Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για να ανοίξουμε λιγάκι το ζήτημα πέρα από το Ελληνικό,το οποίο αρχίζει να εξαντλείται εδώ ως κουβέντα,υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα και αυτό είναι η συνολική άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Στη Ρωσία ομοφοβικοί νόμοι και συλλήψεις αντιφρονούντων.Στη Βαλτική τους ξέραμε κι από πριν.Στο πρώην Ανατολικό μπλοκ οι ναζιστικές συμμορίες κάνουν πάρτυ εντός και εκτός βουλής.Στη Γαλλία η Λεπέν είναι απλώς το κοινοβουλευτικό προσωπείο μιας πιο σκληρής πραγματικότητας που θρήνησε αντιφά θύμα δυο μήνες νωρίτερα.Στην Ιταλία η Λίγκα του Βορρά δεν είναι κανένα καινούργιο νέο.Σε πολλά κεντροευρωπαϊκά κράτη κι ενώ είχε διαφανεί μια σχετική κάμψη,η ακροδεξιά παίρνει ξανά τα πάνω της.Στη Νορβηγία ο αντίκτυπος Μπρέιβικ κάθε άλλο παρά κακό έκανε στα εκεί μπουμπούκια.Το εθνικό μέτωπο της Μ.Βρετανίας όλο και ενισχύεται.Αν κάποιοι δείχνουν να μην επηρεάζονται από όλο αυτό είναι μάλλον οι Γερμανοί όσο κι αν θέλουν κάποιοι να φοράνε στολές SS στη Μέρκελ.Τον Καπιταλισμό εκφράζει και υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο η καγκελάριος κι όχι την ακροδεξιά.

Όλο αυτό προέκυψε μετά την πτώση του τείχους κι αυτή δεν είναι καμιά ανακάλυψη.Το πολιτικό φάσμα κινήθηκε όλο προς τα δεξιά,με αποτέλεσμα κόμματα που παλιότερα θα κατατάσσονταν άνετα στην λαϊκή δεξιά ή την ακροδεξιά (Μπερλουσκόνι,Σαμαράς,Σαρκοζί) να θεωρούνται σήμερα κεντροδεξιά.Παράλληλα με την οικονομική -και όχι μόνο- κρίση που διανύει η Ευρώπη αναδύεται ξανά ένας εθνικός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών που την απαρτίζουν και που όλοι ξέρουμε που οδηγεί στο τέλος του δρόμου.

Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να βάζει όλους σε σκέψεις,αν όχι σε εγρήγορση.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.936
Likes
3.927
Σου είναι εύκολο να μη μας βάζεις στην ίδια πρόταση με τη Σκορδέλη;
Σύντροφε πιθανόν σου έχει διαφύγει η ουσία της παρέμβασής μου... η ουσία δεν είναι τα ιδεολογικά πιστεύω του καθενός, αλλά το πως η κρατική τρομοκρατία με χαλκευμένες κατηγορίες, καταστρέφει ζωές ανθρώπων... παραταύτα θα σου κάνω την χάρη και θα ξεχωρίζω τα ονόματα, χωρίς αυτό να σημαίνει για μένα ότι η κρατική τρομοκρατία λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά...

Και ορισμένες παρατηρήσεις σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς ανά την Ευρώπη... οι περιπτώσεις ανάλογα με την χώρα διαφέρουν...

Για τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού είναι φανερό ότι ζουν την εποχή του μεσοπολέμου... υποφέρουν, βιώνοντας έναν πρωτόγνωρο γι αυτούς άκρατο καπιταλισμό, ο οποίος σε συνδυασμό με την παγκόσμια οικονομική κρίση τους γονατίζει, αλλά έχοντας πρόσφατα νιώσει στο πετσί τους τα αδιέξοδα του υπαρκτού σοσιαλισμού ψάχνουν καταφύγιο στον μοναδικό κομματικό χώρο που τους απομένει, στην άκρα δεξιά... οι φασιστικές σειρήνες ηχούν γλυκά στο εξαθλιωμένο λούμπεν προλεταριάτο το οποίο φορτώνει τα δεινά της μιζέριας του στους διαφορετικούς και ονειρεύεται να γίνει μικροαστός... το έχουμε ξαναπεί ο φασισμός είναι το αποκούμπι των μικροαστών...

Για τις ανεπτυγμένες χώρες του Σκανδιναβικού μπλοκ συμβαίνει μέσες άκρες το εξής απλό... οι μετανάστες έχουν γίνει πολλοί και η ζωή των βολεμένων αστών κινδυνεύει από τα κάθε λογής μεταναστευτικά "μιάσματα"... φυσιολογικά λοιπόν ξεσηκώνονται διεκδικώντας τα κεκτημένα μιας άνετης γεμάτης παροχές ζωής που "αμαυρώνεται" από ξεσηκωμένους σκλάβους... οι "σοσιαλιστικές" χώρες του Σκανδιναβικού παράδεισου κρύβουν για μένα τον χειρότερο έρποντα φασισμό του κόσμου...

Η Ιταλία είναι μια περίπτωση από μόνη της... ο φασισμός εκεί έχει μεγάλη παράδοση και βρέξει χιονίσει τα ποσοστά του είναι σχεδόν διψήφια... καμία μα καμία έκπληξη δεν μου προκαλεί το γεγονός ότι παίζει μεγάλο ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας... από την εποχή του MSI είχε αξιοπρεπή εκλογική παρουσία και ο ιστορικός φασίστας ηγέτης της μεταπολεμικής Ιταλίας ο Αλμιράντε δηλώνε φανερά την φασιστική του ιδεολογία και την φιλία του με τον Μουσολίνι...

Η Γαλλία εκτός του ότι είναι παραδοσιακά ξενοφοβική, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με τους οικονομικούς της μετανάστες... το αριστερό Γαλλικό κίνημα με πρωταγωνιστή το Σταλινικό ΚΚΓ του Μαρσέ αποδομήθηκε στην λαϊκή συνείδηση μετά τα γνωστά γεγονότα του 89 και οι μάζες μοιραία στράφηκαν στις χαρισματικές προσωπικότητες της οικογένειας Λε Πεν... το Εθνικό Μετώπο γνωρίζει άριστα το μάθημά του και τώρα τελευταία μάλιστα αποκηρύττει το ακροδεξιό παρελθόν του φορώντας τον μανδύα της συντηρητικής δεξιάς...

Στην Αγγλία το δεξιό μέτωπο κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και δεν νομίζω ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην εκεί πολιτική σκηνή... σαφώς και οι δεξιές εξτρεμιστικές δυνάμεις πολλαπλασιάζονται κυρίως λόγω οικονομικής κρίσης αλλά εκεί ο δικομματισμός καλά κρατεί...

Για την Γερμανία τι να σχολιάσω... βιώνει μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξη που καμουφλάρει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας... είναι τόσες οι ανισότητες μεταξύ ανατολής και δύσης που στην πρώτη στραβή οι ανατολικογερμανοί φασίστες που τώρα συστρατεύονται γύρω από ιστορικές ομάδες όπως η Δυναμό Βερολίνου θα αναλάβουν υπηρεσία... το πρόβλημα του φασισμού στην πιο μεγάλη του μορφή θα φανερωθεί ξανά στην Γερμανία... απλά είναι ζήτημα χρόνου...
 
Last edited:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.036
Likes
12.187
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δυο λογια για την ακροδεξια στη Γαλλια.

Δεν χωρα αμφιβολια πως προκειται για μια απο τις πλεον ξενοφοβικες χωρες. Η δολοφονια του αντιφασιστα Clement Meric εφερε την αυτοδιαλυση αρχικα και μετα την επισημη διαλυση (με συνοπτικες διαδικασιες ) της ακροδεξιας οργανωσης που ανηκει ο φερομενος ως δολοφονος, καθως και αλλων παρακλαδιων ή συνεργαζομενων οργανωσεων της (η ΧΑ ανηκε φυσικα στα ευρωπαικα αδερφακια της).
Βεβαια στη Γαλλια υπαρχει νομος που απαγορευει οργανωσεις ή συλλογους που εκθειαζουν την ιδεολογια του μισους και της βιας και του φυλετικου ή θρησκευτικου ρατσισμου. Ετσι ηταν αρκετα ευκολο για την κυβερνηση να διαλυση αυτες τις ακροδεξιες οργανωσεις.
Ο προεδρος του UMP (το γαλλικο κεντροδεξιο κομμα) αμεσως μετα τη δολοφονια εσπευσε να ζητησει απο τον υπουργο εσωτερικων να διαλυσει τις εξτρεμιστικες ομαδες, βαζοντας στο ιδιο τσουβαλι την ακρα δεξια και την ακρα αριστερα. Ακολουθησε θυελλα αντιδρασεων απ' ολο τον πολιτικο κοσμο (ακομα και απο το κομμα του) κανοντας του σαφες πως δεν πρεπει να συγχεεται ο λογος της βιας που εκφερουν οι ομαδες της ακρας δεξιας με το λογο των ομαδων της ακρας αριστερας που μαχεται κατα του φασισμου. Ενω η υποργος των Δικαιωματων των γυναικων ειπε πως αυτες οι ακροδεξιες ομαδες βρηκαν εδαφος να επανεφανιστουν μεσα απο τις διαδηλωσεις της La Manif pour tous (των εξαμηνων διαδηλωσεων κατα του γαμου ανθρωπων του ιδιου φυλλου). "ομαδες που στη Γαλλια ειχαμε ξεχασει εδω και δεκαετιες" οπως χαρακτηριστικα ειπε.

Το Εθνικο Μετωπο της Μαρι Λεπεν τωρα αρνηθηκε καθε αναμειξη με τη δολοφονια και αποδοκιμασε τη δολοφονια και καθε ειδος βιας και δεν βρεθηκε κανενα στοιχειο εις βαρος του.
Το κομμα εχει στις ταξεις του καθε λογης φασιστικο, φιλομοναρχικο, ακροδεξιο, νεοναζιστικο και λοιπα ανθρωποειδες αλλα ειναι πολυ προσεκτικο στις πραξεις του και στα λογια του. Θα λεγαμε πως μοιαζει περισσοτερο με το ΛΑΟΣ ή ακομα περισσοτερο με τη ΝΔ προ Κωστα Καραμανλη και τη ΝΔ που προσπαθει να φτιαξει και ονειρευεται ο Σαμαρας.
Το Εθνικο Μετωπο ξεκινησε το 1972 με αντιπαλο την αριστερα και στην πορεια εκμεταλλευομενο τη δυσαρεσκεια του κοσμου για τους μεταναστες, εριξε το βαρος του στη μεταναστευση και πλεον η βασικη του σημαια ειναι ο ελεγχος της μεταναστευσης. Δεν κανει ομως -εντεχνα- φυλλετικους και θρησκευτικους διαχωρισμους. Μοναδικο κριτηριο αποδοχης ειναι η γαλλικη ιθαγενεια. Σε συνδυασμο με την απουσια πραξεων βιας που να το βαρυνουν εχει καταφερει κι εχει κερδισει μια μεγαλη μεριδα των ψηφοφορων και μαλιστα οι τελευταιες δημοσκοπησεις το φερνουν στην πρωτη θεση.
Τα επομενα χρονια θα δειξουν αν θα πλανεψει τους Γαλλους ψηφοφορους ή αν θα βρει εναν καλα οπλισμενο τοιχο μπετον που θα ορθωσει μπροστα του το γαλλικο δημοκρατικο εκλογικο σωμα, οπως εγινε το 2002.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.790
Βρετανός υπουργός αρνείται με σκληρά λόγια άσυλο σε Ιρακινό!



«Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να βρίσκεστε στη Βρετανία και πρέπει να φύγετε». Με αυτά τα λόγια και φανερά εκνευρισμένος ο Βρετανός υπουργός Μετανάστευσης αρνήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή άσυλο σε αιτούντα από το Ιράκ.

Εξαλλος ο Mark Harper είπε προσωπικά και «face to face» στον Ιρακινό Esam Amin ότι οι λόγοι που ζητάει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία είναι γελοίοι και η αίτησή του έχει απορριφθεί πέντε φορές.

O Harper εμφανίστηκε στην υψηλής τηλεθέασης εκπομπή στο BBC «Sunday Politics West» και είπε κατάμουτρα στον Ιρακινό ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε οι δικαστές αλλά ούτε και οι Βρετανοί φορολογούμενοι θα στηρίξουν τον Amin στην προσπάθειά του να μείνει στη χώρα.
Ο υπουργός σε ένα παραλήρημα που διήρκησε πάνω από 10 λεπτά και παρακολούθησαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες εκατομμύρια πολίτες ήταν καταπέλτης:

«κ. Αmin εδώ και 6 χρόνια ζητάτε άσυλο αλλά οι ισχυρισμοί απορρίπτονται από τα δικαστήρια. Δεν σας πιστεύουμε! Εχουμε εξετάσει επανηλειμμένα την περίπτωσή σας και δεν βρίσκουμε κανένα λόγο για να σας κρατήσουμε εδώ. Είναι ώρα να πάτε σπίτι σας. Εχουμε ένα πολύ δίκαιο σύστημα και τα επιχειρήματά σας είναι γελοία και αναξιόπιστα».

Από την πλευρά του ο Amin ζητάει πολιτικό άσυλο στη Μεγάλη Βρετανία ισχυρόζενος ότι αν επιστρέψει στην πατρίδα του κινδυνεύει η ζωή του, παραδέχτηκε όμως ότι πέντε φορές έχει ζητήσει άσυλο και οι προσπάθειές του έχουν πέσει στο κενό. Μιλώντας στην εκπομπή και απευθυμόνενος στον υπουργό είπε: «Δεν είμαι εγκληματίας απλά ζητάω άσυλο. Είμαι ένας άνθρωπος όπως και εσείς. Η ζωή μου στην πατρίδα μου αν επιστρέψω κινδυνεύει και για το λόγο αυτό εγκατέλειψα το σπίτι μου και την οικογένειά μου αναζητώντας ένα ασφαλές μέρος για να ζήσω».

Ο υπουργός που ξαναπήρε το λόγο του απάντησε: «Με όλο το σεβασμό κ. Amin οι Βρετανοί φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν άλλο για εσάς. Το κάνουν ήδη έξι χρόνια. Φτάνει πια. Είναι ώρα να γυρίσετε. Είναι άδικο σκληρά εργαζόμενες οικογένειες να πληρώνουν για εσάς. Δεν είναι δικαίωμα του καθενός να έρχεται εδώ και να ζητάει πολιτικό άσυλο».

http://www.briefingnews.gr/international/item/67351-bretanos-upourg
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ενώ η κυβέρνηση της υπουργάρας αυτής είχε κάθε δικαίωμα να βομβαρδίσει τη χώρα του αιτούντα άσυλο....

υ.γ. Bold και underline;;;;
Ουάου,και δεν είχαμε καταλάβει γιατί το ανέβασες.Άσε που τσάμπα έβαλες link αφού μας αντέγραψες όλο το κείμενο εδώ (με τις διακριτικές παρεμβάσεις σου πάντα).
 
Last edited:

North66

Member
Μηνύματα
4.356
Likes
5.205
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Απ' τις δηλώσεις του υπουργού φαίνεται ότι δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.936
Likes
3.927
Δεν καταλαβαίνω το νόημα ανάρτησης του συγκεκριμένου link... το ότι ένας υπουργός βγαίνει φόρα παρτίδα και ξεφτυλίζει έναν φουκαρά που ζητάει πολιτικό άσυλο δεν νομίζω ότι τον τιμά και φυσικά δεν νομίζω να έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα. Όλοι όσοι αφήνουν τις πατρίδες τους και καταλήγουν πνιγμένοι στην θάλασσα, δεν νομίζω ότι το κάνουν για να πιούν καφέ στα Starbucks, ούτε για να φάνε mcdonalds. To κάνουν γιατί είναι απελπισμένοι, πένητες και κυνηγημένοι από μια πατρίδα διαλυμένη. Αντί λοιπόν αυτός ο γελοίος υπουργός να αρχίζει να δίνει εκ του ασφαλούς, μαθήματα ζωής στον κάθε φουκαρά πρόσφυγα, ας αναρωτηθεί που οδηγεί η σφαγιαστική πολιτική της πατρίδας του που καταστρέφει χώρες και ας το βουλώσει...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.036
Likes
12.187
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Το σιγουρο ειναι πως ο βρετανικος στρατος εχει καθε δικαιωμα να βρισκεται στο Ιρακ.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.093
Likes
6.554
Γεωργιάδης: Καμία σύνταξη στους κάτω των 65 ετών
http://tvxs.gr/news/ellada/georgiadis-kamia-syntaksi-stoys-kato-ton-65-eton

Μα ειναι δυνατον να δινεις συνταξη σε καποιον που πληρωσε και θεμελιωσε δικαιωμα; Κοψτην να ηρεμησουμε για να τη δωσεις στους αναπηρους, που γιαυτο το λογο δεν τους δινεις ή μαλλον τους δινεις ψιχουλα.
Α και επειδη το λεει, παμε για νεο κουρεμα. Βεβαια δεν ξερω τι ειναι χειροτερο, το αμεσο ή το εμμεσο ανεβαζοντας τις τιμες σε ολα τα αγαθα και τη φορολογια και μετα να λες οτι δεν εγινε κουρεμα;
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.466
Likes
9.426
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Γεωργιάδης: Καμία σύνταξη στους κάτω των 65 ετών
την 46χρονη ξαδελφη μου θα την εχει λουσει κρυος ιδρωτας..συνταξιουχος εδω και 13 συναπτα ετη..α δουλεψε και στο Λιμενικο για 8-9 χρονια..
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.535
Μηνύματα
899.422
Μέλη
39.249
Νεότερο μέλος
asmod1062

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom