αθηνα123
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?????????????????
- Ταξίδι-Όνειρο
- νησια μαρκισας
εγω εχω σταμπαρει εναν που κανει σαν παλιος,ας πουμε σαν πειρατικος με καφε χρωματα,αρκετα μεγαλος, πιανει σιγουρα εναν τοιχο μονος του,μονο 20ε
Οι οδηγοί αυτοί στην ουσία είναι τμήματα μεγαλύτερων οδηγών και σε αρκετές περιπτώσεις αφορούν και τα περίχωρα (πολλές φορές αρκετά μακριά) των πόλεων αλλά και ολόκληρα κομμάτια χωρών όπως για παράδειγμα αυτοί για τις Βαλκανικές χώρες. Σχεδόν ολόκληρη η Αλβανία, ολόκληρη η FYROM, οι Δαλματικές ακτές μαζί με το Ζάγκρεμπ, Η Λαπωνία (το τμήμα όλων των χωρών στη Σκανδιναβία που έχουν σχέση) κ.λ.π. Το πλεονέκτημά τους το μικρό μέγεθος και οι πληροφορίες (έστω και μπαγιάτικες) για τουρίστες-"φτωχαδάκια" όπως π.χ. κάμπινγκ. Μειονέκτημα η εφ'άπαξ έκδοση (δεν μπορώ να ξέρω αλλά δεν το βλέπω για βελτιωμένη επανέκδοση) και οι πολύ μικροί και ελλιπείς χάρτες στο τέλος. Όπως και νάναι για μένα στάθηκαν πάρα πολύ σπουδαίοι και για ορισμένους προορισμούς όπως η Πολωνία μοναδικοί.πριν από μερικά χρόνια, πάλι οι εκδόσεις ΟΞΥ σε συνεργασία με το Έθνος, είχαν βγάλει μια μεγάλη σειρά με οδηγούς τσέπης για πόλεις με μεταφράσεις από τους οδηγούς του LP. Εκεί οι πληροφορίες είναι αρκετά συμπτυγμένες αλλά αρκετές για ένα 3ήμερο για παράδειγμα σε μια ευρωπαϊκή πόλη.