• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισπανία ταξιδι στην βαρκελωνη

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τωρα για λιγο στ'αυγα μας
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Χε χε χε οκ το νικ με μπερδεψε νομιζα οτι εισαι αγορι συγνωμη.Επειδη εισαι κοπελα θα σου πω αλλα μερη να πατε.

Πηγα στο δικο τους Πασχα εκει.Εμεινα 9-10 μερες σε κατι φιλους που δουλευει εκει οποτε ειχα απο πρωτο χερι οδηγιες κ συμβουλες.

H Barcelona εχει δυο μερη την παλια πολη (Barrio Gotico-γοτθικη γειτονια,που ειναι ωραιο να χαθεις εκει περα και εξω απο αυτη ειναι η συγχρονη καινουργια πολη.Για την παλια πολη σταματα με το μετρο στην Αrc de triοmf - το μετρο εχει ηχητικα σηματα λεει "Proxima estacion Arc de triomf" πχ (Επομενη σταση κλπ κλπ ) απο κει ανεβα κ δες την δεσποζουσα αψιδα κ λιγο ποιο πισω το μαγευτικο Park de la ciutadella με τις λιμνες,το μαμουθ του Γκαουντι καθως κ το πανεμορφο συντριβανι.Εχει κ το ζωολογικο κηπο εκει κοντα αλλα κ το παλιο κοινοβουλιο(εκει μπορειτε να κανετε -δεν ξερω για τωρα τοτε εκανα βαρκαδα) στη λιμνη κ προσεχτε τα πραγματα σας.
Στο Barrio Gotico κυριαρχει ο καθεδρικος κ εκει στα στενα εχει κ ενα μαγαζι που κανει ωραιες βαφλες (χεχε) καπως κ η λυρικη τους σκηνη εκει κοντα.Προχωροντας μεσα θα βρεις την πλατεια Resal λιγο πιο μακρυα που ειναι μεν χωμενη αλλα θυμιζει Αβανα.Με φοινικες κλπ κλπ...

Καλο φαγητο βρηκα (καλη παεγια για την ακριβεια) βρηκα στην Barceloneta που ειναι η παραλιακη τους οδος με μουσικους που παιζουν μουσικη αλλα κατα τα αλλα ή τρωγαμε στο σπιτι των παιδιων ή σε κατι ταπας...

SOS SOS SOS....καπου εκει περα στην Passeig de Gracia υπαρχει ενα μερος που το ξερουν οι ντοπιοι κ τα παιδια του Ερασμους.Ειναι μια σαμπανιερι με μπεργκερ κ αφρωδη οινο.Ενα μπουκαλι οινος κοστιζει 2.90 ευρω!!!!!!! και τα μπεργκερ 1.50-2ευρω....Μιλαμε 5 ατομα 25 ευρω! Ειναι καπου τωρα ακριβως που δεν ξερω γιατι μολις ειχαμε γυρισει απο μονο ημερη απο το Σιτχες (μια πολυ ωραια λουτροπολη που πας με το τρενο μιση ωρα αποσταση) κ πηγαμε εκει για το βραδυ.Μιλαμε πηχτρα αλλα κ τρελο κεφι...

Καθε Παρασκευη Σαββατο Κυριακη -τοτε τωρα δεν ξερω- στην Plaza Espanol εκει που ειναι το μουσειο Καταλανικης Τεχνης (που δεν ειναι κ κατι το ιδιαιτερο) εχει ενα τεραστιο συντριβανι το βραδυ που ριχνει νερο κ αλλαζει χρωματα αναλογα με τη μουσικη που παιζει...

Αμα πατε την ημερα διπλα απο το μουσειο πανω πανω καντε δεξια οπως το κοιτατε κ ετοιμαστειτε για ενα απιστευτα ωραιο περιπατο στο Monjuic (το βουνο του Εβραιου)

Que lo pases bien!Besos!

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
α!καλα εσυ εισαι θησαυρος!!!που ησουν τοσο καιρο?πες μου κι αλλα πες μου κι αλλα!οσο για τις βαφλες ,τρελλαινομαι!!!!η παεγια παλι δε μου αρεσει καθολου.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εγώ τα γράφω στο άρθρο μου, αλλά ορίστε και μια σύνοψη:

προτείνω ανεπιφύλακτα:

- Βόλτα στο Parc Guell, ένα δαιδαλώδη λαβύρινθο από κήπους και πλίνθινες κατασκευές αλλά και από κεραμεικά, που δημιούργησε ο τρισμέγιστος Gaudi.

- Δείπνο στην Crema Canela, στην Placa Reial, το κέντρο νυχτερινής διασκέδασης της πόλης, στη Γοτθική Συνοικία φυσικά. Όλα τα φαγητά είναι υπέροχα, με επιδόρπιο φυσικά supercocolata (χεχε)

- Φαγητό στο Qattre Gatz, επίσης στην πλάθα ρειάλ, που έτρωγαν όλοι οι διανοούμενοι της ισπανίας, συμπεριλαμβανομένου και του πικάσο. Προσοχή θέλει να κλείσεις τραπέζι οπωσδήποτε, γιατί οι ουρές απ'έξω καμιά φορά φτάνουν και τα 100 άτομα.

- Επίσκεψη στην επιβλητική Sagrada Familia, και στις Casa Batlo και La Pedrera, όλα του Gaudi φυσικά.

- Ατελείωτες βόλτες μέχρι να λιώσουν οι σόλες των παπουτσιών στη La Rambla, το Barrie Gothic και την υπαίθρια λαϊκή (!) αγορά της Βαρκελώνης. Συμπαθητική είναι μετά την ανακαίνιση και η Rambla del Mar (οδός της θάλασσας), με το άγαλμα του Κολόμβου να δείχνει το Νέο Κόσμο από πάνω. Το ενυδρείο είναι όντως εντυπωσιακό, αλλά σε σχέση με όλα τα παραπάνω είναι τελευταίο στη λίστα.

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
- Δείπνο στην Crema Canela, στην Placa Reial, το κέντρο νυχτερινής διασκέδασης της πόλης, στη Γοτθική Συνοικία φυσικά. Όλα τα φαγητά είναι υπέροχα, με επιδόρπιο φυσικά supercocolata (χεχε)
το συγκεκριμένο εστιατόριο μου το είχε προτείνει μια φίλη μου, πήγα για φαγητό αλλά δεν με πολυικανοποίησε... η μερίδα μου είχε μέγεθος ορεκτικού και οι σερβιτόροι ήταν λίγο κάπως..

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ναι ναι, οι μερίδες είναι μικρές, διότι αυτοί τρώνε πολλά πιάτα, δηλαδή ορεκτικό, σούπα, πρώτο πιάτο, κυρίως, επιδόρπιο, κλπ. :)

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
αφού να φανταστείς έβλεπα το σερβιτόρο να με πλησιάζει και δυσκολευόμουν να διακρίνω τι είχε μέσα το πιάτο:):), νόμιζα ότι είναι το γλυκό του διπλανού!!!

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
που ησουν τοσο καιρο?

Που ησουν τοσο καιρο λεει η αλλη...Μα τωρα γραφτηκα! χεχε!

Παντως στην παεγια θα τα χαλασουμε....Εχει κ Mixta, con Mariscos, con pollo, Valenciana, (αναμεικτη,με θαλασσινα,με κοτοπουλο,κ Βαλενθιανα)
Αχ κ να ξερες τι χανεις? Μα εχεις φαει ποτε βρε σκιουρι?

Φφφφφφ γυναικες (χεχεχεχε)

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
αφού να φανταστείς έβλεπα το σερβιτόρο να με πλησιάζει και δυσκολευόμουν να διακρίνω τι είχε μέσα το πιάτο:):), νόμιζα ότι είναι το γλυκό του διπλανού!!!
έτσι ειναι αυτά ....σοφιστικέ !!!!!!!!!!!:(
και μετά πεινούσατε?????
συνήθως τα γουστάρομε για το περιβάλον και την ατμόσφαιρα ,μετά την πέφτω σε σουβλατζίδικο ...και χάνεται η μαγεία ...σνίφ:roll:

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
La gavina λεγεται επειδη δεν βλεπεις μπροστα απο την πεινα σου ? :)

veatriki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία/Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδία
μου φτιαχνετε την διαθεση... ενας μηνας εμεινε...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα