Τι θα απογίνουν τα ταξίδια αν επιστρέψουμε στη δραχμή?

fotast

Member
Λογικά δεν πρέπει να έχει σχέση με Σεγκέν.
Με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι το 1997(δεν υπήρχε Ευρώ ακόμη) επιτράπηκε να παίρνει κανείς μαζί του το ισότιμο 2.000 ECU(ήταν μια θεωρητική/λογιστική νομισματική μονάδα).Επίσης πλήρη απελευθέρωση πρέπει να έγινε το 2000 που ψηφίστηκε ο χάρτης δικαιωμάτων της ΕΕ.Που φυσικά προβλέπει ελευθερία μετακινήσεων/εγκατάστασης και ελευθερία κίνησης κεφαλαίων.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
δε δήλωσα που θα μείνω, δεν είδα αστυνομία ελέγχου συναλλάγματος(!!!!)...αυτά συνέβαιναν πολύ παλιά(δεκαετία "70?) και δεν άλλαξαν λόγω ευρώ ή Ε.Ε. μη γράφεται ότι να 'ναι.
Σε χώρες με ανυπόληπτο νόμισμα που έχουν τεράστια ανάγκη για συνάλλαγμα φυσικά και υπάρχει "αστυνομία συναλλάγματος". Το να νομίζει κανείς ότι η νέα δραχμή θα είναι σαν την παλιά είναι αστείο. Η μία ήταν ένα αδύναμο νόμισμα ενός νορμάλ κράτους, η δε θα είναι ένα κωλόχαρτο χρεοκοπημένου κράτους.

Last edited:

σαιτας

Member
Νομιζετε οτι δεν υπαρχει και σημερα οριο εξαγωγης χρηματων και εντος ευρωζωνης ? Αν σε πιασουν πανω απο 10.000 € στα κατασχουν.
Επισης οι οικονομικες μελετες-αποψεις για το νεο νομισμα ειναι εκτος πραγματικοτητας μιας και δεν υπαρχει.

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Αν σε πιασουν πανω απο 10.000 € στα κατασχουν.
Αν είσαι κοινός θνητός, διότι αν είσαι ο "κομιστής" ακόμα και με 5 μύρια να σε πιάσουν σου εκδίδουν ένα απαλλακτικό βούλευμα κι από κει παν κι άλλοι...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Νομιζετε οτι δεν υπαρχει και σημερα οριο εξαγωγης χρηματων και εντος ευρωζωνης ? Αν σε πιασουν πανω απο 10.000 € στα κατασχουν.
΄
Άλλο λέμε. Ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ θα είναι δύσκολη η απόκτηση συναλλάγματος, δεν είναι ότι πας στην τράπεζα λες "γεια σας θέλω να αγοράσω 2.000 ευρώ " και στα δίνουν. Το πώς θα τα βγάλεις είναι άλλο θέμα....κάτσε να τα αποκτήσεις πρώτα.

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αν είσαι κοινός θνητός, διότι αν είσαι ο "κομιστής" ακόμα και με 5 μύρια να σε πιάσουν σου εκδίδουν ένα απαλλακτικό βούλευμα κι από κει παν κι άλλοι...
Άντε πάλι με τις άγνωστες λέξεις....ποιος είναι ο "κομιστής"? ποία η σχέση του με τον τσίπη, τον καχπέ, τον ροσπού, τον ματζίρη?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Νομιζετε οτι δεν υπαρχει και σημερα οριο εξαγωγης χρηματων και εντος ευρωζωνης ?
υπάρχει όριο? ξεκαθάρισε ότι μιλάς για μετρητά που έχεις πάνω σου..αλλιώς στο λογαριασμό σου στη Ζυρίχη ή στη Ρώμη (...) στέλνεις όοοοοσα θες. από τα νομιμα...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Παρελθόν.Θα μαζευόμαστε στο φόρουμ και θα λέμε θυμάσαι τότε που ταξιδεύαμε,
τι ωραία που ήταν. :)
Γιατί,τώρα τι λέμε;
Κυρίως οι expatriates ταξιδεύουν και είναι αυτοί που γκρινιάζουν περισσότερο για κάποιο άγνωστο λόγο...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γιατί,τώρα τι λέμε;
Κυρίως οι expatriates ταξιδεύουν και είναι αυτοί που γκρινιάζουν περισσότερο για κάποιο άγνωστο λόγο...
Δεν ισχύει, δες τα αποτελέσματα της έρευνας του TS. Eπιπλέον δες τις 100 πιο πρόσφατες ιστορίες... πόσες από αυτές είναι γραμμένες από expats;
O μόνος expat που βλέπω να γκρινιάζει πολύ είμαι εγώ κι αυτό επειδή τα εισοδήματά μου εξαρτώνται από την Ελλάδα (στην οποία και φορολογούμαι, αρα σκατά expat είμαι).

Last edited:

Panos_65

Member
Επισης οι οικονομικες μελετες-αποψεις για το νεο νομισμα ειναι εκτος πραγματικοτητας μιας και δεν υπαρχει.
Και ούτε νομπελίστες οικονομολόγοι δεν μπορούν να εκτιμήσουν με σιγουριά αυτή την υποθετική κατάσταση, κάποιοι εδώ μέσα προφανώς ξέρουν κάτι παραπάνω...

σαιτας

Member
υπάρχει όριο? ξεκαθάρισε ότι μιλάς για μετρητά που έχεις πάνω σου..αλλιώς στο λογαριασμό σου στη Ζυρίχη ή στη Ρώμη (...) στέλνεις όοοοοσα θες. από τα νομιμα...

Τονιζω τα νομιμα και φορολογημενα. Επισης και απο ατμ μπορεις να παρεις(αν βεβαια εχεις). Η αναφορα ηταν για τους ορους εξαγωγης συναλλαγματος στο οτι υπαρχουν ακομα ορια και ποινες.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν ισχύει, δες τα αποτελέσματα της έρευνας του TS. Eπιπλέον δες τις 100 πιο πρόσφατες ιστορίες... πόσες από αυτές είναι γραμμένες από expats;
O μόνος expat που βλέπω να γκρινιάζει πολύ είμαι εγώ κι αυτό επειδή τα εισοδήματά μου εξαρτώνται από την Ελλάδα (στην οποία και φορολογούμαι, αρα σκατά expat είμαι).
Βγήκε η έρευνα του '15 και δεν την βλέπω κάπου;;;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα