Ταξιδιωτικοί οδηγοί και λοιπά βοηθήματα ταξιδιών

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
εγω εχω σταμπαρει εναν που κανει σαν παλιος,ας πουμε σαν πειρατικος με καφε χρωματα,αρκετα μεγαλος, πιανει σιγουρα εναν τοιχο μονος του,μονο 20ε
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.445
Likes
17.491
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Έψαχνα καιρό τέτοιους χάρτες στην ελλάδα και δεν έβρισκα, τελικά είχα ψωνίσει έναν από τις ΗΠΑ παγκόσμιο, τεράστιο. Τρέχω να τους δω.
 

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
ωχ αμα μου λετε απο αμερικη καταλαβα.αυτος που σας λεω δεν θα ναι τιποτα μπροστα σ αυτον που εχετε ηδη. ελπιζω να μην απογοητευτειτε
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Πολύ χρήσιμη αυτή η στήλη παιδιά.Πραγματικά την ρούφηξα.Σημείωσα όλα τα site που αναφέρθηκαν ώστε να τα ψάξω..

Εχω κι εγώ κάποιος οδηγούς Traveller αλλά θα ήθελα να έχω όλη τη συλλογή.Κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά κατατοπιστικοί,με πολλές πληροφορίες και κυρίως απλοί.Μήπως ξέρετε που μπορώ να τους βρω σαν πακέτο??

Oδηγο του Lonely Planet,παρόλο που είναι οι πιο γνωστοί,δεν είχα ποτέ ούτε κι έχω δεί πως είναι αλλά μιας και ακούω απο παντού καλά λόγια,λέω να αγοράσω έναν σχετικά με ένα ταξίδι που πρόκειται να κάνω.
Οσο για τους DK τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.Είναι χρηστικοί και γράφουν ακριβώς αυτό που θέλεις και πρέπει να μάθεις.
Το περιοδικό VOYAGER (που προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικό) δίνει τους συγκεκριμένους οδηγούς.Το τεύχος του Αυγούστου που κυκλοφορεί τώρα,δίνει έναν DK για το ΗΟΝG KONG.Eίναι όλοι στα Ελληνικά.Το περιοδικό κοστίζει 5 ευρώ μαζί με τον οδηγό και με ένα DVD (του Αυγούστου έχει αφιέρωμα στο Πεκίνο).
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.200
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Πολύ καλή στήλη!
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς οδηγό Frommers? Είναι αξιόπιστοι?
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.112
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Για το πρώτο που λες είναι ο ίδιος οδηγός της "Καθημερινής" (έκδοση 1998) με ανανεωμένες φωτογραφίες αλλά ίδια διάρθρωση της ύλης. Περιεκτικός και κατατοπιστικός σε ξεναγεί βήμα προς βήμα στις διάφορες περιοχές του Λονδίνου αλλά απευθύνεται σαυτούς που έχουν πολλές μέρες στην διάθεσή τους. Για ολιγοήμερη επίσκεψη καταλληλότερο βρήκα τον TOP 10.
 

Rozaki@

Member
Μηνύματα
110
Likes
15
Καλησπέρα! Θα ήθελα να μάθω αν οι οδηγοί lonely planet κυκλοφορούν μόνο σε αγγλική έκδοση... Προχτές βρισκόμουν σ'ενα βιβλιοπωλείο γνωστό και δυστυχώς τους βρήκα μόνο στα αγγλικά!
Ευχαριστω
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών LP υπάρχει μόνο στα αγγλικά.
Οι εκδόσεις ΟΞΥ έχουν μεταφράσει κάποιους οδηγούς στα ελληνικά, αυτούς των συχνότερων προορισμών των ελλήνων. Μπορείς δεις ποιοι υπάρχουν στο site τους. Το κακό με τους οδηγούς αυτούς είναι πως δεν ανανεώνονται όπως οι οδηγοί που είναι στα αγγλικά κάθε 1-2 χρόνια και έτσι οι περισσότεροι έχουν λίγο μπαγιάτικες πληροφορίες (αλλά ακόμη κι έτσι βολεύουν αν δεν έχεις άνεση με τα αγγλικά).
Επίσης πριν από μερικά χρόνια, πάλι οι εκδόσεις ΟΞΥ σε συνεργασία με το Έθνος, είχαν βγάλει μια μεγάλη σειρά με οδηγούς τσέπης για πόλεις με μεταφράσεις από τους οδηγούς του LP. Εκεί οι πληροφορίες είναι αρκετά συμπτυγμένες αλλά αρκετές για ένα 3ήμερο για παράδειγμα σε μια ευρωπαϊκή πόλη.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.890
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
πριν από μερικά χρόνια, πάλι οι εκδόσεις ΟΞΥ σε συνεργασία με το Έθνος, είχαν βγάλει μια μεγάλη σειρά με οδηγούς τσέπης για πόλεις με μεταφράσεις από τους οδηγούς του LP. Εκεί οι πληροφορίες είναι αρκετά συμπτυγμένες αλλά αρκετές για ένα 3ήμερο για παράδειγμα σε μια ευρωπαϊκή πόλη.
Οι οδηγοί αυτοί στην ουσία είναι τμήματα μεγαλύτερων οδηγών και σε αρκετές περιπτώσεις αφορούν και τα περίχωρα (πολλές φορές αρκετά μακριά) των πόλεων αλλά και ολόκληρα κομμάτια χωρών όπως για παράδειγμα αυτοί για τις Βαλκανικές χώρες. Σχεδόν ολόκληρη η Αλβανία, ολόκληρη η FYROM, οι Δαλματικές ακτές μαζί με το Ζάγκρεμπ, Η Λαπωνία (το τμήμα όλων των χωρών στη Σκανδιναβία που έχουν σχέση) κ.λ.π. Το πλεονέκτημά τους το μικρό μέγεθος και οι πληροφορίες (έστω και μπαγιάτικες) για τουρίστες-"φτωχαδάκια" όπως π.χ. κάμπινγκ. Μειονέκτημα η εφ'άπαξ έκδοση (δεν μπορώ να ξέρω αλλά δεν το βλέπω για βελτιωμένη επανέκδοση) και οι πολύ μικροί και ελλιπείς χάρτες στο τέλος. Όπως και νάναι για μένα στάθηκαν πάρα πολύ σπουδαίοι και για ορισμένους προορισμούς όπως η Πολωνία μοναδικοί.
 

Rozaki@

Member
Μηνύματα
110
Likes
15
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... Εντάξει έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλοί οδηγοί αλλά όσο κ αν ξέρω αγγλικά δν είναι το ίδιο με το να έχεις έναν Ελληνικό οδηγό...Κ αφού κ οι μεταφράσεις δεν είναι κ τόοοσο καλές θα προτιμήσω κάποιον ελληνικό και πλήρες οδηγό. Μήπως έχετε κάποιον να μου προτείνετε; Για Ιταλία (Φλωρεντία συγκεκτιμένα) Και πάλι ευχαριστώ...
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.618
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Oπως ειπε κι ο Δήμος οι μίνι οδηγοι του LP απ τις εκδοσεις οξύ ειναι αρκετά έως πολύ χρήσιμοι με τα μειονεκτηματα που ανέφερε.
Κι εγώ τους χρησιμοποιώ τακτικοτατα. Δεν εχω ψάξει βεβαια για κατάλυμα απ τους καταλογους τους ενώ και οι ενδεικτικες τιμες που αναφέρονται σε φαγητά, μεταφορες, εισοδους σε μουσεια , εχουν "πεθανει" προ πολλού. Αναμενομενο αφου εχει περάσει τλχ 5ετια απ την εκδοσή τους.
Ομως υπάρχουν ενδιαφέροντες, κατατοπιστικοι και δωρεάν οδηγοί οπως αυτοι που βρηκα και χρησιμοποιησα προσφατα:

  • Helsinki visitors Guide
  • Vaasa ( Finland) turist guide
  • Tallin this week
  • Σιγουρα θα υπάρχρι και και στη Στοκχολμη, οπως επίσης υπάρχει και για τη Ρίγα
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.543
Μηνύματα
899.749
Μέλη
39.257
Νεότερο μέλος
kateanderson

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom