• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξιδιωτικοί οδηγοί και λοιπά βοηθήματα ταξιδιών

Doug

Member
Δημο τους εχω ολους και ειναι πολυ καλοι(οξυ)αλλα και οι DK ειναι τελειοι(κι αυτους τους εχω σχεδον ολους στα ελληνικα).
Dk.. οι Dk με ποια εφημερίδα είχανε κυκλοφορήσει,θυμασαι?
Πολύ καλή και ευχρηστη λόγω μεγέθους σειρά βιβλίων είναι αυτή που έδωσε πριν μερικά χρόνια το ΕΘΝΟΣ (φαντάζομαι οτι μπορεί να τους βρει κανείς στα γραφεία της εφημερίδας). Είναι μεταφρασμένα αποσπάσματα από τους οδηγούς της Lonely Planet απότις εκδόσεις ΟΞΥ. Π.χ. δεν έχω δει άλλους οδηγούς για Αλβανία, Βοσνία ή Μαυροβούνιο. Μιλάω πάντα για οδηγούς στα Ελληνικά. Έχει πάρα πολλούς τίτλους για όλα τα μέρη του πλανήτη. Αξίζει να τους αναζητήσετε. Δεν είναι τόσο εντυπωσιακοί όσο της Dk αλλά εγώ όπου τους χρησιμοποίησα ήταν εξαιρετικά κατατοπιστικοί και χρήσιμοι.
Δήμο λές να κανω μια προσπάθεια?

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Και εγώ σχεδόν όλους. Επειδή όμως πίσω από τους ΟΞΥ είναι η L.P. έχει και πολλές χρηστικές πληροφορίες για φτωχά πορτοφόλια αλλά και άλλες του τύπου "αν μπείτε στην τάδε γραμμή λεωφορείου προσέξτε στην τάδε στάση μπαίνουν πορτοφολάδες". Έχει διευθύνσεις για κάμπινγκ, Hostels αλλά και ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια. Επειδή αυτή την εποχή ψάχνω για πιθανό ταξίδι στη Γερμανία το καλοκαίρι έχω κατεβάσει από τη βιβλιοθήκη οδηγούς 5 διαφορετικών εκδόσεων. Σε όλους βρίσκω πληροφορίες που δεν υπάρχουν στους άλλους. Άρα όλοι είναι χρήσιμοι, αρκεί να χρησιμοποιούνται.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Dk.. οι Dk με ποια εφημερίδα είχανε κυκλοφορήσει,θυμασαι?

Δήμο λές να κανω μια προσπάθεια?
Οι Dk από την Καθημερινή. Σήμερα είναι με τη φίρμα Explorer. Σταδίου 5 έχει το ΕΘΝΟΣ κατάστημα και είχε εκεί πολλούς από τους οδηγούς. Μερικούς έχει και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ. Πάρε όμως πριν την εφημερίδα τηλέφωνο. Πες μου όμως ποιον θέλεις και αν τον έχω να σου τον δανίσω. Κανένα πρόβλημα. Όπως είπα παραπάνω αρκεί να χρησιμοποιούνται. Έχω δανίσει πολλές φορές και όντως κάποιοι φίλοι βοηθήθηκαν. Έχουμε που έχουμε τη μούρλια, ας πιάνει και λίγο τόπο:haha:

Doug

Member
Οι Dk από την Καθημερινή. Σήμερα είναι με τη φίρμα Explorer. Σταδίου 5 έχει το ΕΘΝΟΣ κατάστημα και είχε εκεί πολλούς από τους οδηγούς. Μερικούς έχει και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ. Πάρε όμως πριν την εφημερίδα τηλέφωνο. Πες μου όμως ποιον θέλεις και αν τον έχω να σου τον δανίσω. Κανένα πρόβλημα. Όπως είπα παραπάνω αρκεί να χρησιμοποιούνται. Έχω δανίσει πολλές φορές και όντως κάποιοι φίλοι βοηθήθηκαν. Έχουμε που έχουμε τη μούρλια, ας πιάνει και λίγο τόπο:haha:
Θα επικοινωνησω με τη εφημεριδα και αν γινεται & με συμφερει βεβαια, θα τους πω να μου τους στειλουνε!
Θέλω να αποκτησω ολοκληρη τη συλλογη γι΄αυτο ρωταω.Σε ευχαριστω πολυ πάντως!:D

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Θα τους βρεις σχεδον ολους στα καρφουρ.

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
DK και Explorer εχω συνολικα 72 με κοστος απο 18 εως 25 ευρω για τον καθενα(πρεπει να μου λειπουν καμια 20αρια)
Θα τους βρεις ολους εδω μαζι με τις τιμες τους...http://www.explorerworld.gr/

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Πολύ καλή και ευχρηστη λόγω μεγέθους σειρά βιβλίων είναι αυτή που έδωσε πριν μερικά χρόνια το ΕΘΝΟΣ (φαντάζομαι οτι μπορεί να τους βρει κανείς στα γραφεία της εφημερίδας). Είναι μεταφρασμένα αποσπάσματα από τους οδηγούς της Lonely Planet απότις εκδόσεις ΟΞΥ. Π.χ. δεν έχω δει άλλους οδηγούς για Αλβανία, Βοσνία ή Μαυροβούνιο. Μιλάω πάντα για οδηγούς στα Ελληνικά. Έχει πάρα πολλούς τίτλους για όλα τα μέρη του πλανήτη. Αξίζει να τους αναζητήσετε. Δεν είναι τόσο εντυπωσιακοί όσο της Dk αλλά εγώ όπου τους χρησιμοποίησα ήταν εξαιρετικά κατατοπιστικοί και χρήσιμοι.
Κι εγώ αυτους εχω σαν βάση Δήμο. Απο περιεργεια μόλις τους μέτρησα , εχω 106.
Κυκλοφόρησαν κι άλλοι, αλλά είτε είχα επισκεφθεί τα μέρη, είτε ήμουν σε ταξίδι και τους έχασα.
Ειναι όντως βολικοί και ευχρηστοι - και λόγω μεγέθους.
Μονο που οι χάρτες που χει στο τέλος εχουν μικρά γράμματα. Το κατάλαβα πέρσι :shock:.
Αρχίζει η πρεσβυωπία , η κοντυναν τα χερια μου;:haha:

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Εγω σαν οδηγό τον Μάρκο Πόλο εχω στο πλευρό
οταν ταξιδευεω εκει και εδώ

ειναι μόνο στα Γερμανικά γραμμένος
και για αυτό ισως να μην ειναι πολυδιαβασμένος

εχει ομως ολες τις καλές τις αρετές που θέλω
και σαν ταξιδευτή με εχει βγάλει παντα ασπροπρόσωπο εκεί εξω οταν βγαίνω...

και είναι και πολύ φτηνος στην αγορά του πάντα
αρκεί το πολύ ενα δεκάευρο να εχεις στην μπάντα!!!

σας το συστήνω ανεπιφύλακτα με μάτια κλειστά
αρκεί να ξερετε τα γερμανικά απ έξω και ανακατωτά

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ:
www.marcopolo.de και καλά ταξίδια θα σας πω!:cool:

TENTEN

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Το Βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό www.wanderlust.co.uk παρουσίασε τα travel awards του 2008, στα οποία καλύτερος ταξιδιωτικός οδηγός βγήκε το 'Bradt' με 83,17, ενώ δεύτερο βγήκε το lonely planet. Φυσικά, δεν έχω ιδέα εάν το bradt κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Ρίξτε μια ματιά στα awards γιατί είναι πολύ ενδιαφέροντα. Ενδεικτικά, καλύτερη πόλη είναι το luang Prabang στο Λάος ενώ καλύτερο αεροδρόμιο βγήκε το Changi στην Σιγκαπούρη.

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
http://ellada-india.blogspot.com
Ψαχνοντας για την Γκοα στην Ινδια επεσα πανω σε ενα παρα πολυ καλο blog και με παρα πολυ χιουμορ που
το γραφουν δυο ελληνοπουλα.
Ριξτε μια ματια.διαβαζεται μονορουφι.

Traveller

Member
Το Βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό www.wanderlust.co.uk παρουσίασε τα travel awards του 2008, στα οποία καλύτερος ταξιδιωτικός οδηγός βγήκε το 'Bradt' με 83,17, ενώ δεύτερο βγήκε το lonely planet. Φυσικά, δεν έχω ιδέα εάν το bradt κυκλοφορεί στην Ελλάδα.
Φυσικά και οι Bradt κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Μια βόλτα στον Ελευθερουδάκη... Εγώ πάντως δεν τρελαίνομαι...
Το wanderlust είναι βέβαια το κορυφαίο και με διαφορά ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου...

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Χτες έπεσε στα χέρια μου ένας οδηγός Traveler του National Geographic για το Λονδίνο και ενθουσιάστικα. Δεν πρόλαβα να διαβάσω κείμενα, άλλωστε αυτά θέλουν ταξίδι για να δοκιμαστούν, αλλά οι φωτο και τα σχεδιαγράμματα ήταν κορυφαία. Και από ότι είδα δεν κοστίζουν πάνω από 20?.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom