• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

εποχή και ταξίδι.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τι πάει να πεί best time to Go? Όπως μας έδειξε και μια πρόσφατη συζήτηση περί Σαντορίνης, τα κριτήρια για το ποιά είναι η καλύτερη περίοδος διαφέρουν ανάμεσα στους ταξιδιώτες, ενίοτε και ριζικά, ακόμα κι αν το απομονώσεις αυστηρά στίς καιρικές συνθήκες.

Mhtsaina82

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΝΑΧΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤ
απο την αλλη best time to go για τον καθενα ειναι και ποτε μπορει να παρει αδεια...

GTS

Member
Μια ένδειξη προσφέρει βρε παιδιά, δεν είναι και η βίβλος των ταξιδιών!

Μπορείτε και στο site του Lonely Planet να βρείτε πληροφορίες για την καλύτερη εποχή για κάθε χώρα...από κει και πέρα βέβαια, ο καιρός είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων, ιδίως όταν μιλάμε για τροπικές χώρες....

Και μη πει κανείς ότι δε τα κοιτάει αυτά....

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Τι πάει να πεί best time to Go? Όπως μας έδειξε και μια πρόσφατη συζήτηση περί Σαντορίνης, τα κριτήρια για το ποιά είναι η καλύτερη περίοδος διαφέρουν ανάμεσα στους ταξιδιώτες, ενίοτε και ριζικά, ακόμα κι αν το απομονώσεις αυστηρά στίς καιρικές συνθήκες.
πολλές χώρες γίνονται απαγορευτικές ας πουμε σε περίοδο μουσώνων,ή ακραίων καιρικών συνθηκών...η ασία ας πούμε με πολλούς τυφώνες και ιδιαίτερα η ινδία,ειναι σημεία του κόσμου που θέλουν οπωσδήποτε τσεκάρισμα καιρού..για τέτοια πράγματα μιλάμε ..:shock:

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
ακόμη και οι φαινομενικά ακίνδυνες ΗΠΑ,
αν επισκεφτεις λαθος μερος σε λαθος εποχή,
την ...εκατσες την βάρκα!!! :haha:
βλ. tornados

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Στη Μαλαισία, στην ανατολική ακτή, η περίοδος των βροχών είναι από Οκτώβριο ως Ιανουάριο, οπότε το δικό μας καλοκαίρι - Ιούνιο ως Σεπτέμβριο - είναι η high season (καλά, και λόγω διακοπών τον Ευρωπαίων, αλλιώς θα μπορούσε να ξεκινά κι απ'τον Απρίλιο). Εμείς πήγαμε αρχές Μαΐου, στις αρχές της σεζόν και ήταν τέλεια και καιρός και λίγοι τουρίστες.

Στη Φινλανδία, είναι λίγο πολύ γνωστό τι παίζει. Εγώ πήγα άνοιξη, που είναι low season, high είναι χειμώνα και καλοκαίρι στας εξοχάς. Αυτό που δεν είχα σκεφτεί πριν να πάω είναι ότι, συνεπεία του καιρού, η άνοιξη στη Λαπωνία είναι φλατ περίοδος, ωραία μεν αλλά ούτε πολύ χιόνι βλέπεις, ούτε μπορείς να κάνεις βαρκάδες για να πας από ένα μέρος σε άλλο, καθώς οι λίμνες είναι ακόμα παγωμένες. Κάναμε βέβαια ski σε λίμνη, αλλά δεν πήγαμε και πολύ μακριά :) :)

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Πείτε μας τίποτα παραπάνω για Κεντρική και Νότιο Αμερική...

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..τωρα ολοι αναφερθηκατε στο καιρο....εγω να σας πω να μην βρεθητε σε μουσουλμανικη χωρα τη περιοδο του ραμαζανιου..., δεν αντεχεται η πεινα για μενα:bleh:ενω αντεχω τις σταλες βροχης:bleh::bleh:

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
ο καιρος επηρεαζει σε κποιο βαθμο το τι θα κανεις...αλλα αμα εχεις ψαξει λιγακι πριν βρισκεις αναλογες δραστηριοτητες...ετοιμαζομαι για ινδια ιουλιο-αυγουστο, μες τους μουσωνες και αρχικα με ειχαν τρομοκρατησει...με μια μικρη ερευνα ανακαλυψα οτι ουσιαστικα σε 2-3 περιοχες θα με επηρεασει και απλα δε θα παω στη γκοα για αραγμα σε παραλιες εκτος αν θελω να πνιγω η να γαω μια καρυδα στο κεφαλι... αλλα δεν υπαρχει αλλη εποχη που να μπορω να παω και πιθανα ποτε να μη μου δοθει η ευκαιρια ξανα για τοσες μερες πιασω σοβαρη δουλεια.. αν καποιος πηγε εκεινη την εποχη καθε αποψη επιθυμητη αποψη....!!!

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Όσον αφορά την Ισπανία, στο βορρά ο καιρός είναι πολύ καλός το καλοκαίρι, μια και το χειμώνα βρέχει πολύ (ακόμη και το καλοκαίρι βρέχει πότε πότε). Στην Ανδαλουσία χτυπάει 45άρια το καλοκαίρι, όλο τον υπόλοιπο χρόνο μια χαρά, καλύτερη εποχή η άνοιξη με ζεστές, ηλιόλουστες μέρες.

Εννοείται πως σε όλα αυτα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, π.χ. πρόπερσι τέλος Ιουλίου στο βορρά 2 βδομάδες ξεπαγιάσαμε αλλά αποζημιωθήκαμε όταν πήγαμε μετά Ανδαλουσία (Αύγουστο) και δεν ανέβηκε πάνω από 32 βαθμούς στην 1 βδομάδα που ήμασταν εκεί. Αφού ένα βράδυ στη Σεβίλλη καθόμασταν έξω και είχα παγώσει. Φόρεσα ένα κασκόλ της Sevilla που είχαμε πάρει για δώρο! :)
Ήταν από τα πιο ψυχρά καλοκαίρια των τελευταίων ετών στην Ισπανία. Αυτό είναι τύχη: low season (στην Ανδαλουσία) και καλός καιρός! :)

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
νομίζω οτι είναι θέμα του τι .....αντέχει ο καθένας και τι δεν τον ενοχλεί ...
εμένα δε μου αρέσει να κάνω τουρισμό ούτε με πολύ ζέστη αλλα ούτε και με ψόφο....γιαυτο και κατα κανόνα επιλέγω ταξίδια σε περιόδους άνοιξης η φθινοπώρου αν πρόκειται για ευρωπαικές πόλεις,ώστε να μπορώ να κυκλοφορώ ανετα όλη μέρα έξω......
έχω βρεθεί στο Παρίσι Δεκέμβριο και πέρασα ...μέτρια και όταν ξαναπήγα άνοιξη και φθινόπωρο είδα ένα ........άλλο Παρίσι με άλλη εντελώς διάθεση
έχω πάει Σιγκαπούρη -Μπανγκόνγκ Ιούνιο (όχι απο προσωπική επιλογή αλλα στα πλαίσια ενός προγράμματος),και τώρα και να με πλήρωναν που λεει ο λόγος δε θα το ξανάκανα με τη ζέστη και την υγρασία να ...βαράνε κόκκινο

neraida

Member
πολυ ωραιο θεμα... πολλες φορες ξερω που να παω αλλα ψαχνω το ποτε...

για παραδειγμα τωρα στην Αργεντινη που θα παμε στις 28 ιουνιου θα ειναι χειμωνας.. τα χειμωνιατικα ρουχα δεν τα εχω κρυψει ακομα γιατι θα χρειαστουν...
καλοκαιριατικα θα φτιαχνω βαλιτσα με κασκολ και μπουφαν.. απιστευτο!!

στο Ντουμπαι που εχει πολυ ζεστη... εγω ειχα παει φεβρουαριο και ειχε φοβερο καιρο, ανοιξιατικο.. ουτε κρυο ουτε ζεστη.. νομιζω ιδανικος μηνας για να το επισκεφτει καποιος..
μεσα στην καρδια του χειμωνα και κυκλοφορουσα με σαγιοναρα..

για τα αλλα μερη θα κρατησω σημειωσεις απο εσας, thanks!:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills