Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Θα σου πουν ότι λες ανοησίες, θα έχουν δίκιο, θα λες ότι το διάβασες εδώ, θα σου λέμε ότι δεν κατανοείς το γραπτό λόγο και θα έχουμε δίκιο. Πάμε παρακάτω.
Θα τους κανω παραπομπη στο κειμενο που με αφησε αλαλη.
Σιγα το θεμα.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Με αγωνία περιμένουμε να πεις και το εθνικό σου σχέδιο για τις βιομηχανίες που διαχρονικά είναι λιγότερο ευπαθείς από τον τουρισμό.

θα τις κάνουμε όλες κρατικές....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αφού σκοτώσουμε τους πλούσιους, να ακολουθούμε όλο το εγχειρίδιο παρακαλώ, όχι σπασμωδικές κινήσεις.

Last edited:

paefstra

Member
(Watch me @Yorgos)
Φιλε @turms τιποτε τετοιο δεν θα χρειαστει. Σε παραπεμπω στα ποστ #2310 και #2312 και το σχετικο ποστ του @North66 που αναφερει οτι σε 2-3 μηνες ολα αυτα θα ξεφουσκωσουν, επιχειρηματα που αποδεικνυουν οτι δεν χρειαζεται κατι τετοιο.Αδικα ανησυχειτε.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
View attachment 301488
Απλά ασταμάτητος ο τουρισμός, σε όλες τις ηπείρους, σε όλες τις δεκαετίες, μοναδική βιομηχανία.

Εκτός κι αν βγάλουμε παγκόσμιους νόμους για να απαγορευτεί ο τουρισμός και βάλουμε τα χεράκια μας και βγάλουμε τα ματάκια μας. Που είναι ακριβώς αυτό που λέμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε.

Τα περί χαλάρωσης, αν αυτό κατάλαβες, πάσο. Δεν υπάρχει κανένας τομέας της οικονομίας που να πρπκοβει με χαλάρωση, κάνεις δε γίνεται να είναι ΤΟΣΟ άσχετος που να μην το καταλαβαίνει ούτε αυτό.
Διαβαστε και τι πιστευουν οι ανθρωποι του World Travel and Tourism Counsil. 50 εκατομμυρια χαμενες θεσεις εργασιας στον τουρισμο και η επιστροφη στην κανονικοτητα μπορει να παρει εως και 10 μηνες απο τη στιγμη που θα εχουμε τελειωσει με τον κορονοιο.

https://www.weforum.org/agenda/2020...virus-covid19-jobs-pandemic-tourism-aviation/
Ενδεικτικό βίντεο της μαζικής υστερίας και παράκρουσης. Άνθρωποι σε μεγαλύτερη απόσταση από 1 μ μεταξύ τους, σίγουρα πολύ μεγαλύτερη απ' την απόσταση ανθρώπων μέσα στο ασανσέρ πολυκατοικίας ή στην απόσταση μεταξύ πελατών σε σουπερμάρκετ, που αθλούνται σε ανοικτό χώρο κάτι που θα μπορούσε να τους δώσει αντοχή στον ιό και καλύτερη ψυχική διάθεση, τους δίνεται εντολή να επιστρέψουν στα διαμερίσματά τους από αστυνομικούς και δημοτικούς υπαλλήλους που κάθονται δίπλα ο ένας στον άλλον!! Αυτοί είναι ικανοί να ανέβουν στον Όλυμπο με τη ντουντούκα να μαζέψουν τους ορειβάτες και να τους επιστρέψουν στα σπίτια τους γιατί έτσι είπαν οι ειδικοί.

Εν τω μεταξυ αναμεσα τους υπαρχουν ανθρωποι που ειναι υποχρεωμενοι να πανε στη δουλεια ή στο γιατρο τους και δεν θελουν να χρησιμοποιησουν την αθλια συγκοινωνια τους.

paefstra

Member
Διαβαστε και τι πιστευουν οι ανθρωποι του World Travel and Tourism Counsil. 50 εκατομμυρια χαμενες θεσεις εργασιας στον τουρισμο και η επιστροφη στην κανονικοτητα μπορει να παρει εως και 10 μηνες απο τη στιγμη που θα εχουμε τελειωσει με τον κορονοιο.
Δηλαδη συμφωνεις η διαφωνεις με την αποψη του @Yorgos?
Όχι. Ίσα ίσα, επειδή [ο τουρισμος) δεν εξαρτάται ιδιαίτερα από συγκεκριμένες πρώτες ύλες (Που μπορεί να εκλείψουν ή να αυξηθεί η τιμή τους λόγω πολέμου κλπ) και από ακραία φαινόμενα (όπου ένας τυφώνας ή μια ξηρασία μπορούν να σου καταστρέψουν 2 χρόνια σε λίγες μερες) είναι από τις λιγότερο ευπαθείς.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Αφού σκοτώσουμε τους πλούσιους, να ακολουθούμε όλο το εγχειρίδιο παρακαλώ, όχι σπασμωδικές κινήσεις.
ssss...μην τα λες στον αέρα αυτά...

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
και όμως..ο τουρισμός όσο γρήγορα διαλύεται άλλο τόσο γρήγορα ξαναφτιάχνεται...γιατί δεν επηρεάζεται άμεσα από 1es ύλες...μονο το εργατικό δυναμικό είναι το θέμα...
μια ξηρασία σου καταστρέφει την sodiea ενός έτους...το ξενοδοχείο ωμές μονο με τσουνάμι θα καταστραφεί...

paefstra

Member
και όμως..ο τουρισμός όσο γρήγορα διαλύεται άλλο τόσο γρήγορα ξαναφτιάχνεται...γιατί δεν επηρεάζεται άμεσα από 1es ύλες...μονο το εργατικό δυναμικό είναι το θέμα...
μια ξηρασία σου καταστρέφει την sodiea ενός έτους...το ξενοδοχείο ωμές μονο με τσουνάμι θα καταστραφεί...
10 μηνες ειναι οκ, λες για την Ελλαδα; Δηλαδη ο @tripakias το αναφερει ως ευνοικο σεναριο κατα τη γνωμη σου το 10μηνο; Εμενα μου φαινεται πολυ το 10μηνο, γι αυτο το λεω και συμφωνω μαζι του.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
για κανέναν δεν είναι ok...ούτε ένας ούτε 2...k δεν ξέρω πως μετράνε οι 10 μήνες...δηλαδή αν αύριο πούνε όλα ok, τέλος , σε 10 μήνες?

μεγάλο ρολο πλέον θα παίξει ο εσωτερικός τουρισμό...ο εξωτερικός ίσως χάθηκε για πολλές χώρες

προφανώς σε 10 μήνες θα είναι όπως ήταν πριν από όλα...αυτό δεν σημαίνει ότι για 10 μήνες δεν θα πατήσει κανένας το πόδι του στην Ελλάδα η στο Βερολίνο η δεν ξέρω που

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δηλαδη συμφωνεις η διαφωνεις με την αποψη του @Yorgos?
Δεν ειμαι σιγουρος πως εχω καταλαβει τι εννοει ακριβως, δεν σταθηκα και να εμβαθυνω για να ειμαι ειλικρινεις. Οταν μιλαμε για χωρες σαν την Ελλαδα που ζουν απο τον τουρισμο μαλλον διαφωνω. Δεν ειναι μονο το 20% του ΑΕΠ που ανηκει στον τουρισμο. Υπαρχουν αλλα τοσα παραπλευρα επαγγελματα. Και φυσικα οταν σε μια χωρα οι μισοι της πολιτες δεν εχουν επαρκη εισοδηματα και ικανοποιητικη αγοραστικη δυναμη καταλαβαινεις πως πληττονται και οι βιομηχανιες, οι παραγωγοι, το εμποριο κλπ. Με τη σειρα ολα τα επαγγελματα και στο τελος και οι ΔΥ απο τις περικοπες του κρατους.

Ο τουρισμος πιστευω ομως ειναι απο τους πρωτους που θα ανακαμψει. Σε αυτο συμφωνω με το @Yorgos

paefstra

Member
Δεν ειμαι σιγουρος πως εχω καταλαβει τι εννοει ακριβως, δεν σταθηκα και να εμβαθυνω για να ειμαι ειλικρινεις. Οταν μιλαμε για χωρες σαν την Ελλαδα που ζουν απο τον τουρισμο μαλλον διαφωνω. Δεν ειναι μονο το 20% του ΑΕΠ που ανηκει στον τουρισμο. Υπαρχουν αλλα τοσα παραπλευρα επαγγελματα. Και φυσικα οταν σε μια χωρα οι μισοι της πολιτες δεν εχουν επαρκη εισοδηματα και ικανοποιητικη αγοραστικη δυναμη καταλαβαινεις πως πληττονται και οι βιομηχανιες, οι παραγωγοι, το εμποριο κλπ. Με τη σειρα ολα τα επαγγελματα και στο τελος και οι ΔΥ απο τις περικοπες του κρατους.

Ο τουρισμος πιστευω ομως ειναι απο τους πρωτους που θα ανακαμψει. Σε αυτο συμφωνω με το @Yorgos
Για να σου εξηγησω να καταλαβεις, εγω θεωρησα πολυ ευθραυστο κοματι της οικονομιας τον τουρισμο και δομικη αδυναμια να εξαρταται μια χωρα στο 20% του ΑΕΠ της απο αυτον, γιατι εξαρταται οπως ειδαμε απο πανδημιες η γεωπολιτικα προβληματα. Αυτη ηταν η αποψη μου

Την απαντηση του @Yorgos την εχεις μπροστα σου, οτι ειναι ο λιγοτερο ευθραυστος κλαδος. Αρα λοιπον συμφωνουμε οτι θα ανακαμψει πιο γρηγορα απο τα αλλα επαγγελματα εδω και ο Γιωργος εχει δικιο. Και οτι θα δουλεψουν πολυ γρηγορα οι τουριστικες επιχειρησεις, δεν θα επρεπε να αγχωνονται με την τωρινη κατασταση οσο οι αλλες επιχειρησεις. Δεν ηρθε και κανενα τσουναμι να γκρεμιστουν τα ξενοδοχεια, οπως ειπε ο @turms δα! η τυφωνας η ξηρασια που λεει η αποψη του Γιωργου! Θα ξελασπωσετε πρωτοι, ολα θα πανε μια χαρα και θα τραβηξετε κι εμας επανω. Μην ανησυχεις για τιποτε.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.392
Νεότερο μέλος
mmamma1956