• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τι μας “χαλάει” στους συνταξιδιώτες μας?

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Μιζέρια,Γκρίνια και Καταπίεση τρία πράγματα που σιχαίνομαι όχι μόνο στα ταξίδια αλλά γενικά στη ζωή μου.
Η ταξιδιωτική μου παρέα πάντως είναι super γι αυτό και ποτέ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.
Όταν κάποιος αρχίζει να παρεκτρέπεται,απλά και πάντα διακριτικά απομακρύνεται.

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
13)παμε να τσιμπισουμε κατι στο ορθιο και να συνεχισουμε το περπατημα?? αα, τι στο ποδι??? εγω θελω να κατσω να το απολαυσω να φουμαρω και ενα τσιγαρακι!!
14)μετα το φαγητο λεω να παμε στο ταδε μερος... τι λες καλε εγω τωρα εφαγα και θελω να την πεσω για 2-3 ωριτσες και μετα παλι τσαρκα..
κια χανεις την μιση μερα εσυ
15)οποτε πηγαινουμε ταξιδι ολο επιτηδες το κανεις και δεν ψωνιζω τιποτα για μενα...παμε να παρουμε κατι nike που εχω σταμπαρει..και τρως την υπολοιπη μερα περιμενοντας σε ενα μαγαζι να αγορασει παπουτσια
16)μα καλα εισαι τρελη??? εγω δεν ανεβαινω εκει πανω!!! δεν ηρθαμε εδω για να γυρισουμε στην Ελλαδα με υπερκοπωση!!!
:shock::shock::shock::shock:

Eυαγγελια ελεος......εχω λυθει στο γελιο:haha::haha::haha::haha::haha::haha: εισαι απιστευτη ολα οσα εγραψες και παραπανω ειναι πραγματικοτητα...
Το πιο σπαστικο που ενιωσα σε ταξιδι ειναι να πεσω σε Σαρακοστη και να νηστευει καποιος στη παρεα...
Ειχα παει με το up-date travel με ημιδιατροφη, παραδοξως το φαγητο ηταν τελειο, αλλα αυτος δεν ετρωγε τιποτα....οποτε καθε μερα ....καταλαβαινεις οτι ντελικατεσεν και γκουρμε υπηρχε στη μεριδα του το τσακιζα εγω.....τρωγαμε σαν κτηνη αλλα ειχαμε και τυψεις συνειδησεως που καποιος ηταν νηστικος
Αντε να σου εξηγησουν στη Πραγα που εχουν τεσσερα μεσανυχτα απο αγγλικα τι συστατικα εχει το καθε εδεσμα....
το ευχαριστο ηταν οτι αυτος δεν ειχε κανενα προβλημα το αγχος ηταν δικο μας:roll::roll:

Καλο Πασχα Ευαγγελια
η Υδρα ειναι τελεια....εχω κανει πρωτομαγια εκει

Elenik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
παιδιά για εμένα ένα πράγμα είναι η πηγή του κακού "το κατσίκωμα - πακέτο". Δηλαδή πας με ένα ζευγάρι και δεν θέλει να πάει σε μουσεία καθόλου. Κανένα πρόβλημα. θα δώσουμε ραντεβού σε 2 ώρες για καφέ που είναι του κοινού μας ενδιαφέροντος. Αυτό το είμαστε παρέα, ε και εμείς τι θα κάνουμε τόση ώρα (κα΄τι άλλο;;;;;;;;;;;;;;;;), δεν το μπορώ καθόλου. Έχω αρχίσει από φέτος να κάνω ταξίδια μόνο με τον άντρα μου γιατί μόνο με αυτόν τα βρίσκω. Οι άλλοι, ή θέλουν να κοιμηθούν μέχρι το μεσημέρι (και αυτό δεν είναι κακό από μόνο του, κακό είναι που έχουν την απαίτηση να τους περιμένεις να ξυπνήσουν), είτε βαριούνται το περπάτημα, είτε τους είναι αδιάφορα τα αξιοθέατα κλπ. Επίσης η πολυκοσμία μου τη δίνει, αυτό που πρέπει να αποφασίσουν 10 ατομα, οπότε τα ταξίδια τα δικά μας γίνονται ή με δύο ή το πολύ με τέσσερεις.

rezi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cuba?Brazil?South afrika?
Ταξίδι-Όνειρο
Διαστημικη Βολτα
παιδικες ασθενειες μου ακουγονται ολα αυτα.

rethimno01

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι, Μουσείο Τέσλα
να παρεις κατι κεικ δεν λεω αλλα να μην βγαλεις την λιστα του Σιντλερ και να αρχισεις να παιρνεις σουβενιρ στον καθενα που αναγραφεται εκει:mad::mad::mad:
:clap::clap::clap::clap: Ωραίο αυτό. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!

Ετσι με παρέα πηγαίνουμε μόνο κανένα τριήμερο εντος των συνόρων αλλά εκτός μόνο με τον άντρα μου(εκτός από μια φορά που πήγαμε Ιταλία με φίλους),και μου αρέσει ότι έχουμε κοινούς ρυθμούς και κοινά ενδιαφέροντα.....(αξιοθέατα ,φαγητό ,κτλ)
Είπες τη μαγική φράση: κοινούς ρυθμούς και κοινά ενδιαφέροντα. Όπως έχει ένας φίλος μου "στις διακοπές έχουν χαλάσει φιλίες".

Το καλοκαίρι είχα πάει μια βδομάδα με σκάφος στις Βόρειες Σποράδες. Κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο φίλος παραπάνω. Λόγω εμπειρίας, ήμασταν διαλεγμένοι (την έχει πατήσει). Έτσι απλά.

Το διάβασμα το σταμάτησα στην 4η σελίδα (sorry αλλά είναι κουραστικό να διαβάσω τα πάντα κατόπιν εορτής). Άς δούμε το πρώτο μήνυμα.

Π2) Η υπερβολική εξάρτηση από καφεϊνη και τσιγάρο.
Μου αρέσει πάρα πολύ να απολαμβάνω έναν ωραίο καφέ και ένα τσιγάρο, αλλά δεν μπορώ με τίποτα να προσαρμόζω το πρόγραμμά μου βάσει αυτών....... “χρειάζομαι επειγόντως καφέ για να συνεχίσω το περπάτημα” ή “δεν πάω σε αυτό το καφέ γιατί απαγορεύεται το κάπνισμα” είναι ατάκες που με ενοχλούν αφάνταστα.
3) Οι ατελείωτες ώρες shopping.
Απλά το βαριέμαι αφόρητα.
Ο φίλος varioAthens έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά και οι συνταξιδιώτες του (ο καφέ/τσιγάρο και ο shopping therapy) επίσης έχουν δίκιο. Το λάθος είναι ότι συνταξίδεψε με τα συγκεκριμένα άτομα. Δεν ταιριάζαν, μπορούν να συμφωνήσουν μόνο στο ότι διαφωνούν.

neraida

Member
φανταστικο θεμα varioathens!!
το σημαντικοτερο ειναι οι ανθρωποι με τους οποιους αποφασιζεις να κανεις ενα ταξιδι να εχουν ωραια διαθεση, πολυ ορεξη και να ειναι καλοβολοι. για μενα αυτα τα τρια ειναι πολυ σημαντικα.
οχι γκρινια, οχι τεμπελια, οχι μιζερια!

2) Η υπερβολική εξάρτηση από καφεϊνη και τσιγάρο.
Μου αρέσει πάρα πολύ να απολαμβάνω έναν ωραίο καφέ και ένα τσιγάρο, αλλά δεν μπορώ με τίποτα να προσαρμόζω το πρόγραμμά μου βάσει αυτών....... “χρειάζομαι επειγόντως καφέ για να συνεχίσω το περπάτημα” ή “δεν πάω σε αυτό το καφέ γιατί απαγορεύεται το κάπνισμα” είναι ατάκες που με ενοχλούν αφάνταστα.
1) ειχα παει με μια γνωστη στο εξωτερικο μονο για δυο μερες!!
το μονο που την ενδιεφερε ηταν τσιγαρο και καφες! που θα καπνισει και που θα πιει καφε! ελεος!! συν τοις αλλοις,με εκνευριζε που καταδικαζε ενα μερος πριν καλα καλα παμε χωρις να το ξερει λεγοντας : ελα μωρε τι θα εχει εκει, σιγα!!
ασε, που ολο το βραδυ ροχαλιζε και δεν μπορεσαμε να κοιμηθουμε!!
να προσθεσω επισης οτι την επομενη μερα γυρισε στο ξενοδοχειο το μεσημερι για να κοιμηθει!! παλι καλα που υπηρχε και τριτο ατομο στην παρεα που ειχε ορεξη σαν την δικη μου με το οποιο ταιριαξαμε πολυ!!
2) σε νησι παρεα με φιλες. ειχε η μια απο αυτες κατι μουτρα μεχρι εκει κατω γιατι σκεφτοταν τον πρωην. δεν πας εκει για να εχεις μουτρα, υποτιθεται πηγαμε διακοπες να γελασουμε και να διασκεδασουμε, οχι μεσα στην μαυρη θλιψη! ελεος!! με τοση αρνητικη διαθεση που διεθετε διωχναμε και τον κοσμο γυρω μας!! σε αυτη την παρεα ευτυχως που υπηρχε μια τεταρτη κοπελα που ταιριαξαμε χωρις να την ξερω απο πριν μονο και μονο επειδη ειχε πολυ καλη διαθεση!!
3) την πρωτη φορα που επισκεφτηκα την Ρωμη, περασα τελεια. ξεκινησαμε μια παρεα απο το πανεπιστημιο, ολοι ξενοι, η μονη ελληνιδα εγω. ολη μερα περπαταγαμε, γυρισαμε ολη την πολη εκτος απο το Κολοσσαιο που δεν το προλαβαμε!! ΚΑΝΕΙΣ μα κανεις δεν παραπονεθηκε και αυτο μου αρεσε παρα πολυ! δεν πηγαμε εκει για καφε με τις ωρες, πηγαμε να δουμε την πολη και ειχαμε μια μερα στην διαθεση μονο και αυτο καναμε! οκ μπορει το βραδυ να ημουν ξεθεωμενη αλλα τουλαχιστον το ευχαριστηθηκα με την ψυχη μου.

3) Οι ατελείωτες ώρες shopping. Απλά το βαριέμαι αφόρητα.
εμενα μου αρεσουν πολυ τα ψωνια, αλλα οχι στο εξωτερικο. αλλαζει το πραγμα εαν το εχουμε συμφωνησει με τον συνταξιδιωτη πριν παμε και πουμε θα παμε εκει για ψωνια! τοτε ναι οκ, ολη μερα στα μαγαζια. αλλα να παω σε ενα μερος για πρωτη φορα και να το περασω ολη μερα στα ψωνια σε μαγαζια τυπου ζαρα κτλ που υπαρχουν εδω ε τοτε ΟΧΙ!

[5) η ελλειψη διάθεσης για περπάτημα:
"τι θα περπατήσουμε κι αλλο; Είναι απαραίτητο; Πήγαινε μόνος σου" μερικές χαρακτηριστικές ατάκες!!!
και ετσι χάνεις σπουδαίες εικόνες, και θέματα με αντιτιμο λίγη κούραση παραπάνω!!!/QUOTE]

θανο συμφωνω παρα πολυ μαζι σου!!
εγω τρελαινομαι για περπατημα, εχω γυρισει με τα ποδια ρωμη, βενετια, ολη την Μαδριτη παρ' ολο που ειχα προβλημα με την μεση μου..
ακριβως επειδη στην Αθηνα δεν μου αρεσει να περπαταω, το κανω στο εξωτερικο.

4) Το να χάνει κανείς εύκολα τη διάθεσή του.
πιστευω οτι η καλη διαθεση ξεπερνα ολα τα προβληματα, ακομα και την κουραση.
και για το Παρισι που ψοφαω να παω, και απ' οσα λενε εχει πολυ περπατημα, εννοειται δεν θα ηθελα να παω με καποιον ο οποιος βαριεται που ζει.

εχω να προσθεσω...
- την επιθυμια να κοιμουνται μεχρι το μεσημερι
(παμε ταξιδι για να δουμε νεα μερη, οχι ονειρα..)
λατινα καταπληκτικη η ατακα σου, συμφωνω παρα πολυ...
και εγω στην Αθηνα ξυπανω μετα τις 12 γιατι αλλωστε η δουλεια μου δεν απαιτει πρωινο ξυπνημα αλλα στα ταξιδια εχω διαφορετικους ρυθμους. θα ξυπνησω και απο τις 8 αν χρειαστει!

- μου αρεσει ο συνταξιδιωτης να εκφραζει την γνωμη του και να περνει και καμμια πρωτοβουλια, οχι να τα κανω ολα εγω και να πεφτουν ολα πανω μου.

- μου αρεσουν πολυ οι φωτογραφιες, τοσο να βγαζω τον αλλον οσο και να με βγαζουν, αλλωστε στην καθημερινοτητα η φωτογραφικη ειναι στην ντουλαπα, δεν βρισκω τιποτα το ενδιαφερον να φωτογραφησω!!

- εχω να προσθεσω οτι με εκνευριζει να αισθανομαι οτι εχω καποιον που δεν εχει την αισθηση του χρονου και θα πρεπει εγω να τον οργανωσω....

Κάτι άλλο που έχω συναντήσει και δε μου αρέσει είναι το να πας με παρέα που δεν τρώει..
συμφωνω παρα πολυ με ετσι οπως το περιεγραψες γιατι αυτη η σταση βγαζει μια μιζερια, αλλα αντιλαμβανομαι οτι ειναι και λεπτο το θεμα εδω, δεν μπορουν ολοι να τρωνε τις ιδιες ποσοτητες, δεκτο!
παντως ακριβως επειδη και το φαγητο στο εξωτερικο ειναι μια ανακαλυψη - εμπειρια κατα την γνωμη μου, οποτε ουτε και εχει χρειαζεται να βγαλουμε μιζερια!!

τα ταξιδια ειναι μια απολαυση και απαιτουν καλη διαθεση, αφθονο χιουμορ, ορεξη για να δεις και να κανεις, ζωντανια και ενεργεια, διαφορετικα κατσε και σπιτι σου!!

Last edited by a moderator:

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
οι Τουρκοι εχουν μια πολυ ωραια και σωστη παροιμια

Αν θελεις να γνωρισεις πραγματικα το φιλο σου, πρεπει να τον δεις μεθυσμενο και να πας μαζι του ταξιδι ....

tai

Member
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
η μάνα μου μου έλεγε

"μοναχός σου χόρευε
και οσο θέλεις πήδα":bleh:

απλά!!

rethimno01

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι, Μουσείο Τέσλα
Ισχύει και αυτό. Απλά διαλέγεις την παρέα. Αν ο ένας θέλει ταβέρνα και ο άλλος clubbing τότε ούτε ο ένας θα περάσει καλά ούτε ο άλλος.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
2) σε νησι παρεα με φιλες. ειχε η μια απο αυτες κατι μουτρα μεχρι εκει κατω γιατι σκεφτοταν τον πρωην. δεν πας εκει για να εχεις μουτρα, υποτιθεται πηγαμε διακοπες να γελασουμε και να διασκεδασουμε, οχι μεσα στην μαυρη θλιψη! ελεος!! με τοση αρνητικη διαθεση που διεθετε διωχναμε και τον κοσμο γυρω μας!! σε αυτη την παρεα ευτυχως που υπηρχε μια τεταρτη κοπελα που ταιριαξαμε χωρις να την ξερω απο πριν μονο και μονο επειδη ειχε πολυ καλη διαθεση!!
Οκ όλα τα υπόλοιπα...αλλά να μην σταθείς στην φίλη σου που χώρισε; Δικαιολογημένη είναι σε αυτή την περίπτωση κατά εμένα.. εγώ προσωπικά θα το συγχωρούσα αυτό, στην τεμπελίτιδα δεν θα έδειχνα ιδιαίτερη ανοχή! :p

neraida

Member
Οκ όλα τα υπόλοιπα...αλλά να μην σταθείς στην φίλη σου που χώρισε;
cake net εννοειται αυτο!! παρα εχω σταθει οπως αρμοζει, οπως θα ηθελα να κανανε και σε μενα σε αναλογη περιπτωση!! ενας χωρισμος ειναι παντα ασχημος απλα οταν πας διακοπες ειναι καλυτερα να τον αφηνεις πισω σου και να προχωρας μπροστα! με το να τον θρηνεις δεν αλλαζει κατι!! χαλας την διαθεση σου και την διαθεση των αλλων!! ε?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom