mikros oyranos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Κένυα
- Ταξίδι-Όνειρο
- Θιβέτ,Κίνα και ξανά Νεπάλ
Γυρνωντας απο το τελευταιο ταξιδι στην Ασια στο πισω μερος του μυαλιου μου υπηρχε μια σκεψη ''ποσο ταξιδι ειναι μια περιηγηση σε αγνωστα ομορφα μερη με πολλους φτωχους ανθρωπους''. Ενοιωθα πολλες φορες οτι το αξιοθεατο μπροστα μου ειναι η φτωχεια. Ξερω οτι δεν ειμαι ο μονος που τ' αντιμετωπιζω, αλλα πως να συμβιβασω την ανησυχια μου να φυλαω τα πραγματα μου με τα τρυπια παπουτσια του οδηγου μου. Δεν ειναι βαρυ να ξερω οτι σιγουρα η επιστροφη μου ειναι στο πιο ασφαλες κομματι του πλανητη; Και σιγουρα οτι εμαι τυχερος που τα λεφτα μου εχουν τοση αξια σ αυτους τους τοπους. Πως νοιωθαμε πριν 30 χρονια που οι ευρωπαιοι στην χωρα μας ξοδευαν σε 20 μερες τοσα που καποιοι εδω βγαζανε σε 6 μηνες. Ενταξει ξερω οτι υπαρχουν φτωχοι και πλουσιοι και ουτε εχω την δυναμη να γινω μητερα Τερεζα. Αλλα τουλαχιστον να μην εχω την ψευδαισθηση του ταξιδευτη του κοσμου, αλλα την πραγματικοτητα του ταξιδευτη του σαλονιου, της παχειας αγελαδας για αρμεγμα. Κατεληξα οτι μπορω να αναπληρωσω αυτην την ''ενοχη του ταξιδευτη'' κανοντας πραγματα στο μερος που ζω για τους αλλους και τον εαυτο μου και να ζω με μετρο χωρις shopping therapy και αλλα τετοια ''νοστιμα''.Εκτος ... αν αρχισω ταξιδια στην Ευρωπη που ειμαστε ολοι ιδιοι;
Ολα αυτα με αγνο προβληματισμο και καλη διαθεση , περιμενω σκεψεις σας και προβληματισμους ...με η χωρις ενοχες.
Ολα αυτα με αγνο προβληματισμο και καλη διαθεση , περιμενω σκεψεις σας και προβληματισμους ...με η χωρις ενοχες.