traveladdict
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λος Άντζελες
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Μα η Αθήνα δεν είναι υπερεκτιμημένη. Τη βρίζουμε και την κατηγορούμε όλοι 24 ώρες το 24ωρο.
θα πρέπει να συμφωνήσουμε τί ακριβώς εννοούμε με την έννοια υπερεκτιμημένη πόλη. εγώ με το φτωχό μου το μυαλό το αντιλαμβάνομαι ως εξής: επισκέπτομαι μία πόλη,για την οποία έχω ακούσει και διαβάσει πολλά, τελικά όμως είναι κατώτερη των όσων περιμένω να αντικρύσω, δεν δικαιώνει τις προσδοκίες μου και αυτό με απογοητεύει. ε' αυτό σαφέστατα δεν ισχύει στην περίπτωση της πράγας. τώρα αν μπούμε στην διαδικασία σύγκρισης πόλεων, το χάσαμε το παιχνίδι, αφού στο φόρουμ είμαστε χιλιάδες μέλη και χιλιάδες είναι και τα αξιολογικά κριτήρια, τα οποία διαφέρουν λόγω κουλτούρας, μόρφωσης και γούστων του καθενός. η πεθερά μου π.χ. που είναι ζωγράφος ποτέ δε θα συμφωνήσει με αυτόν που χαρακτηρίζει την βαρκελώνη αδιάφορη και τα έργα του γκαουντί "παιδικά". τέλος εάν μιλάμε για υπερεκτιμημένες πόλεις πρώτα από όλες θα πρέπει να βάζαμε την αθήνα. αυτή και αν είναι απογοήτευση!
Εγώ έχω ζήσει σε δύο πόλεις στην Ελλάδα. Την Αθήνα και τα Χανιά. Η ζωή στην Αθήνα είναι σαφώς καλύτερη από αυτή στα Χανιά. Μιλάω για χειμώνα όπου γενικά η επαρχία έχει τα μαύρα της τα χάλια. (Ακόμα Χανιά μένω). Μόνο το χειμώνα βλέπεις πως είναι η πραγματική ζωή. Όχι όταν έρχονται όλοι το καλοκαίρι και λένε, ααα τί ωραία που είναι...Γιατί δεν σας αρέσει η Αθήνα? για την έλλειψη πρασίνου, κίνησης, ρυθμών, νέφους, μπετό, τα είπα όλα? μου έρχονται πολλές πόλεις στον νου που καλύπτουν τους πιο πάνω παράγοντες (βέβαια, εντάξει, την πρωτιά για την λιγότερο πράσινη πρωτεύουσα, την έχει η Αθήνα)
Αλλά (και είμαι έτοιμος να δεχθώ το μένος σας!) η Αθήνα ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! και μη με ρωτήσετε αν την έχω δει σαν επισκέπτης. έχω ζήσει συνολικά 14 χρόνια στην Ηλιούπολη. ο θειός μου μένει Ηλιούπολη 40 χρόνια και έχει ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που κατέβηκε στο κέντρο.
Εγώ έχω ζήσει σε δύο πόλεις στην Ελλάδα. Την Αθήνα και τα Χανιά. Η ζωή στην Αθήνα είναι σαφώς καλύτερη από αυτή στα Χανιά. Μιλάω για χειμώνα όπου γενικά η επαρχία έχει τα μαύρα της τα χάλια. (Ακόμα Χανιά μένω). Μόνο το χειμώνα βλέπεις πως είναι η πραγματική ζωή. Όχι όταν έρχονται όλοι το καλοκαίρι και λένε, ααα τί ωραία που είναι...
Εγώ έχω ζήσει σε δύο πόλεις στην Ελλάδα. Την Αθήνα και τα Χανιά. Η ζωή στην Αθήνα είναι σαφώς καλύτερη από αυτή στα Χανιά. Μιλάω για χειμώνα όπου γενικά η επαρχία έχει τα μαύρα της τα χάλια. (Ακόμα Χανιά μένω). Μόνο το χειμώνα βλέπεις πως είναι η πραγματική ζωή. Όχι όταν έρχονται όλοι το καλοκαίρι και λένε, ααα τί ωραία που είναι...
Περιμένω την κρητική επίθεση...