Eurovision Song Contest 2011

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ξέχασα να γράψω και σχόλια για την ψηφοφορία μας! Νομίζω ότι ψηφίσαμε χειρότερα από ποτέ!

Δηλαδή, πήγαμε σαν τα πρόβατα και ψηφίσαμε αυτό που μας παρουσίαζαν σαν φαβορί όλο αυτό το διάστημα! Γιατί αδυνατώ να πιστέψω ότι γίναμε ξαφνικά όλοι της όπερας και της κουλτούρας! Το θεωρώ πιο πιθανό να δώσαμε το 12άρι στην Γαλλία από κόμπλεξ...για να δείξουμε ότι είμαστε ποιοτικοί!

Γαλλία, Ιταλία και Γεωργία στην κορυφή; Μόλις 6 στην Σουηδία και μόλις 5 στο Αζερμπαϊτζάν; Μην μου πείτε ότι ο μέσος Έλληνας ακούει συχνότερα ένα τραγούδι τύπου Γαλλίας απ' ότι ένα τραγούδι τύπου Σουηδίας; Ας μην κοροϊδευόμαστε, έτσι; :bleh::bleh::bleh:

_antonis_

Member
Όλα καλά, Αζερμπαϊτζάν, το είχα ξεχωρίσει απ'τον ημιτελικό.
Μ'άρεσε πολύ Γεωργία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Εσθονία, Δανία, Γερμανία (κούκλα έχει γίνει) και Σουηδία. Αυτά μου 'ρχονται τώρα.
Αυτά που δε μου πάνε κάτω είναι:
-Η Ιταλία, πώς βρέθηκε εκεί πάνω;
-Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε στείλει τη Nikki!!!!! Γι' αυτό νευριάζω ακόμη περισσότερο...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Νταξ καλο το τραγουδακι που κερδισε, δεν ηταν στα αγαπημενα μου ομως. Βασικα απο την πρωτη πενταδα μονο η Σουηδια και η Δανια μου αρεσαν αρκετα. Τα δε τραγουδια Ουκρανιας και Ιταλιας θα τα εβαζε απο την 20η θεση και κατω.
Για τη δικη μας βαθμολογια τι να πω; Ειμαστε οι κουλτουριαρηδες της Ευρωπης. Γενικα ψηφιζουμε χαλια στη Eurovision (και οχι μονο). Αλλα το φετος ηταν το κατι αλλο.
Εντυπωση μου εκαναν οι 2 βαθμοι που μας εδωσε η Ιταλια και οι μηδεν απο τη Βρετανια. Μα που ηταν οι Ελληνες χθες; Οι φοιτητες; Οι Κυπριοι του Λονδινου;
Η 7η θεση μας παρα πολυ καλη. Μπραβο στα παιδια! Αν και ειχαν δεχτει μεγαλο πολεμο εντος και εκτος συνορων πηραν την ιδια ή και καλυτερη θεση με αλλες ελληνικες συμμετοχες που ειχαν απιστευτη οργανωση και πολλα λεφτα απο πισω τους και τη στηριξη ολων των Ελληνων.
Χθες φανηκε πως το ελληνικο τραγουδι δεν πρεπει να αρεσε στις επιτροπες. Νομιζω μονο με το televoting θα πηγαινε ακομα καλυτερα.

Το τραγουδι που μου αρεσε περισσοτερο απ' ολα ηταν της Γεωργιας (δεν περιμενα ομως να τα παει καλυτερα).

Επόμενο Ταξίδι
Ταιβαν!
Ταξίδι-Όνειρο
Las Vegas
Πρωτοι βγηκαμε στον πρωτο ημητελικο με δευτερο το Αζερμπαιτζαν, που σημαινει οτι? παιζει ρολο η θεση εμφανισης.

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Το Αζερμπαιτζαν δεν μου αρεσε. Ο Λουκας πολυ καλος. Αντε να δουμε τι θα πουν τωρα τα καναλια μετα απο τοσο θαψιμο.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Αγαπητε CakeNet προσωπικά δεν είπα ποτέ ότι θα πατώσουμε, γαιτί ξέρω πως ψηφίζει ο κόσμος και ότι όπως αποδείχθηκε και πάλι γύρω στους 60 πόντους τους έχουμε σίγουρους από τότε που ψηφίζουν όλες οι χώρες (και αυτές εκτός τελικού).
Όπως θα είδες από τις 43 χώρες, μας ψήφισαν οι 18, εκ των οποίων οι οι 8 (βάζω και τα Σκοπια) είναι οι γνωστες.
Οπως καταλαβαίνεις στη συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν είπε τίποτα το τραγούδι.
Σκέψου λίγο που θα ήμασταν, έαν εφαρμοζόταν το παλαιότερο σύστημα και ψήφιζαν ΜΟΝΟ οι χώρες του τελικού.
Αυτά για Ανατολικά και Σκανδιναβικα μπλοκ τα ξέρουμε και δεν χρειάζεται να τα αναλύουμε κάθε χρόνο. Απλά να μην ξεχνάμε και εμείς ότι υπάρχει και το Βαλκανικό.
Ο διαγωνισμός για μένα έχει χάσει την χάρη που είχε τα πιο παλιά χρόνια και για αυτό μάλλον είμαι εκτός κλίματος, όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα που δεν τους άρεσε το τραγούδι μας.

Τώρα αναφορικά με την άποψη σου ότι η Lena νιαυρομιλάει ενώ ο stereo mike με τον Λούκας απογείωσαν το κομμάτι, το μόνο που μπορώ να πώ: Έλεος Παναγία μου, τι άλλο θα ακούσω:shock:

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Για Βοσνία δε μου έκανε καμία εντύπωση το αποτέλεσμα - ο τραγουδιστής Dino Merlin είναι κάτι σαν τον Πάριο της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Εκατομμύρια δίσκοι και πολλή πλατίνα. Αλλά και το τραγουδάκι δεν ήταν άσχημο, γλυκό θα έλεγα.

Η Γεωργία με εξέπληξε πολύ! Συμφωνώ με τα περί στιλιστικού, δηλαδή ακόμα και το μαλλί της κατά τ'άλλα πολύ όμορφης κοπέλας ήταν εντελώς λάθος για το στυλ του τραγουδιού.

Εσθονία - Ουγγαρία πολύ κάτω, τα περίμενα έκαστο τουλάχιστον 5 θέσεις πάνω.

Όσο κι αν μισώ να το παραδεχτώ, οι Ιρλανδοί με κέρδισαν, είχαν ενέργεια και το τραγούδι ήταν καθαρά Γιουροβιζιονικό. Τους περίμενα πεντάδα, αλλά οι συμμαχίες δε τους βοήθησαν.

Δανία απλά μπλιαχ.

Ουκρανία ενώ συνήθως μ'αρέσει πολύ, φέτος αδιάφορη. Αν δεν είχαν τη sand artist από πίσω, δε θα μου κέντριζε τίποτα το ενδιαφέρον.

Η Ελλάδα έστειλε ένα πολύ στοχευμένο τραγούδι που αρέσει σε συγκεκριμένο κοινό γεωγραφικά. Με εξέπληξε που δεν πήραμε κανέναν βαθμό από Τουρκία (άλλες χρονιές μας δίνουν 2-3) και που πήραμε τόσο χαμηλή βαθμολογία από Αρμενία και Σερβία.

Το νικητήριο τραγούδι για μένα πολύ αναμενόμενο. Τόσο που όταν έβλεπα τη Σουηδία στην κορυφή αναρωτιόμουν τι πήγε στραβά. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί η τραγουδίστρια έτρεχε κλαίγοντας στη σκηνή κρατώντας μια σημαία της Τουρκίας. Δεν είναι Τουρκάλα και το ότι οι δύο χώρες έχουν μια παραδοσιακή σχέση συνεργασίας και αδελφότητας δεν απαντάει το ερώτημά μου...

LIDA

Member
Οκ το Αζερμπαιτζαν ήταν, αλλά οχι και για πρώτη θέση..Μάλλον το χρωστούσαν τις άλλες φορές που ήταν πάντα με καλούτσικα τραγουδάκια.

Οσο για την Ιταλία το βρηκα το τραγούδι χάλια όπως και το bοy band της Αγγλίας που ήταν ως συνήθως απαράδεκτο και χάρηκα που δεν πήγε τελικά ψηλά. Να μην μας δώσουν όπως τίποτα?????

Για Γαλλία μη μιλήσω καλύτερα, και τους δικούς μας βαθμούς!!!

Η Σουηδία μου άρεσε, την είχα για δεύτερη..

Για πρώτο είχα βάλει την Ιρλανδία, τους ευχούληδες μου αλλά μάλλον ως φαβορί το ρήμαξαν το καημένο..

Η Γερμανία πολύ καλή όπως και η Σλοβενία είχε ίσως το καλύτερο τραγούδι.

Αξιοπρεπέστατη και η Γεωργία.

Τέλος, για την Ελλάδα έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με ένα τραγούδι και στα ελληνικά που πήγε πολύ καλύτερα από τα προγνωστικά.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μπράβο ρε Dva τελικά πολύ συμφωνούμε οι 2 μας (και ειδικά για την Ουκρανία)! αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί βρίσκετε τόσο κακό το Ιταλικό. και ειδικότερα εσύ Βανζελί! τι είδους τραγούδια νομίζει ότι θα ακούς όταν μετακομίσεις με το καλό στην ΝΥ τριγυρνώντας στα jazz bar? καθαρός ήχος, όμορφη μελωδία, προσεγμένα μουσικά όργανα και live... όχι σαν τους Μολδαβούς που (αν είχαν τον θεό του) κουνάγανε τις τρομπέτες τους όπως οι μάγισσες του Ίστγουικ τις σκούπες τους…

edit: καλά η τούρκικη σημαία της Αζέρας, μια τεράστια Λιβανέζικη που ανέμιζε μπροστά στην εξέδρα την είδατε?

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
-Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε στείλει τη Nikki!!!!! Γι' αυτό νευριάζω ακόμη περισσότερο...
Σχετικό είναι αυτό...ειδικά φέτος, με τα τραγούδια που υπήρχαν αλλά και με την θέση που κληρωθήκαμε να εμφανιστούμε, νομίζω πως ανάμεσα στα συγκεκριμένα φαβορί, περισσότερο θα χάνονταν το τραγούδι της Nikki παρά θα ξεχώριζε.

Αγαπητε CakeNet προσωπικά δεν είπα ποτέ ότι θα πατώσουμε, γαιτί ξέρω πως ψηφίζει ο κόσμος και ότι όπως αποδείχθηκε και πάλι γύρω στους 60 πόντους τους έχουμε σίγουρους από τότε που ψηφίζουν όλες οι χώρες (και αυτές εκτός τελικού).
Όπως θα είδες από τις 43 χώρες, μας ψήφισαν οι 18, εκ των οποίων οι οι 8 (βάζω και τα Σκοπια) είναι οι γνωστες.
Οπως καταλαβαίνεις στη συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν είπε τίποτα το τραγούδι.
Σκέψου λίγο που θα ήμασταν, έαν εφαρμοζόταν το παλαιότερο σύστημα και ψήφιζαν ΜΟΝΟ οι χώρες του τελικού.
Αυτά για Ανατολικά και Σκανδιναβικα μπλοκ τα ξέρουμε και δεν χρειάζεται να τα αναλύουμε κάθε χρόνο. Απλά να μην ξεχνάμε και εμείς ότι υπάρχει και το Βαλκανικό.
Ο διαγωνισμός για μένα έχει χάσει την χάρη που είχε τα πιο παλιά χρόνια και για αυτό μάλλον είμαι εκτός κλίματος, όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα που δεν τους άρεσε το τραγούδι μας.

Τώρα αναφορικά με την άποψη σου ότι η Lena νιαυρομιλάει ενώ ο stereo mike με τον Λούκας απογείωσαν το κομμάτι, το μόνο που μπορώ να πώ: Έλεος Παναγία μου, τι άλλο θα ακούσω:shock:
Δε την πάω σου λέω!!! Πρέπει να την πάω; Ας κατέβαινε με τα χρώματα της Ελλάδος με το περσινό τραγούδι και χωρίς το όλο promo που έγινε και σου λέω εγώ αν θα έπαιρνε πρωτιά ...και με το υφάκι που είχε κατά την διάρκεια όλου του περσινού διαγωνισμού.

Τα αποτελέσματα με τις ψήφους των χωρών του τελικού, θα βγουν αυτές τις μέρες και θα πάρουμε μια εικόνα. Άλλοτε μας ευνοούν περισσότερο, άλλοτε λιγότερο.

Σε πληροφορώ ότι τα λόγια των Ευρωπαίων μετά την εμφάνισή μας στην σκηνή, κατά την διάρκεια ακόμη και της πρώτης πρόβας, άρχισαν να γίνονται όλο και καλύτερα! Τώρα...για τις ψήφους που παίρνουμε σταθερά, απαντώ με το τρανό παράδειγμα της Τουρκίας που τα τελευταία χρόνια την βλέπαμε σταθερά στο Top5 του τελικού, αλλά φέτος δεν τα κατάφερε να προκριθεί καν, μένοντας στον ημιτελικό.

Σας το έχω πει πολλές φορές, ότι πρέπει να σκεφτόμαστε με όρους Eurovision και ότι θα πρέπει να στέλνουμε τραγούδια που να ταιριάζουν σε αυτό που περιμένουν να ακούσουν από εμάς. Ποιος μπορεί να αμφιβάλλει στο γεγονός ότι ήταν ξεχωριστό το τραγούδι μας; Πόσα blog σπάνε επειδή η χώρα που ψηφίζουν σταθερά, έστειλε κάτι διαφορετικό απ' αυτό που περίμεναν και έτσι διασπάστηκαν;

Όσο για τις ψηφοφορίες παλιότερα... ήταν πολύ πιο σικέ και τότε κι αν βλέπαμε να συμβαίνουν τα παράδοξα! Πόσο δεδομένα ήταν τα πράγματα για κάποιες βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες;

Όσο κι αν μισώ να το παραδεχτώ, οι Ιρλανδοί με κέρδισαν, είχαν ενέργεια και το τραγούδι ήταν καθαρά Γιουροβιζιονικό. Τους περίμενα πεντάδα, αλλά οι συμμαχίες δε τους βοήθησαν.
Όταν σε έχουν στα φαβορί και σε δείχνουν να διεκδικείς ακόμη και την πρωτιά, πολλές φορές το θεωρούν οι περισσότεροι σαν δεδομένο ότι θα κερδίσεις την καλή θέση και δεν σε ψηφίζουν.

Όπως και στο παράδειγμα της Εσθονίας, ήταν καλό τραγούδι, έπαιζε ψηλά στα στοιχήματα, αλλά προφανώς δεν ήταν τόσο δυνατό ώστε να προσελκύσει κάποιους ψήφους, αλλά και παίζει και το σενάριο να μην κέρδισε τις δεύτερες και τρίτες ψήφους του κοινού που θεώρησε δεδομένη κάποια καλή θέση κι έτσι δεν το ψήφισαν τελικά! Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συνέβη και με τους πόντους που δεν πήραμε εμείς από την Αγγλία φέτος!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Άντε να πει και το γουρούνι τη γνώμη του. Το γλυκανάλατο εκ Αζερμπαιτζάν δεν μου άρεσε, να ήταν το κομμάτι του Αρας πριν 2-3 χρόνια μάλιστα πού έγινε και summer hit μάλιστα άξιο... Μου άρεσε το γερμανικό σαν άκουσμα και σαν παρουσία, της Γεωργίας και της Ισλανδίας (είμαι προκατειλημμένος εδώ μη με παίρνεται στα σοβαρά). Εύγε στην Ιταλία που με τέτοιο άκουσμα βρέθηκε τόσο ψηλά. Αδιάφορα μου φάνηκαν το Σουηδικό, το Δανέζικο, καλώς επάτωσε η Εσθονία...
Πάντως μη ξανακούσω ότι οι επιτροπές εξασφαλίζουν αντικειμενικότερη αξιολόγηση των κομματιών. Η χαρά του μπλοκ ήταν, οι σκανδιναβοί/πρώην Γιουγκοσλάβοι/πρώην σοβιετικοί. Εγώ χάρηκα για τη δική μας ψηφοφορία. Η Γαλλία είχε σαφώς κάποιο πρόβλημα, ακόμα κι εγώ ο άμουσος το κατάλαβα (αμέσως είπα ότι δεν θα πάει καλά).
Εμείς σταθήκαμε καλά σκηνικά και ερμηνευτικά και νομίζω το αποτέλεσμα μας δικαιώνει περιτρανα

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Χα χα Μπακού του χρόνου, ε ρε γλέντια....
Θα πέσουν πετροδόλλαρα για τη διοργάνωση που δεν λέγεται
Αλήθεια η Αρμενία θα συμμετάσχει;;;; (φιλολογικό ερώτημα)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom