Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.904
Likes
52.043
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
η υπερβολική προβολή, μπορεί εύκολα να γυρίσει μπούμερανγκ, ούτε ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.
Δεν μιλάω για υπερβολική προβολή. Μιλάω για την προβολή που δικαιωματικά τους ανήκει, αφού τους ψήφισε ένα απίστευτα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων (περίπου όσοι αθροιστικά ψήφιζαν ΣΥΝ και ΚΚΕ συνήθως...). Η ΧΑ ΔΕΝ έχει αυτή τη στιγμή χρόνο στα παράθυρα, τις εφημερίδες κλπ. Αυτό τη βοηθά στο να διατηρεί το προφίλ του "αντισυστημικού" κόμματος και να εισπράττει ψήφους ανθρώπων που είναι απολιτίκ και απλά θέλουν "να μπουν στη Βουλή αυτοί να δείρουν και κανένα βουλευτή, τουλάχιστον αυτοί δεν έχουν φάει όπως οι άλλοι", αυτή είναι η καφενειακή άποψη. Επιπλέον την προστατεύει από τον ίδιο της τον εαυτό, που αποκαλύπτεται όποτε υπάρχουν κάμερες μπροστά.

Αν η ΧΑ βγει στα κανάλια και αραδιάσει τις αρλούμπες της σε επίπεδο διαλόγου, οι περισσότεροι από αυτούς που την ψήφισαν θα ανατριχιάσει (όχι όλοι, διότι υπάρχει και το φασισταριό, τι να κάνουμε, βγήκαν από τις τρύπες τους κι αυτοί μέσα στα όλα). Αλλά το επιχείρημα "δεν τους προβάλουμε, δε σου μιλάω, είσαι φασίστας" δε λέει τίποτε πια. ΟΚ, τους είπαμε φασίστες και ναζί, ε και; Άσε τους να να βγουν στα παράθυρα να δείξουν τι είναι από μόνοι τους, ήδη ο Κασιδιάρης μπροστά στα μισά ΜΜΕ της Ευρώπης έβγαλε τον καλό γνωστό του εαυτό, από την εποχή της οδού Κεφαλληνίας. Όταν δε χτυπάει πενηντάχρονες αντιπαθητικές, φτύνει καμεραμάν, κλωτσάει φωτογράφους, βρίζει ανθρώπους που βγάζουν το ψωμί τους.

Το να κερδίσεις τη ΧΑ σε διάλογο είναι πανεύκολο, είναι τόσο αυτονόητη η φαιδρότητα των "επιχειρημάτων τους " που κι ένα γυμνασιόπαιδο τα εξουδετερώνει. Το να τους αποκλείεις τους κάνει ήρωες κι επιπλέον
μεταφέρει στους δρόμους το πεδίο της μάχης όπου έχουν πλεονέκτημα πρώτον γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν (μπράβοι είναι, δεν είναι τέρατα μορφώσεως) και δεύτερον γιατί δεν παίζουν σε "ουδέτερο" γήπεδο αφού ο διαιτητής (τα ΜΑΤ και η αστυνομία δηλαδή) είναι γνωστό με ποιου το μέρος είναι. Αλλά και πριν από αυτό, στα σοβαρά θέλουμε να πάμε το θέμα της ΧΑ στα πεζοδρόμια; Αυτοί είναι στο επιχειρησιακό κομμάτι για για ποινικά δικαστήρια και στο ιδεολογικό για ξεφτίλισμα σε δημόσιο διάλογο και στη συνέχεια για το Δαφνί με ζουρομανδύα με μανικετόκουμπα των SS.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η ΧΑ ΔΕΝ έχει αυτή τη στιγμή χρόνο στα παράθυρα, τις εφημερίδες κλπ. Αυτό τη βοηθά στο να διατηρεί το προφίλ του "αντισυστημικού" κόμματος
α)Δεν υπάρχουν πιο συστημικά κόμματα από τα ναζιστικά/φασιστικά.Στηρίζονται από το σύστημα όταν αυτό βλέπει τα δύσκολα και το εξυπηρετούν με τη σειρά τους όταν αποκτήσουν δύναμη ή ακόμα και την εξουσία.Ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ,όσο φιλολαϊκοί κι αν το παίζανε,δεν στράφηκαν ποτέ εναντίον του μεγάλου κεφαλαίου (που τους στήριξε με τα μπούνια για να ανέβουν),αλλά αντιθέτως του έδωσαν και τις εργολαβίες όταν κατέλαβαν την εξουσία.Οπότε τα παραμύθια περί "αντισυστημικών" αλλού.

β)Από που κι ως που ένας από τους πλέον συντηρητικούς σε νοοτροπία λαούς της Ευρώπης στράφηκε σε αντισυστημικές λύσεις (αν θεωρήσουμε ότι ο μπετόβλακας ανιστόρητος που τους υποστηρίζει τους θεωρεί ως τέτοιους);

και

γ)Ούτε οι αναρχικοί έχουν χρόνο στα παράθυρα και είναι και αυθεντικά αντισυστημικοί.Δεν είδα το κίνημα να εκτοξεύεται μέσα στην κρίση.Είδα απλώς να συσπειρώνεται.


Όπως προείπε και ο liopyr κάποια στιγμή,πολλές φορές μερικοί γράφουν απλώς για να γράψουν.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.667
Likes
43.919
Άσε τους να να βγουν στα παράθυρα να δείξουν τι είναι από μόνοι τους, ήδη ο Κασιδιάρης μπροστά στα μισά ΜΜΕ της Ευρώπης έβγαλε τον καλό γνωστό του εαυτό, από την εποχή της οδού Κεφαλληνίας. Όταν δε χτυπάει πενηντάχρονες αντιπαθητικές, φτύνει καμεραμάν, κλωτσάει φωτογράφους, βρίζει ανθρώπους που βγάζουν το ψωμί τους.
Καλά, πολύ θα συγκινηθούν με την εικόνα...Εδώ τρεις στους δέκα το κάνουν στο σπίτι τους κάθε μέρα. Τον εαυτό τους αναγνωρίζουν αυτοί που το βλέπουν και το θεωρούν και μαγκιά. Φοβάμαι πως μιια μερίδα πληθυσμού έχει ακριβώς αυτά τα θρασύδειλα χαρακτηριστικά και νομίζει ότι νομιμοποιείται να τα έχει.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=365217
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.904
Likes
52.043
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
[α)Δεν υπάρχουν πιο συστημικά κόμματα από τα ναζιστικά/φασιστικά.

Συμφωνούμε 100%. Πού είπα εγώ το αντίθετο; Είπα ότι τους κάνει να φαίνονται αντισυστημικοι, στα μάτια αυτών που τους ψήφισαν. Ας τους βγάζουν στα κανάλια περισσότερο να βαρεθουνε να τους βλέπουνε.

Oπότε τα παραμύθια περί "αντισυστημικών" αλλού.
Υou're preaching to the choir. Εκτός κι αν απευθύνεσαι στη Χρυσή Αυγή, αλλά δε νομίζω να πολυμπαίνουν στο φόρουμ, λες να είναι ταξιδιάρης ο Λαγός; Δεν του το'χω για backpacker στο Πακιστάν.

β)Από που κι ως που ένας από τους πλέον συντηρητικούς σε νοοτροπία λαούς της Ευρώπης στράφηκε σε αντισυστημικές λύσεις (αν θεωρήσουμε ότι ο μπετόβλακας ανιστόρητος που τους υποστηρίζει τους θεωρεί ως τέτοιους);

Γιατί είναι μπετόβλακας, μόνος σου το είπες. Είδε έναν να ρίχνει σφαλιάρες σε μια πολιτικό (της σφαλιάρας) και ταυτίστηκε ο μπουνταλάς από το σπίτι του. Αντί να μουτζώσει τον εαυτό του που ψήφιζε κλέφτες τόσα χρόνια, τώρα θα ψηφίζει δολοφόνους για να δέρνουν τους κλέφτες και μετά θα ζητάει από τους κλέφτες να μαζέψουν τους δολοφόνους. Μπετόβλακας. Για τον ψηφοφόρο της ΧΑ μιλάμε, όχι για τον Τσόμσκι. Νομίζει ότι τον κλέβανε οι πολιτικοί του και τώρα θα τους κάνει ντα. Αλλά είναι ψιλοχέστης και δεν πάει να τους δείρει μόνος του, οπότε ψήφισε τον Παναγιώταρο, να τους κάνει αυτός ντα, κι αν γίνεται να δείρει και κανένα Πακιστανό, να μην μπαίνει στο μετρό του Έλληνα, του χαλάει την αισθητική. Μπορεί και να νομίζει ότι αν έρθει χούντα θα ζήσει καλύτερα, Άβυσσος η ψυχή του ψηφοφόρου.

γ)Ούτε οι αναρχικοί έχουν χρόνο στα παράθυρα και είναι και αυθεντικά αντισυστημικοί.Δεν είδα το κίνημα να εκτοξεύεται μέσα στην κρίση.Είδα απλώς να συσπειρώνεται.

Ποιο κίνημα μωρέ; Δε γίνεται να εκτοξευτεί κανένα κίνημα σε μια κοινωνία της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει στο 1,5% των πλουσίων του πλανήτη, ακόμη και με την κρίση. Θα αφήσει τώρα ο Έλληνας το φραπέ, το γήπεδο, τη Ρωσίδα, το εξοχικό και το ταβλάκι να κάνει επανάσταση; Πλάκα κάνουμε; Τι επανάσταση δηλαδή; Να μην είναι ο 25ος πλουσιότερος λαός στον πλανήτη και να γίνει ο 21ος; Με 8.000€ ετήσιο εισόδημα είσαι στην ελίτ της παγκόσμιας ελίτ, έχει τρεχούμενο νερό, σπίτι, ίσως και αμάξι, συγκοινωνίες, πάει διακοπές συνήθως, τρώει κι έξω άμα λάχει... Δε γίνονται έτσι οι επαναστάσεις, από τα ΒΠ με πούρο στο στόμα, ουσικάκι στο χέρι και αμαξάκι γερμανικό στο πάρκινγκ. Ο πιο βολεμένος λαός της Ευρώπης περιμένεις να κάνει κίνημα; Κάνει την επανάστασή του ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή "να ξεβρωμίσει ο τόπος", μέχρι εκεί πάει το μυαλό του. Άντε ψηφίζοντας Τσίπρα για να τον ξαναδιορίσει, με το Φωτόπουλο να κουνάει το λάβαρο της Επανάστασης... Μέχρι εκεί πάει η επανάσταση του Έλληνα, που δε θέλει να χάσει όσα έχει, που δεν είναι και λίγα. Άμα του κόψουνε τον Ολυμπιακό και το Ρέμο, το ξανασυζητάμε, μέχρι τότε καλά βελάζει ο παχύς Έλλην, πήρε και διπλό ο Ολυμπιακός στο τσου-λου, όλα ΟΚ, γκρινιάζουμε και λίγο, μια χαρά. Περίμενε εσύ να γίνει επανάσταση...

Όπως προείπε και ο liopyr κάποια στιγμή,πολλές φορές μερικοί γράφουν απλώς για να γράψουν

Αυτό ξαναπές το... Sε έχω στους ignored, το ποστ σου το είδα πατώντας στο show ignored κατά λάθος, οπότε μάλλον και την απάντηση δε θα τη δω, φιλικά (ειλικρινώς). Αλλά αν θες να βάλεις κι εσύ κάποιους στο ignore list, γλιτώνεις κι αυτούς που γράφουν απλώς για να γράψουν και ό,τιο άλλο σε ενοχλεί, εγώ βρήκα την ησυχία μου (και δεν το λέω για σένα).
 
D

Delmem9770

Guest
Εγώ πιστεύω ότι το 7% που ψήφισε την Χ.Α. στις προηγούμενες εκλογές είναι καθαρά ρατσιστές και πολλοί από αυτούς αν όχι όλοι είναι και εθνικοσοσιαλιστές .
Το παραμύθι ότι τάχα δεν ήξεραν,δεν έβλεπαν, δεν έλεγαν είναι για να χαϊδεύουμε αυτάκια.
Το γιατί δεν τους ψήφιζαν από το 1990 που ήρθαν οι πρώτοι πρόσφυγες στην Ελλάδα έχει την εξήγηση στο ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν βολευτεί η περίμεναν να βολευτούν από τα 2 μεγάλα κόμματα και κάνανε την πάπια. Μόλις ήρθε η κρίση ξαφνικά όλοι μάθανε την Χρυσή Αυγή ένα κόμμα 30 χρόνων.
 

thessaris

Member
Μηνύματα
612
Likes
907
Καλά θα ήταν να ήταν ρατσιστές μόνο το 7% που ψήφισε ΧΑ. Το κακό είναι ότι το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο και εκτείνεται σχεδόν σε όλα τα κόμματα.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.134
Likes
3.040
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
εγω διαφωνω.
Αν εξαιρεσουμε ενα ποσοστο που ψηφισαν ΧΑ γιατι ειναι της ιδεολογιας αυτης (δεν ξερω ποσο ειναι το ποσοστο αυτο...2,3,4 % ή κατω του 1%???) οι υπολοιποι ψηφισαν παντελως για ανοητους λογους
ο ενας για να διωξουν τα λαμογια που λεει το σκιτσακι
ο αλλος επειδη μαλωσε με εναν αλβανο για το παρκινγκ ψηφισε ΧΑ
ο αλλος επειδη σπαστηκε με ολα αυτα που γινονται απο καποιους μεταναστες
ο αλλος επειδη το παρεμποριο του μειωσε τον τζιρο
και παει λεγοντας.
εντωμεταξυ ο ενας ψηφισε γιατι γεμισαμε μεταναστες, αλλα κανει παρεα με καποιους απο αυτους (εδω ακους το γνωστο : οι Χ ειναι καλοι δεν ειναι σαν τους Ψ
ο αλλος γιατι θελει να δειρουνε τους αριστερους στην βουλη
ο αλλος μου ελεγε οτι ειναι οι μονοι που αγαπανε την Ελλαδα οπως αυτος φυσικα, αλλα αν γινει κατι (πχ Ιμια) θα φυγει στο εξωτερικο....
ολοι αυτοι δεν ειναι ουτε ρατσιστες ουτε φασιστες. Τουλαχιστον δεν εγινταν τωρα τελευταια. Γιατι παντα οι ελληνες ηταν αυτο που λεμε ξενοφοβικοι.
Απλα δεν ξερουν τι τους γινεται. Ειναι τοσο μπερδεμενοι που χαλασε η ζωη που ειχανε που ψηφισανε οτι να ναι...απο αντιδραση
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.790
Γιατι παντα οι ελληνες ηταν αυτο που λεμε ξενοφοβικοι.
Από πότε οι Έλληνες είναι ξενοφοβικοί????
Για ρωτήστε τους μετανάστες και κυρίως τους Αλβανούς(όχι τους εθνικιστές) να σας πουν πως μας βλέπουν σα λαό!Επειδή δουλέυω σε ένα απο τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας και έρχομαι σε επαφή καθημερινά με πάρα πολλούς μετανάστες με το χέρι στην καρδιά σας λέω ότι μας θεωρούν τον πιο φιλόξενο και καλόκαρδο λαό!
Για πάτε στην επαρχία από την οποία έχω την τιμή να κατάγομαι (μεγάλωσα σε χωριό της Λάρισας με μηλιές,αχλαδιές και κερασιές) όπου από την αρχή της μετανάστευσης των Αλβανών όταν εγώ ακόμη πήγαινα γυμνάσιο τους ανοίξαμε τα σπίτια μας,τους δώσαμε δουλειά στα χωράφια μας,τους δώσαμε από το ψωμί και την κατσαρόλα μας κυριολεκτικά!
Δεν ξέρω εσείς εγώ,το χωριό μου και η οικογενειά μου ΔΕΝ είμαστε ξενοφοβικοί!!!!
Στην πολυκατοικία μου μένει μια οικογένεια Αλβανών,αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι,φιλήσυχοι,δουλευταράδες.Πάντα μου λένε πόσο φιλόξενοι είμαστε οι Έλληνες που τους ντύσαμε όταν ήρθαν με τα χέρια άδεια από τη ριγμαμένη χώρα τους,που τους σταθήκαμε.Ντρέπονται όταν ακούνε συμπατριώτες τους να μιλάνε για την Ελλάδα απαξιωτικά,δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι!
Ο μεγάλος του γιος δοκίμασε πέρισυ να πάει στον Καναδά και στην Αγγλία για δουλειά.Παντού πόρτες κλειστές,του συμπεριφέρονταν υποτιμητικά και μου το τόνισαν οι ίδιοι!
Όσο για τους μουσουλμάνους Πακιστανούς,Μπαγκλαντές κλπ,στο νοσοκομείο εμείς τους πλένουμε τους ταίζουμε στο στόμα κι αυτοί μας φτύνουν γιατί θεωρούν τις γυναίκες κατώτερα όντα!Αντιμετωπίζουμε πλείστα προβλήματα αλλά ποτέ μα πότε δεν τους συμπεριφερθήκαμε σα πολίτες δέυτερης κατηγορίας και καμαρώνω γι'αυτό!
Συναδέλφισες από κέντρα αποκατάστασης όπου έχουν καταφύγει Σύριοι τραυματίες πολέμου αντιμετώπισαν την άσχημη και προκλητική συμπεριφορά τους αλλά δε διαμαρτυρήθηκαν πουθενά άλλωστε ποιος θα τις υποστήριζε?Ο σύριζα?
Συγνώμη για το σεντόνι αλλά βαρέθηκα να διαβάζω για τους κακούς Έλληνες που φοβούνται και συμπεριφέρονται άσχημα στους ξένους.
Όσο για τα υπόλοιπα που έγραψες φίλε Turms συμφωνώ απόλυτα.Οι ρατσιστές είναι ένα μικρό ποσοστό της Χρυσής Αυγής οι υπόλοιποι την ψήφισα για διάφορους λόγους όχι όμως γιατί φοβούνται τους ξένους!
 

North66

Member
Μηνύματα
4.356
Likes
5.205
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Όσο για τους μουσουλμάνους Πακιστανούς,Μπαγκλαντές κλπ,στο νοσοκομείο εμείς τους πλένουμε τους ταίζουμε στο στόμα κι αυτοί μας φτύνουν γιατί θεωρούν τις γυναίκες κατώτερα όντα!
Και θα σου πει τότε ο νέας κοπής ''αντιρατσιστής'' Έλληνας (που αμφιβάλλω αν έχει έρθει σε επαφή με τόσους μετανάστες όσο εσύ) ότι είσαι ξενοφοβική γιατί δε σέβεσαι τον πολιτισμό του Πακιστανού/Μπαγκλαντεσιανού σύμφωνα με τον οποίο είναι δικαίωμά του να θεωρεί τις γυναίκες κατώτερα όντα.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.534
Μηνύματα
899.414
Μέλη
39.249
Νεότερο μέλος
asmod1062

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom