έμεναν εκει παρανομα για να γλυτωσουν απο την ανεχεια της τότε Ελλαδας .....

ο ένας δε απο τους δύο, χρόνια μετά απο όταν γύρισε, ειχε εφιαλτες οτι τον πιάνει το Αλλοδαπών !!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Απαντώ και αποσύρομαι, γιατί ή κάποιοι δεν διαβάζουν ολόκληρα τα post που γράφουν οι υπόλοιποι,και απαντούν μεμονωμένα σε κάποια ανάρτηση ή απλώς θέλουν να πούνε τα δικά τους, ή εγώ ξέχασα να διαβάζω.. Σ'ολες τις περιπτώσεις θεωρώ άτοπο να συνεχίσω.
Τριπάκια ακριβώς αυτή είναι η άποψή μου, να απομακρυνθούν όλοι, αλλά να προηγηθεί το μπουλούκι.. (μην ανησυχείς δεν μπερδεύομαι, δεν ξέρω με τι μέτρο κρίνεις ποιοι μπερδεύονται και που, αλλά δεν χρειάζονται όλοι λαμπρές υποδείξεις από φωτεινούς εγκεφάλους) οπότε μάλλον μου έχει περάσει από το μυαλό.
Αυτό που φοβάμαι τώρα μήπως μου περάσει ξαφνικά από το μυαλό είναι καμιά σφαίρα.
Όσο για την ειρωνία με την οποία γενικά απαντάς (και όχι μόνο εσύ), θα σου απαντήσω ότι είναι χάρισμα που η φύση μου χάρισε απλόχερα, απλά πριν πολλά χρόνια έφηβη ακόμη συνειδητοποίησα ότι δεν είναι από τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που σέβομαι... οπότε σε μια προσπάθεια αυτοβελτίωσης φρόντισα να το σταματήσω....
Εδωσες ενα παραδειγμα και σου εκανα μια ερωτηση επ' αυτου. Την ειρωνια που την ειδες; δεν καταλαβαινω (οχι ο,τι δεν ειρωνευομαι, προς Θεου).

Στο παραδειγμα αναφερεις οτι προτιμας να φυγει η οικογενεια με τους 8/10 κλεφτες και να μεινουν οι οικογενειες με τους 2/10 κλεφτες. Σου κανω μια ερωτηση και εκει κανω μια επισημανση για να μην μπερδευτεις ποιους εννοω και ποιους οχι. Και με κατηγορεις για ειρωνια... Εγω που θες να ξερω οτι δεν θα επιλεξεις μη κλεφτες, αφηνοντας καποιους απο τους κλεφτες απ' εξω, οταν στο δικο σου παραδειγμα κανεις αυτο ακριβως;

Τα 'πα λιγο μπερδεμενα αλλα ελπιζω να εγινα κατανοητος. Και τελος παντων οσο εσυ (και αλλοι φυσικα) θεωρεις ειρωνικα και κατα συνεπεια προσβλητικα καποια ποστ, τοσο κι εγω θεωρω προσβλητικα τα ποστ οπου κατηγορουνται συλληβδην ανθρωποι χωρις αποδειξεις.

Ξερετε τι ειναι να σε αποκαλουν φονια και παλιανθρωπο μονο και μονο επειδη δεν εχεις νομιμη αδεια παραμονης σε μια χωρα; Το εχετε συνειδητοποιησει;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Οντως το αμερικανικο κρατος εβαζε καποιες προυποθεσεις για την εισοδο των μεταναστων. Παραλληλα υπηρχαν απειροι παρανομοι μεταναστες κυριως μεξικανοι οι οποιοι μπορουσαν πολυ ευκολα να περασουν τα χερσαια συνορα. Επομενως οι θειοι της Κικης ηταν οντως η εξαιρεση, γιατι ηταν ελληνες. Οι μεξικανοι λαθρομετανασστες ομως, δεν ειναι και τοσο εξαιρετικη περιπτωση σε ολη την αμερικανικη μεταναστευτικη ιστορια.

Στην Ελλαδα του 1990 ομως δεν υπηρχε καμια διαδικασια νομιμη που μπορουσε καποιος ακολουθωντας την να βρεθει νομιμα στην Ελλαδα και να δουλεψει. (πιο ορθα υπηρχε, αλλα αφορουσε ελαχιστες κατηγοριες εξειδικευμενων εργαζομενων: πχ αγγλους καθηγητες για την εκαμθηση της αγγλικης κλπ-μηχανικους οι οποιοι ειχαν καποιες εξειδικευσεις περιεργες-ειναι οι περιπτωσεις που ξερω. Μπορει να υπαρχουν ομως και αλλες. Κοινως επρεπε να δηλωσει ο εργοδοτης οτι ο αλλοδαπος εργαζομενος ειχε μια τετοια εξειδικευση την οποια δεν την ειχε αντιστοιχος ελληνας κα επρεπε να το αποδειξει αυτο με καποιο τροπο στην διοικηση). Παρολαυτα ηρθαν οι μεταναστες, χωρις νομιμες διαδικασιες και βρηκαν να κανουν δουλειες που ειτε πολυ λιγοι ελληνες ηθελαν να τις κανουν (πχ να φυλανε τον κατακοιτο παππου/βοσκοι/αγροτικες εργασιες), ειτε αλλες εργασιες που ειχαν υψηλο κοστος σε μεροκαματα (πχ εκτισαν απειρα κυβικα πετρα), ειτε εργασιες στις οποιες χρειαζοντουσαν επιπελον και αλλα χερια (πχ οικοδομικες εργασιες).

Εκεινο που δεν καταλαβαινω στις τοποθετησεις σου North ειναι το εξης:
Κατακρινεις το ελληνικο κρατος γιατι δεν ειχε καποιες νομιμες διαδικασιες τις οποιες καολουθωντας αυτοι που θα ηθελαν να δουλεψουν στην Ελλαδα, θα μπορεσουν να ερθουν καταγεγραμμενοι (ωστε να ξερουμε ποιοι ειναι, απο που βασταει η σκουφια τους, που βρισκονται στην Ελλαδα και τι κανουν;), να εχουμε ηδη ελεγξει στην πατριδα τους το ποιον τους (τι ειδους ποινικο μητρωο εχουν; να μην παρουμε στην Ελλαδα τα "καλοπαιδα") ωστε ετσι να ειναι και αυτοι νομιμοι;
Η το οτι αποφασισαν να ερθουν ενω δεν προβλεπεται καθολου αυτη η δυνατοτητα απο το ελληνικο κρατος;
Στην πρωτη περιπτωση συμφωνω απολυτως. Πολυ μεγαλο λαθος που δεν εγινε κατι τετοιο. Στη δευτερη διαφωνω, γιατι θεωρω οτι γενικοτερα οφεληθηκαμε -επι του οικονομικου επιπεδου- απο την νομιμη η ακομη και απο την παρανομη εργασια των μεταναστων.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Το ελληνικό κράτος έπρεπε να έχει κάποιες γρήγορες διαδικασίες σύμφωνα με τις οποίες να παρέχει άδεια εργασίας σε οικονομικούς μετανάστες (όσους και όπου τους χρειάζεται) και κάποιους νόμους που να της επιτρέπει να διαχειρίζεται αυτό τον όγκο των sans-papiers που περιφέρονται απ' τα κτήματα της Μανωλάδας μέχρι το κέντρο της Αθήνας... παράδειγμα στη Γαλλία για οποιονδήποτε δεν έχει χαρτιά προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο, φυλάκιση και τρία χρόνια απαγόρευση εισόδου στη χώρα... φυσικά μιλάμε για πραγματικές δημοκρατίες και όχι για κράτη που οι μειοψηφίες του 3% μπορούν να διαχειρίζονται το μεταναστευτικό;)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
φυσικά μιλάμε για πραγματικές δημοκρατίες και όχι για κράτη που οι μειοψηφίες του 3% μπορούν να διαχειρίζονται το μεταναστευτικό;)
Νομιζα πως το ΛΑΟΣ εχει γυρω στο 5-6%...

ANEL

Member
Δεν πιστευω οτι αναφερεσε σε΄μενα περί μη ουσιαστικου αλλά μια βόλτα μεχρι το sulatso για μπυρίτσα θα την κάνω συντομα !!!

Δεν είμαστε μόνο εμείς που ''βλέπουμε''που πάει η κατασταση
οι πάντες γνωρίζουν τα πράγματα πώς έχουν ,δεν μπορώ εγω και εσυ και όλοι μαζί να δωσουμε πραγματική λύση στο πρόβλημα .

Φυσικά και συμφωνώ με όσα ανεφερε ο φίλος Νικόλας στο προηγούμενο post.
Ημουν εκει και είδα τι γινόταν , την πλήρωσαν μερικοί μεμονωμένοι αλλοδαποί που έτυχε να είναι στο λαθος σημείο την λάθος ωρα .
Είδα με τα ματια μου ενα κατακάθι ,ενα ξεπλυμα της κοινωνίας (σημ γυναίκα ηταν !!) να χτυπά με κράνος εναν αλλοδαπό 50χρονο στο κεφάλι που ετυχε απλά να περνά απο εκεί και μετα άλλοι 10 ''τσάμπα ''μάγκες να του ρίχνουν κλωτσιές .

Και θες εμεις να λύσουμε το πρόβλημα !!!!!!!

ο λαός δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως και ξερεις γιατι ???γαιτι είναι υποχείριο της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας
μιλαμε για τον ίδιο λαό που έδωσε στα 2 μεγαλα κόμματα σχεδόν 75% στις τελευταίες εκλογές και αν αυριο βγει ο Γιωργάκης και μας πάει σε εκλογές πάλι οι ίδιοι θα τους ξαναψηφίσουν
1.εννοείται πως όχι..εννοώ αυτό που είπα εξαρχής:πως δεν έχουν άλλο πια νόημα οι συζητήσεις που δεν προτείνουν κανενός είδους λύσεις!
2.δεν νομίζω πως οι πάντες "βλέπουν" το ίδιο μέλλον..αυτό είναι προφανές αν διαβάσεις όλα τα ποστ αυτού του θέματος.
3.δεν διαφωνώ...άλλωστε είχαμε ήδη και μια δολοφονία μετανάστη στην Αθήνα.
4.δεν θέλω να λύσουμε το πρόβλημα(αν και οπαδός του ανέφικτου,δεν είμαι τόσο αφελής;))προτείνω να συζητάμε πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις αντιμετώπισης και όχι πια σε θεωρητικό επίπεδο.
το πρόβλημα με την εγκληματικότητα στην Ελλάδα σήμερα(ας αφήσουμε το χτες,ανήκει πια στην ιστορία)είναι υπαρκτό.
το πρόβλημα με τις χιλιάδες των εξαθλιωμένων που ζουν απ΄τα σκουπίδια ή απ΄όπου αλλού θες είναι υπαρκτό.
η σχέση των 2 παραπάνω είναι ευθέως ανάλογη..όσο περισσότεροι εξαθλιωμένοι,τόσο μεγαλύτερη βία(και αυτό δεν έχει να κάνει,σε καμιά περίπτωση, με το χρώμα του δέρματος,τη θρησκεία ή ότι άλλο θέλεις.έχει να κάνει αποκλειστικά με τις συνθήκες που έζησαν και ζουν αυτοί οι άνθρωποι...τις οποίες βαρέθηκα να ακούω ν΄αναλύουμε)
το πρόβλημα με τη βία των Ελλήνων απέναντι στους μετανάστες αρχίζει να φαίνεται έντονα στις περιοχές που αυτοί ζουν πχ.Αθήνα,Πάτρα,Ηγουμενίτσα.
το πρόβλημα το δημιούργησε ένα ανεύθυνο/ανίκανο/( πρόσθεσε όποιο επίθετο σ΄αρέσει)κράτος.
την κυβέρνηση αυτού του κράτους την ψήφισε ο Ελληνικός λαός.
οκ,ας πούμε πως αυτά είναι τα δεδομένα μας.
με αυτά τα δεδομένα,πιστεύεις πως δεν μπορούμε σαν λαός να διεκδικήσουμε λύσεις??
εγώ πάλι πιστεύω πως μπορούμε,αρκεί:
α)να παραδεχτούμε την ευθύνη μας απέναντι στο πρόβλημα(σαν μέρος του κοινωνικού συνόλου)και ν΄αποφασίσουμε πως αρκετά αράξαμε στον καναπέ(κοντά 30χρ.)..
β)να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε(πχ.επιστροφή των μεταναστών στη χώρα τους..ή εξασφάλιση συνθηκών που να μην τους σπρώχνουν στην εγκληματικότητα....ή...να μη γράφω κατεβατά..λύσεις υπάρχουν..διάθεση για προσπάθεια υλοποίησής τους υπάρχει???

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom