Τι θα απογίνουν τα ταξίδια αν επιστρέψουμε στη δραχμή?

chrisbd

Member
Δεν είπε κανείς ότι πριν το ευρώ δεν κάναμε εύκολα ταξίδια τουλάχιστον στην Ευρώπη (εγώ τα περισσότερα τότε τα έκανα) απλά τώρα είναι πιο απλά για Ευρώπη πάλι ....για τις υπόλοιπες ηπείρους είναι σχεδόν τα ίδια απλά ότι έχεις στη τσέπη ένα ισχυρό νόμισμα ....δεν είναι και λίγο...
Το θέμα είναι ότι αν πάμε τώρα στη δραχμή τα πράγματα θα είναι πιο άσχημα απο την δεκαετία του 90 μην πω και 80 και θα πλησιάζει την του 70 τουλάχιστον τον πρώτο καιρό...

Για τα εξοχικά και τους τσίπηδες τώρα ....αν είσαι έξω καρδιά και έχεις ένα καλό παραθαλάσσιο εξοχικό τότε την έβαψες...
τέσπα 1000 καλοί χωράνε λέω εγώ και το πιστεύω αλλά ένας κακός όχι...
εγω το τσιπης το μετέφραζα αλλιώς ...ο χωρίς τσίπα...:)

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Η πίεση για φιλοξενία στα εξοχικά είναι μεγάλο πρόβλημα από τους... τσίπηδες αλλά και από τους υπόλοιπους(πως τους λέτε? άτσιποι? χαχαχα!) γνωστός μου έφτασε να φιλοξενεί τον πρώτο καιρό της κρίσης μέχρι 20 άτομα σε 2 δωμάτια και δεν τον λες κι έξω καρδιά...και τι κάνει τώρα?πηγαίνει με άκρα μυστικότητα (αξημέρωτα), κλείνει κινητά κλπ και έφτασε στο σημείο να μην ανάβει ούτε το φως τη νύχτα!!!βέβαια μερικοί...τσίπηδες τον παίρνουν χαμπάρι:haha::haha:

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Για τα εξοχικά και τους τσίπηδες τώρα ....αν είσαι έξω καρδιά και έχεις ένα καλό παραθαλάσσιο εξοχικό τότε την έβαψες...
Εγώ, ενώ έχω το πακέτο που αναφέρεις, δεν φιλοξενώ τόσο συχνά κόσμο. Μερικούς μάλιστα τους παρακαλάω αλλά το παίζουν βαριά πεπόνια. Μάλλον επειδή το εξοχικό βρίσκεται 600χλμ μακριά. Βέβαια σχεδόν όλοι οι φίλοι μας μας έχουν τιμήσει κατά καιρούς, αλλά εμείς γουστάρουμε τζερτζελέ κάθε καλοκαίρι!

εγω το τσιπης το μετέφραζα αλλιώς ...ο χωρίς τσίπα...
Αυτός λέγεται ξετσίπωτος ή ξεδιάντροπος, στο πιο δραματοποιημένο του μπορείς να το αποδώσεις και ως καχπέ.

Edit: Μου 'ρθαν κι άλλες λέξεις, οπότε συμπληρώνω στα παραπάνω και το πρόστυχος, στο θηλυκό και ροσπού.
Οι λέξεις καχπέ και ροσπού είναι μικρασιάτικης προέλευσης και τις έχω μάθει απ' τη γιαγιά μου.

Last edited:
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εγώ, ενώ έχω το πακέτο που αναφέρεις, δεν φιλοξενώ τόσο συχνά κόσμο. Μερικούς μάλιστα τους παρακαλάω αλλά το παίζουν βαριά πεπόνια. Μάλλον επειδή το εξοχικό βρίσκεται 600χλμ μακριά. Βέβαια σχεδόν όλοι οι φίλοι μας μας έχουν τιμήσει κατά καιρούς, αλλά εμείς γουστάρουμε τζερτζελέ κάθε καλοκαίρι!

Αυτός λέγεται ξετσίπωτος ή ξεδιάντροπος, στο πιο δραματοποιημένο του μπορείς να το αποδώσεις και ως καχπέ.
καχπέ? το λένε στη βόρεια Ελλάδα...Μακεδονία ή και Θράκη...σωστά?

chrisbd

Member
Να το πούμε και τζάμπας;;;
Όσο μεγαλώνεις τόσο παραξενεύεις και δεν θέλεις να σε χαλάνε απο τις ανέσεις σου και τη σειρά σου ... οπότε @emouli θάθελα την άποψή σου και όταν καβατζάρεις τα 50 και πλησιάζεις για τα 60...αν ζω βέβαια...:)

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη

Edit: Μου 'ρθαν κι άλλες λέξεις, οπότε συμπληρώνω στα παραπάνω και το πρόστυχος, στο θηλυκό και ροσπού.
Οι λέξεις καχπέ και ροσπού είναι μικρασιάτικης προέλευσης και τις έχω μάθει απ' τη γιαγιά μου.
Αν η γιαγιά σου σε έμαθε και να μαγειρεύεις, οι συνταγές θα είναι πολύ πικάντικες...υποπτεύομαι...

varioAthens

Member
Οι περιορισμοί στο συνάλλαγμα υπήρχαν πρίν από την είσοδο στην ΕΕ(ΕΟΚ τότε) το 1981.Φυσικά και δεν υπήρχε πρόβλημα με δραχμή και μέχρι το Ευρώ καθώς τα οικονομικά ήταν καλύτερα ή νομίζαμε ότι ήταν καλύτερα.
Αυτά που λέμε δεν είναι εντελώς άκυρα αλλά πιθανά σενάρια με ένα αδύνατο τοπικό νόμισμα.
Εγω γιατι θυμαμαι περιορισμους στο συναλλαγμα και μετα το 1981?? :rolleyes-80:

fotast

Member
Σε χώρες ΕΕ ή σε τρίτες χώρες;

Μήπως έγινε απελευθέρωση πρώτα στην ΕΕ και μετά στις υπόλοιπες;

Δεν ξέρω πάντως,υπόθεση κάνω.

Αν θυμάσαι περισσότερα δώσε λεπτομέρειες,έτσι για να ξέρουμε.

varioAthens

Member
Σε χώρες ΕΕ ή σε τρίτες χώρες;

Μήπως έγινε απελευθέρωση πρώτα στην ΕΕ και μετά στις υπόλοιπες;

Δεν ξέρω πάντως,υπόθεση κάνω.

Αν θυμάσαι περισσότερα δώσε λεπτομέρειες,έτσι για να ξέρουμε.
Εχεις δικιο... αφορουσε σε τριτες χωρες!!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Διοτι οι περιορισμοι για τη διακινηση κεφαλαιων εντος Ευρωπαικης Ενωσης καταργηθηκαν με την οδηγια 88/361 που εφαρμοστηκε το αργοτερο τον Ιουλιο του 1990 για ολες τις χωρες της ΕΕ εκτος απο τις τεσσερις φτωχες τοτε Ελλαδα, Ισπανια, Πορτογαλια, Ιρλανδια (τι συμπτωση!) που πηραν παραταση μεχρι το τελος του 1992 ωστε να εφαρμοσουν την οδηγια.

Οι ελευθεριες και τα δικαιωματα που εχουμε ως πολιτες της ΕΕ εχουν να κανουν με το Χαρτη των θεμελιωδων δικαιωματων των πολιτων της ΕΕ, τη Συνθηκη της Λισαβονας η οποια αποτελει εξελιξη της Συνθηκης της Νικαιας, τη γνωστη Συνθηκη του Σενγκεν και μια σειρα απο αποφασεις και οδηγιες της ΕΕ που διευκολυνουν την ελευθερη διακινηση, εγκατασταση και επαγγελματικη δραστηριοτητα των πολιτων της ΕΕ ανεξαρτητα αν η χωρα τους ανηκει στην ευρωζωνη ή οχι.

Οποτε το ευρω ειναι ασχετο με ολα αυτα. Οποτε ας μη γραφουμε ο,τι μαλακια μας κατεβαινει στο κεφαλι.

varioAthens

Member
Διοτι οι περιορισμοι για τη διακινηση κεφαλαιων εντος Ευρωπαικης Ενωσης καταργηθηκαν με την οδηγια 88/361 που εφαρμοστηκε το αργοτερο τον Ιουλιο του 1990 για ολες τις χωρες της ΕΕ εκτος απο τις τεσσερις φτωχες τοτε Ελλαδα, Ισπανια, Πορτογαλια, Ιρλανδια (τι συμπτωση!) που πηραν παραταση μεχρι το τελος του 1992 ωστε να εφαρμοσουν την οδηγια.

Οι ελευθεριες και τα δικαιωματα που εχουμε ως πολιτες της ΕΕ εχουν να κανουν με το Χαρτη των θεμελιωδων δικαιωματων των πολιτων της ΕΕ, τη Συνθηκη της Λισαβονας η οποια αποτελει εξελιξη της Συνθηκης της Νικαιας, τη γνωστη Συνθηκη του Σενγκεν και μια σειρα απο αποφασεις και οδηγιες της ΕΕ που διευκολυνουν την ελευθερη διακινηση, εγκατασταση και επαγγελματικη δραστηριοτητα των πολιτων της ΕΕ ανεξαρτητα αν η χωρα τους ανηκει στην ευρωζωνη ή οχι.

Οποτε το ευρω ειναι ασχετο με ολα αυτα. Οποτε ας μη γραφουμε ο,τι μαλακια μας κατεβαινει στο κεφαλι.

Ευχαριστω πολύ!! Ωστοσο, από συμπτωση τα ταξίδια που θυμαμαι ηταν οντως σε τριτες χωρες, με την Εςυρωπη από τοτε δεν τα ειχα καλα... :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom