babaduma
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- terra incognita
- Ταξίδι-Όνειρο
- α του Κενταύρου
500???? Διπλά μετράνε γι αυτούς?οι Αμερικάνοι έχουν μόνο 500 χρόνια ιστορίας.
500???? Διπλά μετράνε γι αυτούς?οι Αμερικάνοι έχουν μόνο 500 χρόνια ιστορίας.
Joela ανοίγεις θέμα. Γενικώς ναι, όλοι είμαστε λίγο πολύ ενοχλημένοι (...ας το κρατήσω σε ήπιους τόνους) με την αμερικάνικη αντίληψη των πραγμάτων. Κι εγώ δεν χωνεύω κάποια πράγματα. Το σύντομο της ιστορίας της όμως δεν το βρίσκω αρκετό για να αμαυρωθεί μια χώρα με αμέτρητες (είμαι σίγουρος) ομορφιές.Νομίζω οτι υπάρχουν χώρες που έχουν να προσφέρουν περισσότερα απο θέμα πολιτισμού όταν οι Αμερικάνοι έχουν μόνο 500 χρόνια ιστορίας.
Μάλλον μετράει από τον Κολόμβο, αλλά και πάλι, σας διαφεύγει ότι ζουσαν άνθρωποι εκεί και πρίν από αυτόν.500???? Διπλά μετράνε γι αυτούς?
Καθόλου δε μου διαφεύγει. Αλλά, αν μιλάμε για τους πραγματικούς Αμερικάνους, δε νομίζω ότι έχουν μείνει και πολλά δείγματα του πολιτισμού τους στο σύγχρονο κράτος... Για να μην μπούμε στη συζήτηση για το πόσοι από αυτούς που επισκέπτονται τη χώρα ενδιαφέρονται έστω και λίγο γι αυτόν...Μάλλον μετράει από τον Κολόμβο, αλλά και πάλι, σας διαφεύγει ότι ζουσαν άνθρωποι εκεί και πρίν από αυτόν.
Δυστυχως δεν νομιζω οτι τραβηξα φωτογραφιες απο το Δυραχιο.Το Δυρράχιο ποίημα?? Μπορώ να έχω φωτογραφικά ντοκουμέντα?
Η Τουρκία είναι προορισμός για εμάς τους Έλληνες πολύ ιδιαίτερος. Βαρύ χαρτί θα έλεγα. Με μια προϋπόθεση: Ανοιχτά τα μάτια του νου. Αν δεν τα έχεις μπορεί και να μην θέλεις να την ξαναδείς στα μάτια σου. Αν τα έχεις μπορεί απλά να λαχταράς πότε θα ξαναπάς.ανεφερα οτι δεν ειμαι ρατσιστης και ξεχασα να αναφερω και τους εθνικους λογους,απλα ειπα οτι δεν το εχω ψαξει ακομα μεσα μου,σιγουρα ποτε μη λες ποτε,αλωστε για αυτο μιλαμε,μπορει καποιος να σου αλαξει τη γνωμη για εκει που δεν θες να πας η απλα να στην ενισχυσει...
πολυ σωστα τα λες Δημο, ιδανικα θα ελεγα, αλλα ως ανθρωποι εχουμε ολοι ελλατωματα και επομενως κολληματα, συμπλεγματα, στερεοτυπα κλπ. Αλλοι περισσοτερο κ αλλοι λιγοτερο. Αυτα ισως μας οδηγουν να μη θελουμε να επισκεφθουμε ενα μερος. Δε σημαινει οτι θα εχουμε δικιο λεγοντας πως δε θελουμε, ισως μαλιστα μια μερα να ανατραπουν οι αποψεις μας και να αλλαξουμε γνωμη. Αλλα εως τοτε ο καθενας για τους λογους του εχει καποιους προορισμους αποκλεισμενους στο μυαλο του. Η στην καλυτερη (οπως εγραψα πιο πανω) στις τελευταιες θεσεις της λιστας. Διοτι δυστυχως ο χρονος μας στον πλανητη δεν ειναι αρκετος για να επισκεφθουμε ολα τα μερη του κοσμου (εκτος αν καποιος εχει εξασφαλισμενο εισοδημα χωρις να απαιτειται να εργαστει) με αποτελεσμα ο καθορισμος προτεραιοτητων να ειναι απαραιτητος. Λογω ομως του μεγαλου αριθμου προορισμων, οσους βρισκονται προς το τελος της λιστας μας πιθανοτατα να μην προλαβουμε ποτε να τους επισκεφθουμε. Και ειναι αναποφευκτο, λαθος ισως αλλα αναποφευκτο, να επηρεαζεται η αποφαση μας απο τα προσωπικα μας κολληματα κ στερεοτυπαΚαι για να έρθουμε στο θέμα, προσωπικά δεν βλέπω μέρος στον πλανήτη που δεν θα ΗΘΕΛΑ να πάω. Που δεν θα μπορούσα (για διάφορους λόγους) πολλά. Μέχρι όπου φτάσουμε λοιπόν. Και πάντα με ανοιχτά τα μάτια του νου και της ψυχής. Χωρίς ΚΑΝΕΝΑ στερεότυπο αλλά ούτε και σύμπλεγμα (ανωτερότητας ή κατωτερότητας).
Συμφωνώ μαζί σου. Κι εγώ βάζω προτεραιότητες. Μόνο που δεν είναι με βάση το που θέλω ή όχι. Με βάση το που μπορώ και μόνο. Το μπορώ με διάφορες παραμέτρους. Οικονομικές, πολιτικές, υγείας κλπ. Π.χ. Η Ανταρκτική είναι στον "πάτο" της λίστας μου γιατί αν επιδιώξω αυτόν τον προορισμό σημαίνει ότι για μια πενταετία τουλάχιστον δεν θα μπορώ να πάω ούτε για μπάνιο στο Φάληρο. Άρα τελικά δεν ΜΠΟΡΩ ναπάω εκεί. Και όμως το ΘΕΛΩ.πολυ σωστα τα λες Δημο, ιδανικα θα ελεγα, αλλα ως ανθρωποι εχουμε ολοι ελλατωματα και επομενως κολληματα, συμπλεγματα, στερεοτυπα κλπ. Αλλοι περισσοτερο κ αλλοι λιγοτερο. Αυτα ισως μας οδηγουν να μη θελουμε να επισκεφθουμε ενα μερος. Δε σημαινει οτι θα εχουμε δικιο λεγοντας πως δε θελουμε, ισως μαλιστα μια μερα να ανατραπουν οι αποψεις μας και να αλλαξουμε γνωμη. Αλλα εως τοτε ο καθενας για τους λογους του εχει καποιους προορισμους αποκλεισμενους στο μυαλο του. Η στην καλυτερη (οπως εγραψα πιο πανω) στις τελευταιες θεσεις της λιστας. Διοτι δυστυχως ο χρονος μας στον πλανητη δεν ειναι αρκετος για να επισκεφθουμε ολα τα μερη του κοσμου (εκτος αν καποιος εχει εξασφαλισμενο εισοδημα χωρις να απαιτειται να εργαστει) με αποτελεσμα ο καθορισμος προτεραιοτητων να ειναι απαραιτητος. Λογω ομως του μεγαλου αριθμου προορισμων, οσους βρισκονται προς το τελος της λιστας μας πιθανοτατα να μην προλαβουμε ποτε να τους επισκεφθουμε. Και ειναι αναποφευκτο, λαθος ισως αλλα αναποφευκτο, να επηρεαζεται η αποφαση μας απο τα προσωπικα μας κολληματα κ στερεοτυπα