Eurovision Song Contest 2011

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Τα αποτελέσματα με τις ψήφους των χωρών του τελικού, θα βγουν αυτές τις μέρες και θα πάρουμε μια εικόνα. Άλλοτε μας ευνοούν περισσότερο, άλλοτε λιγότερο.
Αυτό πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον, οπότε ως ειδικός όταν θα το βρεις μας το ποστάρεις.

Σας το έχω πει πολλές φορές, ότι πρέπει να σκεφτόμαστε με όρους Eurovision και ότι θα πρέπει να στέλνουμε τραγούδια που να ταιριάζουν σε αυτό που περιμένουν να ακούσουν από εμάς. Ποιος μπορεί να αμφιβάλλει στο γεγονός ότι ήταν ξεχωριστό το τραγούδι μας; Πόσα blog σπάνε επειδή η χώρα που ψηφίζουν σταθερά, έστειλε κάτι διαφορετικό απ' αυτό που περίμεναν και έτσι διασπάστηκαν;

Τα τραγούδια της Καλομοίρας και Σαρμπελ δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο, αλλά ήταν αυτό που λες με όρους Eurovision. To φετινό και το περσινό για τη δικη μου αισθητική άγγιζε τα όρια του κιτσ. Όχι ότι δεν έχουμε δει και χειρότερα στον διαγωνισμό.

Από τότε που ψηφίζουν όλες οι χώρες, αυτό με τα μπλοκ καταντάει αηδία.
Από το Σκανδιναβικό έχουμε σταθερά ψηλά την Σουηδία, Νορβηγί με εξαίρεση τους Lordi.
Από το Ανατολικό νομίζω ότι η Ουκρανία είναι σχεδόν σταθερά στην πεντάδα ή γύρω εκεί.
Και φυσικά στο Βαλκανικό κυριαρχούν η Ελλάδα, Σερβία, Βοσνία, όπου πάλι δύο από αυτές έχουν καπαρωμένες θέσεις στη δεκάδα.
Ισως πρέπει να γυρίσουμε στο σύστημα να ψηφίζουν οι χώρες του τελικού.

snapper

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Το έβλεπες, το έπαιξες? ΟΧΙ :(
Αν το ότι μου άρεσε το Αιζερμπαιτζάν (το ψήφισα κ τις 2 φορές) το είχα παίξει στοίχημα τώρα 8α ήμουν πλούσιος ....

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Μπράβο ρε Dva τελικά πολύ συμφωνούμε οι 2 μας (και ειδικά για την Ουκρανία)! αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί βρίσκετε τόσο κακό το Ιταλικό. και ειδικότερα εσύ Βανζελί! τι είδους τραγούδια νομίζει ότι θα ακούς όταν μετακομίσεις με το καλό στην ΝΥ τριγυρνώντας στα jazz bar? καθαρός ήχος, όμορφη μελωδία, προσεγμένα μουσικά όργανα και live... όχι σαν τους Μολδαβούς που (αν είχαν τον θεό του) κουνάγανε τις τρομπέτες τους όπως οι μάγισσες του Ίστγουικ τις σκούπες τους…

edit: καλά η τούρκικη σημαία της Αζέρας, μια τεράστια Λιβανέζικη που ανέμιζε μπροστά στην εξέδρα την είδατε?
Αυτο τωρα με την ΝΥ ηταν χτυπημα κατω απο τη ζωνη!!
Εγω μιλαω καθαρα γιουροβιζιονικα.. Το τραγουδι της Ιταλιας θα ηταν ωραιο οπως λες αν το ακουγα σε ενα jazz club , αλλα οχι για το stage της eurovision
Πολλα απο τα τραγουδια που ακουσα θα τα χαρακτηριζα διαφορετικα αν τα ακουγα στο ραδιοφωνο ή αν τα εβλεπα στην τιβι εκτος διαγωνισμου.
Ο Γαλλος ας πουμε εχει ενδιαφερουσα χροια για το mezzo καναλι.
Αυτο με τις σημαιες το προσεξαμε και μεις χτες!! Η νικητρια να ανεμιζει την Τουρκικη σημαια και ξαφνικα στο κοινο ξεπροβαλε μια σημαια με τον κεδρο του Λιβανου!
Αντε βρε και του χρονου στο Μπακού ! (δεν ειναι κακη ιδεα.....:cool:)

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Αυτό πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον, οπότε ως ειδικός όταν θα το βρεις μας το ποστάρεις.
Και να μην το ποστάρω εγώ... τα ποστάρει και η "Ρέθυμνο" κάτι τέτοια! :clap:

Τα τραγούδια της Καλομοίρας και Σαρμπελ δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο, αλλά ήταν αυτό που λες με όρους Eurovision. To φετινό και το περσινό για τη δικη μου αισθητική άγγιζε τα όρια του κιτσ. Όχι ότι δεν έχουμε δει και χειρότερα στον διαγωνισμό.
Ε...αν είναι το φετινό μας και το περσινό μας κιτς...τι να πω; Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι και η πορτοκαλάδα έχει χάσει την νοστιμάδα της και δεν θυμίζει πορτοκαλάδα...όπως και η ντομάτα δεν είναι σαν τις ντομάτες που τρώγαμε κάποτε! :bleh::bleh::bleh:

Βέβαια....και έτσι να το δω, αδυνατώ να βρω τι είναι κιτς σε αυτές τις παρουσίες μας.

Από τότε που ψηφίζουν όλες οι χώρες, αυτό με τα μπλοκ καταντάει αηδία.
Από το Σκανδιναβικό έχουμε σταθερά ψηλά την Σουηδία, Νορβηγί με εξαίρεση τους Lordi.
Από το Ανατολικό νομίζω ότι η Ουκρανία είναι σχεδόν σταθερά στην πεντάδα ή γύρω εκεί.
Και φυσικά στο Βαλκανικό κυριαρχούν η Ελλάδα, Σερβία, Βοσνία, όπου πάλι δύο από αυτές έχουν καπαρωμένες θέσεις στη δεκάδα.
Ισως πρέπει να γυρίσουμε στο σύστημα να ψηφίζουν οι χώρες του τελικού.
Πάντα υπήρχαν τα blog...εσύ πότε τα ανακάλυψες; :bleh::bleh::bleh:

Το έβλεπες, το έπαιξες? ΟΧΙ :(
Αν το ότι μου άρεσε το Αιζερμπαιτζάν (το ψήφισα κ τις 2 φορές) το είχα παίξει στοίχημα τώρα 8α ήμουν πλούσιος ....
Ένας φίλος μου έπαιξε κάτι καλύτερο... έπαιξε ότι η Γαλλία θα καταλήξει κάτω από 13η και πήρε αρκετούτσικα... (δε θυμάμαι πόσες φορές πάνω)

Αυτο τωρα με την ΝΥ ηταν χτυπημα κατω απο τη ζωνη!!
Εγω μιλαω καθαρα γιουροβιζιονικα.. Το τραγουδι της Ιταλιας θα ηταν ωραιο οπως λες αν το ακουγα σε ενα jazz club , αλλα οχι για το stage της eurovision
Πολλα απο τα τραγουδια που ακουσα θα τα χαρακτηριζα διαφορετικα αν τα ακουγα στο ραδιοφωνο ή αν τα εβλεπα στην τιβι εκτος διαγωνισμου.
Ο Γαλλος ας πουμε εχει ενδιαφερουσα χροια για το mezzo καναλι.
Αυτο με τις σημαιες το προσεξαμε και μεις χτες!! Η νικητρια να ανεμιζει την Τουρκικη σημαια και ξαφνικα στο κοινο ξεπροβαλε μια σημαια με τον κεδρο του Λιβανου!
Αντε βρε και του χρονου στο Μπακού ! (δεν ειναι κακη ιδεα.....:cool:)
Πες τα ρε Ευαγγελία! Μιλάμε για έναν θεσμό, που είναι όπως είναι κι από τότε που έγινε ντόρος με την Παπαρίζου μας πετάγονται σφήνα οι μετεωρίτες-φαν για να μας πουν όλα αυτά που λένε! Μα αν γίνει όπως λέτε ο διαγωνισμός, δε θα'ναι πια Eurovision!

Τουλάχιστον αποζημιώθηκες για την απουσία της Dana...γιατί το Μπακού είναι μια κάποια ελπίδα...ένα φως στην άκρη του τούνελ! :clap::clap::clap:

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μιλάμε για έναν θεσμό, που είναι όπως είναι κι από τότε που έγινε ντόρος με την Παπαρίζου μας πετάγονται σφήνα οι μετεωρίτες-φαν για να μας πουν όλα αυτά που λένε!
καλά. ό,τι να 'ναι....

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Πες τα ρε Ευαγγελία! Μιλάμε για έναν θεσμό, που είναι όπως είναι κι από τότε που έγινε ντόρος με την Παπαρίζου μας πετάγονται σφήνα οι μετεωρίτες-φαν για να μας πουν όλα αυτά που λένε! Μα αν γίνει όπως λέτε ο διαγωνισμός, δε θα'ναι πια Eurovision!
Οι πρώτες μου έντονες αναμνήσεις από τον θεσμό είναι από τους Bang του Καλλίρη με το Στοπ.
Εκτοτε παρακολουθώ τον διαγωνισμό και προσωπικά πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έχει πέσει το επίπεδο του και το χρήμα και το μαρκετινγκ παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ' ότι στο παρελθόν. Όπως φυσικά σε όλους τους τομείς της ζωής.
Τα μπλοκ δεν τα ανακάλυψα τώρα, αλλά αν δεν ψήφιζαν όλες οι χώρες νομίζω ότι θα είχαμε δικαιότερα αποτελέσματα.
Αντε για να μην σας κουράζω, του χρόνου τα λέμε σε νέο τόπικ.

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εγώ πάντως που δεν έχω μεγαλώσει Ελλάδα ειδικά όταν έμενα Βέλγιο θυμάμαι πως κανένας δεν ασχολείτο με αυτό. Όχι ότι είμαι κατά αλλά θα μου άρεσε να υπήρχε ρήτρα πως κάθε χώρα θα μπορεί να τραγουδά μόνο σε μια από τις επίσημες τις γλώσσες και όχι όλα σχεδόν να είναι στα Αγγλικά!

varioAthens

Member
Λοιπόν, εχτές μ' άρεσε της Σουηδίας (για την ακρίβεια μου έχει κολλήσει 2-3 μέρες τώρα) και της Γερμανίας (περιέργως πώς μιας και δεν χωνεύω την ξινή).
Στην ψηφοφορία (α) με έκανε έξαλλη η γιούχα που εισπράξαμε όταν μας ψήφισε η Κύπρος, ενώ όταν αλληλοψηφίζονταν άλλες συμμαχίες (συμπεριλαμβανομένης Γερμανίας-Αυστρίας) το κοινό έκανε τουμπεκί (β) έβαλα τα γέλια όταν δώσαμε 12άρι στη Γαλλία... αναρωτήθηκα "μα πόση πια κουλτούρα έχουμε ως λαός"??? :roll:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Οι πρώτες μου έντονες αναμνήσεις από τον θεσμό είναι από τους Bang του Καλλίρη με το Στοπ.
Εκτοτε παρακολουθώ τον διαγωνισμό και προσωπικά πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έχει πέσει το επίπεδο του και το χρήμα και το μαρκετινγκ παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ' ότι στο παρελθόν. Όπως φυσικά σε όλους τους τομείς της ζωής.
Τα μπλοκ δεν τα ανακάλυψα τώρα, αλλά αν δεν ψήφιζαν όλες οι χώρες νομίζω ότι θα είχαμε δικαιότερα αποτελέσματα.
Αντε για να μην σας κουράζω, του χρόνου τα λέμε σε νέο τόπικ.
Πάντα υπήρχαν και οι συμμαχίες και οι δημόσιες σχέσεις, απλά παλιότερα δεν υπήρχε το ίντερνετ και η τόσο εύκολη ενημέρωση, οπότε δεν μας γινόταν αντιληπτά!

Επίσης, το πόσο δίκαια θα είναι η ψηφοφορία με τις χώρες που συμμετέχουν στον τελικό και μόνο, είναι σχετικό με το πόσο τυχερός θα είσαι, ώστε να έχεις περισσότερες φιλικές χώρες στον τελικό που τα κατάφερες να μπεις. Όσο πιο δίκαια μπορούν να γίνουν λοιπόν, τόσο πιο άδικα μπορούν να γίνουν συγχρόνως. Άσε δε που οι Big5 θα έχουν σταθερό το δικό τους μπλοκ. Βέβαια, κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να γίνει, γιατί υπάρχουν έσοδα από τις ψηφοφορίες, χαζοί είναι να τα θυσιάσουν;

Εγώ πάντως που δεν έχω μεγαλώσει Ελλάδα ειδικά όταν έμενα Βέλγιο θυμάμαι πως κανένας δεν ασχολείτο με αυτό. Όχι ότι είμαι κατά αλλά θα μου άρεσε να υπήρχε ρήτρα πως κάθε χώρα θα μπορεί να τραγουδά μόνο σε μια από τις επίσημες τις γλώσσες και όχι όλα σχεδόν να είναι στα Αγγλικά!
Οκ...κι εγώ Γερμανία ζούσα, αλλά οι Έλληνες έχουμε πάντα μια μανία να ζούμε τα πράγματα πιο έντονα! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ασχολούμαστε περισσότερο, σημαίνει απλά ότι κάνουμε περισσότερο ντόρο!

Επίσης, ισχύει και αυτό που έγραψα παραπάνω, ότι με την διάδοση του ίντερνετ και την εύκολη αποστολή αρχείων, ειδήσεων κλπ κλπ κλπ, ζούμε πλέον όλοι τον διαγωνισμό από πιο κοντά και έχουμε πληθώρα ειδησεογραφίας. Θυμάμαι πριν 10+ χρόνια που ψάχναμε με τα χίλια ζόρια να βρούμε κάποια απλή ειδησεογραφία... η δε εικόνα από της πρόβες (και δεν μιλάω καν για βίντεο) ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε καν να το διανοηθούμε!

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Λοιπόν, εχτές μ' άρεσε της Σουηδίας (για την ακρίβεια μου έχει κολλήσει 2-3 μέρες τώρα) και της Γερμανίας (περιέργως πώς μιας και δεν χωνεύω την ξινή).
Στην ψηφοφορία (α) με έκανε έξαλλη η γιούχα που εισπράξαμε όταν μας ψήφισε η Κύπρος, ενώ όταν αλληλοψηφίζονταν άλλες συμμαχίες (συμπεριλαμβανομένης Γερμανίας-Αυστρίας) το κοινό έκανε τουμπεκί (β) έβαλα τα γέλια όταν δώσαμε 12άρι στη Γαλλία... αναρωτήθηκα "μα πόση πια κουλτούρα έχουμε ως λαός"??? :roll:
Και εμενα μου αρεσε υπερβολικα της Γερμανιας, καμμια σχεση με τη περυσινη της εμφανιση....
Αυτη της η επαρση....πολυ θα ηθελα να της πεταξω μια φολα...........αλλα φετο ειχε απιστευτη σκηνικη παρουσια
Οσο για τα προγνωστικα μεχρι τη τελευταια στιγμη μας ειχαν στη 21 θεση
Ο.κ δεν θα πιασουμε ποτε πατο, αλλα οσο και να λειτουργει η βαλκανικη συμμαχια(Βουλγαρια, Ρουμανια, Αλβανια ) υπερ μας αν δεν αξιζει η παρουσια σου στην 7η θεση δεν πας που να πεσεις κατω να χτυπιεσαι
Δεν ειχε καμμια σχεση η πρωτη εμφανιση του Λουκα, με τη βραδια του τελικου

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δευκαλίων, διαμαρτύρομαι ! Θα κερδίσει μια χώρα που την έχεις στο χάρτη στην Ασία. (Αζερμπαϊτζάν )
To Αζερμπαιτζάν, όπως και το Καζακστάν, η Τουρκία, η Ρωσία και η Γεωργία, βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της έκτασής του στην Ασία, αλλά ένα μέρος του βρίσκεται γεωγραφικά εντός Ευρώπης. Παραδοσιακά θεωρείται Ευρωπαϊκή χώρα, όμως, όπως και η Αρμενία και η Κύπρος που βρίσκονται γεωγραφικά εξ' ολοκλήρου στην Ασία, για πολιτιστικούς - ιστορικούς λόγους.

Ευκαιρία να καταργηθεί και η Visa για τα κράτη αυτά (Αζερμπαιτζάν /Ουζμπεκιστάν κλπ )
Τι σχέση έχει το Αζερμπαϊτζάν με το Ουζμπεκιστάν? Κοιτάχτε ένα χάρτη πριν πετάξετε κοτσανάρες....

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Για να καταργήσουν παντελώς τη βίζα αμφίβολο. Άλλωστε από τις χώρες του Καυκάσου μόνο η Γεωργία το έχει κάνει. Η Αρμενία έχει αλλά οι διαδικασίες είναι απλές.
Πιθανά τη περίοδο του διαγωνισμού να χαλαρώσουν οι διατυπώσεις. Πάντως είναι από αυτά που διάβαζα παλιότερα η λιγότερο ενδιαφέρουσα χώρα της περιοχής και από τιμές τα ξενοδοχεία στο Μπακού είναι φαρμακείο. Άλλωστε απευθύνεται κυρίως σε μπιζνεσμεν (πετρέλαια και αέριο είναι αυτά)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom