Ιαπωνία Τα διηπειρωτικά μου: East Pack (Ιαπωνία)

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Εδώ κάποιος είπε και μια θεϊκή ατάκα (και μετά φρόντισε να το κρύψει σε ένα άσχετο θέμα: http://www.travelstories.gr/social-...E5%E1%F5%F4%FC-%F3%E1%F2%3B-3.html#post235741) .
:haha::haha:Καλά βρε άνθρωπε, θα το πω κι εδώ: offtopic: Σωτήριο έτος 2008, διαβάζω το κουρδιστό πουλί του Μουρακάμι όπου ο ήρωας τραβάει κάτι υπαρξιακά με την γυναίκα του, την Κουμίκο. Λίγες μέρες μετά, περνάω μικροτσίπ στα δυο γατιά που θα πάρω μαζί μου από την Κύπρο και το πρώτο όνομα που μου ρθε στην αιφνίδια ερώτηση του κτηνίατρου ήταν το Κουμίκο που άνετα μοιάζει και με αρσενικό. Έ, δήλωσα κι εγώ στην Α. ότι έχω σχέσεις με την Ιαπωνία λόγω του αρσενικού γάτου! Έλα μου όμως που η μοίρα αποφάσισε να με φέρει ενώπιος ενώπιου με κόρη μιας Κουμίκο? Ποιος φταίει? Η μοίρα, έτσι χαίρομαι που συμφωνούμε..

(αν σας πει ότι εγώ νύσταζα περισσότερο, ή πως ούτε εγώ ήθελα να ξυπνήσω νωρίς, το καταγγέλλω ως είναι ένα φθονερό και βδελυρό ψέμα!
Το καταγγέλλω! εγώ εγώ! καθώς από την φύση μου είμαι ένα φθονερό και βδελυρό πλάσμα!!

aggel100

Member
Επόμενο Ταξίδι
N. Κορέα - Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Japan
υπέροχη η ιστορία, τι μου θύμισες τώρα...

aggel100

Member
Επόμενο Ταξίδι
N. Κορέα - Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Japan
Τέλεια ιστορία, τι μου θύμισες..........

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
ΝΙΚΚΟ ΧΑΡΗΝ ΠΙΣΤΗΣ

Ήρθε η ώρα των ναών. Και ένα από τα πιο γνωστά μέρη κατάλληλα για εξορμήσεις κοντά στο Τόκυο είναι το χωριό Nikko στα περίπου 120 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Τα πλάνα αρχικά ήταν να πάμε με νοικιασμένο αμάξι αλλά καθώς ανακάλυψα εταιρία τρένων που κάνει το δρομολόγιο Nikko- Asakusa (2.620Υ το γρήγορο (που μοιάζει με Nozomi), 1.320Υ το αργό (που μοιάζει με τα παλιά βαγόνια του Αθηναϊκού ηλεκτρικού)), εγκαταλείψαμε την ιδέα καθώς διαμένουμε δυτικό Τόκυο (…. μικρή παύση για να συνειδητοποιήσει ο taver ότι ήμασταν όντως στο δυτικό…… εντάξει συντονίστηκε, δε θα μου την πει γι’ αυτό τον λόγο), η πορεία μας είναι βόρεια και δεν μπορούσαμε να ξέρουμε πόσες ώρες θα τρώγαμε στον C2 (δεύτερος εξωτερικός περιφερειακός). Τρενάκι λοιπόν και περιγραφή της διαδρομής: Η Asakusa είναι σχεδόν στην άκρη του πυκνού οικιστικού ιστού του Τόκυο. Βλέπουμε λοιπόν το ουράνιο δέντρο του Tokyo (πύργος υπό κατασκευή ύψους 634μ.) και μπαίνουμε στις μικρές γειτονιές. Συνολικά δύο φωτογραφίες έβγαλα (ή μάλλον, κράτησα..) της διαδρομής καθώς δε λέει κάτι.

Έξω ακριβώς από τον σταθμό των τρένων στο Nikko, υπάρχει στάση λεωφορείων (2.000Y για 2 μέρες μέχρι την λίμνη Chuzenji) τα οποία σε ανεβάζουν στον χώρο των ναών (με τα πόδια περίπου 10 λεπτά σε ένα Nikko όμως όπου δεν έχει να επιδείξει τίποτα) αλλά και προς τους καταρράκτες Kegon . Αρχικά σταματάμε στην στάση Shinkyo, (ή ιερή γέφυρα, μέλος του συγκροτήματος ναών Futarasan). Ένα από τα βασικά αξιοθέατα του Nikko το οποίο μάλλον εμείς δεν το πιάσαμε από την σωστή γωνία (…)

καθώς δεν μας εντυπωσίασε όσο περιμέναμε. Και αρχίζει η ανάβαση for the real thing.

Η σκάλα είναι βασανιστικά ανηφορική αλλά με τις διάσπαρτες πινακίδες που προϊδεάζουν τα πόσα world heritage επρόκειτο να δούμε, ο taver αναπτερωνόταν και συνέχιζε το σκαρφάλωμα. Είχε ξεκινήσει από το υψόμετρο 600μ. και έφτασε στο 622μ. ασθμαίνοντας. Κανείς από τους δυο μας δεν διανοείτο ότι θα ανεβαίναμε ποδαράτοι ως το ηρωικό 715μ.

Οι χάρτες που θα προμηθευθείτε από τον σταθμό του τρένου αλλά και από τον χώρο των εισιτηρίων θα σας βοηθήσουν να προσανατολιστείτε άνετα καθώς οι διάσπαρτες εικόνες, ναοί, torii συνδέονται ευθείς με τα γραφόμενα των χαρτών. Τώρα πως έχει το πράγμα με τα εισιτήρια (η πολυλογία μου μόνο και μόνο για να πάρετε μια ιδέα κόστους καθώς φθάνοντας εκεί θα τα ζυγίσετε και μόνοι σας και όλα όσα λέω δεν θα έχουν κανένα νόημα και καθώς μπορεί κάτι να έχει αλλάξει θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κάτι για να το βουλώσω… … ναι..-) Υπάρχει το combine που στοιχίζει 1.000Υ για δύο μέρες ενώ κάποιοι ναοί έχουν ξέχωρη είσοδο που κυμαίνεται από 1.300Υ (!!!) για το Toshougu έως 200Υ για το Futarasan. Αναλυτικά τι είδαμε:

Rin-noji: πρώτος μας ναός το Senso ji στο Τόκυο. Τούτος όμως τον αισθανθήκαμε ως την πρώτη μας επαφή. Και δεν ήταν η καλύτερη. Οι προσόψεις είναι γεμάτες σκαλωσιές. Θα μπούμε στον ναό. Μας ανταμείβει. Ο χώρος προσευχής είναι φαρδύς επιτρέποντας σε διάφορους τουρίστες να βρίσκονται διάσπαρτοι και καθισμένοι οκλαδόν στο ειδικό γιαπωνέζικο χαλί που ανεπιτυχώς προσπαθώ να εντοπίσω το όνομά του στο internet (ελπίζω να βρίσκεται εδώ γύρω η Pandora (και όχι στο μυαλό του Dva) για να μας απαντήσει (αν και σιγά μη προλάβει με τον taver που καιροφυλακτεί ολούθε)). Από την πίσω πόρτα τώρα, θα βρεθείτε σε έναν χώρο με ένα διαστημόπλοιο στα αριστερά σας (το συγκεκριμένο κατασκεύασμα το έχω δει κάμποσες φορές σε διάφορα shoot em up παιχνίδια από την εποχή που μεσουρανούσαν κάτι R-Type, Project X, Agony κλπ, γιαπωνέζικα γαρ) και ένα κτίριο με διάφορες τουριστικές δραστηριότητες (βλ. γραφή σε γιαπωνέζικα, σουβενιράκια από μοναχούς και άλλα (μήπως το έχω παρακάνει με τις παρενθέσεις?)). Βγείτε στον κεντρικό τέκνα μου και κατευθυνθείτε δεξιά προς το θεόρατο torii Ichi-no και από την πύλη Omotemon. Έχετε φτάσει στο συγκρότημα των Toshogu, Yomeimon, Yakushi-do… (δεν υπάρχει περίπτωση να αναφέρω τούτα τα ονόματα και η Pandora να κατοικοεδρεύει ακόμα στον Dva.. αποκλείεται! Μετοίκισε) Θα αλλάξω παράγραφο καθώς.. καθώς δεν έχω τι να πω. Απλώς ένα hint: φέρτε στον νου σας τα πιθηκάκια «δεν μιλάω, δεν ακούω, δεν βλέπω». Έ, όλα ξεκίνησαν από δω. Ψάξτε τα. Ψάξτε επίσης και τους σκαλιστούς ελέφαντες καθώς δημιουργηθήκαν από γλύπτη που ποτέ του δεν τους είχε δει ζωντανούς. Αυτά.

Είναι εντελώς ασύλληπτη η λεπτομέρεια με την οποία έχουν κατασκευαστεί αυτά τα κτίρια. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Δευτέρα πρωί, λιγοστός κόσμος, κλεφτές ματιές του ήλιου ανάμεσα από τα δέντρα, παιχνιδίσματα με τα χρώματα, τα σχήματα μια πανδαισία. Ένα μοναδικό θέαμα που όσο κι αν το φωτογραφήσεις δεν σε καλύπτει. Είναι το σύνολο της εικόνας, δεν είναι το μεμονωμένο αξιοθέατο που, εντάξει, το είδες, το φωτογράφησες, έφυγες. Εδώ η εμπειρία σε κυκλώνει από παντού. Κώστα, θα έπρεπε, θα έπρεπε^2 να σταματήσουμε λίγο, να κάτσουμε στα (εξοργιστικά άβολα) σκαλοπάτια και να χαζεύουμε χωρίς λόγο.

Περνώντας από την Omotemon στα δεξιά σας απλωνόταν ο δρόμος των πέτρινων φαναριών.. ανώφελο να επεκταθώ, το πιάσατε το ζήτημα (αν και τα πέτρινα φανάρια της Nara είναι περισσότερα, πρασινότερα (!), πιο άτακτα και ενδιαφέροντα.. εν καιρώ θα τα δούμε κι αυτά). Στο τέρμα του δρόμου δεξιά, το Futarasan το οποίο θα το θυμόμαστε μάλλον από το σπορ αυτοκίνητο παρκαρισμένο παραδίπλα του που φωτογραφιζόταν μετά κορασίδας με μαμά maiko. Και πάνω που λες ότι τελείωσες, (αχα!) Taiyuin! Η ανάβαση είναι πραγματικά προκλητική. Ο θαυμασμός μας στην θέα ηλικιωμένων που σκαρφάλωναν τις σκάλες, απερίγραπτος. Οι σκάλες είναι πραγματικά πολλές, αυτό που πάντα προτείνω είναι καλύτερα τρέχοντας μια κι έξω παρά σκαλί σκαλί. Τώρα εκεί πάνω τι έχουμε. Δεν μπήκαμε η αλήθεια είναι στον ναό απλώς κάναμε τον γύρο. Φανταστείτε πλαγιά βουνού, σκαμμένη ώστε να δημιουργηθεί ένας επίπεδος χώρος όπου χτιστικά ο ναός. Τα πρανή του βουνού δεν έχουν διαμορφωθεί αλλά στηρίζονται από πέτρινο ελαφρώς κεκλιμένο τοίχο (για όσου θεωρούν τα σουαχίλι μου χάλια, δείτε φωτό για να το πιάσετε),

τα πέτρινα φανάρια είναι πιο ψηλά και περίτεχνα, το μονοπάτι γύρω από τον ναό σε εγκλωβίζει εντός των εικόνων, το δάσος πάνω από το τείχος οργιάζει, χρυσά φαναράκια κρέμονται από την στέγη του ναού.. πφφ.. σταματάω εδώ.. Το Nikko είναι μοναδικό, ατμοσφαιρικό, βυθισμένο στα δάση, ένα highlight για το ταξίδι σας στην Ιαπωνία. Πάμε! Images:

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Η περιγραφή σου είναι όμορφη και οι φωτογραφίες σου μαγευτικές!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ήρθε η ώρα των ναών. Και ένα από τα πιο γνωστά μέρη κατάλληλα για εξορμήσεις κοντά στο Τόκυο είναι το χωριό Nikko στα περίπου 120 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Τα πλάνα αρχικά ήταν να πάμε με νοικιασμένο αμάξι αλλά καθώς ανακάλυψα εταιρία τρένων που κάνει το δρομολόγιο Nikko- Asakusa (2.620Υ το γρήγορο (που μοιάζει με Nozomi), 1.320Υ το αργό (που μοιάζει με τα παλιά βαγόνια του Αθηναϊκού ηλεκτρικού)), εγκαταλείψαμε την ιδέα καθώς διαμένουμε δυτικό Τόκυο (…. μικρή παύση για να συνειδητοποιήσει ο taver ότι ήμασταν όντως στο δυτικό…… εντάξει συντονίστηκε, δε θα μου την πει γι’ αυτό τον λόγο), η πορεία μας είναι βόρεια και δεν μπορούσαμε να ξέρουμε πόσες ώρες θα τρώγαμε στον C2 (δεύτερος εξωτερικός περιφερειακός). Τρενάκι λοιπόν και περιγραφή της διαδρομής: Η Asakusa είναι σχεδόν στην άκρη του πυκνού οικιστικού ιστού του Τόκυο. Βλέπουμε λοιπόν το ουράνιο δέντρο του Tokyo (πύργος υπό κατασκευή ύψους 634μ.) και μπαίνουμε στις μικρές γειτονιές. Συνολικά δύο φωτογραφίες έβγαλα (ή μάλλον, κράτησα..) της διαδρομής καθώς δε λέει κάτι.
Αααχ.... Ου γαρ έρχεται μόνον, τελικά, ακόμα κι αν είσαι μόνο 30... Αν και αυτή τη φορά στα ταξιδιωτικά τα πήγες καλά, στα χρηστικά...

Πάμε πάλι:

Την επιλογή για το αυτοκίνητο το ακυρώσαμε επειδή α) δεν είμασταν σίγουροι αν θα είχαμε χάρτες για το GPS και χωρίς GPS ο Σπύρος θα χανόταν, όπως δήλωσε :bleh::bleh:, β) Επειδή βρήκαμε το απευθείας γρήγορο τρένο (τα δρομολόγια του Japan Rail υπάρχουν, αλλά είναι τραγικά) και γ) Επειδή δε γινόταν να πάρουμε αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο, την πρώτη μέρα, να γλυτώσουμε πολύ χρόνο πηγαίνοντας Nikko χωρίς να μπούμε στην πόλη (το αεροδρόμιο είναι σε παραπλήσια πλευρά της πόλης), και μετά να επιστρέψουμε το αυτοκίνητο σε κάποιο σταθμό ενοικίασης μέσα στην πόλη (και όχι στο αεροδρόμιο...)

Αλλά πάμε από την αρχή:

Η μέρα θα ξεκίναγε κανονικά νωρίς. Πολύ νωρίς. Ή τέλος πάντων γι αυτό το λόγο φύγαμε νωρίς νωρίς από το σπίτι των φίλων, για να κοιμηθούμε νωρίς και να ξυπνήσουμε νωρίς, και να πάμε πρωί πρωί στην ψαραγορά του Τόκυο.... Όταν όμως ήρθε η ώρα για να δώσουμε "πρωινό" ραντεβού, ο Σπύρος έθεσε απόλυτο βέτο σε κάθε ιδέα πολύ πολύ πρωινού ξυπνήματος.

Έτσι, απλά ξεκινήσαμε νωρίς για το Nikko. Αυτοκίνητο θα παραλάβουμε και πάλι, αλλά το βράδυ, μετά την επιστροφή μας. Και μετά θα πάμε σε κάποιο σταθμό τρένων για να εκδώσουμε τα Japan Rail Pass μας, που θα ισχύουν από την επόμενη ημέρα. Οπότε καλό είναι να γυρίσουμε και νωρίς για να προλάβουμε σταθμούς και γραφεία ενοικίασης ανοικτά... Μόνο που, όπως διαπιστώσαμε ήδη στο τρένο προς Nikko, ο Σπύρος είχε ξεχάσει στο ξενοδοχείο τα χαρτιά της ενοικίασης, κι εγώ είχα ξεχάσει τα vouchers για τα Rail Pass...

Το γρήγορο τρένο της ιδιωτικής γραμμής Tobu για το Nikko είναι τύπου Tokkyu, δηλαδή "Limited Express" όπως το γράφουν στα Αγγλικά. Είναι ένα τυπικό γρήγορο τρένο που κινείται όμως σε κανονικές γραμμές, όπως π.χ. τα απλά InterCity στην Ελλάδα ή τα Corail στη Γαλλία (καμία σχέση με Nozomi...).

Α, και φτάσαμε στο Nikko, που είναι μια πόλη 92.801 κατοίκων - δεν τη λες και χωριό....

ΥΓ: Ακούς εκεί ασθμαίνοντας....

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Tώρα κοιμάται ο Dva και το΄σκασα ανενόχλητη...;)

Άκουσα Nikko κι έτρεξα, μαγεύτηκα από τις φωτο και χαίρομαι πολύ που το θεωρείς must, εμένα μου έχει κλέψει το μυαλό η ομορφιά του...
Είναι και αυτοί οι βαρυφορτωμένοι ναοί που εντυπωσιάζουν, είναι η φύση που το περιβάλλει, μοιάζει με όνειρο να το περπατάς...(απογειώθηκα τώρα :D) έστω και ασθμαίνοντας στις ατέλειωτες σκάλες...:shock:
Οι οδηγίες σου σημειώνονται ευλαβικά...:D Σ΄ευχαριστώ και πάλι Σπύρο μου :D

Ααα, το χαλί είναι το tatami μάλλον ;)

Και τώρα τρέχω μην ξυπνήσει ο Dva, να δω πού θα σεργιανίσουμε σήμερα...:p Μάλλον για γκατζετάκια μας βλέπω...:lol:

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αααχ.... Ου γαρ έρχεται μόνον, τελικά, ακόμα κι αν είσαι μόνο 30... Αν και αυτή τη φορά στα ταξιδιωτικά τα πήγες καλά, στα χρηστικά...

Πάμε πάλι:

Α, και φτάσαμε στο Nikko, που είναι μια πόλη 92.801 κατοίκων - δεν τη λες και χωριό....

:haha::haha::haha: Πεθαίνω που αλληλοδιορθώνεστε :haha::clap: Είστε άψογοι, προς τέρψιν και διευκόλυνσιν ημών :kiss:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Προσγειώστε την!!!!!
Το Pandora ζέπελιν απογειώθηκε και υπερίπταται του αττικού ουρανού μέσα σε μια ομίχλη ιαπωνοφαντασίωσης.
Σπύρο, Κώστα με ρέγουλα. Ικανή την έχω να φτάσει με το ζέπελιν στο Νικκο

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Την επιλογή για το αυτοκίνητο το ακυρώσαμε επειδή α) δεν είμασταν σίγουροι αν θα είχαμε χάρτες για το GPS και χωρίς GPS ο Σπύρος θα χανόταν, όπως δήλωσε :bleh::bleh:,
Κώστα.... σταμάτα να τα λες αυτά γιατί το fuji δεν είναι μακριά.. άντε, στην μεθεπόμενη συνέχεια θα σε ξεμπροστιάσω (κι αυτό δεν θα είναι κανένα inner joke).. έχω ήδη ξεκινήσει και γράφω τα καμώματά σου και τα βλέπω στα προσεχώς

γ) Επειδή δε γινόταν να πάρουμε αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο, την πρώτη μέρα, να γλυτώσουμε πολύ χρόνο πηγαίνοντας Nikko χωρίς να μπούμε στην πόλη (το αεροδρόμιο είναι σε παραπλήσια πλευρά της πόλης), και μετά να επιστρέψουμε το αυτοκίνητο σε κάποιο σταθμό ενοικίασης μέσα στην πόλη (και όχι στο αεροδρόμιο...)
Και τι το νοιάζει το forum πώς σκεφτήκαμε, ξυστήκαμε, μιλήσαμε, ξυπνήσαμε και κοιμηθήκαμε.... μου φαίνεται ότι έχεις χάσει το μέτρο... (πάλι καλά που δεν ξεκίνησε με τους προσανατολισμούς...)

Όταν όμως ήρθε η ώρα για να δώσουμε "πρωινό" ραντεβού, ο Σπύρος έθεσε απόλυτο βέτο σε κάθε ιδέα πολύ πολύ πρωινού ξυπνήματος.
Το βέτο τέθηκε στην Miyajima... ου γαρ έρχεται μόνον.

Κόψε το τσιγάρο:D

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Tώρα κοιμάται ο Dva και το΄σκασα ανενόχλητη...;)

Και τώρα τρέχω μην ξυπνήσει ο Dva, να δω πού θα σεργιανίσουμε σήμερα...:p Μάλλον για γκατζετάκια μας βλέπω...:lol:

Πού το ξερες ότι κοιμόμουν; :haha: Γιατί μέσα έπεσες!

Τα γκατζετάκια αργούν, αλλά θα δεις πολλά από αυτά!

Σπύρο χαίρομαι που πήγατε Nikko και είδα τις φωτογραφίες σου, εμείς δεν ήμασταν σίγουροι αν κάναμε καλά που το παραλείψαμε αλλά, να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια, μετά το Κυότο δεν ήθελα να ξαναδώ ναό ζωγραφιστό... Πολύ πράγμα βρε παιδάκι μου...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom