• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία πρώτη φορά Κων/λη

Georgia k

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
από προσωπική εμπειρία είχα πάει για ένα τριήμερο με γκρουπ και έμεινα ευχαριστημένη γιατί μόνη μου μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα έβλεπα όλα όσα είδα....το ασιατικό και ευρωπαικό κομμάτι της.επισκεφτήκαμε και την Πρίγκηπο!
Ωστόσο αν το οργανώσετε με απόλυτο προγραμματισμό(δεν έχετε χρόνο για χάσιμο)δεν είναι ανέφικτο και χωρίς γκρουπ!

Zacharoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Kαλώς ήρθες!

'Eχω να σου προτείνω τα εξής:

1) Μην πάτε με γκρούπ καθώς είναι ένα ταξίδι που μπορείτε να το οργανώσετε πολύ εύκολα και μόνοι σας. Αλλά ακόμα κι αν θέλετε να έχετε μία καθοδήγηση, υπάρχουν τουριστικά γραφεία (πάρα πολλά) που οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές, ακόμα και half day tour σε σημαντικά μνημεία, αρκετά οικονομικές, με ξεναγό και πούλμαν. Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, μπορώ να σου προτείνω ένα γραφείο στο οποίο δουλεύει ένας φίλος μου ως ξεναγός. (Φυσικά, οι ξεναγήσεις γίνονται στα Αγγλικά καθώς οι ξεναγοί είναι Τούρκοι).

2)Καλό είναι να αποφεύγετε το ταξί ως μέσον μετακίνησης γιατί εκτός του οτι έχει τρελή κίνηση, είναι και αρκετά ακριβό. (Έκανα 3 ώρες να πάω απο το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, κυριολεκτικά!)

3) Θα σου πρότεινα με κλειστά μάτια να μείνετε στην περιοχή Σουλτάναχμέτ καθώς εκεί γύρω βρίσκονται τα must see. Όι αποστάσεις είναι μικρές και πας παντού με τα πόδια. Οι μέρες που έχετε δεν είναι πολλές και οι αποστάσεις γενικά απο το ένα μέρος στο άλλο είναι μεγάλες οπότε θα ήταν καλύτερο να μείνετε στην ιστορική περιοχή όπου θα εξυπηρετήστε ευκολότερα από κάθε άποψη. Μπορώ επίσης να σου προτείνω ξενοδοχείο στην καρδιά του Σουλταναχμετ και αρκετά οικονομικό, καθαρό με ένα ευγενέστατο προσωπικό και μεταφορά απο και προς το αεροδρόμιο. (Έχω μείνει εκεί κι έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη απο κάθε άποψη).

Το Ταξίμ άλλωστε δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας τεράστιος πλακόστρωτος δρόμος με δεκάδες καταστήματα, μπαράκια, καφετέριες που ναι μεν χαίρεσαι να τον γυρνάς αλλά από την άλλη δεν διαφέρει σε τίποτα από το κέντρο κάθε μεγάλης πόλης. (Φαντάσου μία Ερμού, ένα Γκάζι κι ένα Ψυρρή μαζί, μεγαλύτερων διαστάσεων φυσικά...) Θα εντυπωσιαστείς, θα ψωνίσεις, θα θα θα θα αλλά μέχρι εκεί. Το βράδυ είναι λίγο επικίνδυνα και μαλλόν δεν θα κοιμάστε ήσυχα καθώς έχει πολύ φασαρία.

Γενικά, πιστεύω πως όποιος πάει στην Πόλη για πρώτη φορά, πρέπει να έχει ως βάση του το Σουλτάναχμέτ καθώς εκεί καταλαβαίνεις πραγματικά την μαγεία της Πόλης...(προσωπική άποψη πάντα). Εξαρτάται βέβαια και για ποιους λόγους επιλέγει κανείς να πάει στην Πόλη...
Αν θέλεις νταβαντούρι, κίνηση κ.λ.π τότε Ταξίμ. Αν θέλεις να γνωρίσεις την ρομαντική πλευρά της, τότε Σουλταναχμετ.

Για ό ,τι άλλο θέλεις, στην διάθεση σου.

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Zacharoula said:
2)Καλό είναι να αποφεύγετε το ταξί ως μέσον μετακίνησης γιατί εκτός του οτι έχει τρελή κίνηση, είναι και αρκετά ακριβό. (Έκανα 3 ώρες να πάω απο το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, κυριολεκτικά!)

ε οχι και ακριβα τα ταξι στην Πολη!!!
Zacharoula said:
Οι μέρες που έχετε δεν είναι πολλές και οι αποστάσεις γενικά απο το ένα μέρος στο άλλο είναι μεγάλες
καλα δεν ειναι και μεγαλες ... εμεις πανω απο 1 τεταρτακι με ταξι και 5 ευρωπουλακια δεν καναμε

Zacharoula said:
Το Ταξίμ...Το βράδυ είναι λίγο επικίνδυνα και μαλλόν δεν θα κοιμάστε ήσυχα καθώς έχει πολύ φασαρία.

επικινδυνα το Ταξιμ? θες να μας το εξηγησεις:shock::shock::shock::shock:

Zacharoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
ε οχι και ακριβα τα ταξι στην Πολη!!!

καλα δεν ειναι και μεγαλες ... εμεις πανω απο 1 τεταρτακι με ταξι και 5 ευρωπουλακια δεν καναμε

επικινδυνα το Ταξιμ? θες να μας το εξηγησεις:shock::shock::shock::shock:

elenara88, μάλλον δεν έτυχε να πάρεις ταξί σε ώρα αιχμής που σημαίνει πως ακόμα και η πιο κοντινή διαδρομή των 10 λεπτών, μπορεί να διαρκέσει στην καλύτερη, απο μισή ώρα μέχρι σαράντα λεπτά. Όταν απο το αεροδρόμιο μέχρι το Σουλτάναχμέτ, έκανα 3 ώρες για να φτάσω, τότε μάλλον εγώ πρέπει να εντυπωσιάζομαι που δεν γνωρίζεις το κυκλοφοριακό πρόβλημα εφόσον έχεις πάει... Είναι πασίγνωστο σε όλους πως η πόλη δεν ενδείκνυται για ΙΧ λόγω κίνησης...

Το ταξίμ αργά το βράδυ, δεν είναι και η ασφαλέστερη περιοχή ειδικά για κάποιον που δεν γνωρίζει. Επειδή τυχαίνει να έχω δύο καλούς φίλους εκεί, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως ναι, δεν είναι και η ασφαλέστερη περιοχή σύμφωνα με αυτά που έχω ακούσει. Αναφέρομαι μόνο κατά την διάρκεια της νύχτας και όχι γενικά. Αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις πιο προσεκτικά αυτά που έγραψα, τότε σίγουρα θα διαπίστωνες ό, τι δεν αναφέρομαι για τις 15:00 το μεσημέρι αλλά ΜΟΝΟ για το βράδυ.

Όσο για τις αποστάσεις... εξαρτάται απο το που θέλεις να πας. Αν κινηθείς μόνο στην Ευρωπαϊκή πλευρά και μετακινείσαι με συγκοινωνία, τότε ναι δεν είναι μεγάλες οι αποστάσεις. Με το τραμ και τα λεωφορεία κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Αν πάρεις ταξί τότε πάλι είσαι στο έλεος των δρόμων και της κίνησης.
Στην Πόλη τα πάντα είναι σχετικά και πολλά εξαρτώνται απο το ΠΩΣ.

Ελπίζω να ξε-σοκαρίστηκες ;)

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
elenara88, μάλλον δεν έτυχε να πάρεις ταξί σε ώρα αιχμής που σημαίνει πως ακόμα και η πιο κοντινή διαδρομή των 10 λεπτών, μπορεί να διαρκέσει στην καλύτερη, απο μισή ώρα μέχρι σαράντα λεπτά. Όταν απο το αεροδρόμιο μέχρι το Σουλτάναχμέτ, έκανα 3 ώρες για να φτάσω, τότε μάλλον εγώ πρέπει να εντυπωσιάζομαι που δεν γνωρίζεις το κυκλοφοριακό πρόβλημα εφόσον έχεις πάει... Είναι πασίγνωστο σε όλους πως η πόλη δεν ενδείκνυται για ΙΧ λόγω κίνησης...
Τι να σου πω 5 μερες κατσαμε και σε ωρες αιχμης ετυχε να παρουμε ταξι αλλα Σουλταναχμετ Ταξιμ πανω απο 20 λεπτα δεν καναμε...
και αεροδρομιο πηγαινε ελα που ηταν αργα το απογευμα και μεσημερι καναμε μια ωρα χοντρα χοντρα... τωρα τι να σου πω να πηγα σε αλλη Κωνσταντινουπολη δεν το νομιζω... να μου πεις οτι οι ταξιτζηδες σε ψιλοκλεβουν και οδηγανε περιεργα ενταξει ... αλλα οχι και να προτεινω να μην παρει ταξι καποιος στην Πολη δεν ηταν και τοσο τραγικες οι καθυστερησεις...

Το ταξίμ αργά το βράδυ, δεν είναι και η ασφαλέστερη περιοχή ειδικά για κάποιον που δεν γνωρίζει. Επειδή τυχαίνει να έχω δύο καλούς φίλους εκεί, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως ναι, δεν είναι και η ασφαλέστερη περιοχή σύμφωνα με αυτά που έχω ακούσει. Αναφέρομαι μόνο κατά την διάρκεια της νύχτας και όχι γενικά. Αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις πιο προσεκτικά αυτά που έγραψα, τότε σίγουρα θα διαπίστωνες ό, τι δεν αναφέρομαι για τις 15:00 το μεσημέρι αλλά ΜΟΝΟ για το βράδυ.
εμεις μεναμε εκει και τα βραδια που κυκλοφορουσαμε σαν τουριστες κανενα ειδος "απειλης" δεν νιωσαμε , αντιθετα στο Σουλταναχμετ που ερημωνει την νυχτα πιο ανασφαλης θα ενιωθα αλλα και παλι οχι...

Ελπίζω να ξε-σοκαρίστηκες ;)
μην ελπιζεις:)

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Και εμενα παντως μου ετυχε αυτο που λεει η Ελεναρα ..δηλ μεσημερι απο αεροδρομιο καμια ωρα ...μια ωρα και κατι καναμε .Κολλαγε σε καποια σημεια ..αλλα νορμαλ κατασταση.Εμας ο ταξιτζης που μας ετυχε ηταν καλουλης και οδηγουσε συγκρατημενα.
Οσο για το Σουλταναχμετ κυκλοφορουσαμε 3 κοπελες ,οπως εχω ξαναπει και αλλου,στις 1-2 τη νυχτα αφοβα.Βεβαια θα προτεινα να κινειται κανεις απο τα κεντρικα μερη/δρομους.Εμεις δηλ δεν τρυπωναμε σε περιεργα σοκακια -στενα.Καλο ειναι να προσεχει κανεις ουτως ή αλλως.

Zacharoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
τωρα τι να σου πω να πηγα σε αλλη Κωνσταντινουπολη δεν το νομιζω...

να μου πεις οτι οι ταξιτζηδες σε ψιλοκλεβουν και οδηγανε περιεργα ενταξει ... αλλα οχι και να προτεινω να μην παρει ταξι καποιος στην Πολη δεν ηταν και τοσο τραγικες οι καθυστερησεις...

εμεις μεναμε εκει και τα βραδια που κυκλοφορουσαμε σαν τουριστες κανενα ειδος "απειλης" δεν νιωσαμε , αντιθετα στο Σουλταναχμετ που ερημωνει την νυχτα πιο ανασφαλης θα ενιωθα αλλα και παλι οχι...

μην ελπιζεις:)
Εγώ στην θέση σου, ίσως και να το νόμιζα.:)

:shock::shock: Νομίζω πως πρέπει να ξαναγραφτούν όλοι οι ταξιδιωτικοί οδηγοί και να αναθεωρήσουν ολοι όσοι πιστεύουν πως οι καθυστερήσεις στην Κων/πολη, ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία και συγκεκριμένες ώρες, είναι όντως τραγικές λόγω αυξημένης κίνησης και πως συμφέρει περισσότερο να περπατάς παρά να χρησιμοποιείς ΙΧ.

Δεν είπα οτι κινδυνεύει η ζωή κάποιου (που τραβηγμένα και αυτό παίζει καθώς κάνουν συχνά τρομοκρατικές επιθέσεις εκεί), είπα πως σε σχέση με άλλες περιοχές είναι λίγο πιο επικίνδυνα το βράδυ ειδικά αν δεν ξέρεις που να κινηθείς.. αλλα οκ...Θέλεις να μας πεις πως ούτε αυτό έχεις ξανα ακούσει... Αν έκανες πάνω κάτω την Ιστικλαλ, τότε σαφώς και δεν θα ένιωσες κανένα είδος απειλής όμως το Ταξίμ δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν περιοχές που δεν πλησιάζονται λόγω ναρκωτικών, πορνείας κ.λ.π. που ακόμα και οι ντόπιοι αποφεύγουν συστηματικά λόγω φόβου και ανασφάλειας αλλά μάλλον πρέπει κι εκείνοι να αναθεωρήσουν...

Πλέον όχι.:)

XRISTOS71

Member
Αρα και οι τρεις σας συμφωνείτε οτι αν κυκλοφορείς βραδυ και προσέχεις τα αυτονόητα δεν εχεις τίποτα να φοβάσαι !!!

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Αρα και οι τρεις σας συμφωνείτε οτι αν κυκλοφορείς βραδυ και προσέχεις τα αυτονόητα δεν εχεις τίποτα να φοβάσαι !!!
Απολύτως. Τα αυτονόητα, όπως το πες...Μην τρομολαγνούμε τώρα..

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
1) Μην πάτε με γκρούπ καθώς είναι ένα ταξίδι που μπορείτε να το οργανώσετε πολύ εύκολα και μόνοι σας. Αλλά ακόμα κι αν θέλετε να έχετε μία καθοδήγηση, υπάρχουν τουριστικά γραφεία (πάρα πολλά) που οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές, ακόμα και half day tour σε σημαντικά μνημεία, αρκετά οικονομικές, με ξεναγό και πούλμαν. Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, μπορώ να σου προτείνω ένα γραφείο στο οποίο δουλεύει ένας φίλος μου ως ξεναγός. (Φυσικά, οι ξεναγήσεις γίνονται στα Αγγλικά καθώς οι ξεναγοί είναι Τούρκοι).
Άρα αντί να αφήσει τα λεφτά σε ένα ελληνικό πρακτορείο, προτείνεις να τα αφήσει σε ένα τούρκικο.

XRISTOS71

Member
Εχει ελληνικά γραφεία στην Πόλη που κανουν ημερήσια tour ????? αν Ναι τοτε να τα προτιμήσει .An oxi δεν βλέπω το λόγο που δεν θα΄πρεπε να παει για half day και ημερήσια tour !!!!!!
Το προβλημα ειναι επειδή είναι τούρκικο γραφείο .
Με αυτο το σκεπτικό τοτε δεν θα έπρεπε να πετάει κανεις ελληνας με Turkish

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ουτε καν να παει στην Κωνσταντινουπολη γιατι σε καθε περιπτωση τα χρηματα του θα ξοδευτουν στην Τουρκια. (Ξενοδοχεια-φαγητα-εισοδοι μνημειων-αγορες κλπ κλπ)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα