• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

καποιο καλο εστιατοριο στην Αθηνα

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Είναι είδος ψαριού. :D
Λοιπόν, το γκούγκλαρα και από τις εικόνες που είδα μάλλον εννοείτε αυτά που εμείς εδώ πάνω λέμε "ταούκια" (από το τούρκικο "τα(β)ούκ" = κοτόπουλο, επειδή το κρέας τους είναι άσπρο σαν του κοτόπουλου). Δεν αποκλείεται (λέω, τώρα) και η ονομασία που τους έχετε δώσει εσείς εκεί κάτω να έχει κάποια σχέση και με τη "δική" μας. :)

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Σα δε ντρεπεστε :bleh::bleh::bleh: Ουτε ενα λαθος δε τολμαμε να κανουμε:haha::haha::haha:
Μονο η Αννυ βρε απαντησε σοβαρα :haha::haha:
Τι προσκοπακια , τι προσφυγακια , τι γαυρακια , τι σαρδελακια ολα ηταν μουρλια !

Λεγονται και νταούκια
at0_gstatic_com_images_d826714d9e4a6a75aeb1c261bcec8b42._.jpg

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ψάρι, έχω φάει. Παράξενο μου φαίνεται που σας προβληματίζει!
Μπουρνέλες έχεις φάει? (έτσι λένε τα δαμάσκηνα στην Κέρκυρα)
Θέλω να πω: Όταν ακούς κάτι που δεν έχεις ξανακούσει, δεν είναι λογικό/φυσιλογικό να ρωτήσεις τι είναι? Αν κι εγώ έλεγα ότι έφαγα κάτι ταούκια μούρλια στου τάδε, δε θα ήταν φυσιολογικό να ρωτήσει τι είναι κάποιος που πρώτη φορά το άκουγε?

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο ψάρι, ούτε αν η ονομασία του είναι νότια. Νομίζω ότι και τα δύο (προσφυγάκι και ταούκι) είναι είδη μικρού μπακαλιάρου.

Το έψαξα κι εγώ λίγο και σε ορισμένες ιστοσελίδες αναφέρουν το προσφυγάκι και ως σαλούβαρδο, αλλά αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Ο σαλούβαρδος είναι άλλο ψάρι. Ασε που έχει και μουστάκια.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Σα δε ντρεπεστε :bleh::bleh::bleh: Ουτε ενα λαθος δε τολμαμε να κανουμε:haha::haha::haha:
Μονο η Αννυ βρε απαντησε σοβαρα :haha::haha:
Τι προσκοπακια , τι προσφυγακια , τι γαυρακια , τι σαρδελακια ολα ηταν μουρλια !

Λεγονται και νταούκια
at0_gstatic_com_images_d826714d9e4a6a75aeb1c261bcec8b42._.jpg
Στο συγκεκριμένο εστιατόριο, για το οποίο και μιλάμε τόση ώρα, τα παραγγέλνεις ως μπακαλιαράκια.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
ταούκι) είναι είδη μικρού μπακαλιάρου.
Αν και στο σχήμα και το μέγεθος μοιάζουν πιο πολύ με τα σαβρίδια, το κρέας και τα κόκκαλά του μοιάζουν περισσότερο με του μπακαλιάρου. Μήπως πεινάμε??? :)

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Στο συγκεκριμένο εστιατόριο, για το οποίο και μιλάμε τόση ώρα, τα παραγγέλνεις ως μπακαλιαράκια.
Τελικα πως τα παραγγειλαμε ? Με τι ονομα?
Δηλαδη αν ερθει ο babaduma και τα ζητησει νταουκια , θα καταλαβουν?

Υ.Γ Ναι πειναμε + διψαμε ( για ουζακι αχχ)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom