• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισπανία ταξιδι στην βαρκελωνη

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τωρα για λιγο στ'αυγα μας
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Λουτροπολη? Σε εμενα το λες? ποτε που ποιος?

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Γκουχ γκουχ Τip για την Βαρκελωνη...
Υπαρχει ο Καθεδρικος ναος που ειναι πολυ ωραιος αλλα επειδη ανακαινιζεται δινεις 5 ευρω για μπεις μεσα....Σωστα? οοοοχι αγαπητη μου αναγνωστρια σκιουρινα...
στις 5.30 το απογευμα η εισοδος γινεται δωρεαν για το κοινο...

Πως το εμαθα αυτο? Μπηκα 5.25 και πληρωσα κ μετα μπηκαν ορδες τουριστων...
Μην ξεχασεις να δεις στα ενδοτερα του καθεδρικου εχει ενα μινι κηπο με λιμνουλα κ παπιες (ωραιο για φωτογραφιες)

Τελος να σου πω οτι απεναντι απο το σπιτι που εμενα (καλα αυτο δεν σε ενδιαφερει) στην Paseig de Gracia υπαρχει μουσειο σοκολατας με πεντανοστιμα εκθεματα (οχι δεν τα τρως)....ειναι εκει στο Barrio Gotico

Αμα βρεις να φας churros που ειναι μπαστουνακια που τα βουτας στη ζεστη σοκολατα κ τα τρως.....

Επισης να δοκιμασεις

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
καταρχην κριμα που δεν τρως τα εκθεματα!επισης να δοκιμασεις..και μετα σταματας?ε,ντροπη ειναι τωρα αυτο,πανω στο καλυτερο.εγω θα παω νοεμβριο και αν υπολογισω οτι νυχτωνει απο τις 5 λιγο δυσκολο να αφησω τον καθεδρικο για τετοια ωρα.παλι κοτσο θα με πιασουν(χωρις παρεξηγηση χιχι).

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Αυτη η εκφραση εχει βγαλει κακο ονομα..χεχε!

(τελικα ή λουτροπολη ποια ειναι?)

Επισης να δοκιμασεις chupitos (οπως λεγονται τα σφηνακια,βασικα ειναι ρουφηγματα κυριολεκτικα)
Να ξερεις οτι πολλα μαγαζια εχουν happy hour δηλαδη θα βρειτε Heineken 2 ευρω,Mojito 3 ευρω κλπ...(mojito ειναι το κουνουπι στα Ισπανικα να μαθαινεις)

Ολα αυτα με οτι hung over συνεπαγεται το επομενο πρωι...χεχε

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
ποιες ειναι οι περιοχες που δεν εχει τουριστικο φαγητο?
Αν θέλεις καλή μου σκιουρίνα, κάντε και μια βόλτα στην Λα Μποκερία!
Δεν θα χάσεις, πίστεψε με και δεν θα την ξεχάσεις την βόλτα αυτή!

Ειναι η φημισμένη σκεπαστή αγορά τους, κατι σαν το δικό μας το Καπάνι :haha:, εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε και μεζέδες και οτι αλλο σας αρέσει...
Και το σημαντικώτερο: θα νιώσετε σαν να είστε Βαρεκελωνέζοι, και όχι τουρίστες!

είναι δίπλα από την Ραμπλας στο δεξί σας χέρι όπως κατεβαίνετε προς παραλία!

Mercat de la Boqueria

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
να σαι καλα ρε θανο,δεν μου εμειναν και πολλες μερες!την αλλη βδομαδα τεετοια μερα θα σουλατσαρω στους δρομους της βαρκελωνης!:photographer:

getxowoman

Member
Αυτη η εκφραση εχει βγαλει κακο ονομα..χεχε!

(τελικα ή λουτροπολη ποια ειναι?)

Επισης να δοκιμασεις chupitos (οπως λεγονται τα σφηνακια,βασικα ειναι ρουφηγματα κυριολεκτικα)
Να ξερεις οτι πολλα μαγαζια εχουν happy hour δηλαδη θα βρειτε Heineken 2 ευρω,Mojito 3 ευρω κλπ...(mojito ειναι το κουνουπι στα Ισπανικα να μαθαινεις)

Ολα αυτα με οτι hung over συνεπαγεται το επομενο πρωι...χεχε

Το κουνουπι στα ισπανικα ειναι mosquito.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Α, ξέχασα να αναφέρω οτι απο την Λα Μποκερία, πολλοί σεφ των εστιατορίων της Βαρκελώνης προμηθεύονται τις ...πρώτες τους ύλες.!

Ετσι το ειχα διαβάσει στον ταξιδιωτικό μου οδηγό, ετσι σας το μεταφέρω!:haha:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ενδιαφέρον κι αυτό...μέσα στα πόδια μας θα το έχουμε, να μην το επισκεφτούμε; :-D

Ευχαριστούμε Θάνο!

Αχ...σε ζηλεύω Σκιουρίνα, αλλά δεν πειράζει, πλησιάζουν και οι δικές μου μέρες! :)))

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
στην bocqueria καθηστε σε εναν απο τους παγκους που σερβιρουν φαγητο , παραγγειλτε μαι cerveza,η ενα ποτηρι κρασι και απολαυστε ενα απο τα θεσπεσια πιατα που προσφερουν οι ντοπιοι μαγειρες αποκλειστικα για σας!!!! εγω προτιμησα ρεβυθια και καραβιδα στα καρβουνα!!!!! ενα απο τα καλυτερα πιατα που εχω φαει στην ζωη μου. για χωνεψη προτεινω μαι φρεσκια φρουτοσαλατα σε κυπελακι απο τους παγκους τον μαναβηδων!!!:clap::clap:

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
ακολούθησα την προτροπή της Ευαγγελίας πριν πάω το καλοκαίρι κι έφαγα στους πάγκους της Μπογκερία.. φοβερό φαγητό.. είχαμε φάει μια τεράστια πιατέλα με ότι ψαρικό υπήρχε..φοβεροί οι γόνοι καλαμαριών!! (και τα ρεβύθια!Ευαγγελία είχες απόλυτο δίκαιο!!!)

trapper

Member
(mojito ειναι το κουνουπι στα Ισπανικα να μαθαινεις)
Η wikipedia αναφέρει:
Some insist the mojito’s name comes from mojo, a Cuban seasoning made from lime and used to flavour dishes [5]. Perhaps as a reference to its lime ingredient, the drink became known as the cocktail with "a little mojo"—in Spanish, "mojito."

Τελικά το mojito δεν συνδέεται με τίποτα άλλο παρά με ποτό. ..Γειά μας !

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα