psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Αρχικά δε μπορώ να καταλάβω τα λογικά άλματα και τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται σε περιστατικά που εγώ ποτέ δεν ανέφερα ότι είμαι υπέρμαχος και ποτέ δεν έχω πει.
Ας κάτσουν κάτω κι ας τα βρουν με σκοπό την από κοινού διοργάνωση στο φινάλε, κάτι που πιστεύαμε ότι θα έχει γίνει μετά από 20 έτη, αν δεν ήταν οι μεν και οι δε εκτός λογικής. Ακόμα και αυτό το χάλι με τις εθνικές και τις συμμετοχές πρέπει να σταματήσει. Δεν οδηγεί κάπου αυτή η κόντρα, το άθλημα χάνει. Μεγάλη συζήτηση κι εδώ, δε μπορώ να την αναπτύξω σε λίγες μόνο γραμμές.
Όσο για τον σωλήνα, αυτόν το καρεκλοκένταυρο που κι εγώ δε ξέρω τι μου χει στερήσει οπαδικά, μόνος σου βγάζεις το συμπέρασμα ότι τον υποστηρίζω κάτι που δεν ισχύει, ούτε μ΄αυτόν ούτε με το σύστημα που υπηρετεί.
Στη χώρα που ολιγάρχες χειραγωγούν πολιτικούς, κινούν νήματα, παίρνουν αποφάσεις, έχουν τον έλεγχο των media, ε παίρνουν και μια ομάδα για φοροαπαλλαγές, να έχουν τις δικές τους στρατιές, να κερδίζουν παράπλευρα και να κερδίζουν ευρύτερη προβολή. Στο ποδόσφαιρο βέβαια συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό κάτι τέτοιο σε σχέση με το μπάσκετ.
Πως όμως ζητάς εσύ κάτι ανεξάρτητο και αυτοδιοίκητο μέσα σε όλο αυτό το σύστημα (που δε νομίζω να ναι Σοβιετίας) διαφθοράς και σήψης;
Να αλλάξουμε το σύστημα; Μαζί σου. Να κάνουμε ότι έχει γύρω-γύρω νύχτα και στο σπίτι μας μέρα όμως δε γίνεται, θα πάμε μ' αυτό. Δε διαφωνώ σ' αυτα που έγραψες σε ότι αφορά τη κατάσταση στην Ελλάδα, είναι δεδομένα τα περισσότερα και δε μπορώ να καταλάβω γιατί πηγες σε τέτοια συμπεράσματα.
Έχουμε ξεφύγει του θέματος, αν και όλα είναι άσχετα-σχετικά και έχουν αξία κατά τη γνώμη μου. Αν κρίνει κάποιος mod καλό είναι να μεταφερθούν για να συνεχιστεί αλλού η κουβέντα.
Όχι, δε θέλω να παίξω στου eurocup αν πάρω το πρωτάθλημα, ούτε στο σαπόρτα, ούτε στο ουλεμπ ούτε πουθενά αλλού πέραν του Πρωταθλητριών κι όχι αυτός που βγήκε 7ος ή παίζει στην Α2 αλλά έχει εγγυημένο συμβόλαιο. Αμα είναι έτσι γιατί να βάλω λεφτά να κάνω ομάδα να πάρω πρωτάθλημα; Απλη ανάλυση.Χρειάζεται να κάνεις σοβαρή ομάδα και να προκριθείς στην Ευρωλίγκα μέσω του Eurocup
Ήταν απόφαση των ομάδων σε ποια διοργάνωση θα παίξουν, προφανώς προτίμησαν της διοργανώσεις της φιμπα γιατί πήραν διαβεβαιώσεις για έσοδα, κάτι που έγινε μετά την απεμπλοκή των δύο απατεώνων όπως σωστά αναφέρεις και αφού η φιμπα άρχισε να αλλάζει την νέα διοργάνωση της. Κοίταξαν καθαρά το οικονομικό σκέλος.Καμία διεκδίκηση δεν τελειώσε, ήδη σου έδωσα το παράδειγμα του Προμηθέα που...
Γίνεται κανονικά αναβολή και μετάθεση των αγωνιστικών, ιδιαίτερα όταν παίζονται 2 παιχνίδια ευρωλίγκα την εβδομάδα ή όταν υπάρχει παιχνίδι Παρασκευή βράδυ, με αποτέλεσμα να μετατίθεται το παιχνίδι της αγωνιστικής σε κάτι άκρως αντιεμπορικές ημέρες όπως Δευτέρα μεσημέρι. Προσοχή, δε λέω ότι γι' αυτό φταίει η ευρωλίγκα, αλλά η Ελληνική ομοσπονδία που λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των δύο που παίζουν στη διοργάνωση.Δε γίνεται αναβολή αγωνιστικών όταν παίζει κάποιος Ευρωλίγκα, πότε έγινε αυτό φέτος;
Έξι Αμερικανούς ήθελα να πω, κάτι που πέρασε στα ψιλά μόνο και μόνο για να μπορεί πάλι πρωτίστως ο Παναθηναϊκός να αξιοποιεί όλες τις μεταγγραφές του στο εγχώριο πρωτάθλημα για να μη μένουν εκτός δράσης. Ούτε εδώ φταίει η Ευρωλίγκα βέβαια. Με τους κοινοτικόυς είναι ακριβώς έτσι και στο ποδόσφαιρο και γενικά, έχει να κάνει με τα εργασιακά δικαιώματα εντός Ε.Ε.Και οι 6 ξένοι σημαίνει ότι στο ρόστερ των 15 παικτών που έχει δικαίωμα η κάθε ομάδα να καταθέσει, το 60% είναι γηγενείς. Στο ποδόσφαιρο όποια ομάδα θέλει μπορεί...
Όλοι πρέπει να παίζουν, ας περνούν από προκριματικά βάσει ranking system στο φινάλε όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο, δε το καταλαβαίνω αυτό. Η λίγκα είναι ιδιωτική και έχει τα δικά της κριτήρια, πολλά σωστά, άλλα πάλι λανθασμένα, δε γίνεται όμως να υπάρχει όλο αυτό το μπάχαλο εις βάρος πολλές φορές των μικρότερων ομάδων. Εδώ είναι και ο παραλληλισμός με το ποδόσφαιρο ενόψει της νέας λίγκας που επίκειται.Από ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διοργάνωνε η ΦΙΜΠΑ κι έπαιζαν κάτι Λόντον Τάουερς που έτρωγαν 40ρες και κάτι Ντεν Χέλντερ, Μπενφίκα και Μπουντιβέλνικ που χασμουριόμασταν αν θα φάνε 40 ή 50 πόντους, φτάσαμε σε Ευρωλίγκα 18 ανταγωνιστικότατων ομάδων και Eurocup 24 καλά οργανωμένων ομάδων που λειτουργεί ως προθάλαμος της Ευρωλίγκας. Κι αν δεν ήταν αγύριστο κεφάλι ο πολυχρονεμένος μας βεζύρης ΓΒ θα είχαμε ένωση BCL και Eurocup με 40 ομάδες και ακόμη καλύτερη με την Ευρωλίγκα αλλά δεν ήθελε ο Σωλήνας, μεγάλη η χάρη του.
Ας κάτσουν κάτω κι ας τα βρουν με σκοπό την από κοινού διοργάνωση στο φινάλε, κάτι που πιστεύαμε ότι θα έχει γίνει μετά από 20 έτη, αν δεν ήταν οι μεν και οι δε εκτός λογικής. Ακόμα και αυτό το χάλι με τις εθνικές και τις συμμετοχές πρέπει να σταματήσει. Δεν οδηγεί κάπου αυτή η κόντρα, το άθλημα χάνει. Μεγάλη συζήτηση κι εδώ, δε μπορώ να την αναπτύξω σε λίγες μόνο γραμμές.
Όσο για τον σωλήνα, αυτόν το καρεκλοκένταυρο που κι εγώ δε ξέρω τι μου χει στερήσει οπαδικά, μόνος σου βγάζεις το συμπέρασμα ότι τον υποστηρίζω κάτι που δεν ισχύει, ούτε μ΄αυτόν ούτε με το σύστημα που υπηρετεί.
Ζούμε στην Ελλάδα.Οι ομάδες να διοργανώνουν μόνες τους τα πρωταθλήματά τους και να είναι υγιείς επιχειρηματικοί οργανισμοί κι όχι κρατικοδίαιτες βδέλλες που πίνουν το αίμα του κρατικού κορβανά. Δε γίνεται να πληρώνει ο φορολογούμενος τον κάθε "επιχειρηματία" ή...
Στη χώρα που ολιγάρχες χειραγωγούν πολιτικούς, κινούν νήματα, παίρνουν αποφάσεις, έχουν τον έλεγχο των media, ε παίρνουν και μια ομάδα για φοροαπαλλαγές, να έχουν τις δικές τους στρατιές, να κερδίζουν παράπλευρα και να κερδίζουν ευρύτερη προβολή. Στο ποδόσφαιρο βέβαια συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό κάτι τέτοιο σε σχέση με το μπάσκετ.
Πως όμως ζητάς εσύ κάτι ανεξάρτητο και αυτοδιοίκητο μέσα σε όλο αυτό το σύστημα (που δε νομίζω να ναι Σοβιετίας) διαφθοράς και σήψης;
Να αλλάξουμε το σύστημα; Μαζί σου. Να κάνουμε ότι έχει γύρω-γύρω νύχτα και στο σπίτι μας μέρα όμως δε γίνεται, θα πάμε μ' αυτό. Δε διαφωνώ σ' αυτα που έγραψες σε ότι αφορά τη κατάσταση στην Ελλάδα, είναι δεδομένα τα περισσότερα και δε μπορώ να καταλάβω γιατί πηγες σε τέτοια συμπεράσματα.
Έχουμε ξεφύγει του θέματος, αν και όλα είναι άσχετα-σχετικά και έχουν αξία κατά τη γνώμη μου. Αν κρίνει κάποιος mod καλό είναι να μεταφερθούν για να συνεχιστεί αλλού η κουβέντα.