Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Borealis

Member
Έχει και την πλάκα του αλλά και λίγο πίκρα να βλέπεις μέλη αγαπημένα τόσα χρόνια που κατέβαζαν ατέλειωτα τσιτάτα ανθρωπισμού να μη προλαβαίνουν να συμμαζέψουν τον πόνο τους για την οικονομία. Μη στεναχωριέστε παλικάρια όλα θα πάνε καλά, τα έχουμε περάσει και χειρότερα, ένα μήνα κάντε υπομονή μπας και σωθούν μερικοί άνθρωποι παραπάνω.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
για κανέναν δεν είναι ok...ούτε ένας ούτε 2...k δεν ξέρω πως μετράνε οι 10 μήνες...δηλαδή αν αύριο πούνε όλα ok, τέλος , σε 10 μήνες?

μεγάλο ρολο πλέον θα παίξει ο εσωτερικός τουρισμό...ο εξωτερικός ίσως χάθηκε για πολλές χώρες

προφανώς σε 10 μήνες θα είναι όπως ήταν πριν από όλα...αυτό δεν σημαίνει ότι για 10 μήνες δεν θα πατήσει κανένας το πόδι του στην Ελλάδα η στο Βερολίνο η δεν ξέρω που
Ακριβως, σε 10 μηνες θα ειναι ολα οπως ηταν πριν. Εχω εμπειρια απο την πυρκαγια του 2006, τα capital controls και την περσινη θεομηνια στη Χαλκιδικη. Στην πρωτη περιπτωση επειδη η πυρκαγια ξεσπασε τελη Αυγουστου η κατασταση δεν μπορεσε να αναστραφει (τοτε ηταν και πιο μικρη η τουριστικη σεζον, πολυ λιγοτερος τουρισμος απο σημερα κλπ) κι ετσι χαθηκαν σημαντικα -αλλα οχι πολλα ωστε να θεωρηθει πληγμα για τον τουρισμο- εσοδα. Στις αλλες δυο περιπτωσεις οπου χρονικα περιπου συνεπεσαν υπηρξε ενα σχεδον καθολικο μουδιασμα και ενα διαστημα 1-2 εβδομαδων μεχρι να επανελθει ο τουρισμος στην κανονικοτητα. Και στις δυο περιπτωσεις οι χρονιες εκλεισαν περιπου στα ιδια με τις προηγουμενες των (με μικρες απωλειες ή μικρες αυξησεις κατα περιπτωση) σε χρονιες που διαφαινοταν σημαντικες αυξησεις. Ομως και στις δυο τελευταιες περιπτωσεις το αγοραστικο κοινο δεν ειχε χασει τη δυναμη του ενω υπηρχε και σημαντικος αριθμος προκρατησεων.

Τωρα το κοντερ μηδενιζει. Ολα ξεκινουν απο την αρχη, σιγουρα μια χρονια ειναι χαμενη και θα παλεψουμε να σωσουμε την επομενη.

Στο Reuters καπου διαβασα (θα ψαξω να το βρω) πως η μειωση του παγκοσμιου ΑΕΠ το πρωτο τριμηνο υπολογιζεται στο 1% και το δευτερο τριμηνο εκτιμουν πως θα ειναι στο 6%. Αυτα τα νουμερα θα ειναι σημαντικα μεγαλυτερα για την Ελλαδα. Μπορει διπλασια, μπορει και παραπανω. Θελω να θυμησω πως η μειωση 25% του ΑΕΠ στην Ελλαδα που εφερε η δεκαετης κριση εκτιμαται πως θα αναπληρωθει το 2036. Δηλαδη με τη μεχρι πριν κορονοιου κατασταση θα χρειαζομασταν αλλα 16 χρονια για να επανελθει η χωρα σε επιπεδα 2008. Φανταστειτε που θα παει τωρα η προβλεψη. 2050; Παραπερα;

Nikos86

Member
και σε 9 μήνες θα είσαι ετοιμόγεννος από το μπυροκοίλι :haha:
Καλυτερα να παχυνω και λιγο γιατι ειμαι πολυ ωραιο παιδι κι απ'οσο ξερω κολλαει και με το σεξ! Αν και χοντρος ωραιος θα ειμαι, εχω σταματησει να κανω και μπανιο ολη μερα σπιτι να δεις τωρα που θα παω σουπερμαρκετ πως θα κρατανε οι γεροι τις αποστασεις ασφαλειας οχι παιζουμε! :)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Για να σου εξηγησω να καταλαβεις, εγω θεωρησα πολυ ευθραυστο κοματι της οικονομιας τον τουρισμο και δομικη αδυναμια να εξαρταται μια χωρα στο 20% του ΑΕΠ της απο αυτον, γιατι εξαρταται οπως ειδαμε απο πανδημιες η γεωπολιτικα προβληματα. Αυτη ηταν η αποψη μου

Την απαντηση του @Yorgos την εχεις μπροστα σου, οτι ειναι ο λιγοτερο ευθραυστος κλαδος. Αρα λοιπον συμφωνουμε οτι θα ανακαμψει πιο γρηγορα απο τα αλλα επαγγελματα εδω και ο Γιωργος εχει δικιο. Και οτι θα δουλεψουν πολυ γρηγορα οι τουριστικες επιχειρησεις, δεν θα επρεπε να αγχωνονται με την τωρινη κατασταση οσο οι αλλες επιχειρησεις. Δεν ηρθε και κανενα τσουναμι να γκρεμιστουν τα ξενοδοχεια, οπως ειπε ο @turms δα! η τυφωνας η ξηρασια που λεει η αποψη του Γιωργου! Θα ξελασπωσετε πρωτοι, ολα θα πανε μια χαρα και θα τραβηξετε κι εμας επανω. Μην ανησυχεις για τιποτε.
Μα δεν εχεις καταλαβει απο την αρχη μαλλον. Δεν ανησυχω για τον τουρισμο αλλα για τη συνολικη ελληνικη οικονομια. Πολυ περισσοτερο δε δεν ανησυχω για τη παρτη μου. Εγω αντεχω 2-3 χρονια με μηδενικο εισοδημα. Κι αν τελειωσουν τα δικα μας εχει ο πεθερος μου για δυο ζωες.

paefstra

Member
Ακριβως, σε 10 μηνες θα ειναι ολα οπως ηταν πριν. Εχω εμπειρια απο την πυρκαγια του 2006, τα capital controls και την περσινη θεομηνια στη Χαλκιδικη. Στην πρωτη περιπτωση επειδη η πυρκαγια ξεσπασε τελη Αυγουστου η κατασταση δεν μπορεσε να αναστραφει (τοτε ηταν και πιο μικρη η τουριστικη σεζον, πολυ λιγοτερος τουρισμος απο σημερα κλπ) κι ετσι χαθηκαν σημαντικα -αλλα οχι πολλα ωστε να θεωρηθει πληγμα για τον τουρισμο- εσοδα. Στις αλλες δυο περιπτωσεις οπου χρονικα περιπου συνεπεσαν υπηρξε ενα σχεδον καθολικο μουδιασμα και ενα διαστημα 1-2 εβδομαδων μεχρι να επανελθει ο τουρισμος στην κανονικοτητα. Και στις δυο περιπτωσεις οι χρονιες εκλεισαν περιπου στα ιδια με τις προηγουμενες των (με μικρες απωλειες ή μικρες αυξησεις κατα περιπτωση) σε χρονιες που διαφαινοταν σημαντικες αυξησεις. Ομως και στις δυο τελευταιες περιπτωσεις το αγοραστικο κοινο δεν ειχε χασει τη δυναμη του ενω υπηρχε και σημαντικος αριθμος προκρατησεων.
Τοτε λιποθυμουσαν παιδακια απο την πεινα;

Γιατι ΠΑΝΤΑ λιποθυμανε καποια παιδακια απο την πεινα (εξ ου και τα προγραμματα διατροφης στο σχολειο για τις ευπαθεις ομαδες τοσα χρονια που λιποθυμανε πραγματικα) , αλλα σ΄ αυτη τη συζητηση που κανουμε εδω και μερες, αναφερονται μονο οτι θα λιποθυμανε τα παιδια των εργαζομενων στις τουριστικες επιχειρησεις, ενω οταν λιποθυμανε παιδια αλλων ειναι οκ τοσο καιρο.
Το ευτυχες ειναι οτι θα ανακαμψει ο τουρισμος ως σκληρη βιομηχανια οπως λες κι εσυ και ο @Yorgos και ατρωτη, οποτε οταν με το καλο ανακαμψει, ας συζητησουμε και για τις αλλες ευπαθεις ομαδες που συνανταμε καθημερινα. Τελος παντων, τωρα θα λιποθυμαμε για ενα διαστημα ολοι παρεα, αλλα θα βγειτε μπροστα πρωτοι εσεις και περιμενουμε τα μεγιστα.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Μα δεν εχεις καταλαβει απο την αρχη μαλλον. Δεν ανησυχω για τον τουρισμο αλλα για τη συνολικη ελληνικη οικονομια. Πολυ περισσοτερο δε δεν ανησυχω για τη παρτη μου. Εγω αντεχω 2-3 χρονια με μηδενικο εισοδημα. Κι αν τελειωσουν τα δικα μας εχει ο πεθερος μου για δυο ζωες.
όχι ρε φιλε...καμια αδελφή έχει η γυναικα σου? αν k τώρα πολύ αργά...που να παίρνω διαζύγια, να μαθαίνω γαλλικά...άσε...δεν μου αρέσουν k τα γαλλικά χιονοδρομικά, κρασί δεν πίνω...έχω k πρόβλημα με λακτόζη μάλλον k δεν μπορώ να τρώω k τυριά...

Nikos86

Member
Για να σου εξηγησω να καταλαβεις, εγω θεωρησα πολυ ευθραυστο κοματι της οικονομιας τον τουρισμο και δομικη αδυναμια να εξαρταται μια χωρα στο 20% του ΑΕΠ της απο αυτον, γιατι εξαρταται οπως ειδαμε απο πανδημιες η γεωπολιτικα προβληματα. Αυτη ηταν η αποψη μου

Την απαντηση του @Yorgos την εχεις μπροστα σου, οτι ειναι ο λιγοτερο ευθραυστος κλαδος. Αρα λοιπον συμφωνουμε οτι θα ανακαμψει πιο γρηγορα απο τα αλλα επαγγελματα εδω και ο Γιωργος εχει δικιο. Και οτι θα δουλεψουν πολυ γρηγορα οι τουριστικες επιχειρησεις, δεν θα επρεπε να αγχωνονται με την τωρινη κατασταση οσο οι αλλες επιχειρησεις. Δεν ηρθε και κανενα τσουναμι να γκρεμιστουν τα ξενοδοχεια, οπως ειπε ο @turms δα! η τυφωνας η ξηρασια που λεει η αποψη του Γιωργου! Θα ξελασπωσετε πρωτοι, ολα θα πανε μια χαρα και θα τραβηξετε κι εμας επανω. Μην ανησυχεις για τιποτε.
Ο κλαδος των διαρρηκτων θα ανακαμψει πρωτος, με το που τελειωσει η καραντινα θα βγουνε παγανια! Πρεπει να βγαλουν και τα σπασμενα οι καημενοι!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Έχει και την πλάκα του αλλά και λίγο πίκρα να βλέπεις μέλη αγαπημένα τόσα χρόνια που κατέβαζαν ατέλειωτα τσιτάτα ανθρωπισμού να μη προλαβαίνουν να συμμαζέψουν τον πόνο τους για την οικονομία. Μη στεναχωριέστε παλικάρια όλα θα πάνε καλά, τα έχουμε περάσει και χειρότερα, ένα μήνα κάντε υπομονή μπας και σωθούν μερικοί άνθρωποι παραπάνω.
Οπως το βλεπει ο καθενας. Μια παγκοσμια οικονομια που θα γυρισει χρονια ή δεκαετιες πισω θα εχει ως αποτελεσμα και την αναλογη φτωχεια και εξαθλιωση του πληθυσμου. Θα σταματησουν πολλα προγραμματα που στηριζουν οικονομικα αδυνατους και παρεχουν τα βασικα αγαθα σε εκατομμυρια ανθρωπους σε ολο τον κοσμο. Μπορει να ακουγεται σκληρο, ισως και απανθρωπο, ισως και τελειως αδικο αλλα για μενα ειναι σημαντικοτερο να εχουν ολοι οι ανθρωποι ποσιμο νερο και να μην πεθαινουν απο ασιτια μικρα παιδια απο το να σωθουν μερικες χιλιαδες παππουδες.

Τοτε λιποθυμουσαν παιδακια απο την πεινα;

Γιατι ΠΑΝΤΑ λιποθυμανε καποια παιδακια απο την πεινα (εξ ου και τα προγραμματα διατροφης στο σχολειο για τις ευπαθεις ομαδες τοσα χρονια που λιποθυμανε πραγματικα) , αλλα σ΄ αυτη τη συζητηση που κανουμε εδω και μερες, αναφερονται μονο οτι θα λιποθυμανε τα παιδια των εργαζομενων στις τουριστικες επιχειρησεις, ενω οταν λιποθυμανε παιδια αλλων ειναι οκ τοσο καιρο.
Το ευτυχες ειναι οτι θα ανακαμψει ο τουρισμος ως σκληρη βιομηχανια οπως λες κι εσυ και ο @Yorgos και ατρωτη, οποτε οταν με το καλο ανακαμψει, ας συζητησουμε και για τις αλλες ευπαθεις ομαδες που συνανταμε καθημερινα. Τελος παντων, τωρα θα λιποθυμαμε για ενα διαστημα ολοι παρεα, αλλα θα βγειτε μπροστα πρωτοι εσεις και περιμενουμε τα μεγιστα.
Ξαναδιαβασε το #2343

Last edited:

Borealis

Member
Οπως το βλεπει ο καθενας. Μια παγκοσμια οικονομια που θα γυρισει χρονια ή δεκαετιες πισω θα εχει ως αποτελεσμα και την αναλογη φτωχεια και εξαθλιωση του πληθυσμου. Θα σταματησουν πολλα προγραμματα που στηριζουν οικονομικα αδυνατους και παρεχουν τα βασικα αγαθα σε εκατομμυρια ανθρωπους σε ολο τον κοσμο. Μπορει να ακουγεται σκληρο, ισως και απανθρωπο, ισως και τελειως αδικο αλλα για μενα ειναι σημαντικοτερο να εχουν ολοι οι ανθρωποι ποσιμο νερο και να μην πεθαινουν απο ασιτια μικρα παιδια απο το να σωθουν μερικες χιλιαδες παππουδων.
Αστειότητες, ο καπιταλισμός έχει επιβιώσει από πολύ χειρότερες κρίσεις και οι ίδιοι πεινούσανε πάντα, είναι η πρώτη φορά που κάνουν λίγο πίσω και γιαυτό όλοι ελπίζουμε ότι σε αυτό το διάστημα θα προλάβει να αλλάξει κάτι. Μέχρι τότε δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να δικαιολογείς τα κοράκια.

paefstra

Member
Μπορει να ακουγεται σκληρο, ισως και απανθρωπο, ισως και τελειως αδικο αλλα για μενα ειναι σημαντικοτερο να εχουν ολοι οι ανθρωποι ποσιμο νερο και να μην πεθαινουν απο ασιτια μικρα παιδια απο το να σωθουν μερικες χιλιαδες παππουδων.
Θα με αναγκασεις να το πω εντελως ωμα: δεν νομιζω οτι στο φορουμ αυτο που η πρωτη σκεψη ειναι "που θα παμε μολις τελειωσει η περιοδος της πανδημιας", υπαρχει σοβαρα η ανησυχια για τα παιδακια που θα πεινασουν. Δηλαδη ειναι ανεκδοτο.
Και δεν θα το ελεγα, αν εγω με τον μισθο της μπυθουλαιας , θεωρηθηκα εκπροσωπος των προνομιουχων. Αλλα ο πονος για τη λιποθυμια των παιδακιων ειναι τεραστιος (!). Α ειπα κι εγω οτι θα παω Βενετια κολυμπωντας, δεχομενη οτι θα πεινασουμε ολοι μαζι. Γιατι το πιστευω. Και γιατι δεν εχω πεθερους απο πισω, αλλα δεν λιποθυμαω απο την πεινα οπως οι υπαλληλοι των εστιατοριων, αρα προνομιουχος? Γιατι μη φανταστεις πως ξεχνιεται η ερωτηση αν θα δεχομουν μειωση του προνομιακου μισθου μου κατα 40% - και ειχα πει ναι. Εσυ με ρωτησες.
Αλλα εκανα λαθος, ο τομεας του τουρισμου θα επιπλευσει πρωτος. Παρολα αυτα δεν θα το χτυπησω ως προνομιαρα. Καλο θα ειναι για ολους και μακαρι.

Last edited:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αστειότητες, ο καπιταλισμός έχει επιβιώσει από πολύ χειρότερες κρίσεις και οι ίδιοι πεινούσανε πάντα, είναι η πρώτη φορά που κάνουν λίγο πίσω και γιαυτό όλοι ελπίζουμε ότι σε αυτό το διάστημα θα προλάβει να αλλάξει κάτι. Μέχρι τότε δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να δικαιολογείς τα κοράκια.
Δεν πεινουσανε, ουτε ειχαν προσβαση σε βασικα αγαθα οι ιδιοι το 1000 μΧ, το 1900, το1970, το 2000 και σημερα. Ξερεις πολυ καλυτερα απο εμενα ιστορια.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Ποιος θα πάει διακοπές το καλοκαίρι του 20 εξωτερικό;
Εγώ σκέφτομαι για τέλη Αυγούστου υπό την προϋπόθεση ότι αν νοσησει κάποιος δεν κινδυνεύει να ξανακολλησει, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι τότε θα είναι λιγότερα τα κρούσματα. Με βάλατε σε σκέψεις για το τι ισχύει τελικά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.392
Νεότερο μέλος
mmamma1956