• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδια και οικονομική κρίση...

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Παντως τωρα που πιασαμε τις τραπεζες, η κριση μεταξυ αλλων ειχε και ενα ακομη καλο... σταματησαν να παιρνουν τηλεφωνα, προσφεροντας ο,τι σαχλαμαρα δανειο τους κατεβαινε στο κεφαλι.
Μπα που τετοια τυχη !Ακομα με ξυπνανε τα μεσημερια.

Traveller

Member
Καλά με τα υπόλοιπα, αλλά αυτό με τις τράπεζες και τα "θύματα" μεταξύ των Νεοελλήνων το εννοείς? Διότι το να δανείζεσαι για να πας Χριστούγεννα στη Πράγα, χλιδάτες διακοπές το καλοκαίρι, να ψωνίζεις σαν αφηνιασμένος/η με πιστωτικές κάρτες μη έχοντας μία δεκάρα στη τσέπη ή παίρνοντας δάνειο για αυτοκίνητο 2000cc ενώ τα οικονομικά σου είναι για 1400cc το πολύ, μου φαίνεται ότι δεν εμπίπτει στην ευθύνη των τραπεζών. Πιο πολύ για νεοπλουτισμός μου ακούγετε....
Μπα εμένα μου φαίνεται σαν οργανωμένο σχέδιο εκμετάλλευσης της αφέλειας του κόσμου... πρώτα απόλα σε βομβαρδίζουν με απίστευτες προσφορές ταξιδίων, αυτοκινήτων, ρούχων... σου δημιουργούν ανάγκες... μετά σου περνάνε με τον τρόπο τους ότι αξίζεις κι εσύ να τα αποκτήσεις και τέλος σου πλασάρουν ένα εορτοδάνειο , ένα αυτοκινητοδάνειο, ένα καταναλωτικό διαβεβαιώνοντας σε πως θα πληρώνεις ελάχιστα, ξεχνώντας βέβαια να σου πουν ότι αν πληρώνεις π.χ το ελάχιστο της δόσης στην πιστωτική δεν πρόκειται σχεδόν ποτέ να εξοφλήσεις το κεφάλαιο... κάπως έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε... οι επίσημοι τοκογλύφοι ασύδοτοι να εκμεταλλεύονται την αφέλεια του κόσμου και οι κυβερνήσεις να τιρβάζουν για γερή οικονομία και ανάπτυξη...

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Δε νομιζω οτι εχει αδικο καποια απο τις 2 πλευρες που ακουστηκαν .Συνεβησαν και συμβαινουν και τα δυο.Μας εβαλαν σε διαφορα τριπακια οι αποπανω (πολιτικοι-τραπεζες -media) αλλα και μεις συραμε το χορο χωρις να βαρυγκωμαμε και τους δωσαμε εμπιστοσυνη ,ειτε γιατι ειμαστε εμπλεκομενοι σε σαπια συστηματα (ρουσφετιων-υγειας -παιδειας κλπ) ειτε γιατι τα θελουμε και τα παθαινουμε (διακοποδανεια -πιστωτικες -ακριβοι τροποι ζωης).

varioAthens

Member
Μπα εμένα μου φαίνεται σαν οργανωμένο σχέδιο εκμετάλλευσης της αφέλειας του κόσμου... πρώτα απόλα σε βομβαρδίζουν με απίστευτες προσφορές ταξιδίων, αυτοκινήτων, ρούχων... σου δημιουργούν ανάγκες... μετά σου περνάνε με τον τρόπο τους ότι αξίζεις κι εσύ να τα αποκτήσεις και τέλος σου πλασάρουν ένα εορτοδάνειο , ένα αυτοκινητοδάνειο, ένα καταναλωτικό διαβεβαιώνοντας σε πως θα πληρώνεις ελάχιστα, ξεχνώντας βέβαια να σου πουν ότι αν πληρώνεις π.χ το ελάχιστο της δόσης στην πιστωτική δεν πρόκειται σχεδόν ποτέ να εξοφλήσεις το κεφάλαιο... κάπως έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε... οι επίσημοι τοκογλύφοι ασύδοτοι να εκμεταλλεύονται την αφέλεια του κόσμου και οι κυβερνήσεις να τιρβάζουν για γερή οικονομία και ανάπτυξη...
Αυτό δεν είναι λίγο μετατόπιση/αποποίηση ευθυνών?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δε νομιζω οτι εχει αδικο καποια απο τις 2 πλευρες που ακουστηκαν .Συνεβησαν και συμβαινουν και τα δυο.Μας εβαλαν σε διαφορα τριπακια οι αποπανω (πολιτικοι-τραπεζες -media) αλλα και μεις συραμε το χορο χωρις να βαρυγκωμαμε και τους δωσαμε εμπιστοσυνη ,ειτε γιατι ειμαστε εμπλεκομενοι σε σαπια συστηματα (ρουσφετιων-υγειας -παιδειας κλπ) ειτε γιατι τα θελουμε και τα παθαινουμε (διακοποδανεια -πιστωτικες -ακριβοι τροποι ζωης).
Παρακαλω να μη γινεται εκμεταλλευση του nick μου για αλλους σκοπους, ευχαριστω

XRISTOS71

Member
Καλά με τα υπόλοιπα, αλλά αυτό με τις τράπεζες και τα "θύματα" μεταξύ των Νεοελλήνων το εννοείς? Διότι το να δανείζεσαι για να πας Χριστούγεννα στη Πράγα, χλιδάτες διακοπές το καλοκαίρι, να ψωνίζεις σαν αφηνιασμένος/η με πιστωτικές κάρτες μη έχοντας μία δεκάρα στη τσέπη ή παίρνοντας δάνειο για αυτοκίνητο 2000cc ενώ τα οικονομικά σου είναι για 1400cc το πολύ, μου φαίνεται ότι δεν εμπίπτει στην ευθύνη των τραπεζών. Πιο πολύ για νεοπλουτισμός μου ακούγετε....

Δεν νομίζω οτι ο Νίκος έκανε κάποιον διαχωρισμό σε Νεοέλληνες και Ελληνες .
Σαφέστατα φταίνε αυτοί που περιγράφεις αλλά και οι τράπεζες δεν είναι αθώες περιστέρες !!!
Οταν αγοράζουν με 1% χρήμα και το πουλάνε 18% είναι ο ορισμός της τοκογλυφίας
Δάνεια όμως δεν πέρνουν μόνο καποιοι για ταξίδια και ρούχα αλλά και απο ανάγκη ,είτε για να αγοράσουν ενα σπίτι να βάλουν τα παιδιά τους μέσα ,είτε να πάρουν ενα επισκευαστικό για να φτιάξουν κάποιο έιτε ακόμα και για να αλλάξουν το παλαιό ιχ με ενα ασφαλέστερο και νεότερο .

Εδω και 2 χρόνια που οι τράπεζες έκλεισαν τις στρόφυγκες
είδατε να κινείτε η αγορά ??
Η οικοδομή ήταν είναι και θα είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομίας για την ελλάδα .Οταν δεν κινείτε η οικοδομή τα πάντα μένουν στάσιμα ,σκεφτείτε πόσα επαγγέλματα ζούν απο εκεί και πόσα ευρώ εισπράτει το κράτος .
Άλλά αντί να δωσουν κίνητρα να αρχίσει να κινείτε η αγορά αυτοί κάνουν ακριβώς οτι χρειάζετε για να πατώσει και άλλο .

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Την αφελεια του κοσμου παντως την εκμεταλλευεται η καθε λογης διαφημιση. Το προβλημα με τις τραπεζες ειναι πως οι οροι τους δεν ειναι ξεκαθαροι και δεν γνωστοποιουνται στον υποψηφιο δανειστη, που πρεπει ο ιδιος να τους ανακαλυψει μεσα απο τα ψιλα γραμματα. Ηθικο; Οχι. Νομιμο ομως;

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Παρακαλω να μη γινεται εκμεταλλευση του nick μου για αλλους σκοπους, ευχαριστω
Θα τα βρουμε ..θα σου πληρωσω δικαιωματα :bleh:

Δεν νομίζω οτι ο Νίκος έκανε κάποιον διαχωρισμό σε Νεοέλληνες και Ελληνες .
Σαφέστατα φταίνε αυτοί που περιγράφεις αλλά και οι τράπεζες δεν είναι αθώες περιστέρες !!!
Οταν αγοράζουν με 1% χρήμα και το πουλάνε 18% είναι ο ορισμός της τοκογλυφίας
Δάνεια όμως δεν πέρνουν μόνο καποιοι για ταξίδια και ρούχα αλλά και απο ανάγκη ,είτε για να αγοράσουν ενα σπίτι να βάλουν τα παιδιά τους μέσα ,είτε να πάρουν ενα επισκευαστικό για να φτιάξουν κάποιο έιτε ακόμα και για να αλλάξουν το παλαιό ιχ με ενα ασφαλέστερο και νεότερο .

Εδω και 2 χρόνια που οι τράπεζες έκλεισαν τις στρόφυγκες
είδατε να κινείτε η αγορά ??
Η οικοδομή ήταν είναι και θα είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομίας για την ελλάδα .Οταν δεν κινείτε η οικοδομή τα πάντα μένουν στάσιμα ,σκεφτείτε πόσα επαγγέλματα ζούν απο εκεί και πόσα ευρώ εισπράτει το κράτος .
Άλλά αντί να δωσουν κίνητρα να αρχίσει να κινείτε η αγορά αυτοί κάνουν ακριβώς οτι χρειάζετε για να πατώσει και άλλο .
Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με την πρωτη σου παραγραφο.

gone

Member
Κοίταξε ρε ακαμάτη, τον κουμπάρο μας με την καινούργια κούρσα, κοίταξε την γειτόνισσα την Ρούλα πάλι Λονδίνο για ψώνια, κοίταξε την συνυφάδα μου τη Μερόπη με τον πρώτο πυρετό στο Ιατρικό, κοίταξε τον Κώστα το φίλο σου ρούχα και γούνα η γυναίκα του!! Αυτοί που τα βρίσκουν; Τα κλέβουν; Τι παραπάνω έχουν αυτοί που κοντεύουν να μας κόψουν και τη καλήμέρα!! Ακαμάτη έ ακαμάτη.
Ε όχι δεν είναι μετατόπιση ευθυνών. Το σύστημα έτσι δουλεύει. Πρώτα δημιουργεί επίκτητες ανάγκες και μετά σου προσφέρει και τις λύσεις. Στο ποντίκι πάντα θα αρέσει το τυρί.

Traveller

Member
Δεν το νομίζω... όταν ζεις σε ένα συγκεκριμένο καπιταλιστικό περιβάλλον που σου δημιουργεί συνέχεια ανάγκες, σε εγκλωβίζει σε έναν ανούσιο τρόπο ζωής και σαν πρότυπα σου πλασάρει σαβούρες τότε αν δεν έχεις τα κατάλληλα εφόδια αντίστασης είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις, να μπεις για τα καλά στο παιχνίδι τους και να καταστραφείς... δεν έχω την απαίτηση ο κόσμος να έχει την εξυπνάδα και να αποφεύγει τις παγίδες των καιροσκόπων ούτε πιστεύω ότι δικαιολογείται 100% αυτή η αφέλεια, έχω όμως την απαίτηση το κράτος να προστατεύει τον πολίτη του και να μην τον αφήνει έρμαιο των τοκογλύφων και των απατεώνων...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δε τα λέτε άσχημα, αλλά μήπως τελικά το κράτος δε ΘΕΛΕΙ να προστατεύει τον πολίτη στα συγκεκριμένα πράγματα;

XRISTOS71

Member
Φυσικά και το κράτος δεν θέλει να προστατεύει γιατί αλλιώς πως θα γυρίσει το χρήμα και θα εισπράτουν και αυτοί έσοδα απο φόρους ΦΠΑ Σπατόσημα κτλ.......

Εξάλου φάνηκε περίτρανα οτι όλοκληρο το πολιτικό και οικονομικό σύστημα εχει αποτύχει αλλά αυτοί δεν πληρώνουν ........ πάλι εμείς ο απλός λαός θα πληρώσει !!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom