Traveller
Member
Δεν καταλαβαίνω τι λέτε... είπε κανένας ότι δεν λάδωσε ή ότι δεν έδωσε φακελάκι... τουναντίων εγώ προσωπικά είπα ότι το κράτος είναι τόσο διεφθαρμένο που σε αναγκάζει να λαδώσεις ή να δώσεις φακελάκι γιατί αλλιώς δεν θα κάνεις την δουλειά σου και θα πας σαν το σκυλί στο αμπέλι... εμένα η άποψή μου είναι ότι αν είχαμε ένα διαφορετικό κράτος που όλα θα δούλευαν σωστά, θα υπήρχε ισονομία και κοινωνική μέριμνα κανένας δεν θα είχε ανάγκη να λαδώσει κανέναν... τα πράγματα είναι απλά... όταν τίποτε δεν λειτουργεί σωστά, όταν το ίδιο το κράτος σε κλέβει και σε αντιμετωπίζει εξορισμού σαν απατεώνα και φοροφυγά πως έχετε εσείς την απαίτηση ο πολίτης να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του... όταν το κράτος εκβιάζει κόσμο τάζοντας του διορισμούς, ποιος φταίει ο πολίτης ή το κράτος? Όταν υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα και τα κανάλια διαμορφώνουν συνειδήσεις και ανεβοκατεβάζουν αργυρώνητες κυβερνήσεις, ο πολίτης φταίει για τα χάλια μας? Βεβαίως και ο καθένας μας έχει ένα μερίδιο ευθύνης για τα σημερινό αίσχος αλλά ο βασικός φταίχτης είναι το ανάλγητο κράτος που πρώτο αυτό δίνει το κακό παράδειγμα της διαφθοράς και παρασύρει τους πολίτες του στην παρανομία και την ανευθυνότητα...