• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Χανιά... ολιγοημερες διακοπές

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
θα είμαι και εγώ 13-19 Ιουλίου Κρήτη και έχω κάνει ένα καλό προγραμματάκι: 3 ημέρες Ηράκλειο (λιμάνι που φτάνουμε/φεύγουμε), 2 Χανιά και 1 Αγ. Νικόλαο. Εχω καταστρώσει ένα μικρό σχέδιο που περιλαμβάνει περιήγηση στο Ηράκλειο-Κνωσό, Ρέθυμνο, Χανιά, Αγ. Νικόλαο, Βάι τα 5 πρωινά, Ελαφόνησο, Ιεράπετρα, Καστέλι Κισσάμου, Μάλια τα 4 απογεύματα (ένα τελευταίο χαλαρά πριν φύγουμε στο Ηράκλειο). Ελπίζω να δω τα βασικά. Πως είναι ποιοτικά οι δρόμοι μεταξύ των μεγάλων πόλεων στην Κρήτη; Αυτό με το ρακί άμα δεν πίνεις σχεδόν καθόλου αλκοόλ (!) τι κάνεις;
ΣΚΟΤΩΜΑ!!!!! θα δεις μεν τα βασικα δε θα ευχαριστηθεις ομως τιποτα και θα εξαντληθεις.οι δρομοι...καμια σχεση με αθηνα θεσσαλονικη π.χ. και θα χει και πολυ κινηση αυτες τις μερες.αν δεν πινεις γενικα,δοκιμασε τσικουδια ετσι για να πεις πως δοκιμασες αλλα δε θα την παλεψεις ειναι μπαρουτι.
συμβουλη:γιατι δεν πας αθηνα-ηρακλειο και επιστροφη χανια-αθηνα και το τελευταιο χαλαρο να ειναι χανια και να μην εχεις και την επιστροφη???

jose

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
παδιά έχει πάει κάποιος στην Μονη Άγιας Τριάδος στον νομο χανιών?
βρίσκετε εδώ: http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=35.560209,24.135236&spn=0.00319,0.005595&t=h&z=18

οποιος ξέρει ας μου δώσει κάποιες πληροφορίες...

έχει είσοδο σαν αρχαιολογικός τόπος η όχι?
γιατί στην μονη πρεβελης μου ζητάγανε πέρυσι 5? και μου την σπάσανε.... είναι δυνατόν να ζητάς είσοδο σε μοναστήρι? απαράδεκτο... αν θέλω να πάρω κάτι θα το πάρω από μέσα... όσο νάναϊ ένα κερί θα το ανάψουμε αλλα όχι και να ζητάνε 5? το άτομο...

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
οχι δεν εχει εισοδο και ειναι ομορφα και ησυχα.μιας και πας ως εκει συνεχισε και για γουβερνετο

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
βρίσκετε εδώ: Google Maps

γιατί στην μονη πρεβελης μου ζητάγανε πέρυσι 5? και μου την σπάσανε.... είναι δυνατόν να ζητάς είσοδο σε μοναστήρι? απαράδεκτο... αν θέλω να πάρω κάτι θα το πάρω από μέσα... όσο νάναϊ ένα κερί θα το ανάψουμε αλλα όχι και να ζητάνε 5? το άτομο...

αυτό παρατηρώ και σε άλλα μοναστήρια τελευταίως.
το είχαν κάνει μόνο για τους ξένους και τώρα το εφαρμόζουν σε όλους. δικαιολογία ότι έχουν κάνει ένα μικρομουσειακί.
ΜΗΝ το δέχεστε. μπαίνετε μέσα και μη δίνεται σημασία. πήτε πως πάτε στην εκκλησια.
αγια Τριάδα αξίζει να πας

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
jose στην Αγια Τριαδα οι καλογεροι φτιαχνουν και καταπληκτικο κρασι
(μοναστηριακος οινος).Αν μπορεσεις παρε.
Και οπως πολυ καλα λεει και η Εφη μη χασεις το Γουβερνετο(αλλο μοναστηρι εκει κοντα).

Γεια σου efi.chania :clap:με την γαλλικη πολυνησια σου.:sharkisland:

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
jose στην Αγια Τριαδα οι καλογεροι φτιαχνουν και καταπληκτικο κρασι
(μοναστηριακος οινος).Αν μπορεσεις παρε.
Και οπως πολυ καλα λεει και η Εφη μη χασεις το Γουβερνετο(αλλο μοναστηρι εκει κοντα).

Γεια σου efi.chania :clap:με την γαλλικη πολυνησια σου.:sharkisland:
κριμα βρε xene που δεν το χασες το καραβι...να σε γνωρισουμε καλυτερα:bleh:

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
οχι δεν εχει εισοδο και ειναι ομορφα και ησυχα.μιας και πας ως εκει συνεχισε και για γουβερνετο
ναι..να πας στο γκουβερνετο...
ο ειρηναιος και οι αλλοι μοναχοι εχουν κανει εξαιρετη δουλεια τα τελευταία χρόνια...

jose

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
εννοείτε την μονη κυράς τον αγγέλων αγίου Ιωάννου?
που είναι λίγο πιο πάνω e? έχει δρόμο φαντάζομαι άσφαλτο έτσι?... μην παω και συναντήσω τον δρόμο για τον μπάλο!!!

thanks παιδιά

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
βρίσκετε εδώ: Google Maps

Κάτι έχεις μπερδέψει. Η μονή δεν είναι αρχαία, είναι του 17ου αιώνα. Υπάρχει ομώνυμος αρχαιολογικός χώρος στο νομό Ηρακλείου, μη μπερδεύεσαι.
Στη μονή έχει ένα μικρό μουσείο με εικόνες και άμφια, αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν ένα τέτοιο μουσείο χρεώνει είσοδο - αλλά τέτοια μουσειάκια ο λόγος που υπάρχουν είναι σχεδόν πάντα εισπρακτικός, είτε το ονομάζουν "είσοδο", είτε "δωρεά", είτε αλλιώς.

jose

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
Κάτι έχεις μπερδέψει. Η μονή δεν είναι αρχαία, είναι του 17ου αιώνα. Υπάρχει ομώνυμος αρχαιολογικός χώρος στο νομό Ηρακλείου, μη μπερδεύεσαι.
Στη μονή έχει ένα μικρό μουσείο με εικόνες και άμφια, αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν ένα τέτοιο μουσείο χρεώνει είσοδο - αλλά τέτοια μουσειάκια ο λόγος που υπάρχουν είναι σχεδόν πάντα εισπρακτικός, είτε το ονομάζουν "είσοδο", είτε "δωρεά", είτε αλλιώς.
οποτε αν θέλουν να χρεώνουν είσοδο και είναι λόγο δωρεάς μπορούν να λένε ότι είναι προαιρετικό τo να πληρώσεις για να μπεις... όχι όπως στην πρέβελη που απαιτούσαν...

θα παω και θα δω από κοντά ...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
κοίτα οτι και να κάνετε,στους παπάδες θα τα σκάσετε!! έχουν τρόπους αυτοί...το παγκάρι δεν έχει όρια είναι must!!!

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
εννοείτε την μονη κυράς τον αγγέλων αγίου Ιωάννου?
που είναι λίγο πιο πάνω e? έχει δρόμο φαντάζομαι άσφαλτο έτσι?... μην παω και συναντήσω τον δρόμο για τον μπάλο!!!

thanks παιδιά
η Μονη του Αγιου Ιωαννη με τη σπηλια που εχει σταλαγμητες ειναι πιο κατω πας απο ενα καλοφτιαγμενο μονοπατι και καμμια 20αρια σκαλια. Αν συνεχιζεις προς τα κατω φτανεις στο αυλακι του αγιου οπου ειναι το παλιο λιμανακι (ancient port). ειναι μια πολυ ωραια διαδρομη μονο μην ξεχασεις να παρεις νερο και αντιηλιακο...

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou