• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

εποχή και ταξίδι.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ο καθε ανθρωπος λειτουργει διαφορετικα. Εγω εχω ισαμε δεκαπεντε παιδικα ονειρα (χονδρικα ολα τα βιβλια του Ιουλιου Βερν) που δεν εχω πραγματοποιησει ακομη, οποτε προβλημα επιλογης προορισμου δεν εχω: απο τις στεπες της Ρωσιας, απο την αχανη Κινα, μεχρι Αφρικη και Παταγονια. Για καθε εποχη λοιπον εχω πλανο. Απο την αλλη η μεγαλη ζεστη προσωπικα με εξοντωνει, 42 με 43 βαθμους ειναι το οριο μου, εφοσον η υγρασια ειναι χαμηλη. Οι 48 βαθμοι θερμοκρασιας με αφηνουν ανενεργη, οποτε και θα ειναι τζιφος ενα τετοιο ταξιδι για μενα. Αλλοι ανθρωποι φυσικα εχουν μεγαλυτερες αντοχες, οποτε μπορουν να βρεθουν και σε αντιξοες σε σχεση με τον καιρο συνθηκες. Και φυσικα εχει να κανει με το μοναδικο η το πολλαπλο του ταξιδιωτικου ονειρου.
Παντως στην Αιγυπτο πηγα Μαρτη, εφτασα αρκετα νοτια, μεχρι το Αμπου Σιμπελ και βρηκα οτι ηταν οριακα ευχαριστα απο αποψη θερμοκρασιας, καλοκαιρι σιγουρα δε θα τα καταφερνα και κυριως δε θα μπορουσα να το ευχαριστηθω.
Βεβαια σε καθε περιπτωση ο καθενας κρινει μονο για τον εαυτο του και τις αντοχες του.

Bahari

Member
Έρση συμφωνώ απόλυτα μαζί σου :xmas_biggrin: Αλλά δυστυχώς εγώ δεν έχω άλλη επιλογή: Διακοπές το καλοκαίρι και μόνο το καλοκαίρι :xmas_sad: Οπότε όλα μου τα ταξιδιωτικά όνειρα μάλλον θα τα πραγματοποιήσω Ιούλιο ή Αύγουστο. Μακάρι να μπορούσα να επιλέξω τον τόπο ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες :xmas_sad::xmas_sad::xmas_sad:

marianino

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οποιοδήποτε!!
Ενδιαφέρομαι να κάνω ένα ταξίδι Νεα Υορκη, Λος Αντζελες,Λας Βέγκας..ποιά είναι η καλύετρη περίοδος για να συνδιαστουν αυτά τα 3 μέρη με κοντομάνικα αλλά όχι υπερβολική ζέστη?

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Ενδιαφέρομαι να κάνω ένα ταξίδι Νεα Υορκη, Λος Αντζελες,Λας Βέγκας..ποιά είναι η καλύετρη περίοδος για να συνδιαστουν αυτά τα 3 μέρη με κοντομάνικα αλλά όχι υπερβολική ζέστη?
Tι λες για ανοιξη?

marianino

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οποιοδήποτε!!
και εγώ Απρίλιο με Μαιο σκεφτόμουν να σας πω την αλήθεια αλλά ήθελα και την γνώμη σας..

GTS

Member
Για ΝΥ που έχω πάει Μάιο, είναι φανταστική εποχή. Φανταζομαι και Σεπτέμβριο να είναι το ίδιο καλά. Συμφωνώ εν γένει με τους προηγούμενους.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ν.Υόρκη είναι παντός καιρού (με προτίμηση στο καλοκαίρι). Κάθε εποχή έχει και τα καλά της.
Λας Βέγκας (& LA σε μικρότερο βαθμό, αν και εκεί ο καιρός είναι πιο ομαλός και αντέχεται όλο το χρόνο) το καλοκαίρι θα λιώσετε. Ενώ και στην πιο βόρεια Καλιφόρνια, το καλοκαίρι υπάρχουν έντονες ομίχλες. Καλύτερα Μάρτιο-Μάιο ή Σεπτέμβριο - Νοέμβριο. (Ενδεικτικά, 20-25 Απριλίου 2009 είχε σταθερά >30 βαθμούς).

Δες στοιχεία και στο trip planner του wunderground.com .

kipi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Κανοντας μια γρηγορη αναζητηση στο διαδυκτιο βρηκα ενα αρθρο μιας e-εφημεριδας με θεμα "Πότε να παω που". Πολυ ενδιαφερον αληθεια, μονο που ειχε συνταχθει το 1997 δηλ 17 χρονια πριν.Αναρωτιεμαι αν ισχυουν ακομη οι προτασεις του αρθρου, λαμβανοντας υπ οψιν τις περιβαλλοντολογικες αλλαγες που επηρρεαζουν τις κλιματολογικες συνθηκες καθε ηπειρου-χωρας. Με αυτη την αφορμη λοιπον, προτεινω να συγκεντρωσουμε εδω, συμφωνα κυριως με τις εμπειριες μας ο καθε ενας αλλα και απο αυτα που εχουμε διαβασει,ποια μερη ειναι καλυτερα να επισκεφθουμε την καθε εποχη-μηνα του χρονου. Στο τελος οι διαχειριστες ισως να μπορουν να τα συγκεντρωσουν ολα σε ενα θεμα για να το συμβουλευομαστε ολοι. Και κανω την αρχη.
Μπαλι : καλυτερη εποχη ειναι απο Απριλιο εως Σεπτέμβριο οπου σημειωνονται τα χαμηλοτερα ποσοστα υγρασιας, το κλιμα ειναι τροπικο και οι θερμοκρασιες κυμαινονται ολο το χρονο απο 24 μεχρι 30 βαθμους. Οι υπολοιποι μηνες Οκτωβριο-Μαρτιο ειναι περιοδος βροχοπτωσεων.

Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΜΕΡΙΚΗ
Καλησπέρα σας..Φευγω για Κολμάρ την Τετάρτη ξερει κανείς να μου πει τι ρουχα να παρω μαζι μου?

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Επαναφέρω ένα παλιό θέμα γιατί έχω απορίες

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω στο φόρουμ και αλλού ότι το να πας Αύγουστο μήνα Χαβάη, Μπαλί π.χ. είναι ότι πρέπει εποχή, ενώ σε άλλα εξωτικά μέρη πχ Μαλδίβες, βρέχει του σκοτωμού

Εγώ είχα σκοπό να αξιωθώ κάποτε να πάω Χαβάη τουλάχιστον κι έκανα χαρά μεγάλη που το μήνα που παίρνω άδεια είναι "ότι πρέπει". Ε πως μουρθε σήμερα κι έψαξα στο accuweather να δω τι καιρό κάνει σε όλα τα νησιά της Χαβάης να πάρω μια ιδέα... ΣΕ ΟΛΑ ανεξαιρέτως κάθε μέρα "a couple of showers" γράφει... Το ίδιο και στο Μπαλί "shower" εδώ "shower" πιο πέρα... Καλά, να μη μιλήσω για Μαλδιβες και Μαιάμι, "thunderstorms" αλλά ΟΚ, για εκεί το περίμενα... Αλλά γιατί βρε παιδιά να βρέχει κάθε μέρα, έστω και για λίγο, σ΄αυτά τα μέρη που υποτίθεται ο Αύγουστος είναι OK? Δε νομίζω να είναι τόσο λάθος το σάιτ αυτό... Τι νόημα θάχει για μένα να σκάσω ένα σωρό λεφτά να κάνω το ταξίδι των ονείρων μου Χαβάη και να τρώω μπόρα κάθε μέρα? Οεο

Καταγγέλω παραπλανητικές πληροφορίες :bleh:

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος