• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τι μας “χαλάει” στους συνταξιδιώτες μας?

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
βρε παιδια, τι φαγωμαρα αυτη με τα γκρουπ... εγω 2 ταξιδια εχω κανει μονο χωρις γκρουπ και αυτα στην αρχη, αλλα επιλεγω το γκρουπ, γιατι δεν εχω την πολυτελεια να καθοριζω απο 6 ή 12 μηνες πριν το προγραμμα μου, για το ποτε θα λειψω και ποσα χρηματα θα εχω τοτε για να κανω το ταξιδι, που θα παω κλπ. Ζω μια περιπετεια στην καθημερινοτητα μου και το μονο που θελω ειναι εκεινη την στιγμη που θα πιεστω, να φυγω μεχρι εκει που φτανουν οι δυνατοτητες μου. Γι'αυτο επιλεγω το γκρουπ σαν οργανωση, αλλα δεν σημαινει οτι ειμαι το προβατο του ξεναγου. Οποτε δεν θεωρω το γκρουπ σαν παρεα μου, αλλα μονο τον συζηγο μου. Και ευτυχως στο ταξιδι και με αμοιβαιες υποχωρησεις οπως αναφερατε και πολυ τρεξιμο, καταφερνουμε να τα δουμε αν οχι ολα, τα περισσοτερα απο οσα προγραμματιζουμε μονοι μας. Και για λόγους ανεξαρτησιας οπως ολοι ειπατε, δεν ταξιδευουμε με φιλους ή συγγενεις αν δεν ειναι τεσταρισμένο οτι "ταιριαζουν τα χνωτα μας". Να περασουμε καλα παμε, οχι να μαυρισει η ψυχη μας.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Κι εγώ εξωτερικό μόνο με το σύζυγο, όπου τα γούστα μας ταιριάζουν απόλυτα.
Δύσκολα θα αποφάσιζα να πάω με άλλη παρέα ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό.

Εντός Ελλάδας, υπό συνθήκες κάνουμε ταξίδια με φίλους, αλλά αυτοί είναι πολύ καλά επιλεγμένοι για το σκοπό αυτό, δηλαδή να ταιριάζουν τα θέλω και οι ανάγκες μας και βέβαια γίνεται συμφωνία εξ'αρχής ότι όλοι είναι ελεύθεροι να λειτουργήσουν ανεξάρτητα, ανά πάσα στιγμή και χωρίς παρεξηγήσεις.
Αυτό μέχρι τώρα λειτουργεί καλά.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
δεν μου έχει τύχει κανένα πρόβλημα. το αποφεύγω πρίν να μου συμβεί..
οι συνενοήσεις γίνονται μόνο με τα μάτια!!! ειμαι και κ----φαρδη!!!!

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
κανονίζεις την παρέα σου πριν πας στο ταξίδι... δεν πας με κάποιον που δε σε σέβεται και παραγγέλνει τα πιο ακριβά ενώ ξέρει ότι δε σου φτάνουν, καπνίζει στα μούτρα σου ένώ σε ενοχλεί πεινάει-γκρινιάζει συνέχεια θέλει κάθε μέρα να τρώει σε ακριβά εστιατόρια, ξυπνάει στις 10 και μέχρι τις 12 τρώει πρωινό κτλ.
Σε γενικές γραμμές καλά είναι να έχουμε ένα καλό πρωινό όχι αργότερα από τις 8,30 και να έχουμε φύγει μέχρι τις 10, φαγητό ξανά μία φορά από τις 6 και μετά ανάλογα τι ώρα θα πεινάσει η παρέα, όποιος πεινάσει πριν τρώει κάτι στα όρθια. Στην ιταλογαλλία που πηγαίνω συνήθως το κάπνισμα απαγορεύεται δια ροπάλου οπότε δεν έχω πρόβλημα.. αν δεν φαμε το πρωί λογικό είναι να έχει πρόβλημα η παρέα καθώς κάθε 3 και λίγο κάποιος θα πεινάει από το συνεχές περπάτημα. Θεωρώ ανοησία να ξαναπάω διακοπές με κάποιον που δε σεβάστηκε το πρόγραμμα, την οικονομική κατάσταση και τις ανάγκες της παρέας.. τον κάνεις στην άκρη κι ας βρει άλλους να παιδεύει:D επίσης δεν μου αρέσει το μακροχρόνιο shopping μιας και πλέον τα πάντα υπάρχουν και στην χώρα μας εκτός αν έχει τεράστιες διαφορές στις τιμές ή ψάχνει κάποιος κάτι εξεζητημένο.

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
λευτερη, έτσι όπως τα περιγράφεις, είσαι η ιδανική παρέα! θα τσακωθούμε όλοι εδώ μέσα να πάμε μαζί σου ταξίδι!:bleh::haha:

συμφωνώ πάντως με τη λογική σου... κι εγώ πάνω κάτω έτσι θέλω να λειτουργώ!:p

και σε γενικές γραμμές τα καταφέρνω, καθώς με τους φίλους μου που ταξιδεύω σε πολλά θέματα έχουμε τα ίδια γούστα και κάνουμε τα ίδια πράγματα..

τώρα, σε περιπτώσεις που θέλουμε διαφορετικά πράγματα (συμβαίνει καμιά φορά!) χωριζόμαστε και κάνει ο καθένας τα δικά του.

π.χ. ο ένας θέλει shopping και ο άλλος μουσεία ή βόλτες? δίνουμε ραντεβού σε 3 ώρες κάπου και στο μεταξύ κάνουμε ο καθένας ό,τι θέλει.:rolleyes:

αυτό βέβαια σε ειδικές περιπτώσεις... δεν είπαμε να βγάλουμε και όλο το ταξίδι χωριστά, γιατί τότε κάτι δεν πάει καλά... :bleh:

gps vagelis

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Εμενα δεν ενδιαφερει τι ζορια τραβαει ο καθενας.Απλα του εξηγουμε απο την αρχη οτι παω καπου για να μην κοιμαμαι,για να δω πραγματα,να γνωρισω κοσμο,συνηθειες πολιτισμους,για να δω τα μουσεια ,τα θεαματα της καθε χωρας, την διασκεδαση της ,τα παντα ολα.Αν δεν μπορει να ακολουθησει κατι απο αυτα μαλλον θα τον αφησω να κοιμαται στο ξενοδοχειο,να πινει καφε στην κεντρικη καφετερια της πολης η στο φουαγιε του μουσειου και θα περιμενει μεχρι να δω αυτα που θελω.Παντως μεχρι τωρα κανεις δεν εχει απογοητευτει με αυτα που οργανωνω για ενα ταξιδι και γι αυτο δεν με εγκαταλειπουν και μαλιστα επιδιωκουν να παμε καπου παρεα.Εχω παντα γεματο προγραμμα και αυτο τελικα ειναι που εντυπωσιαζει τον συνταξιδιωτη μου.

tai

Member
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
14)μετα το φαγητο λεω να παμε στο ταδε μερος... τι λες καλε εγω τωρα εφαγα και θελω να την πεσω για 2-3 ωριτσες και μετα παλι τσαρκα..
κια χανεις την μιση μερα εσυ

16) δεν ηρθαμε εδω για να γυρισουμε με υπερκοπωση!!!
ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ:rolleyes:
:shock::shock::shock::shock:
λες και ήσουν μαζί μου, Ευαγγελία

Last edited by a moderator:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
και τι εννοώ..πηγαίνεις στη Ρώμη (πχ), τρως πρωινό του σκασμού, τρώει η άλλη ένα ψωμάκι με μια φέτα τυρί, όλη μέρα τριγυρνάς, είσαι πτώμα, λες το βράδυ πάμε να φάμε, να πιούμε το κρασί μας, λέει η άλλη..δεν τρώμε κάτι πρόχειρο? με τα πολλά κάθεσαι στο εστιατόριο, παίρνω εγώ ότι μου γυαλίζει, η άλλη κοτόπουλο ψητό..
-να πάρουμε κανά ορεκτικό, καμμιά σαλάτα?
-μπα μωρέ δεν πεινάω τόσο..
-κρασί?
-δεν έχω όρεξη για αλκοόλ
κτλ κτλ, το συγκεκριμένο μου τη δίνει στα νεύρα!!
γιατί όσο κι αν είσαι ανεξάρτητος στο ταξίδι, μια παρέα στο φαγητό (που να τρώει κι αυτή)τη θες να πεις και δυο κουβέντες!!
Χα χα...εγώ δηλαδή θα ήμουν κακή παρέα στα ταξίδια σου που δεν τρελαίνομαι για αλκοόλ και φαγητό. Αλλά...από την άλλη, ευκαιρία δεν είναι τα ταξίδια να χάσεις και κάνα κιλάκι και να κυκλοφορείς πιο άνετα με ελαφρύ στομάχι; Βέβαια, οκ, τουλάχιστον 1 φορά θα βγεις και σε εστιατόριο αν πας για ένα 3-4ήμερο.

Σχετικά με την τσιγκουνιά: η μιζέρια με χαλάει και εμένα. αλλά ακόμα περισσότερο με χαλάει η "γυφτιά" (ελπίζω να μη θίγω κανέναν). Να μπαίνεις σε ένα εστιατόριο, να αρχίζεις να παραγγέλνεις ότι βρεις στον κατάλογο ΧΩΡΙΣ να ρωτάς αν συμφωνούν οι υπόλοιποι ή αν έχουν χρήματα να πληρώσουν 3 διαφορετικές σαλάτες και 6 ορεκτικά! Επίσης θεωρώ απαράδεκτο το να παίρνεις κάτι πολύ ακριβό και να το χρεώνεις στο γενικό λογαριασμό! Την τελευταία φορά πήγαμε για ούζο, μία ζήτησε Ξιφία (ή κάτι τέτοιο) που κόστιζε το διπλάσιο από τα καλαμαράκια των υπολοίπων, και δεν καταδέχτηκε να πει: Ο ξιφίας δικός μου. Πάλι όχι θα της λέγαμε, αλλά πες το ρε γαμώτο! Σορι δεν ξέρω πως σας ακούγεται, αλλά θεωρώ ότι τα οικονομικά είναι κάπως λεπτό ζήτημα όταν μιλάμε για παρέες...
Συμφωνώ μαζί σου...κι εγώ είμαι πάντα της άποψης ότι αν θέλεις να πουλάς πνεύμα ή αν θέλεις να το παίζεις αεράτος...να το υποστηρίζεις κιόλας! Όχι ότι θα δεχτούμε εύκολα να υπολογιστούν ξεχωριστά για τον καθένα ότι παρήγγειλε, αλλά όπως είπες κι εσύ, η κίνηση μετράει. Ευτυχώς δεν έχω τέτοιο ζήτημα με τις ταξιδιωτικές μου παρέες.

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Χα χα...εγώ δηλαδή θα ήμουν κακή παρέα στα ταξίδια σου που δεν τρελαίνομαι για αλκοόλ και φαγητό. Αλλά...από την άλλη, ευκαιρία δεν είναι τα ταξίδια να χάσεις και κάνα κιλάκι και να κυκλοφορείς πιο άνετα με ελαφρύ στομάχι; Βέβαια, οκ, τουλάχιστον 1 φορά θα βγεις και σε εστιατόριο αν πας για ένα 3-4ήμερο.
σιγά μην πάω ταξίδι για να χάσω κιλάκι!! εδώ μπορώ καλύτερα!!
απλά θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού το φαγήτο. Δε θα πάω στα ακριβότερα ή στα πιο κυριλέ αλλά θα προσέξω που θα φάω και τι θα φάω..ως εκεί!

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Καλημέρα σας.

Έχω ταξιδέψει μια και μοναδική φορά με group και από νωρίς διαμόρφωσα την άποψή μου γι' αυτό τον τρόπο ταξιδιού. Επίσης μια φορά με συγγενικό μας ζευγάρι. Κατανοώ και σέβομαι τους βιορυθμούς και τον προυπολογισμό του καθενός. Να φτάσεις όμως με τη συγκοινωνία έξω από το ζωολογικό κήπο του Λονδίνου και να μην μπεις μέσα γιατί οι άλλοι αποφάσισαν ότι η είσοδος είναι ακριβή, να πας στο Βρεττανικό Μουσείο και αντί να ψάξεις - αν μη τι άλλο - τα Μάρμαρα να συντροφεύεις την άλλη που τη κτύπησε η γόβα και άραξε στους πάγκους της εισόδου, ευχαριστώ δεν θα επιτρέψω να ξανασυμβεί. 'Εκτοτε ταξιδεύω μόνο με το σύζυγο και τα τελευταία χρόνια με το γιο μας. Φτιάχνουμε το πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του παιδιού και οι τυχόν διαφωνίες και γκρίνιες αντιμετωπίζονται εντός της οικογένειας -να μη γινόμαστε και βούκινο εις την αλλοδαπήν. Ακούγεται λίγο μοναχικό αλλά επειδή το ταξίδι είναι για μας απόλαυση προτιμάμε να μην το αφήνουμε στις διαθέσεις των άλλων.

Σας χαιρετώ[/quote

Κι΄εγώ φίλε μου έτσι κάνω.
Είτε στη Ελλάδα είτε έξω, εγώ έχω τους χάρτες,τα προγράμματα και η γυναίκα με τα παιδιά ακολουθούν. Σκέφτηκα και για φιλικές παρέες, αλλά δεν τόλμησα να προτείνω γιατί γνώρισα 'οτι θα υπάρχουν διαφορές.-

danev

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Τελικά λίγο - πολύ όλοι συμφωνούμε στα ίδια. Γκρουπ σημαίνει ότι αποδέχομαι τυχόν ιδιαιτερότητες (χούγια) των άλλων και συμβιβάζομαι. Αλλειώς πάω μόνος μου και κάνω ότι μου γουστάρει. Εγώ πάντως την πρώτη φορά που θα πάω σε κάποιο μέρος , προτιμώ να πάω με οργανομένο ταξίδι για ευνόητους λόγους.
Πάντως μπράβο σε αυτόν-ή που ξεκίνησε το συγκεκριμένο θέμα.

rezi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cuba?Brazil?South afrika?
Ταξίδι-Όνειρο
Διαστημικη Βολτα
Καλημέρα σας.

Έχω ταξιδέψει μια και μοναδική φορά με group και από νωρίς διαμόρφωσα την άποψή μου γι' αυτό τον τρόπο ταξιδιού. Επίσης μια φορά με συγγενικό μας ζευγάρι. Κατανοώ και σέβομαι τους βιορυθμούς και τον προυπολογισμό του καθενός. Να φτάσεις όμως με τη συγκοινωνία έξω από το ζωολογικό κήπο του Λονδίνου και να μην μπεις μέσα γιατί οι άλλοι αποφάσισαν ότι η είσοδος είναι ακριβή, να πας στο Βρεττανικό Μουσείο και αντί να ψάξεις - αν μη τι άλλο - τα Μάρμαρα να συντροφεύεις την άλλη που τη κτύπησε η γόβα και άραξε στους πάγκους της εισόδου, ευχαριστώ δεν θα επιτρέψω να ξανασυμβεί. 'Εκτοτε ταξιδεύω μόνο με το σύζυγο και τα τελευταία χρόνια με το γιο μας. Φτιάχνουμε το πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του παιδιού και οι τυχόν διαφωνίες και γκρίνιες αντιμετωπίζονται εντός της οικογένειας -να μη γινόμαστε και βούκινο εις την αλλοδαπήν. Ακούγεται λίγο μοναχικό αλλά επειδή το ταξίδι είναι για μας απόλαυση προτιμάμε να μην το αφήνουμε στις διαθέσεις των άλλων.

Σας χαιρετώ[/quote

Κι΄εγώ φίλε μου έτσι κάνω.
Είτε στη Ελλάδα είτε έξω, εγώ έχω τους χάρτες,τα προγράμματα και η γυναίκα με τα παιδιά ακολουθούν. Σκέφτηκα και για φιλικές παρέες, αλλά δεν τόλμησα να προτείνω γιατί γνώρισα 'οτι θα υπάρχουν διαφορές.-
φιλε εχω πεσει κατω απο τα γελια.να κανεισ λεει παρεα στον παγκο μεσα στο brittish

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα