• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Υπερεκτιμημένες πόλεις

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Μα η Αθήνα δεν είναι υπερεκτιμημένη. Τη βρίζουμε και την κατηγορούμε όλοι 24 ώρες το 24ωρο.

ANEL

Member
θα πρέπει να συμφωνήσουμε τί ακριβώς εννοούμε με την έννοια υπερεκτιμημένη πόλη. εγώ με το φτωχό μου το μυαλό το αντιλαμβάνομαι ως εξής: επισκέπτομαι μία πόλη,για την οποία έχω ακούσει και διαβάσει πολλά, τελικά όμως είναι κατώτερη των όσων περιμένω να αντικρύσω, δεν δικαιώνει τις προσδοκίες μου και αυτό με απογοητεύει. ε' αυτό σαφέστατα δεν ισχύει στην περίπτωση της πράγας. τώρα αν μπούμε στην διαδικασία σύγκρισης πόλεων, το χάσαμε το παιχνίδι, αφού στο φόρουμ είμαστε χιλιάδες μέλη και χιλιάδες είναι και τα αξιολογικά κριτήρια, τα οποία διαφέρουν λόγω κουλτούρας, μόρφωσης και γούστων του καθενός. η πεθερά μου π.χ. που είναι ζωγράφος ποτέ δε θα συμφωνήσει με αυτόν που χαρακτηρίζει την βαρκελώνη αδιάφορη και τα έργα του γκαουντί "παιδικά". τέλος εάν μιλάμε για υπερεκτιμημένες πόλεις πρώτα από όλες θα πρέπει να βάζαμε την αθήνα. αυτή και αν είναι απογοήτευση!

συμφωνώ απόλυτα με σένα και με τη πεθερά σου!!:p:p

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Γιατί δεν σας αρέσει η Αθήνα? για την έλλειψη πρασίνου, κίνησης, ρυθμών, νέφους, μπετό, τα είπα όλα? μου έρχονται πολλές πόλεις στον νου που καλύπτουν τους πιο πάνω παράγοντες (βέβαια, εντάξει, την πρωτιά για την λιγότερο πράσινη πρωτεύουσα, την έχει η Αθήνα)
Αλλά (και είμαι έτοιμος να δεχθώ το μένος σας:D!) η Αθήνα ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! και μη με ρωτήσετε αν την έχω δει σαν επισκέπτης. έχω ζήσει συνολικά 14 χρόνια στην Ηλιούπολη. ο θειός μου μένει Ηλιούπολη 40 χρόνια και έχει ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που κατέβηκε στο κέντρο.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Γιατί δεν σας αρέσει η Αθήνα? για την έλλειψη πρασίνου, κίνησης, ρυθμών, νέφους, μπετό, τα είπα όλα? μου έρχονται πολλές πόλεις στον νου που καλύπτουν τους πιο πάνω παράγοντες (βέβαια, εντάξει, την πρωτιά για την λιγότερο πράσινη πρωτεύουσα, την έχει η Αθήνα)
Αλλά (και είμαι έτοιμος να δεχθώ το μένος σας:D!) η Αθήνα ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! και μη με ρωτήσετε αν την έχω δει σαν επισκέπτης. έχω ζήσει συνολικά 14 χρόνια στην Ηλιούπολη. ο θειός μου μένει Ηλιούπολη 40 χρόνια και έχει ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που κατέβηκε στο κέντρο.
Εγώ έχω ζήσει σε δύο πόλεις στην Ελλάδα. Την Αθήνα και τα Χανιά. Η ζωή στην Αθήνα είναι σαφώς καλύτερη από αυτή στα Χανιά. Μιλάω για χειμώνα όπου γενικά η επαρχία έχει τα μαύρα της τα χάλια. (Ακόμα Χανιά μένω). Μόνο το χειμώνα βλέπεις πως είναι η πραγματική ζωή. Όχι όταν έρχονται όλοι το καλοκαίρι και λένε, ααα τί ωραία που είναι...
Περιμένω την κρητική επίθεση...

XRISTOS71

Member
Εγώ έχω ζήσει σε δύο πόλεις στην Ελλάδα. Την Αθήνα και τα Χανιά. Η ζωή στην Αθήνα είναι σαφώς καλύτερη από αυτή στα Χανιά. Μιλάω για χειμώνα όπου γενικά η επαρχία έχει τα μαύρα της τα χάλια. (Ακόμα Χανιά μένω). Μόνο το χειμώνα βλέπεις πως είναι η πραγματική ζωή. Όχι όταν έρχονται όλοι το καλοκαίρι και λένε, ααα τί ωραία που είναι...

εσυ τελικά είσαι βαλτός :shock: πρώτα η πράγα μετα η βαρκελώνη και τώρα

θεωρείς τα χανιά το χειμώνα "μάυρα χάλια" προβλέπω να ξεσπά νέος πόλεμος απο τους κρήτες :haha::haha:

υγ. αν κάποιος που σπουδάζει αρχιτεκτονική διαβάσει ότι εδω μέσα υπάρχουν κάποιοι που ονομάζουν τα έργα του γκαουτί " παιδικά παιχνίδια " τότε θα σκίσει τα πτηχία του ......έλεος πιά

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
μπα μη το λές! και γω από Κρήτη είμαι!

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Εννοειται πως για καποιον που σπουδασε αρχιτεκτονικη η Βαρκελωνη θα θεωρειται χαρμα οφθαλμον και θα πινει νερο στο ονομα του GAUDI, αυτο εξυπακουεται. Αλλα σιγουρα θα θεωρει και τις θεωρειες του Κaynes ακαταλαβιστικες και κουραστικες. Για μενα ομως που σπουδασα οικονομικα εχω αντιθετη αποψη, για τις θεωρειες του Kaynes. Επειδη λοιπον δεν σπουδασα αρχιτεκτονικη αλλα οικονομικα μπορω να θεωρω και να βλεπω τον Gaudi οπως εγω νομιζω καλυτερα. Νομιζω πως εχω αυτο το δικαιωμα, να διαφωνω με τους φοιτητες της αρχιτεκτονικης....

ANEL

Member
Περιμένω την κρητική επίθεση...

κάτσε,γιατί κάπου σ' έχασα!δηλ.λες ότι εκτός από την Πράγα και την Βαρκελώνη,είναι υπερεκτιμημένα και τα Χανιά????:roll::roll:νέοι ορίζοντες.........

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Διαφωνω ριζικα και καθετα με το οτι η ελληνικη περιφερεια εχει τα μαυρα χαλια της το Χειμωνα, και δεν ειμαι κι εγω απο κρητη. Αν ισχυε αυτο τοτε θα επρεπε μαζικα ολοι να μετακινουμασταν στην Αθηνα-Θεσσαλονικη το Χειμωνα (οχι οτι δε τεινει να γινει δηλαδη δυστυχως) και να "θυμομαστε" την υπολοιπη Ελλαδα μοναχα το καλοκαιρι. Το αν περνας καλα καπου εχει να κανει οχι μονο με το τι σου προσφερει η πολη η πολη που ζεις αλλα και με την δικη σου ψυχολογικη κατασταση. Αν εισαι down τοτε ναι σιγουρα τα βλεπεις ολα μαυρα ακομα και στην Αθηνα αν ζεις, που σου προσφερει τοσα θεατρα, σινεμα, αξιοθεατα κλπ.κλπ. Ειναι κριμα να λεμε οτι τα Χανια και γενικοτερα η ελληνικη περιφερεια υστερει σε σχεση με την πρωτευουσα, δεν τιθεται θεμα συγκρισης, δυστυχως στην Ελλαδα τιποτα δε μπορει να συγκριθει με τη πτωτευουσα, ουτε καν και η Θεσ/νικη που τη θυμουνται ολοι μονο στη ΔΕΘ. Αλλα οτι ειναι μαυρα χαλια ειναι σιγουρα βαρυς και αδικος χαρακτηρισμος. Εχω μεινει Χανια 1 μηνα το Χειμωνα και ηταν υπεροχα...

kostas4

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω...
Ταξίδι-Όνειρο
το ψαχνω...
ζητω η ελληνικη επαρχια !!!

βοηθειστε στην αποκεντρωση και οχι στον υδροκεφαλισμο της χωρας...

η Αθηνα εχει κουρασει και δεν χωραει αλλο...

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εγώ ξέρω ότι πρέπει να έχω φάει τόσο βρισίδι που μόλις κάηκε το ups και έσπασε μια σανίδα από τον καναπέ.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
αν έπρεπε να διαλέψω Αθήνα ή επαρχεία? δαγκωτό επαρχεία!! με τα τσαρούχια!! συμφωνώ με την dancing queen. όπως είσαι εσύ, έτσι θα σε κάνει να νιώσεις και η πόλη σου! τα Χανιά είναι πανέμορφα πάντα! αυτό δεν αλλάζει! απλά, ως τουριστικός προορισμός, έχουν τις μεταπτώσεις τους (ακούστε με και μένα που μένω Ανάληψη Χερσονήσου! το χειμώνα κυνηγάς φαντάσματα! δεν την αλλάζω όμως).
Τώρα για το βρισίδι μην πτοείσαι!! έχεις πολύ ισχυρό σύμμαχο από την αρχή του θέματος!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα