• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ 15 μέρες στην Καλιφόρνια

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Νομίζω ότι εκεί είναι που πρέπει να καθήσεις, αν σου αρέσουν οι μεγάλες πόλεις. Αν σου αρέσει η εξοχή, τότε μη μείνεις.
Αλλά να ξέρεις, ότι παρόλο που το SF είναι πιο όμορφο από το LA, έχει μια ατμλοσφαιρα ξεπεσμού και φτώχιας, που στο LA δεν την βλέπεις, εκτός και αν πας σε συγκεκριμένες γειτονιές, όπως Southgate, Encino, κλπ.
Εκεί όμως δεν έχεις κανένα λόγο να πας. Και κανένας επισκέπτης δεν πάει.
Στο SF όμως, οι άστεγοι και το έγκλημα βρίσκονται ακόμα και σε κεντρικότατα σημεία, που είναι γεμάτα τουρίστες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ατμόσφαιρα παρακμής.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Έχω επισκεφθεί και τη Νέα Υόρκη πριν ξεκινήσει η επιχείρηση καθαρίσματός της από τον Τζουλιάνι, που η κατάσταση ήταν κάπως έτσι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό.

Απλά στο LA οι αποστάσεις είναι τόσο μεγάλες που πρέπει να πω ότι θα κινηθώ σε συγκεκριμένες περιοχές μόνο.

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Def δεν πιστευω να γινεις μπουχος και να μας αφησης εδω ορφανους:haha:
Και αμα γκαγκανιαση το σαιτ,εμεις τι θα κανουμε?
Θα σε ψαχνουμε στο L.A.?
Προτεινω να γινει ψηφοφορια των μελων για να δουμε,
αν σου επιτρεψουμε να φυγεις:haha::bleh::haha:

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
μία ωραία βόλτα down town να χαζέψεις τα κτίρια και μετά γύρω γύρω στα αξιοθέατα, λιγο χολυγουντ (περίμενα περισσότερα) σαντα μπαρμπαρα σίγουρα ήταν πανέμορφα και γενικώς εκείνο το κομμάτι το παραλιακό είναι πολύ καλό στο δρόμο τάισα ένα ελάφι και έναν σκίουρο μου έκανε εντύπωση τα΄ζώα πόσο άφοβα ήταν ( θα κατεβάσω φώτο σε λίγο)

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Τα ζώα είναι άφοβα και εμπιστεύονται τους ανθρώπους, γιατί εκεί τα σέβονται και τα αγαπάνε και κανείς δεν τα πειράζει και δεν τα σκοτώνει, όπως εδώ στο Ελλαδιστάν.

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Προτεινω να γινει ψηφοφορια των μελων για να δουμε,
αν σου επιτρεψουμε να φυγεις:haha::bleh::haha:
Μην στεναχωριέσαι, φίλε μου
Η λύση υπάρχει
Θα κρατήσουμε όμηρο την νεαρά κληρονόμο του
Να δεις για πότε έρχεται τρέχοντας.

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Μην στεναχωριέσαι, φίλε μου
Η λύση υπάρχει
Θα κρατήσουμε όμηρο την νεαρά κληρονόμο του
Να δεις για πότε έρχεται τρέχοντας.
Φοβερή ιδέα!!!

Εάν θέλεις μην επιστρέψεις τώρα...

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Αλλά να ξέρεις, ότι παρόλο που το SF είναι πιο όμορφο από το LA, έχει μια ατμλοσφαιρα ξεπεσμού και φτώχιας, που στο LA δεν την βλέπεις, εκτός και αν πας σε συγκεκριμένες γειτονιές, όπως Southgate, Encino, κλπ.
Εκεί όμως δεν έχεις κανένα λόγο να πας. Και κανένας επισκέπτης δεν πάει.
Στο SF όμως, οι άστεγοι και το έγκλημα βρίσκονται ακόμα και σε κεντρικότατα σημεία, που είναι γεμάτα τουρίστες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ατμόσφαιρα παρακμής.
Στο LA να έχω πάει αλλά μετά τη σύντομη επίσκεψη μου στο San Francisco μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό που λέει ο traveladdict και το οποίο εγώ δεν το βρίσκω απαραίτητα κακό (μιλάω για το να τα βλέπουμε για να τα θυμόμαστε, όχι για την ύπαρξη τους). Εκεί που κάνεις τη βόλτα σου στο Fisherman's Wharf με χιλιάδες άλλους τουρίστες που απολαμβάνουν το παγωτό ή το σάντουιτς με το καβούρι ή τις γαρίδες, βλέπεις τους άστεγους να ψάχνουν τα σκουπίδια και να πίνουν τις τελευταίες σταγόνες αναψυκτικού που άφησε ο τουρίστας. Οι άκρως προκλητικά ντυμένες δεσποινίδες που οδεύουν προς τα in club της Union Square την παρασκευή το βράδυ, πρέπει να προσπεράσουν τους δεκάδες ζητιάνους και τους "χαμένους" που περπατάνε, κοντοστέκονται, παραμιλάνε, αρχίζουν και φωνάζουν μόνοι τους και που όλοι κάνουν πως δεν τους βλέπουν. Στην περιοχή Haight Ashbury φυσικά οι δεκάδες νεο-χίπηδες και τα παιδιά που μένουν στους δρόμους και ζητάνε χρήματα ή φαγητό αποτελούν χαρακτηριστικό της περιοχής. Ενώ αργά το βράδυ τα πεζοδρόμια γεμίζουν από άστεγους που προσπαθούν κοιμηθούν σκεπασμένοι με παλιές κουβέρτες και χαρτόκουτα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Χμ... Defkalion, μάλλον θα βρεθούμε στην California περίπου την ίδια εποχή, για περίπου ίδιο αριθμό ημερών, και περίπου στα ίδια μέρη.

Εμείς (μια παρέα τεσσάρων) το σκεφτόμαστε:
ΑTH-SFO (με KLM βγαίνει γύρω στα 710 το roundtrip). Άφιξη μεσημέρι και ενοικίαση αυτοκινήτου (κάποιο μεγάλο SUV για να μας χωράει με τις αποσκευές μας).
Από κει:
- 2,5 μέρες San Francisco + Berkeley
- 1 μέρα Silicon Valley tour (επαγγελματική διαστροφή, το ξέρω), και διανυκτέρευση στο Monterey
- 2 μέρες διαδρομή μέχρι LA από τον 1 (διανυκτερεύσεις μάλλον στο San Luis Obispo και LA)
- 2 μέρες LA (να ξεκουραστούμε και λίγο)
- Day trip στο San Diego, που καταλήγει το βράδυ στο Palm Springs
- Πέρασμα από το Joshua Tree NP, και μετά από ένα κομμάτι της παλιάς route 66 φτάνουμε στο Barstow, απ' όπου συνεχίζουμε τον 15 για Vegas.
- 2 μέρες στο Las Vegas (η μία θα φύγει για αεροπορική εκδρομή στο Grand Canyon NP - ψάχνω πληροφορίες)
- Μια μέρα στο Death Valley NP, που καταλήγει στο Lone Pine (Mt. Whitney).
- Μια μέρα στο Yosemite NP, διανυκτέρευση κάπου εκεί.
- Επιστροφή στο SFO για το αεροπλάνο της επιστροφής.

Εναλλακτικά, με BA (αξίζουν άραγε τα 150 ευρώ το άτομο παραπάνω?) και επιστροφή από LAX, οπότε η μέρα του Yosemite πάει στην αρχή, και οι μέρες του San Francisco γίνονται 3,5 και του LA 1,5 (η πτήση είναι βραδυνή, κερδίζουμε σχεδόν μια ολόκληρη μέρα).

Προτάσεις, παρατηρήσεις, συμβουλές?

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Επαναφέρω το τόπικ και λέγω:

1 μέρα βόλτα Santa Barbara να δω ένα φίλο
2 μέρες για Las Vegas & Grand Canyon
2 μέρες για San Diego
2 μέρες καμιά βόλτα στο LA
1 μέρα Universal
2 μέρες στο δρόμο προς τα βόρεια
4 μέρες San Francisco
1 μέρα εκδρομή στο Yosemite

Μας κάνει 15 μέρες (με τη σειρά όπως τις έγραψα), και βλέπω πολλάααα χιλιόμετρα. Λέγω λοιπόν μήπως αρχίσω να κόβω, ξεκινώντας από το διήμερο στο San Diego.

Help? :)

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
H μία μέρα στη Σάντα Μπάρμπαρα και οι δυό για τη διαδρομή μέχρι Σ.Φ. μας κάνουν συνολικά τρεις. Αρα έχεις αρκετό χρόνο για τη διαδρομή. Εκτός αν κάνεις τη Σάντα Μπάρμπαρα ολοήμερη εκδρομή και ξαναγυρίσεις στο Λ.Α. που είναι χάσιμο χρόνου.
Και οπωσδήποτε μετά το San Luis Obispo, να πάρεις τον παραλιακό δρόμο για το Carmel & το Monterey, θα πάθεις πλάκα! Θυμάμαι που σταμάτησα για καφέ σε έναν οικισμό, που τον λένε Gorda, ξεχασμένο από το θεό! τέλεια τοπία, παραλίες, δάση και απότομες πλαγιές που πέφτουν κατακόρυφα στη θάλασσα.
Και να είσαι προετοιμασμένος: Αν δεν οδηγείς αυτόματο αυτοκίνητο, στην αρχή τουλάχιστον θα δυσκολευτείς.
Μάθε το καλά και μετά οδήγα στα freeways.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δυστυχώς η σειρά είναι όπως την έχω γράψει, καθώς SB πρέπει να πάω την επόμενη μέρα από την άφιξή μου, και το SFO πάει στο τέλος υποχρεωτικά αφού από κει αναχωρώ για ευρώπη στο τέλος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom