taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Εδώ και μια πενταετία έχω παρατήσει τις DSLR και τους φακούς μου να μαζεύουν σκόνη, ένα διάστημα είχα πάρει μια mirrorless, αλλά πλέον κυκλοφορώ μόνο με το κινητό μου τηλέφωνο. Δεν έχω τις καλύτερες φωτογραφίες, αλλά δεν κουβαλάω κι ένα σκασμό εξοπλισμούς στους ώμους μου όλη μέρα.Πολύ δυνατή εμπειρία, που πραγματικά λίγοι έχουν αφενός τη περιέργεια να τη ζήσουν και να τη δούνε. Είχα διαβάσει και τη προηγούμενη ιστορία σου, τώρα βλέπω και τις καταπληκτικές & πολύ καθαρές φωτογραφίες (αλήθεια τι μηχανή χρησιμοποιείς).
https://www.travelstories.gr/commun...ηχανή-χρησιμοποιείτε.2093/page-31#post-646044
Δεν είμαι, δε δηλώνω, και δεν παριστάνω τον (ερασιτέχνη) φωτογράφο. Μόνο στα πλαίσια των ταξιδιών μου φωτογραφίζω και δε διεκδικώ δάφνες για την ποιότητα των φωτογραφιών μου.
Το πακέτο που πήρα στο δεύτερο αυτό ταξίδι έκανε κάτι παραπάνω γιατί οι περιστάσεις ήταν ειδικές. Για γενικό κι όχι θεματικό ταξίδι, κάνοντας μια έρευνα αγοράς με περιθώριο στις ημερομηνίες, μπορέις πλέον να βρείς πολύ πολύ φθηνότερα.Να ρωτήσω, το κόστος για ένα τριήμερο στω χώρα όπως περιγράφεις είναι κοντά στα 1000 και συμπεριλαμβάνονται τα πάντα; Αρκετά μεγάλο μου φαίνεται σαν ποσό, αν και εχει τρομερές ιδιαιτερότητες σαν εκδρομή..
Για να δώσω μια εικόνα, αυτή τη φορά εγώ πλήρωσα €960 για το βασικό τουρ, συν €50 για τη βίζα της ΒΚ, σύν €105 για μονόκλινο, συν €150 για one-way αεροπορικό (η διαφορά από το βασικό πακέτο που ήταν με τρένο πήγαινε και έλα), συν φυσικά όλα τα έξοδα για να φτάσω ως το Πεκίνο, να περάσω δυο μέρες εκεί μεταξύ άλλων και για τα διαδικαστικά, να συνεχίσω στην Κίνα μετά την επιστροφή από την Κορέα και να επιστρέψω Ελλάδα. Επιπλέον, εκεί ξόδεψα κι άλλα €100 για το εισιτήριο των Mass Games, €165.28 σε ψώνια/σουβενίρ, περίπου €50 σε σνακ, νερά, καφέδες, ποτά κλπ, και €40 σε φιλοδωρήματα.