• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδια και οικονομική κρίση...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δε τα λέτε άσχημα, αλλά μήπως τελικά το κράτος δε ΘΕΛΕΙ να προστατεύει τον πολίτη στα συγκεκριμένα πράγματα;
Γιατι, σε ποια αλλα τον προστατευει;

ANEL

Member
Traveller;329751 αν δεν έχεις τα κατάλληλα εφόδια αντίστασης είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις said:
αυτά τα κατάλληλα εφόδια που τα βρίσκει κανείς??
μήπως γεννιέται μ΄αυτά??ή μήπως κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά και όποιος θέλει(και μπορεί)τ' αγοράζει??:roll:
σοβαρά τώρα:
μάλλον όσο δύσκολο κι αν είναι,θα πρέπει -αν θέλουμε πράγματι ν΄αλλάξει κάτι στην ελληνική κοινωνία προς το καλύτερο-κάπου να βάλουμε και την προσωπική ευθύνη που έχει ο καθένας σαν άτομο στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης..άλλος γιατί έβαλε μέσον για να διοριστεί στη δημόσιο,άλλος γιατί προσκόμισε πλαστά πιστοποιητικά,άλλος γιατί δεν πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν,άλλος γιατί λαδώνει για να παίρνει δουλειές του δημοσίου,κτλ(μακρύς ο κατάλογος)..αλλά όλοι-είτε υποψιασμένοι είτε αφελείς-επειδή συντηρούν με την σιωπή τους αυτή τη βρωμιά...η σιωπή είναι συνενοχή..(και μην μου πείτε πως δεν σιωπούμε,επειδή τα 'λέμε τσεκουράτα' στο internet!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα είναι αυτονόητο ότι ΔΕΝ θέλει.Αφού εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών.

Και αυτό δεν είναι τοπικό φαινόμενο.Παντού το ίδιο συμβαίνει,απλώς οι μεγάλες οικονομίες έχουν και μεγαλύτερες ανοχές.Μόνο που νομοτελειακά κάποια στιγμή φτάνουν κι αυτές στα όριά τους.Και ίσως να έφτασε πλέον αυτό το σημείο....

Dafni

Member
...και ενταξει να δεχτω οτι ο ελληνας επεσε στην παγιδα και ειχε χασει τον μπουσουλα.....εκεινο που δεν μπορω να δεχτω ειναι οτι για δεκαετιες,ψηφιζε η συντριπτική πλειοψηφια του λαου αυτους του πολιτικους,πιστευοντας οτι ειναι ακεραιοι και θελουν το καλο του?δηλαδη οτι η διαφθορα τους εφτανε μονο μεχρι του σημειου του να του κανουν το ρουσφετακι αλλα μετα , και για τους εαυτους τους κυριως θα ειναι αμεμπτοι ,θα εχουν προτεραιοτητα να προστατεψουν τον πολιτη ???δεν μπορω να δεχθω οτι η πλειοψηφια του ελληνικου λαου ηταν τοσο αφελης....ξαναειπα οτι καταλαβαινω τις συνθηκες που ευνοησαν την.....αρπαγη του δολωματος(μεταπολεμικη εποχη,φτωχια....)αλλα τωρα το να σφυρανε ολοι αδιαφορα και να μην ειχε κανεις ιδεα ,μου φαινεται στρουθοκαμηλισμος στην καλυτερη περιπτωση.....

σαιτας

Member
αγαπητε μαλτακια,κατ αρχην να ξεκαθαρισω οτι μιλησα σε συνολικό επιπεδο....τωρα σε οτι αφορα τους γερμανους αυτοι θεωρουν χρεος τους και κοινωνική συνειδηση να μην ανεχονται και την παρανομια απο το διπλανο τους....ακομα κι αν περασεις σε κοκκινο στη λενε....έχω αμετρητα παραδειγματα που δειχνουν οτι θεωρουν χρεος τους να μην ειναι ανεκτικοι σε μικροπαρανομιες του διπλανου τους....κατι τετοιο βεβαια στην ελλαδα θεωρειται ρουφιανιλικι.....υπαρχρει τεραστια διαφορα νοοτροπιας...
Δεν ειναι ετσι οι γερμανοι. Παρανομουν σιγουρα οπου μπορουν. Δες siemens, και πολλες ακομα εταιρειες ή μονο για τις παραβασεις εχουν κοινωνικη συνειδηση ? δυστυχως ο φοβος τους κανει νομοταγεις.
Παντως συμφωνω οτι πρεπει να αλλαξει η νοοτροπια μας και να υπαρχει καταγγελια και τιμωρια για τους παρανομουντες.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
.....εκεινο που δεν μπορω να δεχτω ειναι οτι για δεκαετιες,ψηφιζε η συντριπτική πλειοψηφια του λαου αυτους του πολιτικους,πιστευοντας οτι ειναι ακεραιοι και θελουν το καλο του?δεν μπορω να δεχθω οτι η πλειοψηφια του ελληνικου λαου ηταν τοσο αφελης....
Γιατι λες ηταν; Αφου παλι τους ιδιους θα ψηφισει...

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
''αυτοί'', ''το κράτος'', ''το σύστημα''. κανένα ''εμείς'' μέχρι στιγμής. Πάντα κάτι υπάρχει που μας αδικεί και μας στερεί την αιώνια ευημερία που τόσο δικαιούμαστε.
προσωπικά έχω λαδώσει, έχω δεχτεί ρουσφέτια και έχω κρύψει εισοδήματα πάμπολλες φορές. έχω ψηφίσει σύμφωνα με το συμφέρον μου και μόνο, χωρίς καμία πολιτική σκέψη. έχω μιλήσει άσκημα σε γιαγιάδες και έχω βρίσει και τα θεία. όποιος είναι αγνός, άγιος και ανέγγιχτος καλά θα κάνει να πολιτευτεί και να οδηγήσει τη χώρα σύμφωνα με τις αρχές του, στη σωτηρία της. αλλιώς ας σωπάσει και ας αφήσει τους γύρω του να κρίνουν αν θα του πλέξουν το εγκώμιο ή όχι. αν το αξίζει. γιατί το να λέει ο καθένας ''εγώ ήμουν σωστός και τέλειος'' δεν έχει καμία αξία, το θέμα είναι να το πούν οι υπόλοιποι για αυτόν

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Γιατι λες ηταν; Αφου παλι τους ιδιους θα ψηφισει...
Φυσικά τους ίδιους θα ψηφίσει, έχεις δει το επίπεδο του μέσου ψηφοφόρου; Δε σου γεννήθηκε ποτέ κανένας θυμός στο εκλογικό κέντρο, όταν έμπαινες στο παραβάν ως ενεργός σκεπτόμενος πολίτης (ελπίζω) και από το δίπλα παραβάν έβγαινε κάποιος υποβασταζόμενος ημίτρελος με συγγενείς να λένε "το βαλες το ψηφούδι; αυτο που σου δωσα στο σπιτι! δεν πιστευω να μπερδευτηκες!". Έχεις δει άνθρωπο να λέει σε υποψήφιο "δώσε μπάρμπα ένα εικοσάρικο και το βάζω το σταυρό"; Ή παππού 98 χρονών με το Π να έρχεται να ψηφίσει (μπράβο του του ανθρώπου!!!) και να ακούς να λέει "δε με νοιάζει ποιος είναι υποψήφιος, μόνο δεξιά να είναι"; Ή νέο 18 ετών να λέει στο τηλ "μπαμπά τι μου είπες να ψηφίσω; Τελείωνε γιατί με περιμένουν για καφέ". Και πολλά πολλά πολλά άλλα.

Καλώς ή κακώς, στη δημοκρατία η ψήφος είναι ίση, και η γνώμη σου είναι ισότιμη με τη γνώμη του ανθρώπου που δε θα εμπιστευόσουνα να κάνει την πιο απλή δουλειά.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
''αυτοί'', ''το κράτος'', ''το σύστημα''. κανένα ''εμείς'' μέχρι στιγμής. Πάντα κάτι υπάρχει που μας αδικεί και μας στερεί την αιώνια ευημερία που τόσο δικαιούμαστε.
+1. Όσο κι αν κατακεραυνώνω όπου σταθώ και βρεθώ όσα ανέφερες(σύστημα, κράτος κλπ), δεν μπορώ να παραμερίσω το εμείς. Ο καθείς ξεχωριστά ανεξαρτήτως των πιστεύω του κάπου την έχει κάνει, λιγότερο ή περισσότερο. Και δεν έχει σημασία το γιατί, σημασία έχει πως το έχει κάνει.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
+1. Όσο κι αν κατακεραυνώνω όπου σταθώ και βρεθώ όσα ανέφερες(σύστημα, κράτος κλπ), δεν μπορώ να παραμερίσω το εμείς. Ο καθείς ξεχωριστά ανεξαρτήτως των πιστεύω του κάπου την έχει κάνει, λιγότερο ή περισσότερο. Και δεν έχει σημασία το γιατί, σημασία έχει πως το έχει κάνει.
είναι εκπληκτικό αν παρατηρήσει κανείς ότι στις μέρες μας κανείς δε ψήφισε την σημερινή κυβέρνηση, κανείς δε διορίστηκε στο δημόσιο με μέσο, κανείς δεν έχει δώσει φακελάκι σε γιατρό και κανείς δεν έχει λεφτά στην άκρη.

ikarialover

Member
Καλά όλα αυτά..Τι γίνεται με τη σημερινή γενιά;; Ανθρώπους όπως εγώ, που πριν λίγο πήραμε τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά μας, με 3 και 4 ξένες γλώσσες, που έχουμε ψηφίσει 2 ή 3 φορές όλες κι όλες (και εγώ τουλάχιστον μόνο κατά συνείδηση).. Ανεργία, ανασφάλεια, φόβος.. Αποστολή βιογραφικών με το κιλό κάθε μέρα, για μια θεσούλα 9-9 και 500 ευρώ. Κι αν τολμήσεις κ μιλήσεις χάθηκες...

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Καλά όλα αυτά..Τι γίνεται με τη σημερινή γενιά;; Ανθρώπους όπως εγώ, που πριν λίγο πήραμε τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά μας, με 3 και 4 ξένες γλώσσες, που έχουμε ψηφίσει 2 ή 3 φορές όλες κι όλες (και εγώ τουλάχιστον μόνο κατά συνείδηση).. Ανεργία, ανασφάλεια, φόβος.. Αποστολή βιογραφικών με το κιλό κάθε μέρα, για μια θεσούλα 9-9 και 500 ευρώ. Κι αν τολμήσεις κ μιλήσεις χάθηκες...
Μα απόρροια όλων των προηγούμενων είναι κι αυτό. Εδώ άνθρωποι που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ, όχι μόνο μια φορά όπως εσύ και δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και έχει αποτελέσει μονόδρομος για την πλειοψηφία το εξωτερικό.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom