• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

εποχή και ταξίδι.

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
τελη φεβρουαριου τι λεει η Αιγυπτος?
Όπως είπαν και ο GTS με τη Renata ,Φλεβάρης Μάρτης για την Αίγυπτο
είναι η καλύτερη εποχή.
Εγώ πήγα Απρίλη και κάηκα στην κυριολεξία,'οχι μόνο στο Ασουάν που είναι νότια αλλά και στο Κάιρο .
Λοιπόν καλό ταξίδι και σύντομα:xmas_razz:

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Πολλοί το αντέχουν,εάν νομίζεις ότι ανήκεις σ αυτούς δες το ως εμπειρία.
Πάρε μαζί αντηλιακό και ένα πτυσόμενο κιόσκι και βουρ..:xmas_redface:

Πέρα απ την πλάκα το καλοκαιράκι θα σου έλεγα να αλλάξεις προορισμό,
να πας κάπου να είσαι άνετα,και όχι να τσουρουφλιστείς απ τον καυτό ήλιο.
Να φανταστείς στο Ασουάν είχε 40 βαθμούς τον Απρίλη

Bahari

Member
ωχ, δηλαδή εγώ που σκεφτόμουνα να πάω αίγυπτο καλοκαιράκι να το ξεχάσω καλύτερα, ε?:xmas_rolleyes:
Κοίτα όπως το πάρει κανείς... Εγώ πήγα Ιούλιο και στο μουσείο του Καίρου, που φυσικά δεν είχε κλιματισμό, παραλίγο να λιποθυμίσω (κάτι το οποίο έκανα πριν μερικά χρόνια στο μουσείο Μπαρντώ στην Τυνησία). Στην κρουαζιέρα στο Νείλο, από το Λούξορ στο Ασσουάν, η ζέστη ήταν πράγματι ανυπόφορη. Οι περισσότεροι κάθονταν στο σαλόνι του πλοίου που είχε ερ κοντίσιον και κοίταζαν τη διαδρομή από τα τζάμια. Εγώ που ονειρευόμουν αυτό το ταξίδι από παιδάκι και δεν ήθελα να χάσω κανένα στιγμιότυπο αυτής της διαδρομής πέρασα αρκετές ώρες έξω, αλλά όταν ένιωθα να μη μπορώ να αναπνεύσω έμπαινα μέσα και μόλις συνερχόμουν ξαναέβγαινα. Στο Καρνάκ πάλι θυμάμαι ότι μόλις φτάσαμε στο ναό είδα κάποιους βορειοευρωπαίους ροδοκόκκινους και αναρωτιόμουν που να ήταν πριν και πήραν αυτό το χρώμα. Μετά κατάλαβα ότι "ψήθηκαν" κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 48 βαθμούς και η ξενάγηση γινόταν μόνο στη σκιά των μνημείων. Θυμάμαι ότι ήμασταν στη σκιά μιας κολώνας και μας έδινε πληροφορίες η ξεναγός και για να πάμε να δούμε το απέναντι άγαλμα τρέχαμε σαν παλαβοί να βρούμε την επόμενη σκιά, ήταν αδύνατο να πας περπατώντας ως το επόμενο σημείο ξενάγησης. Εντοπίζαμε την επόμενη σκιά και τρέχαμε να χωθούμε από κάτω...
Πάντως η ζέστη δε μας περιόρισε σε τίποτα, και να σου πω ότι είμαι από αυτούς που δεν αντέχουν τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες και συχνά λιποθυμάω ακόμα κι εδώ στην Αθήνα.
Αν δεν μπορείς να πας στην Αίγυπτο άλλη εποχή παρά μόνο καλοκαίρι μην το σκέφτεσαι ΠΗΓΑΙΝΕ. Πάρε ανοιχτόχρωμα ρούχα (ώμοι και πόδια καλυμμένα για να μην καείς), καπέλο, αντιηλιακό και βουρ για το Νείλο :xmas_lol:

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
θέλω τόσο πολύ να πάω στην αίγυπτο, από μικρή μου άρεσε να διαβάζω για τον πολιτισμό της και για τα μνημεία της!
από αυτά που μου περιγράφετε σίγουρα δεν θα πάω τους ζεστούς μήνες, απλά λόγω του ότι μας είναι δύσκολο να πάμε άλλη εποχή θα το αφήσουμε για αργότερα αυτό το ταξίδι:xmas_confused:

ioanna.gkan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Εχεις χρονο και χρηματα ευκαιρα??? Μην σκεφτεσαι καιρο και συνθηκες! Χαραξε πορεια! Οταν αγαπας αυτο που κανεις τιποτα δεν σε πτοει! Και που ξερεις, μπορει να ανακαλυψεις πραγματα που δεν θα δοκιμαζες αν πηγαινες τον ιδανικο καιρο με τις ιδανικες συνθηκες!!!
Keeping travelling...

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
δίκιο έχεις!!
όταν είναι να κανονίσουμε ταξίδι στο ελάχιστο με απασχολούν τέτοιες λεπτομέρειες.. οπότε στην περίπτωση που αποφασίσουμε τελικά για αίγυπτο θα πάμε και ας έχει 48 βαθμούς! νέα παιδιά είμαστε, θα τα βγάλουμε πέρα! :xmas_smile:
έκτος αν καταφέρουμε και πάμε άλλη εποχή.

Bahari

Member
δίκιο έχεις!!
όταν είναι να κανονίσουμε ταξίδι στο ελάχιστο με απασχολούν τέτοιες λεπτομέρειες.. οπότε στην περίπτωση που αποφασίσουμε τελικά για αίγυπτο θα πάμε και ας έχει 48 βαθμούς! νέα παιδιά είμαστε, θα τα βγάλουμε πέρα! :xmas_smile:
έκτος αν καταφέρουμε και πάμε άλλη εποχή.
Οι 48 βαθμοί αφορούν τη νότια Αίγυπτο. Κάιρο και Αλεξάνδρεια ήταν πολύ καλύτερα. Αν δεν μπορείτε να πάτε άλλη εποχή, φυσικά και να μην σας απασχολεί τόσο η θερμοκρασία. Τι, δηλαδή δε θα ταξίδευα ποτέ στην Αίγυπτο επειδή κάνει τόοοοοση ζέστη;;; Εδώ επιβιώνουν οι κάτασπροι και κατάξανθοι βορειοευρωπαίοι, εμείς δε θα τα καταφέρουμε;;; :xmas_rolleyes:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλα βρε παιδια! Τοσα μερη υπαρχουν! Βρεστε το καταλληλο μερος για καθε εποχη και εκδραμετε κατα κει! Δεν υπαρχει λογος να "κολλατε" σε ενα μερος! Ο κοσμος μας ειναι γεματος θαυματα για ολες τις εποχες!

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Καλα βρε παιδια! Τοσα μερη υπαρχουν! Βρεστε το καταλληλο μερος για καθε εποχη και εκδραμετε κατα κει! Δεν υπαρχει λογος να "κολλατε" σε ενα μερος! Ο κοσμος μας ειναι γεματος θαυματα για ολες τις εποχες!
δεν είπε κανείς το αντίθετο!!
συζήτηση να γίνεται, απορίες να λύνονται!

Bahari

Member
Το πρόβλημα όμως ξέρεις ποιο είναι; Αν θες να πας σε ένα μέρος πάρα πολύ και λόγω δουλειάς δεν μπορείς να πας την κατάλληλη εποχή, τι κάνεις; Δεν πας ποτέ, περιμένεις να πας μετά τη σύνταξη ή ενημερωμένος και γνωρίζοντας τις δυσκολίες πας και κάνεις πραγματικότητα ένα όνειρό σου; Γιατί για μένα που η Αίγυπτος ήταν ένα παιδικό όνειρο, αλλά λόγω δουλειάς μπορούσα να πάω μόνο το καλοκαίρι, δεν υπήρχε άλλη επιλογή εκτός απο την τελευταία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα