• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Υπερεκτιμημένες πόλεις

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
θαυμασια εξελισσεται και αυτο το θρεντ.. φαινοταν απο την αρχη εξαλλου...

το υπερεκτιμημενο ειναι σχετικο ρε παιδια παντως... εχει σχεση και με τις προσδοκιες που σου δημιουργουνται για ενα μερος απο αυτα που εχεις ακουσει γι αυτο, εχει σχεση και με το υποκειμενικο γουστο του καθενος...

εμενα αυτο που βγαζει η βαρκελωνη στο συνολο της, μου αρεσε για δικους μου λογους, που για να τους αναλυσω ολους θα πρεπει να αναφερθω και σε προσωπικα μου γουστα και βιωματα και να εξηγησω πραγματα... μπορει ως πολη να ειναι όντως απο τις μετριες και πιο τουριστικες της ισπανιας (δεν εχω παει σε αλλες για να το διαπιστωσω ιδιοις ομμασι), αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν μπορει για μενα η για οποιονδηποτε να κανει το "κλικ"...

το ιδιο ισχυει και για καθε πολη...

οσον αφορα τις προσδοκιες, ειναι μεγαλο θεμα... ναι, οταν διαβαζεις διθυραμβους για ενα μερος και περιμενεις πολλα, απογοητευεσαι και πιο ευκολα... κι εγω σε σχεση με αυτα που διαβαζα εδω μεσα, μπορω να πω οτι η ταιλανδη δεν ανταποκριθηκε σ' αυτα που περιμενα... οχι οτι δεν ειδα ομορφες εικονες, δεν ειδα πραγματα μοναδικα, διαφορετικα... οχι οτι δεν ηταν πολλα απο αυτα εμπειριες ζωης, αλλα ειπαμε... οι προσδοκιες που ειχαν δημιουργηθει εδω μεσα για τη χωρα ηταν πολυ υψηλοτερες

anyway, για να μην ανοιγουμε πολεμο, θα γραψω αναλυτικες εντυπωσεις και θα τα πουμε τοτε για το συγκεκριμενο ταξιδι, απλα ηθελα να το θιξω :)

ειπαμε.. τα παντα ειναι υποκειμενικα... ακομη και ο ιδιος ανθρωπος τον ιδιο προορισμο αναλογα με το πως περασε, που πηγε, πως ηταν οι συνθηκες, οι συγκυριες, η παρεα, κλπ κλπ μπορει να τον δει με διαφορετικα ματια...

Traveller

Member
κάτσε,γιατί κάπου σ' έχασα!δηλ.λες ότι εκτός από την Πράγα και την Βαρκελώνη,είναι υπερεκτιμημένα και τα Χανιά????:roll::roll:νέοι ορίζοντες.........
Ρε συ ΑΝΕL εκτός από την Πράγα και την Βαρκελώνη σου αρέσει και το χάλι που έχουν τα Χανιά? Οκ γούστα είναι αυτά...

Να πω κι εγώ την γνώμη μου για την Ελληνική επαρχία και τις Ελληνικές πόλεις... μιζέρια , ασχήμια, εγκατάλειψη... με το που πιάνει ο χειμώνας σε πιάνει και η ψυχή σου... έχω ζήσει δύο χειμώνες στην Ελληνική επαρχία, Χαλκίδα και Κω και με έπιασε ψυχοπλάκωμα... δεν υπάρχει μία μα μία Ελληνική επαρχιακή πόλη που μπορεί να αποτελέσει τουριστικό Ευρωπαικό προορισμό κατά την διάρκεια του χειμώνα... λυπηρό μην αλήθεια δε...

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Ρε συ ΑΝΕL εκτός από την Πράγα και την Βαρκελώνη σου αρέσει και το χάλι που έχουν τα Χανιά? Οκ γούστα είναι αυτά...

Να πω κι εγώ την γνώμη μου για την Ελληνική επαρχία και τις Ελληνικές πόλεις... μιζέρια , ασχήμια, εγκατάλειψη... με το που πιάνει ο χειμώνας σε πιάνει και η ψυχή σου... έχω ζήσει δύο χειμώνες στην Ελληνική επαρχία, Χαλκίδα και Κω και με έπιασε ψυχοπλάκωμα... δεν υπάρχει μία μα μία Ελληνική επαρχιακή πόλη που μπορεί να αποτελέσει τουριστικό Ευρωπαικό προορισμό κατά την διάρκεια του χειμώνα... λυπηρό μην αλήθεια δε...
επειδή το ξέχασες.... με εξαίρεση την Καβάλα!

kostas4

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω...
Ταξίδι-Όνειρο
το ψαχνω...
προφανως και καμια επαρχιακη πολη δεν ειναι αξια για να αναδειχθει ευρωπαικος προορισμος απο την στιγμη που κανεις δεν αναλαμβανει να αναδειξει τις τοπικες ομορφιες και τα αξιοθεατα της.

μονο εμεις σαν ντοπιοι μπορουμε να καθοδηγησουμε καποιον για το που να παει και τι να δει...

επισης οταν λεμε για επαρχιακη πολη να ξερουμε και για τι πληθυσμο μιλαμε... αν εισαι σε μια πολη με 5,000 κατοικους δεν μπορεις να εχεις μεγαλες προσδοκιες εκτος αν εισαι οικογενειαρχης και απολαμβανεις την ελληνικη φυση... κατα τα αλλα σαν φοιτητης και σα νεος γενικοτερα υπαρχουν αρκετες πολεις που μπορουν να σου προσφερουν οτι κ η Αθηνα.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
όχι φίλε μου, η μικρή πόλη εκ των πραγματών δεν μπορεί να σου προσφέρει την ελευθερία έκφρασης που σου προσφέρει η πρωτεύουσα. κρίνεσαι ευκολότερα, αφομοιώνεσαι ευκολότερα. Δεν μπορεί να σου προσφέρει τις εκδηλώσεις και τα events (εγώ πήρα καράβι για να δω το de la guarda, άλλοι πήραν το λεωφορείο). Ούτε μπορείς να χαθείς μέσα της. Είσαι πολύ πιο διακριτό μέλος σε μια μικρή πόλη. Άλλοι αυτό επιθυμούν, άλλοι όχι

Last edited by a moderator:

kostas4

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω...
Ταξίδι-Όνειρο
το ψαχνω...
Προφανως και θα πρεπει να πας στην Αθηνα για να δεις μια συναυλια ενα θεατρο ή καποια εκθεση...
Αλλα αυτο τι σημαινει ? Θα παμε ολοι να μετακομισουμε στην Αθηνα ?
Ας περιμενουμε αλλο λιγο μεχρι η Αθηνα να εχει 9 εκατ κατοικους η Θεσσαλονικη αλλο 1 εκατ και θα παταει ο ενας πανω στον αλλον....

Εξαλλου γνωμη μου ειναι οτι μπορει ο καθενας μας να βοηθησει ετσι ωστε η καθε επαρχιακη πολη στην οποια ζει να εκσυγχρονιστει. Στην Ευρωπη οπως θα εχετε δει τις αποφασεις τις παιρνουν νεοι ανθρωποι κ οχι ατομα που εχουν ριζωσει στις καρεκλες τους ηλικιας 80+ ........ αθανατο ελληνικο ρουσφετι !!!!!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
όχι φίλε μου, η μικρή πόλη εκ των πραγματών δεν μπορεί να σου προσφέρει την ελευθερία έκφρασης που σου προσφέρει η πρωτεύουσα. κρίνεσαι ευκολότερα, αφομοιώνεσαι ευκολότερα. Δεν μπορεί να σου προσφέρει τις εκδηλώσεις και τα events (εγώ πήρα καράβι για να δω το de la guarda, άλλοι πήραν το λεωφορείο). Ούτε μπορείς να χαθείς μέσα της. Είσαι πολύ πιο διακριτό μέλος σε μια μικρή πόλη. Άλλοι αυτό επιθυμούν, άλλοι όχι
Και σκέψου ότι ως προς αυτά ακριβώς το χειμερινό Ηράκλειο είναι στην καλύτερη κατάσταση από όλες τις Ελληνικές πόλης (ίσως μαζί με τη Θεσσαλονίκη)...

Last edited by a moderator:

MIAT

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Και σκέψου ότι ως προς αυτά ακριβώς το χειμερινό Ηράκλειο είναι στην καλύτερη κατάσταση από όλες τις Ελληνικές πόλης (ίσως μαζί με τη Θεσσαλονίκη)...
Συμφωνω απόλυτα.Είμαι γέννημα θρέμα από την Αθήνα την οποία άφησα εδω και ένα χρονο για να ζήσω μονιμα Ηράκλειο.Δεν μου έχει λείψει τίποτα εκτός απο πολυ λίγα πράγματα και σίγουρα δε μου έχει λείψει η πολυκοσμία.Έχει μπόλικη στο Ηράκλειο χειμώνα καλοκαίρι.Όσο για τους υπερεκτιμημένους προορισμούς εγώ θα ψήφιζα Βουδαπέστη και Βιέννη οι οποίες είναι πολυ πολυ όμορφες πόλεις όμως μια φορά κατά τη γνώμη μου είναι αρκετη.Όσον αφορά το Λονδίνο(γιατί πολυ αναφέρθηκε) κάθε φορά που πάω βλέπω και κατι διαφορετικό είναι από τους λίγους προορισμους που πάω και θέλω να ξαναπάω.

ANEL

Member

Ρε συ Τraveller,τόσα άτομα έχουν πει την γνώμη τους σ' αυτό το θέμα,η δική μου πάλι σου φάνηκε κάπως?ΟΚ,γούστα είναι αυτά..:D.
κάνεις λάθος πως δεν υπάρχει ούτε μία μα μία Ελληνική επαρχιακή πόλη που να είναι χειμερινός τουριστικός προορισμός.Υπάρχει η Πάτρα που στη καρδιά του χειμώνα συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες!!!;)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ρε συ Τraveller,τόσα άτομα έχουν πει την γνώμη τους σ' αυτό το θέμα,η δική μου πάλι σου φάνηκε κάπως?ΟΚ,γούστα είναι αυτά..:D.
κάνεις λάθος πως δεν υπάρχει ούτε μία μα μία Ελληνική επαρχιακή πόλη που να είναι χειμερινός τουριστικός προορισμός.Υπάρχει η Πάτρα που στη καρδιά του χειμώνα συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες!!!;)
Το είπε ο άνθρωπος, "τουριστικό Ευρωπαϊκό προορισμό". Βλέπεις πολλούς Ευρωπαίους στο καρναβάλι της Πάτρας? (Ή της Ξάνθης, ή ....)

ANEL

Member
Το είπε ο άνθρωπος, "τουριστικό Ευρωπαϊκό προορισμό". Βλέπεις πολλούς Ευρωπαίους στο καρναβάλι της Πάτρας? (Ή της Ξάνθης, ή ....)

ναι στο καρναβάλι της Πάτρας βλέπω πολλούς(δεν τους έχω μετρήσει)Ευρωπαίους!!!
στης Ξάνθης δεν ξέρω,δεν απαντώ!!:p

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
και έχουμε ρε γ....το πανέμορφα χειμερινά τοπία! πήλιο, πλαστήρα, , ,

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη