Nikos1986
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Κανάρια
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αυστραλία - Καλιφόρνια
Η Ινδονησία και οι Μαλδίβες (όπως και πολλοί άλλοι προορισμοί στους τροπικούς) επηρρεάζονται από τους μουσώνες. Όπως και το Μαϊάμι. Έτσι έχουν τις εποχές τους.Επαναφέρω ένα παλιό θέμα γιατί έχω απορίες
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω στο φόρουμ και αλλού ότι το να πας Αύγουστο μήνα Χαβάη, Μπαλί π.χ. είναι ότι πρέπει εποχή, ενώ σε άλλα εξωτικά μέρη πχ Μαλδίβες, βρέχει του σκοτωμού
Εγώ είχα σκοπό να αξιωθώ κάποτε να πάω Χαβάη τουλάχιστον κι έκανα χαρά μεγάλη που το μήνα που παίρνω άδεια είναι "ότι πρέπει". Ε πως μουρθε σήμερα κι έψαξα στο accuweather να δω τι καιρό κάνει σε όλα τα νησιά της Χαβάης να πάρω μια ιδέα... ΣΕ ΟΛΑ ανεξαιρέτως κάθε μέρα "a couple of showers" γράφει... Το ίδιο και στο Μπαλί "shower" εδώ "shower" πιο πέρα... Καλά, να μη μιλήσω για Μαλδιβες και Μαιάμι, "thunderstorms" αλλά ΟΚ, για εκεί το περίμενα... Αλλά γιατί βρε παιδιά να βρέχει κάθε μέρα, έστω και για λίγο, σ΄αυτά τα μέρη που υποτίθεται ο Αύγουστος είναι OK? Δε νομίζω να είναι τόσο λάθος το σάιτ αυτό... Τι νόημα θάχει για μένα να σκάσω ένα σωρό λεφτά να κάνω το ταξίδι των ονείρων μου Χαβάη και να τρώω μπόρα κάθε μέρα? Οεο
Καταγγέλω παραπλανητικές πληροφορίες
Στη Χαβάη δεν έχει τέτοιου είδους καταιγίδες. Ο Αύγουστος είναι καλοκαίρι, όπως και εδώ. Όλο το χρόνο έχει βροχές στα βορειοανατολικά. Σε αυτό το γεωγραφικό πλάτος φυσούν *συνεχώς* ΒΑ άνεμοι, φέρνοντας υγρασία. Τα σύννεφα "κολλάνε" στα βουνά των νησιών, με αποτέλεσμα οι ΒΑ ακτές να είναι γενικά συννεφιασμένες και να έχουν τις βροχές τους. Αντίθετα, οι νοτιοδυτικές ακτές είναι ηλιόλουστες. Αυτό όλο τον χρόνο.
Είχαμε πάει Μάρτιο και ο καιρός ήταν καλός. 1/4-1/3 φορές τα πρωινά έβρεχε (όχι καταιγίδα), αλλά από τις 10-11 ξέρω γω ο καιρός άνοιγε. Μπορούσες να βγεις, να κάνεις τη βόλτα σου, να επισκεφθείς τα αξιοθέατα, να κάνεις μπάνιο άνετα. Μόνο 2-3 φορές είχε βρέξει και το μεσημέρι, και ενώ είμασταν στα βουνά. Για τον καιρό στα νησιά είχα γράψει στο δεύτερο post εδώ (δεν ξέρω πώς βάζεις link σε συγκεκριμένο, μεμονωμένο, post).
Το AccuWeather, εγώ προσωπικά, στις διακοπές μου το θεωρώ σχετικά αξιόπιστο. Βέβαια, στον τελευταίο καύσωνα στην Αθήνα, έλεγε κάτι 35άρια και έξω έσκαγε ο τζίτζικας...