• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδια και οικονομική κρίση...

manelaki

Member
Εγω παντως μολις ξεκινησα τα ταξιδια μου (κι οταν εννοω "μου", εννοω με δικα μου χρηματα και μονη μου). Μαλλον λαθος εποχη διαλεξα..
Προς το παρον δεν εχω ουτε μονιμη δουλεια ουτε παιδια ουτε γατια. Αλλα με τη κατασταση που επικρατει και με αυτα που βλεπω, το κοσμο γυρω μου να πνιγεται στα χρεη και τα εξοδα αλλα και την οικογενεια μου να το παλευει οσο μπορει σκεφτομαι πως ισως το ταξιδι στη Ρωμη που κανονισα ειναι υπερβολη αφου δε θα'χει περασει ενας χρονος απ'το προηγουμενο. Ασε που δε μπορω και δε θελω να μοιραζομαι τη χαρα μου και πολυ γιατι νιωθω λιγο "εκτος τοπου και χρονου" οταν μιλαω για ταξιδια σε καποιον που δεν εχει για αλλα κι αλλα. Βεβαια το πρωτο μου ταξιδι κοστισε παρα πολυ λιγα, οπως και αυτο που ερχεται.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Κανε ο,τι σε ευχαριστει και σου γεμιζει τις μπαταριες .Αφου εσυ εχεις βρει τις οικονομικες σου ισορροπιες ...μια χαρα!

Dafni

Member
Mε αφορμη αυτα που εγραψε ο geopdnd,να γραψω και γω δυο λογια γιατι ειδα καποιες αντιδρασεις...
Μονο εγω βρε παιδια εβλεπα καθως μεγαλωνα οτι ολοι κοιταζαν να επωφεληθουν ?μονο εγω ακουγα για το πως θα παρουν τηλ. το γνωστο να τους σβησει την κληση,να παρει μεταθεση το παιδι που ειναι φανταρος,να βαλουμε τη ....Τασουλα στο δημοσιο?δεν ειχατε εσεις καθηγητες λουφαδορους και τεμπεληδες που δεν έκαναν τιποτε στην ταξη?(οχι ολοι αλλα κρινοντας τωρα μπορω να πω οτι οι περισσοτεροι κοιταζαν να περασει η ωρα,και να τα λενε στο γραφειο,ενω για το διδασκαλικο τους εργο δεν πολυσκοτιζονταν) ο καθενας οπως μπορουσε επωφελουνταν απο την κατασταση και δεν ηθελαν να αναλογιστουν οτι αν υπαρχει τετοια διαφθορα ,που για να ειναι αυτοι στην εξουσια ξεπουλιουνται για τη ψηφο,οταν θα ειναι κυβερνηση και θα μπορουν να βαλουν χερι στα πολλα τι θα εκαναν?θα γινοντουσαν ξαφνικά αδιαφθοροι?δεν ηθελε να ξερει ο κοσμος,δεν τον αφορουσε ,εβλεπε τη χωρα σα κατι εξω απο αυτον....τη δουλεια μας να κανουμε τωρα....ειναι χαρακτηριστικο οτι η αποχη στις εκλογες ξεκινησε τωρα τελευταια ,και μονο οταν ειδαμε τη ζημια στην τσεπη μας...μεχρι τοτε,......
δεν κατηγορω κανενα προσωπικά,ξέρω οτι ιδιαιτερα οι τελευταιες γενιες έχουν παλαιψει σε πολλες περιπτωσεις να σπουδασουν , να κερδισουν μια δουλεια ,να τα βγαζουν περα....ομως δεν μπορει να αμφισβητησει κανεις νομιζω οτι για χρονια, ο καθενας(αυτο το λεω για τους πολλους οχι για ολους ,για να μην παρεξηγουμαι)έτρωγε απο οπου εβρισκε και οσο εβρισκε,και δεν ειχε και συναισθηση ή δεν ηθελε να έχει.....
δε νοιωθω καμμια ευχαριστηση για την σημερινη κατασταση....καταλαβαινω οτι οι μεταπολεμικες γενιες ηθελαν για αυτους και τα παιδια τους μια ανετη ζωη,καταλαβαινω την ανθρωπινη φυση και τα δεδομενα καθε εποχης.....ομως τα λαθη πληρωνονται....
θα χρησιμοποιησω εδω τη φραση μιας φιλης που ειπε ευστοχο σε μια αντιστοιχη συζητηση:
"δυστηχως εμεις φαγαμε τα λεφτα των παιδιων μας......"

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Βλέπω ότι πολύ πετυχημένα το Κεφάλαιο έχει καταφέρει να περάσει τις ενοχές που ΑΥΤΟ έπρεπε να νοιώθει,στην ευρύτερη κοινωνία από κάτω του.

Οι "πετυχημένοι" επιχειρηματίες και τα θαυματουργά "golden boys" μένουν στο απυρόβλητο και για όλα φταίει ο δημόσιος υπάλληλος και ο μισθωτός των 1000?.

Ε,λοιπόν να με συγχωρεί η χάρη σας αλλά ποτέ δεν έκλεψα κανέναν,δεν έχω φάει τίποτα μαζί με τον Χοντρο-Πάγκαλο,δεν βολεύτηκα σε καμία δημόσια θεσούλα,ότι βγάζω το δηλώνω και όσο θυμάμαι τον εαυτό μου διαμαρτύρομαι για αυτό το χάλι,χωρίς να ονειρεύομαι να γίνω Γερμανός όμως.Ποτέ δεν θεοποίησα το κεφάλαιο που πρωτοστατεί σε αυτή την κατάσταση με μοναδικό του στόχο να ισοπεδώσει τα τελευταία εργατικά δικαιώματα στον Ευρωπαϊκό χώρο που παραδοσιακά ήταν κοινωνικά πιο ευαίσθητος σε σχέση με άλλες ηπείρους.Αλλά βλέπετε σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία πρέπει να γίνουμε όλοι Κινέζοι και Ινδοί.

Ε,λοιπόν αυτό θα το αντιπαλεύω μια ζωή και χωρίς ίχνος ντροπής,αφού παραμένω σταθερός στις αρχές μου σε όλη τη διάρκεια του βίου μου ως σήμερα.Και πιστεύω πως υπάρχουν κι άλλοι πολλοί σαν εμένα.

Dafni

Member
Ε,λοιπόν να με συγχωρεί η χάρη σας αλλά ποτέ δεν έκλεψα κανέναν,δεν έχω φάει τίποτα μαζί με τον Χοντρο-Πάγκαλο,δεν βολεύτηκα σε καμία δημόσια θεσούλα,ότι βγάζω το δηλώνω και όσο θυμάμαι τον εαυτό μου διαμαρτύρομαι για αυτό το χάλι,χωρίς να ονειρεύομαι να γίνω Γερμανός όμως.Ποτέ δεν θεοποίησα το κεφάλαιο που πρωτοστατεί σε αυτή την κατάσταση με μοναδικό του στόχο να ισοπεδώσει τα τελευταία εργατικά δικαιώματα στον Ευρωπαϊκό χώρο που παραδοσιακά ήταν κοινωνικά πιο ευαίσθητος σε σχέση με άλλες ηπείρους.Αλλά βλέπετε σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία πρέπει να γίνουμε όλοι Κινέζοι και Ινδοί.
αγαπητε μαλτακια,κατ αρχην να ξεκαθαρισω οτι μιλησα σε συνολικό επιπεδο....τωρα σε οτι αφορα τους γερμανους αυτοι θεωρουν χρεος τους και κοινωνική συνειδηση να μην ανεχονται και την παρανομια απο το διπλανο τους....ακομα κι αν περασεις σε κοκκινο στη λενε....έχω αμετρητα παραδειγματα που δειχνουν οτι θεωρουν χρεος τους να μην ειναι ανεκτικοι σε μικροπαρανομιες του διπλανου τους....κατι τετοιο βεβαια στην ελλαδα θεωρειται ρουφιανιλικι.....υπαρχρει τεραστια διαφορα νοοτροπιας.....θα μου πεις ειναι φαυλος κυκλος....ακομα κι αν ξεπερνουσα το συνδορμο της ενοχης του να καταγγειλω μια τετοια συμπεριφορα ποιο το οφελος? θα δημιουργουσα εχθρες και η αρμοδια αρχη δε θα εκανε τιποτα κατα πασα πιθανοτητα για ευννοητους λογους....για αυτο μιλησα για συνολική ευθυνη....φοβαμαι οτι αυτα δεν ανατρεπονται απο τη μια μερα στην αλλη....μακαρι μονο να ειναι μαθηματα για τις επομενες γενιες....
ακομα και οι πετυχημενοι επιχειρηματιες και τα golden boys που ανεφερες ,ειναι δημιουργημα ενος καπιταλιστικου συστηματος που θεωρητικά τουλαχιστο,το επελεξε ο λαος μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες....τωρα δεν ήξερε,....δεν ήθελε να ξερει...

Traveller

Member
Για την οικονομία της κουβέντας ας δεχθώ ότι υπάρχουν υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι και λουφάρουν, ότι όλοι σε κάποια στιγμή δώσαμε φακελάκι στο γιατρό, ότι πολλοί δανείστηκαν για να πάρουν την Μερσέντα ότι ότι ότι... όλα αυτά δηλαδή έγιναν ως δια μαγείας ή κάποιος βοήθησε ή έκανε τα στραβά μάτια για να γίνουν? Οι δημόσιοι υπάλληλοι μόνοι τους διορίστηκαν? το διαλυμένο σύστημα υγείας από μόνο τους εφαρμόστηκε? Τα δάνεια που μοίραζαν οι τράπεζες με ληστρικούς τόκους τα απαιτούσε ο κόσμος? Μήπως εσείς αναγκάσατε ολόκληρο υπουργό οικονομικών να στρέψει τον κόσμο στο χρηματιστήριο και να χάσετε τα λεφτά σας?

Είναι αλήτες και αντί να τους φτύνετε όπου τους βρείτε προσπαθείτε να δημιουργήσετε ενοχές στον κόσμο για την σημερινή κατάντια... όλα ξεκινάνε από το διεφθαρμένο κράτος που σήμερα το παίζει παρθένα και τα φορτώνει όλα στην καμπούρα μας... αν δεν έχεις σωστές δημόσιες υπηρεσίες θα λαδώσεις για να κάνεις την δουλειά σου, αν δεν έχεις παιδεία θα χρεωθείς για να στείλεις το παιδί σου σε σωστά σχολεία, αν δεν έχεις υγεία θα δώσεις φακελάκι να γίνεις καλά... όταν ολόκληρο σύστημα στέλνει τον κόσμο να παίξει τις οικονομίες του στο χρηματιστήριο , όταν οι τράπεζες υπερχρεώνουν τα νοικοκυριά τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, όταν τα κανάλια βομβαρδίζουν με σαβούρες και παρουσιάζουν απίθανους για πετυχημένους, όταν γενικά ο λαός άγεται και φέρεται από παρτάκιδες και αλήτες πολιτικούς και δημοσιογράφους που βγάζουν το άσπρο μαύρο, όταν η πνευματική ηγεσία του τόπου ένοχα σωπαίνει τότε τι διάολο περιμένετε δηλαδή... λυπάμαι αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι... όσο κι αν προσπαθήσετε να μας δημιουργήσετε ενοχές δεν μασάμε... αν θέλετε εσείς κλάψτε την μοίρα σας... ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλοί που δεν τρώνε κουτόχορτο και αντιδρούν...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
να βαλουμε τη ....Τασουλα στο δημοσιο?
Και ερωτω: Ποια ειναι η Τασουλα; Μπηκε στο δημοσιο; Κι αν μπηκε μηπως να μπει και στην εργασιακη εφεδρεια σιγα σιγα;

gone

Member
Συμφωνώ σε όλα με τον Traveller. Είχα αρχίσει να γράφω και με κάλυψε. Μοιάζει σαν να ξυπνήσαμε από τον λήθαργο και τρίβουμε τα μάτια μας. Δυστυχώς δεν είναι ξερά τα κλωνάρια του δέντρου. Είναι σάπιο όλο και κυρίως ο κορμός του, θέλει κόψιμο από τη ρίζα μπας και κάποτε φυτρώσουν παραφυάδες. Δυστυχώς. Η πολιτική, οικονομική και δημοσιογραφική ελίτ ρήμαξαν αυτό τον τόπο. Οργανωμένα διαλύθηκαν όλα και τώρα περιμένουμε από τους λεχρίτες που δημιούργησαν το πρόβλημα, να μας το λύσουν.

GTS

Member
...όταν οι τράπεζες υπερχρεώνουν τα νοικοκυριά τάζοντας λαγούς με πετραχήλια...
Καλά με τα υπόλοιπα, αλλά αυτό με τις τράπεζες και τα "θύματα" μεταξύ των Νεοελλήνων το εννοείς? Διότι το να δανείζεσαι για να πας Χριστούγεννα στη Πράγα, χλιδάτες διακοπές το καλοκαίρι, να ψωνίζεις σαν αφηνιασμένος/η με πιστωτικές κάρτες μη έχοντας μία δεκάρα στη τσέπη ή παίρνοντας δάνειο για αυτοκίνητο 2000cc ενώ τα οικονομικά σου είναι για 1400cc το πολύ, μου φαίνεται ότι δεν εμπίπτει στην ευθύνη των τραπεζών. Πιο πολύ για νεοπλουτισμός μου ακούγετε....

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Παντως τωρα που πιασαμε τις τραπεζες, η κριση μεταξυ αλλων ειχε και ενα ακομη καλο... σταματησαν να παιρνουν τηλεφωνα, προσφεροντας ο,τι σαχλαμαρα δανειο τους κατεβαινε στο κεφαλι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom