karfitsa
Member
Καταλαβα...ευχαριστω
α)Τεκμηρίωσέ μου σε παρακαλώ γιατί κατά την άποψή σου είναι απαράδεκτο το συγκεκριμένο σύνθημαΔεν είναι απαράδεκτα τα συνθήματα "φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες" (το φώναζαν κατά κόρον στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου εδώ στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγο καιρό και πραγματικά ενοχλήθηκα, έβλεπα κάτι κοριτσάκια και αγοράκια 18 χρόνων να φωνάζουν με μίσος και σκεφτόμουν ότι αν της έλεγα ότι για μένα το πχ το μνημόνιο δεν είναι και τόσο λάθος, θα με θεωρούσε φασίστα που αξίζω κρεμάλα, είπα να της το πω αλλά λέω άσε, που πας να μπλέξεις)
H καταδίκη οποιουδήποτε ανθρώπου ( υπανθρώπου έστω) για ιδεολογικούς λόγους, είναι απαράδεκτη ( μην πω φασιστική)α)Τεκμηρίωσέ μου σε παρακαλώ γιατί κατά την άποψή σου είναι απαράδεκτο το συγκεκριμένο σύνθημα
Δύσκολα συντά κανείς ανθρώπους που η ιδεολογία τους δεν συνδέεται με την πρακτική τους και τη συμπεριφορά τους. Γι΄αυτό και γίνεται έντονα η αντίστροφη συζήτηση: αν ακόμη και η πιο ουδέτερη συμπεριφορά κρύβει από πίσω κάποιο είδος ιδεολογίας.H καταδίκη οποιουδήποτε ανθρώπου ( υπανθρώπου έστω) για ιδεολογικούς λόγους, είναι απαράδεκτη ( μην πω φασιστική)
Κατά βάση συμφωνούμε, αλλά φαντάσου πόσες φασιστικές συμπεριφορές εκδηλώνονται στην καθημερινότητα με τρόπο άδηλο και διαβρωτικό, χωρίς να φτάνουν στο μαχαίρωμα. Η ρητορική του μίσους μπορεί να είναι φασιστική συμπεριφορά ή η επικράτηση στερεοτύπων στο λόγο. Είναι ένας από τους τρόπους να περιθωριοποιήσεις τον ανεπιθύμητο χωρίς να τρέξει σταγόνα αίμα.Δεν διαφωνούμε, όταν πρόκειται για φασιστική συμπεριφορά.
Αν όμως δω κάποιον να χει τατουαζ σβάστικες και ζιγκ χάιλ, ενώ παράλληλα φοράει ναζί κράνος και διαβάζει το " Μάιν καμπφ", δεν θα του πιάσω κουβέντα στην παραλία, αλλά θα χω το νου μου.
Όλα τα παραπάνω όμως δεν συνιστούν κατά τη γνώμη μου λόγο ποινικής δίωξης, ( πολύ περισσότερο κρεμάλας), μέχρις ότου εκδηλωθεί και η αντίστοιχη φασιστική πρακτική.
α. Για μένα είναι απαράδεκτο γιατί δείχνει λογική μίσους. Κρεμάλα=θάνατος και όταν το φωνάζεις εσύ, ένας συνειδητοποιημένος αντεξουσιαστής, γνωρίζω ότι έχει συμβολική έννοια, όταν όμως το φωνάζει ένας όχλος οργισμένος, γεμάτος μίσος για τους φασίστες γενικώς (στους οποίους μπορεί να συγκαταλέγεται ο οποιοσδήποτε θεωρείται "φασίστας" από τον όχλο, ακόμα και ένας που έχει διαφορετική άποψη) είναι ένα πολύ επικίνδυνο σύνθημα. Κρεμάλα στον φασίστα, σημαίνει ότι "όταν έρθουμε στα πράγματα" θα στήσουμε κρέμαλες. Οι κρεμάλες είναι εξ ορισμού για έναν ανθρωπιστή αριστερό εκτός της λογικής του (την ώρα που υποστηρίζει με πάθος την κατάργηση της θανατικής ποινής παντού - και καλά κάνει, μαζί του είμαι). Και αν δεχτώ ότι λόγω ειδικών συνθηκών επιτρέπει η λογική του να στήσει κρεμάλες, ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ότι κάποιος είναι φασίστας και του αξίζει η κρεμάλα;α)Τεκμηρίωσέ μου σε παρακαλώ γιατί κατά την άποψή σου είναι απαράδεκτο το συγκεκριμένο σύνθημα
β)Ο Θ.Παπακωνσταντίνου έχει ανοιχτά ταχθεί αλληλέγγυος στους συλληφθέντες αντάρτες πόλεων της Σ.Π.Φ. Φαντάζομαι το γνωρίζεις.
Σου έχω ξαναπεί ότι σε ορισμένα σημεία έχεις σχηματίσει λάθος άποψη γύρω από την αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο.Αν και γενικότερα,για άνθρωπο που διαφωνεί με αυτή την ιδεολογική μπάντα,είσαι πολύ μπροστά από το μέσο όρο.Κρεμάλα στον φασίστα, σημαίνει ότι "όταν έρθουμε στα πράγματα" θα στήσουμε κρέμαλες. Οι κρεμάλες είναι εξ ορισμού για έναν ανθρωπιστή αριστερό εκτός της λογικής του (την ώρα που υποστηρίζει με πάθος την κατάργηση της θανατικής ποινής παντού - και καλά κάνει, μαζί του είμαι). Και αν δεχτώ ότι λόγω ειδικών συνθηκών επιτρέπει η λογική του να στήσει κρεμάλες, ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ότι κάποιος είναι φασίστας και του αξίζει η κρεμάλα;
Σύντροφε συμφωνώ αλλά με αφορμή την παρέμβασή σου δεν μπορώ να μην θέσω 2-3 προβληματισμούς...Δεν διαφωνώ επί της ουσίας μαζί σου vagantos.Είμαι μάλιστα της άποψης που διατυπώθηκε ήδη εδώ.Ότι μπορεί ο καθένας να διαβάζει τον "Αγών μου",τον "Αγκών μου" κι ότι άλλο γουστάρει.Επίσης μπορεί να έχει πλήρη συλλογή αρματωσιάς SS στο σαλόνι του και να περηφανεύεται.
Σου είναι εύκολο να μη μας βάζεις στην ίδια πρόταση με τη Σκορδέλη;...χθές ήταν ο Σακκάς, σήμερα η Σκορδέλη, αύριο εσύ...