ΗΠΑ 15 μέρες στην Καλιφόρνια

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το λοιπόν, άντε ας ζητήσω κι'εγώ πληροφορίες, καιρός μου είναι νομίζω. :cool:

Την άνοιξη λοιπόν θα κάνω ένα 17ήμερο ταξίδι στην Καλιφόρνια, φτάνοντας στο LA και επιστρέφοντας από San Fransisco. Οι εντελώς "καθαρές" ημέρες που θα βρίσκομαι εκεί είναι 15.

Προς το παρόν το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνω τη διαδρομή LA > SF με το αυτοκίνητο, κάποια στιγμή μέσα στο ταξίδι. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανοιχτά.

Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας.

Έχω στο μυαλό μου:

San Fransisco 3-4 μέρες
Yosemite National Park 1 μέρα
διαδρομή LA > SF 3 μέρες (με διανυκτερεύσεις ενδιάμεσα αλλά δεν ξέρω σε ποιες περιοχές, ούτε την ακριβή διαδρομή που θα ακολουθήσω)
Universal Studios στο LA 1 μέρα
GRand Canyon 2 μέρες (ίσως μαζί με Vegas)
San Diego + Sea World άλλες 2-3 μέρες.

Αυτά πολύ χοντρικά, και όλα είναι subject to change. Στο μυαλό μου έχω τη... μισή Καλιφόρνια και τα ... περίχωρα, δηλαδή Death Valley, Joshua Tree Valley, Disney, στα αμπελουργεία στη Napa Valley, βόλτες και μέσα στο LA, και η λίστα είναι ατελείωτη.

Για μιλάτε οι γνώστες, αλλά και αυτοί που έχουν ζήσει εκεί (προδόθηκα:D)

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
NY
Ταξίδι-Όνειρο
japan
το δρομολόγιο S.F. - L.A. ΕΊΝΑΙ 6 ώρες δρόμος με ευθείες που δεν τις χωρά το μυαλό σου (κάθε 10 λεπτά κουνάς λίγο το τιμόνι) αυτό βέβαια είναι κι επικίνδυνο να κοιμηθείς στο τιμόνι:roll:. αφού εσύ θα έχεις τόσες μέρες μία επίσκεψη σου προτείνω στο δανέζικο΄χωριό solvang (για ένα ωραίο διάλειμμα) μεταξύ των 2 πόλεων. έχε τον νου σου στο δρόμο η ταχυτητα ελέγχεται από τα μικρά αεροπλάνα που θα βλεπεις να περνάν απο πάνω. πρέπει απο s.f.να επισκεφτείς μοντερέι και να δεις το χωρίό carmel καθώς και να κάνεις την διαδρομή 17 miles drive που θεωρήται και είναι από τις πιο όμορφες στις ΗΠΑ.
αυτά προς το παρόν ( η ιστορία που γράφει το μέλος traveller που έπαθε τζετλαγκ και πήγε το πρωί βόλτα αξίζει να το κάνεις κι εσύ)

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σ'ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Απ'ότι βλέπω, γενικώς η περιοχή στο pebble beach πρέπει να είναι όμορφη.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
NY
Ταξίδι-Όνειρο
japan
θα δεις που κλείνονται τα μεγάλα deals στα γήπεδα του γκολφ, μελλοντικά θα σου προτείνω και κρασι καλιφορνέζικο,ζαχαροπλαστείο για σοκολατοειδή και φαγάδικο στο σαν φρανσισκο, κάτι να έχουμε να λέμε.

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
το δρομολόγιο S.F. - L.A. ΕΊΝΑΙ 6 ώρες δρόμος με ευθείες που δεν τις χωρά το μυαλό σου (κάθε 10 λεπτά κουνάς λίγο το τιμόνι)
Εάν πάς από τον highway 5. Εάν πας από τον Highway 1 είναι 10-12 ώρες ανάλογα τις στάσεις που θα κάνεις...

Φυσικά υπάρχει και η επιλογή να πας από τον 101 που είναι καλύτερος και λίγο πιο γρήγορος δρόμος από τον 1.

Συνοψίζω:

1. Ο 1 είναι ο καλύτερος δρόμος για να δεις όλη την παραλία και μοναδικός δρόμος στις ΗΠΑ. Αλλά είναι ο πιο κουραστικός γιατί για πολλά μίλια είναι απλά διπλός δρόμος χωρίς διάζωμα στην μέση και με πολλές στροφές.

2. Ο 101 είναι πολύ πιο εύκολος από τον 1, δεν περνάει από την παραλία , αλλά περνάει πολύ κοντά από Monterey, Carmel & San Hose που θα πας οπωσδήποτε! και περνάει μέσα από πολλούς αμπελώνες, όπου μπορείς να σταματήσεις για ξεκούραση και δοκιμή (με μέτρο όμως...).

3. Ο 5 είναι ο πιο σύντομος δρόμος, με ατελίωτες ευθείες, αλλά περνάει μακρία από τις όμορφες πόλεις της California και είναι απελπιστικά μονότωνος.

Άνοιξες μεγάλο θέμα Δευκαλίων ... και το υπονοούμενο πιο πάνω το έπιασα ...

Έχουμε να πούμε πολλά...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
:D :D εσύ δώσε info γιατί αλλιώς θα πω στο φόρουμ πόσα ταξίδια έχεις κάνει στην ταυλάνδη και θα σε κατασπαράξουν :haha:

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
:D :D εσύ δώσε info γιατί αλλιώς θα πω στο φόρουμ πόσα ταξίδια έχεις κάνει στην ταυλάνδη και θα σε κατασπαράξουν :haha:
Ημουν σίγουρος για την απειλή σου και όπως βλέπεις κάνω ότι μπορώ...

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Με έχεις βάλει στην "πρίζα" τώρα και σκέφτομαι το ταξίδι σου.

Για την διαδρομή στην California σκέφτομαι ότι μπορείς να το κάνεις:

1. Ξεκινώντας από LA με τον 1 περνάς Malibu, μετά είσαι στον 101 και σταματήσεις Santa Barbara, να κάνεις μία διανυκτέρευση στο San Luis Obispo και μετά ξεκινάς πρωί και είσαι στον 101 θα διακόψεις για να επισκευθείς Monterey & Carmel και μετά πας για SF.

2. Ξεκινώντας από LA με τον 1 περνάς Malibu, μετά είσαι στον 101 και σταματήσεις Santa Barbara, να κάνεις μία διανυκτέρευση στο San Luis Obispo, το επόμενο πρωί να πας από τον 1 για να δεις την ακτή Big Sur που είναι η πιο όμορφη των ΗΠΑ και να κάνεις ακόμη μία διανυκτέρευση στο Monterey ή Carmel και το επόμενο πρωί να πας για SF.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
NY
Ταξίδι-Όνειρο
japan
θα κόψω τις φλέβες μου σε λίγο, θα με κλάψει κανείς ή άκλαυτος θα πάω? το κρασί στη καλιφόρνια το πίνεις μόνο βράδυ αφού πρώτα έχεις παρκάρει εντελώς και σωστά λες το πίνεις με το μέτρο:p !!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Συμφωνώ για τον δρόμο 1. Ο δρόμος 5 είναι ότι χειρότερο για την Καλιφόρνια.
Το Pismo Beach είναι πιο ωραίο από το S.L.Obispo.
Κοντά στο Solvang κάνουν και την καλύτερη μπιζελόσουπα της Αμερικής. Θα δεις τις επιγραφές.
Ο 1, μπερδεύεται κατά τόπους με τον 101.
Μετά το Μαλιμπού και το Point Mugu - όπου θα δεις φάλαινες, να σταματήσεις οπωσδήποτε - μπαίνεις στο Oxnard. Προσοχή, γιατί για να βγεις στον 101, θέλει να προσέχεις. Έχει πινακίδα 5th street. Aν την ακολουθήσεις θα σε βγάλει στον 101.
Το ίδιο συμβαίνει και στο S.L.Obispo.
Η Σάντα Μπάρμπαρα επίσης αξίζει. Μη τη χάσεις.
Μετά το S.L.O. αρχίζει το όνειρο. Τέλεια ακτή. Να προσέχεις τις στροφές κυρίως κοντά στο Rugged Point.
Επίσης θα πρέπει να συνηθίσεις να οδηγάς με αυτόματες ταχύτητες, εκτός αν ξέρεις.
Στο Μοντερέυ έχει πολλά και οικονομικά ξενοδοχεία.
Στο Καρμέλ όχι, γιατί απευθύνεται συνήθως σε όσους κάνουν γκολφ.
Δες το ποστ μου Madonna! για λεπτομέρειες.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Και για το Λος Άντζελες σου συνιστώ το Koi. Δεν θυμάμαι την ακριβή διεύθυνση.
Είναι στη La Cienega, ανεβαίνοντας, μετά τη Melrose και πριν φτάσεις στη Santa Monica Blvd. Όπως ανεβαίνεις στο δεξί χέρι.
Εγώ σε δύο ταξίδια, πέτυχα τους: Brad Pitt, Angelina Jolie, Demi Moore & Nicholas Cage. Kαι τιμές πολύ λογικές για τέτοιο μέρος. Ειδικά το σούσι.
Να φορέσεις κάτι cool, γιατί έχει δυνατή πόρτα...
Και να κάνεις κράτηση από τώρα!!!!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εξαιρετικά. Ευχαριστώ πολύ :)

Ρώτηξις: LA όπως βλέπετε δεν έχω βάλει μέσα στις μέρες. Και απ'ότι κατάλαβα δεν είναι για να πολυκάθομαι εκεί. Ε;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.830
Μέλη
39.582
Νεότερο μέλος
alexia.z

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom