• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισπανία ταξιδι στην βαρκελωνη

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
εγω πηγα με λεωφορειο και δε μας ελεγξανε καν... μπηκε καποιος στο πουλμαν για 1 λεπτο και βγηκε χωρις καν να τσεκαρει τπτ.. υπηρχαν βεβαια ΙΧ σταματημενα οπου εβλεπα οτι κανανε καλο ελεγχο.. τι να σου πω.. εξαρταται απο την περιπτωση...

νομιζω παντως οτι και η καινουρια ταυτοτητα αρκει, αλλα για να μη σε παρω στο λαιμο μου, οταν ερθει η δωροθεα θα μας πει στα σιγουρα ;)

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Η καινούρια ταυτότητα αρκεί αν πας με λεωφορείο! Για την Ανδόρρα ισχύει ότι και για την ΕΕ, μέχρι και ευρώ έχει!
Εμάς στα σύνορα μας ξαμολήσανε ένα σκύλαρο στο πούλμαν πουψαχνε για ναρκωτικά. Πέραν αυτού ουδέν, ούτε ζητήσανε ταυτότητες και τέτοια!

Αν βέβαια πας με αυτοκίνητο αλλάζει το πράγμα..

sw33t

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμμ..
Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες :)

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Thanosth στις 24/6 ειναι αργια μονο στην καταλωνια. Επισης εισαι τυχερος γιατι εκεινη τη μερα θα δεις και τα περιφημα casteller και απο οτι ειδα το γιορταζουν στη plaza san jaume,αλλα ψαξτο καλυτερα εκει οταν πας. Επισης στις 23/06 το βραδυ σε ολη την ισπανια γιορταζουν το san juan, με φωτιες ειτε στην παραλια,ειτε στις πλατειες.
Ευχαριστώ getxowoman για τις χρησιμότατες πληροφορίες.:clap:
Επι τη ευκαιρία τι είναι τα περίφημα casteller?:roll:

@cakenet: με τέτοιες πληροφορίες θέλεις κ τσουρέκι?:bleh: το 2002 οπως έχω ξαναγράψει έμενα στο Οπερα κ το ξερω απο πρώτο χέρι!;).
Υπάρχουν άραγε hostel και εκτός πόλης πχ Girona η Σίτζες?:roll:

getxowoman

Member

Castellers ειναι ανθρωπινες πυραμιδες,οι καταλανοι ειναι ειδικοι στη δημιουργια τους. Πιστευω οτι ειναι το διαφορετικο που ψαχνεις στην πολλοστη φορα που επισκεφτεσαι τη βαρκελωνη. Ψαξτο ομως εκει που ακριβως μπορεις να το δεις. Κανε και μια αναζητηση στο ιντερνετ για να δεις για τι μιλαω.
Για το μοναστηρι της μοντσερατ κοιτα σε αυτες τις ιστιοσελιδες ειναι και στα αγλικα:
www.montserratvisita.com
www.cremallerademontserrat.com
www.aeridemontserrat.com

Υπαρχουν 2 καρτες για τη μοντσερατ:
Η καρτα transmontserrat,xρωματος πρασινο,περιλαμβανει τη διαδρομη με το μετρο(πηγαινε-ελα),το τρενο(πηγαινε-ελα),rack railway ή cable car(πηγαινε-ελα),sant joan funicular railway(χωρις οριο),santa cova funicular railway(χωρις οριο),audiovisual room(εισοδος)
Η αλλη καρτα λεγεται tot montserrat,χρωματος κοκκινο,περιλαμβανει ολα τα παραπανω συν: εισοδος στο μουσειο και φαγητο στο self-service.
Τις καρτες μπορεις να τις προμηθευτεις:στη σταση της βαρκελωνης,στη plaza Espana,στο καταστημα της FGC στη El Triangle en plaza cataluna και στο γραφειο πληροφοριων στη plaza de cataluna.

Aν δεις σε παραπανω ποστ μου σου προτεινω ενα εστιατοριο,ειναι το αγαπημενο μου στη βαρκελωνη και οποτε παω,παντα τρωω εκει. Πολυ ωραια ατμοσφαιρα,για να πας στο τραπεζι περνας μεσα απο την κουζινα!! Γενικα κρατησεις δεν κανει,αλλα εχει 2 ωραρια,ενα στις 8:30 και αλλο στις 10:00. Αν πας και δεις κοσμο στο μπαρ,μην απογοητευτεις,προχωρα και ζητα να σου γραψουν το ονομα σου και οταν θα ερθει η σειρα σου σε φωναζουν.Στο μεταξυ μπορεις να πιεις κατι και χαζεψε τη κρεμα καταλανα που τη φτιαχνουν μπροστα σου.Ο χωρος ειναι μικρα δωματια,λαβυρυνθος! Για 2 ατομα ειναι γυρω στα 70 με 80 ευρω.Λεγεται Los Caracoles,calle escudellers 14,(0034) 93 302 31 85
αυτα τα ολιγα

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ευχαριστώ getxowoman για τις χρησιμότατες πληροφορίες.:clap:

@cakenet: με τέτοιες πληροφορίες θέλεις κ τσουρέκι?:bleh: το 2002 οπως έχω ξαναγράψει έμενα στο Οπερα κ το ξερω απο πρώτο χέρι!;).
Υπάρχουν άραγε hostel και εκτός πόλης πχ Girona η Σίτζες?:roll:
Δεν το έκανα για το τσουρέκι! Για τον φουκαριάρη τον συμφορουμίτη μου το έκανα! :bleh::bleh::bleh:

...αλλά δεν θυμόμουν ότι το είχε ήδη επισκεφθεί! :roll::lol:

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική

Castellers ειναι ανθρωπινες πυραμιδες,οι καταλανοι ειναι ειδικοι στη δημιουργια τους. Πιστευω οτι ειναι το διαφορετικο που ψαχνεις στην πολλοστη φορα που επισκεφτεσαι τη βαρκελωνη. Ψαξτο ομως εκει που ακριβως μπορεις να το δεις. Κανε και μια αναζητηση στο ιντερνετ για να δεις για τι μιλαω.
Για το μοναστηρι της μοντσερατ κοιτα σε αυτες τις ιστιοσελιδες ειναι και στα αγλικα:
www.montserratvisita.com
www.cremallerademontserrat.com
www.aeridemontserrat.com

Υπαρχουν 2 καρτες για τη μοντσερατ:
Η καρτα transmontserrat,xρωματος πρασινο,περιλαμβανει τη διαδρομη με το μετρο(πηγαινε-ελα),το τρενο(πηγαινε-ελα),rack railway ή cable car(πηγαινε-ελα),sant joan funicular railway(χωρις οριο),santa cova funicular railway(χωρις οριο),audiovisual room(εισοδος)
Η αλλη καρτα λεγεται tot montserrat,χρωματος κοκκινο,περιλαμβανει ολα τα παραπανω συν: εισοδος στο μουσειο και φαγητο στο self-service.
Τις καρτες μπορεις να τις προμηθευτεις:στη σταση της βαρκελωνης,στη plaza Espana,στο καταστημα της FGC στη El Triangle en plaza cataluna και στο γραφειο πληροφοριων στη plaza de cataluna.

Aν δεις σε παραπανω ποστ μου σου προτεινω ενα εστιατοριο,ειναι το αγαπημενο μου στη βαρκελωνη και οποτε παω,παντα τρωω εκει. Πολυ ωραια ατμοσφαιρα,για να πας στο τραπεζι περνας μεσα απο την κουζινα!! Γενικα κρατησεις δεν κανει,αλλα εχει 2 ωραρια,ενα στις 8:30 και αλλο στις 10:00. Αν πας και δεις κοσμο στο μπαρ,μην απογοητευτεις,προχωρα και ζητα να σου γραψουν το ονομα σου και οταν θα ερθει η σειρα σου σε φωναζουν.Στο μεταξυ μπορεις να πιεις κατι και χαζεψε τη κρεμα καταλανα που τη φτιαχνουν μπροστα σου.Ο χωρος ειναι μικρα δωματια,λαβυρυνθος! Για 2 ατομα ειναι γυρω στα 70 με 80 ευρω.Λεγεται Los Caracoles,calle escudellers 14,(0034) 93 302 31 85
αυτα τα ολιγα
και τι το ιδιαιτερο μπορει να φαει κανεις σε αυτό το εστιατόριο?εχετε να προτεινετε κατι?

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
εγω πηγα στο los caracoles και δε με τρελανε ως φαγητο.. ισως εφταιγε αυτο που παρηγγειλα (paella πηγμενη στη σουπια, η οποια δε μου αρεσει καθολου)... αλλα και το κρεας της παρεας μου ηταν λιγο... ζωντανο να το πω.. :roll: εν πασει περιπτωσει, δεν τρελαθηκαμε :) ...βεβαια, καμια φορα παιζει ρολο και το τι πιατο θα παρεις.. δεν μπορεις να κρινεις ενα εστιατοριο απο ενα γευμα..

κατα τα αλλα, αν και ειναι πολύ τουριστικο μαγαζι (αυτο δε λεει κατι οκ), ειναι ωραιο ως χωρος και οπως τα περιγραφει η getxo... δηλαδη δωματιακια-δωματιακια, σε περνανε μεσα απο την κουζινα και, οπου και να σε βαλουν, εισαι σχετικα ησυχα, γιατι οι επιμερους χωροι ειναι μικροι... εχει και ωραιο ντεκορ (οχι σε μοντερνο αλλα σε κλασικό στιλ)...

πάντως, αν έχει να προτείνει κάποια πιάτα η getxo, θα τα ακουγα με ενδιαφέρον :p

getxowoman

Member
Προσωπικα μου αρεσει ο χωρος,σε μεταφερει σε αλλες εποχες. Το εστιατοριο λειτουργει απο το 1835 και ειναι αρκετα γνωστο στη βαρκελωνη,αλλωστε και ταξιδιωτικοι οδηγοι το προτεινουν. Οσο για το φαγητο γουστα ειναι,για το "ζωντανο" κρεας θα υποθεσω οτι ηταν μεσα στο αιμα,πραγμα που συνηθιζεται εδω,δυστυχως για μενα,διοτι σχεδον παντα τους το δινω πισω για να to ψησουν καλυτερα! Εχει μεγαλη ποικιλια στα φαγητα και δε θα σταθω σε καποιο πιατο,γουστα ειναι τι σου αρεσει και τι οχι. Απλα με οσους εχω παει στη βαρκελωνη για ξεναγηση,παντα για φιλους μιλαω,παντα τους παω εκει,γιατι σα χωρος αξιζει.

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
εγω πηγα στο los caracoles και δε με τρελανε ως φαγητο.. ισως εφταιγε αυτο που παρηγγειλα (paella πηγμενη στη σουπια, η οποια δε μου αρεσει καθολου)... αλλα και το κρεας της παρεας μου ηταν λιγο... ζωντανο να το πω.. :roll: εν πασει περιπτωσει, δεν τρελαθηκαμε :) ...βεβαια, καμια φορα παιζει ρολο και το τι πιατο θα παρεις.. δεν μπορεις να κρινεις ενα εστιατοριο απο ενα γευμα..

κατα τα αλλα, αν και ειναι πολύ τουριστικο μαγαζι (αυτο δε λεει κατι οκ), ειναι ωραιο ως χωρος και οπως τα περιγραφει η getxo... δηλαδη δωματιακια-δωματιακια, σε περνανε μεσα απο την κουζινα και, οπου και να σε βαλουν, εισαι σχετικα ησυχα, γιατι οι επιμερους χωροι ειναι μικροι... εχει και ωραιο ντεκορ (οχι σε μοντερνο αλλα σε κλασικό στιλ)...

πάντως, αν έχει να προτείνει κάποια πιάτα η getxo, θα τα ακουγα με ενδιαφέρον :p
Nαι...η αληθεια ειναι στο τι πιατο θα διαλεξεις!!γιαυτο ρωτησα αν φημιζεται για κατι συγkεκριμμενο...

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
κ απο τα φαγητά ας περάσουμε λίγο στα μπάνια του βαρκελωνόπληκτου λαού!:haha:

Ξερει καμιά η κανείς, τι δυνατότητες για μπανιο υπάρχουν περιξ της Βαρκελώνης;
Η Μπαρσελονέτα φυσικά είναι η 1η επιλογή, αλλά μάλλον οχι η καλυτερη μιας και ειναι εντός πόλης. Ισως να κάνω κ λάθος.:roll:

Με ενδιαφέρει να μάθω τοσο για δυτικά της πόλης, ως το χωριό Σιτζες,
οσο κ ανατολικά, ως την περιοχή Φιγκουέρες.!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα