• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξιδιωτικοί οδηγοί και λοιπά βοηθήματα ταξιδιών

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Για οδηγούς στα αγγλικά πάντως προτιμήστε τουλάχιστον το Amazon. Σχεδόν στη μισή τιμή θα τα πάρετε σε σχέση με τα μεγάλα βιβλιοπωλεία στην Αθήνα. Μόλις παρέλαβα πακέτο 3-4 βιβλίων. Όλα μια χαρά σε 1 το πολύ 2 εβδομάδες στο σπίτι σας.
Στα βιβλιοπωλεία πάω μόνο για ξεφύλλισμα και μετά παραγγέλνω online απ' έξω.

ARBI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Paris
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Στους 3,5+ μήνες μου στης Ταϊλάνδη έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με τον οδηγό του Lonely Planet και γενικά τους προτιμώ. Η τελευταία έκδοση είναι αυτή του Αυγούστου 2007, δεν είναι και τόσο παλιά. Εγώ μερικές φορές που ταξίδεψα με οδηγό 2-3 ετών δεν είχα πρόβλημα. Το gps δεν το βρίσκω απαραίτητο. Μόνο αν έχεις σκοπό να κάνεις τις διαδρομές με αυτοκίνητο που θα οδηγείς εσύ. Αλλά και πάλι αν δεν έχεις σκοπό να περιπλανηθείς σε απομακρυσμένα χωριά δεν θα έχεις πρόβλημα.
Για ότι άλλες πληροφορίες θες, κάνε ένα search στο forum και αν είναι κάτι ακόμα άνοιξε ένα νέο θέμα στις "Αναζητήσεις πληροφοριών" με τις απορίες σου.
Ναι έχεις δίκιο, το σκέφτηκα από θέμα τεμπελιάς και ευκολίας :)

geog

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα
Ταξίδι-Όνειρο
Νορβηγία
Εχω σε pdf τον οδηγό για Cuba στα Αγλικά της Frommers, αν σε ενδιαφέρει. Πήγα πρίν μερικούς μηνές, αν χρειάζεσαι οποιαδήποτε πληροφορία ...

Σ' ευχαριστώ πολύ! Έχεις πμ;)

gianis50

Member
Επόμενο Ταξίδι
πεκινο
καλησπερα σε ολους.Αν καποιος γνωριζει (site)πως μπορει να ταξιδευσει κανεις για Αμερικη με επιβατηγο πλοιο ας με βοηθησει .ευχαριστω (με αφετηρια λιμανι αγγλικο0

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
καλησπερα σε ολους.Αν καποιος γνωριζει (site)πως μπορει να ταξιδευσει κανεις για Αμερικη με επιβατηγο πλοιο ας με βοηθησει .ευχαριστω
Θα κανεις γυρω στον ενα μηνα να φτασεις.
Ενας "γνωστος" μου το κανει που φοβαται τα αεροπλανα.
Ρωτα σε κανενα τουριστικο γραφειο.
Ισως να σου προτεινουν κανενα κρουαζιεροπλοιο η
σε καμμια ναυτιλιακη εταιρεια με κανενα γκαζαδικο.:rolleyes:

gianis50

Member
Επόμενο Ταξίδι
πεκινο
Θα κανεις γυρω στον ενα μηνα να φτασεις.
Ενας "γνωστος" μου το κανει που φοβαται τα αεροπλανα.
Ρωτα σε κανενα τουριστικο γραφειο.
Ισως να σου προτεινουν κανενα κρουαζιεροπλοιο η
σε καμμια ναυτιλιακη εταιρεια με κανενα γκαζαδικο.:rolleyes:
Eυχαριστω για την αμεσοτητα της απαντησης.
Ειμαι συνταξιουχος και χρονο διαθετω απεριοριστο;)
Τα αεροπλανα δεν μπορω να πω οτι τα φοβαμαι.Επειδη ομως τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα δεν εχω βρεθει στον αερα δεν ξερω πως θα μου φανει.
Και το σπουδαιοτερο ειναι οτι εχω το εξης κολλημα.
Αισθανομαι πολυ καλλιτερα το ταξειδι οταν το ζω σε διαρκεια.Οταν βρισκομαι σε 3 ωρες σε διαφορετικες εικονες απο τις συνηθησμενες μου δεν προλαβαινω να προσαρμοσθω .
Γενικα το ζω καλλιτερα το ταξειδι οταν εχει διαρκεια,και εφοσον χρονο διαθετω προτιμω να βλεπω τον Ατλαντικο ταξειδευοντας απο το να σαπιζω πινοντας καφεδες στην πλατεια της πολης μου:lol:
Σε τουριστικο γραφειο δεν εχω παει ακομα,και ουτε σκοπευω να παω(τωρα που σας βρηκα δε,με τοση πληροφορια που δινει το φορουμ μου ειναι εντελως αχρηστο).
Με γκαζαδικο ταξιδευα ανετα (ωραια εμπειρια)αλλα ειναι πολυ δυσκολο θελει φυλλαδιο.
Σε κρουαζεροπλοιο δεν μπαινω γιατι ανεβαζω πολυ τον μεσο ορο ηλικιας :lol:.

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
αφου διαβασα και τις 11σελιδες του θεματος(τι lonely planet και dk μου λετε,εσεις δεν παιζεστε!),και γενικα ημουν ασχετη απο ταξιδιωτικους οδηγους,τελικα πηγα στα καρφουρ και βρηκα και dk eyewitness travel και explorer!για την βαρκελωνη πηρα τελικα το top 10 απο dk,που ειναι μικρο και θα μπορω να το κουβαλαω μαζι μου καθημερινα.!ευχαριστω πολυ παιδια,ειστε διαμαντια!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Με έναν τέτοιο οδηγό υπό μαλης σκιουρε82 να ξερεις πως τίποτα από τα αξιοθέατα και οχι μονο, δεν θα χάσεις απο την Βαρκελώνη!!!
το αναφέρω γιατί κατι αντιστοιχο ειχα κανει και εγώ εν ετη 2002, οταν επισκεφτηκα την "θεά" Βαρκελώνη με εναν οδηγό "Μαρκο Πόλο" και μη έχοντας την παραμικρή ιδέα για την πόλη...

Μετα απο μια βδομάδα παραμονής εκεί, έφυγα με αριστες εντυπώσεις και με αναμνήσεις παντοτινές και αξέχαστες εχοντας πραγματοποιήσει το προσωπικό ταξίδι των ταξιδιών!

Διάθεση για μελέτη και για εξερεύνηση να εχεις μόνο!
:cool:

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
θανο μεχρι τον αλλο μηνα θα τον εχω ρουφηξει τον dk και οσο για διαθεση,αλλο τιποτα!βεβαια εχω τοσες πολλες πληροφοριες και απο εσας τους ιδιους,που νομιζω οτι θα φτασω εκει και θα ξερω τα παντα!!!

discolata

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
Καλημέρα..
εγω παίρνω..
για οδηγούς πόλης με κλειστά μάτια Time Out
για οδηγούς χώρων Rough Guides ή Lonely Planet και για φόκους σε κουλτούρα Insight Guides του Geography Channel.
επίσης για τους γαλλόφωνους εξαιρετικοί ειναι οι guide du Routard.

ARBI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Paris
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Αγορασα προφατα απο τον ΠΑπασωτηριου οδηγό της Baedeker. Είναι αρκετά βολικοί με πολλές χρηστικές πληροφορίες και περλαμβάνουν και εναν μεγάλο χάρτη στην πίσω σελίδα. Αν τελικά είναι αξιόπιστος θα σας ενημέρωσω με την επιστροφή μου απο το ταξίδι..

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για πρακτικούς σκοπούς οργάνωσης ενός ταξιδιού, οι LP είναι οι καλύτεροι για μένα. Από εκεί και πέρα, οι Bradt είναι ορισμένες φορες κορυφή. Οι DK και λοιποί δεν έχουν πρακτικές πληροφορίες (τι ώρα φεύγει το λεωφορείο, επιτρέπεται το ελεύθερο campingκλπ) γι αυτό και δεν τους προτιμώ. Bradt και πάλι Bradt, αν κι εξαρτάται πολύ κι από το συγγραφέα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.621
Μέλη
39.360
Νεότερο μέλος
vasilis400

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom