• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Low cost μετακινησεις (τρενο, λεωφορειο)

peter75rhodes

Banned
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
Λεωφορείο Νο100 στο Βερολίνο

Με το λεωφορείο Νο100 μπορεί κανείς να δει όλο το ιστορικό κέντρο του Βερολίνου στην τιμή του απλού εισιτηρίου BVG! Ξεκινά από Kudamm (Hertzalle) και σε 30 λεπτά περίπου φτάνει Alexanderplatz έχοντας περάσει απο πάρα πολλά αξιοθέατα! Προτείνεται για όσους θέλουν να κάνουν μια τελευταία αλλά ξεκούραστη βόλτα πριν φύγουν από το Βερολίνο!

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Και γιατί προσοχή; Όλοι μας ταξιδεύουμε και βράδυ. Και όλοι μας έχουμε πάνω μας λίρες στο Λονδίνο (τί άλλο νάχουμε;), όπως και όλοι μας κρατάμε πάντα μια πιστωτική! Και γιατί ορίζεις το κέντρο του Λονδίνου μόνο τη Βικτώρια; Έχει και αλλού ωραία ξενοδοχεία, π.χ. και κοντά στο West Brompton. Το κέντρο είναι ευρύτερο σαν έννοια για πόλεις σαν του Λονδίνου. Και την easybus την κλείνουμε πάντα από πριν μέσω easybus.co.uk. Και το μετρό δεν κάνει 4 λίρες!!! Κάνει 1,80 ή 2 το πολύ στη ζώνη 1-2 με την oyster card. Ωραίες οι συμβουλές σου για το πως ...να νυχτοπερπατάμε!
Ελπίζω μόνο να είναι Chip & Pin πιστωτική, γιατί οι μαγνητικές δεν γίνοντε δεκτές στα αυτόματα μηχανήματα της TFL...

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Το τραίνο είναι σαφέστατα η γρηγορότερη επιλογή για Gatwick και Heathrow. Το Λονδινό όταν έχει κίνηση ή προβλήματα στους δρόμους απλά δεν μπορείς να κινηθείς.

Για ταξί απο την περιοχή μου (SW1) έχω βρεί μια εταιρία που με πάει με 24 λίρες στο Heathrow που με βολεύει απίστευτα αν πετάω με βαλίτσες. Οι τιμές κεντρικό Λονδίνο - Heathrow παίζουν απο 22-30 με διάφορες εταιρίες και κάποιες βάζουν +5-7 λίρες extra για Τerminal 5. Για εμένα όπως είπα είναι τελική τιμή. Απο Heathrow για κεντρικό Λονδίνο πέρνουν 30 αλλά δεν χρεώνουν αναμονή σε περίπτωση καθυστέρησης. Οπότε αν μιλάμε για παρέα 3-4 ατόμων απο/προς Heathrow, σίγουρα το prebooked car συμφαίρει.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
@peter Δεν ξερεις τι λες. Στα ειπαν ολοι πολυ καλα. Κατσε μελετησε τα προσεκτικα και την επομενη φορα που θα πας Λονδινο θα ειναι ολα πιο ευκολα για σενα.

@kabamarou Εχεις δικιο καλο ειναι να αποφευγονται οι ειρωνιες αλλα, η υπομονη εχει και τα ορια της.

peter75rhodes

Banned
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
Δηλαδή εσύ κάθε φορά που πας Λονδίνο βγάζεις καινούρια oyster?
Ρωτάς τί κάνω εγώ προσεκτικά; Τη φορτίζω κάθε φορά με μονάδες είτε μέσω ίντερνετ είτε επιτόπου όταν είμαι εκεί ο ίδιος (έχω καλούς φίλους που βοηθάνε!). Την πρώτη φορά μου την στείλανε και όσοι φιλοι μου πάνε ζητάνε να τους σταλεί ταχυδρομικά. 3 λίρες κάνει η έκδοση της νέας κάρτας. Είπαμε low cost όχι κορόϊδια!

amsterdam

Member
Ρωτάς τί κάνω εγώ προσεκτικά; Τη φορτίζω κάθε φορά με μονάδες είτε μέσω ίντερνετ είτε επιτόπου όταν είμαι εκεί ο ίδιος (έχω καλούς φίλους που βοηθάνε!). Την πρώτη φορά μου την στείλανε και όσοι φιλοι μου πάνε ζητάνε να τους σταλεί ταχυδρομικά. 3 λίρες κάνει η έκδοση της νέας κάρτας. Είπαμε low cost όχι κορόϊδια!

Σε ρώτησα διότι γράφεις "μου τη στέλνουν σπίτι πάντα"....

kabamarou

Member
Εχει αναφερθεί και πιο πάνω το( πριν 3 χρόνια) θέμα με τα λεωφορεία της megabus.Αυτή είναι η σελίδα http://uk.megabus.com/
Εχει ταξιδέψει κανείς τον τελευταίο καιρό με αυτά; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξει κανείς;
Βρήκα ακόμη και με μία λίρα από Λονδίνο για Νιούκαστλ!Μου φαίνεται υπερβολικά φθηνό για να είναι αληθινό.Μα καλά είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσα φθηνά εισιτήρια;

Last edited:

paefstra

Member
Ακόμη να το κλείσεις; Βγάζει 1-2 εισιτήρια σε κάθε δρομολόγιο, μετά σε κανονική τιμή. Εκτός απροόπτου θα την χρησιμοποιήσω τον Αύγουστο, αλλά δεν φαντάζομαι ότι πρέπει να προσέξω κάτι.

kabamarou

Member
Α δεν ήταν για εμένα το εισιτήριο αλλά για άλλους που τελικά δεν έχουν αποφασίσει ακόμη πότε θέλουν να πάνε:)Διάβασα πάντως κάπου ότι μόνο μέσω internet μπορείς να κλείσεις στην συγκεκριμένη εταιρία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom