AERIKO
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- χωρίς χάρτη...
- Ταξίδι-Όνειρο
- Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
Το βράδυ έχω βρει έναν ωραίο τρόπο να κοιμάμαι.Παρακολουθώ την ανταπόκριση σας από την αρχή. Δεν ήθελα να παρέμβω διότι θεωρώ ότι σε πολλούς ανθρώπους ακόμη περισσεύει η αγάπη για τον άνθρωπο όχι φιλανθρωπικά ή με τον κακώς θεωρούμενο κοσμοπολιτισμό. Απ΄το παράθυρο του σπιτιού μου βλέπω στον απέναντι λόφο τα φώτα του εν΄δυνάμει συγχωνευμένου νοσοκομείου της πόλη μου. Σκέφτομαι τις απλήρωτες εφημερίες των συναδέλφων εργαζόμενων που δουλεύουν εκεί, τα απίστευτα νυχτέρια τους, την έλλειψη απ΄τις οικογένειες τους, τον πόνο και την αρρώστια που αντιμετωπίζουν καθημερινά ,που δεν χωράει στο οποιοδήποτε φακελάκι. Και σκέφτομαι πως η Ουγκάντα απ΄την πόλη μου δεν είναι μακρυά. Είναι δίπλα μου.Η ελονοσία σήμερα εκεί ήταν χθες στον κάμπο εδώ πριν αποξηρανθεί και η αρρώστια ήταν πάντα ίδιον των φτωχών και των κατατρεγμένων ανά τη γή. Όταν επέλεξα να μείνω εδώ το έκανα γιατί θεωρούσα ότι θα είχα καλύτερη ποιότητα ζωής. Όταν όμως η αρρώστια μου χτύπησε την πόρτα κατάλαβα ότι τα δεκαπενθήμερα που θα έπρεπε να κάνω την θεραπεία μου δεν τα χώραγε ούτε το νοσοκομείο της πόλης ούτε τα σχέδια των τεχνοκρατών που δεν μου παρείχαν το αυτονόητο γιατί το κόστος ήταν μεγάλο. Η ζωή σ΄αυτό το σύστημα είναι ποσοστό, όπως και εκεί που είστε. Όμως όσο η ζωή ειναι αριθμοί και κόστος η Ουγκάντα δεν απέχει πολύ από το όμορφο σπίτι με κήπο βασισμένο στον τελευταίο αντισεισμικό νόμο. Είναι ακριβώς το ίδιο. Καλή δύναμη...
Τους συγχωρώ έναν-έναν όλους.
Άλλοτε πάλι θέλω να σώσω την ανθρωπότητα,
αλλά εκείνη αρνείται.
Όμως απόψε, βιάζομαι απόψε,
να παραμερίσω όλη τη λησμονιά
και στη θέση της ν' ακουμπήσω,
μια μικρή ανεμώνη.
Q-mkaQsJb2Y[/media] - Επίλογος - Βασίλης Παπακωνσταντίνου‏
Last edited by a moderator: