Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για να σου εξηγησω να καταλαβεις, εγω θεωρησα πολυ ευθραυστο κοματι της οικονομιας τον τουρισμο και δομικη αδυναμια να εξαρταται μια χωρα στο 20% του ΑΕΠ της απο αυτον, γιατι εξαρταται οπως ειδαμε απο πανδημιες η γεωπολιτικα προβληματα.
Ναι, αλλά ξέχασες να μας πεις τους κλάδους που δεν επηρεάζονται από πανδημίες και γεωπολιτικά γεγονότα. Ποιοι είναι αυτοί οι μυστικοί κλάδοι τέλος πάντων; Γιατί μας τους κρύβουν;

Την απαντηση του @Yorgos την εχεις μπροστα σου, οτι ειναι ο λιγοτερο ευθραυστος κλαδος.
Ο λιγότερο μακροχρόνια ευπαθής. Ότι δεν είναι καθόλου παράλογο να είναι το 20% του ΑΕΠ της χώρας ο τουρισμός, ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Παράλογο θα ήταν να εξαρτάται από το πετρέλαιο και να είναι το 96% των εξαγωγών της ένα προϊόν που τη μια μέρα είναι στα 120 δολάρια και την άλλη στα 36 (παράδειγμα Βενεζουέλας) .
Αρα λοιπον συμφωνουμε οτι θα ανακαμψει πιο γρηγορα απο τα αλλα επαγγελματα εδω
Αυτό που βάζεις τη φράση κάποιου μετά βγάζεις ένα εντελώς παράλογο συμπέρασμα και το παρουσιάζεις ως συμπέρασμα του άλλου είναι εξαιρετικό. Όχι λοιπόν, το ότι ένας κλάδος μακροχρόνια παρουσιάζει ανάπτυξη σταθερά πάνω από την παγκόσμια ανάπτυξη σε όλες τις ηπείρους και τις δεκαετίες δε σημαίνει ότι είναι και αυτός που θα ανακάμψει πιο γρήγορα. Σημαίνει ότι μακροχρόνια η ανάπτυξή του δε θα ανακοπεί και ότ ναι, μια χαρά ιδέα είναι να επενδύσεις σε ένα κλάδο που μόνο αναπτύσσεται σε αντίθεση με άλλους που έχουν μακροχρόνια σκαμπανεβάσματα ή και συρρικνώνονται.

Δε σημαίνει ότι την επόμενη της καραντίνας θα πάμε όλοι να αγοράσουμε αεροπορικά εισιτήρια, τουριστικά πακέτα και εκδρομές στη Μονεμβασιά, το πρώτο που θα κάνουμε είναι να πάμε να κουρευτούμε που θα έχουμε γίνει σαν τον Τσουκαλά έτσι που πάει, να αγοράσουμε προϊόντα που τώρα δεν είναι διαθέσιμα και να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες πρώτα.

Και οτι θα δουλεψουν πολυ γρηγορα οι τουριστικες επιχειρησεις, δεν θα επρεπε να αγχωνονται με την τωρινη κατασταση οσο οι αλλες επιχειρησεις.
Το δε θα πρέπει να αγχώνονται είναι άλλο ένα λογικό ( ; ) άλμα που έκανες. Ο μόνος που έγραψε κάτι τέτοιο είσαι εσύ, άποψή σου τη σημειώνουμε, ευχαριστούμε.

Δεν ηρθε και κανενα τσουναμι να γκρεμιστουν τα ξενοδοχεια, οπως ειπε ο @turms δα! η τυφωνας η ξηρασια που λεει η αποψη του Γιωργου!
Σωστά , δεν ήρθε. Αν έχεις κάποια εμπιστευτική αντίθετη πληροφορία (όπως εκείνη όπου μας πληροφόρησες με στόμφο ότι το 75% του πληθυσμού εμβολιάστηκε για τη γρίπη) σε παρακαλούμε να μη μας κρατάς στο σκοτάδι.

Θα ξελασπωσετε πρωτοι, ολα θα πανε μια χαρα και θα τραβηξετε κι εμας επανω.
Μην ανησυχεις για τιποτε.
Paefstra speaking. Σημειώνεται κι αυτό.

Προς το παρόν δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει όλο αυτό, είναι πολύ νωρίς. Ότι ο τουρισμός είναι ο κλάδος με τη σταθερότερη ανάπτυξη σε βάθος χρόνου είναι δεδομένο. Ότι θα ανακάμψει καραπρώτος, πιθανόν όχι, θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους, δύσκολα μετρήσιμες αυτή τη στιγμή . Αυτά λέω. Τα τερατώδη συμπεράσματα που ξεκινούν με παεφστρικά "άρα...", όχι, δεν τα λέω.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχει και την πλάκα του αλλά και λίγο πίκρα να βλέπεις μέλη αγαπημένα τόσα χρόνια που κατέβαζαν ατέλειωτα τσιτάτα ανθρωπισμού να μη προλαβαίνουν να συμμαζέψουν τον πόνο τους για την οικονομία. Μη στεναχωριέστε παλικάρια όλα θα πάνε καλά, τα έχουμε περάσει και χειρότερα, ένα μήνα κάντε υπομονή μπας και σωθούν μερικοί άνθρωποι παραπάνω.
Δεν είπε κανείς να σωθούν λιγότεροι άνθρωποι, ποιος το πρότεινε αυτό; Το ερώτημα είναι αν με τις πολιτικές που υιοθετούνται σώζονται λιγότεροι ή περισσότεροι. Ευτυχώς δεν είμαι στη θέση αυτών που παίρνουν αποφάσεις, μου φαίνονται εξαιρετικά δύσκολες, είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά.

paefstra

Member
Ο λιγότερο μακροχρόνια ευπαθής. Ότι δεν είναι καθόλου παράλογο να είναι το 20% του ΑΕΠ της χώρας ο τουρισμός, ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Παράλογο θα ήταν να εξαρτάται από το πετρέλαιο και να είναι το 96% των εξαγωγών της ένα προϊόν που τη μια μέρα είναι στα 120 δολάρια και την άλλη στα 36 (παράδειγμα Βενεζουέλας) .

Προς το παρόν δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει όλο αυτό, είναι πολύ νωρίς. Ότι ο τουρισμός είναι ο κλάδος με τη σταθερότερη ανάπτυξη σε βάθος χρόνου είναι δεδομένο. Ότι θα ανακάμψει καραπρώτος, πιθανόν όχι, θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους, δύσκολα μετρήσιμες αυτή τη στιγμή . Αυτά λέω.
Τελεια λοιπον! Βεβαια ο @tripakias λεει οτι θα ανακαμψει πρωτος, βρειτε μεταξυ σας.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Θα με αναγκασεις να το πω εντελως ωμα: δεν νομιζω οτι στο φορουμ αυτο που η πρωτη σκεψη ειναι "που θα παμε μολις τελειωσει η περιοδος της πανδημιας", υπαρχει σοβαρα η ανησυχια για τα παιδακια που θα πεινασουν. Δηλαδη ειναι ανεκδοτο.
Και δεν θα το ελεγα, αν εγω με τον μισθο της μπυθουλαιας , θεωρηθηκα εκπροσωπος των προνομιουχων. Αλλα ο πονος για τη λιποθυμια των παιδακιων ειναι τεραστιος (!). Α ειπα κι εγω οτι θα παω Βενετια κολυμπωντας, δεχομενη οτι θα πεινασουμε ολοι μαζι. Γιατι το πιστευω. Και γιατι δεν εχω πεθερους απο πισω, αλλα δεν λιποθυμαω απο την πεινα οπως οι υπαλληλοι των εστιατοριων, αρα προνομιουχος? Γιατι μη φανταστεις πως ξεχνιεται η ερωτηση αν θα δεχομουν μειωση του προνομιακου μισθου μου κατα 40% - και ειχα πει ναι. Εσυ με ρωτησες.
Αλλα εκανα λαθος, ο τομεας του τουρισμου θα επιπλευσει πρωτος. Παρολα αυτα δεν θα το χτυπησω ως προνομιαρα. Καλο θα ειναι για ολους και μακαρι.
Τι να σου πω ρε @paefstra καθε φορα που βλεπω παιδακια να πεθαινουν ή να ζουν σε αθλιες συνθηκες στεναχωριεμαι (και ειναι ο κυριος λογος που δεν ταξιδευω σε εξαιρετικα φτωχες χωρες). Οταν βλεπω παππουδες να πεθαινουν λεω "ενταξει, την εζησε τη ζωουλα του".

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
αλλα σ΄ αυτη τη συζητηση που κανουμε εδω και μερες, αναφερονται μονο οτι θα λιποθυμανε τα παιδια των εργαζομενων στις τουριστικες επιχειρησεις, ενω οταν λιποθυμανε παιδια αλλων ειναι οκ τοσο καιρο.
Πρώτη φορά διαβάζω τέτοιο σχόλιο, από εσένα. Σεβαστή η άποψή σου, σημειώνεται.

Και δεν θα το ελεγα, αν εγω με τον μισθο της μπυθουλαιας , θεωρηθηκα εκπροσωπος των προνομιουχων.
Γενικά έχεις περίεργες απόψεις για το τι θεωρεί "ο κόσμος", "το φόρουμ" κλπ. Σε άλλο ποστ έγραψες ότι το "φόρουμ" κατηγορεί του ΔΥ, αρκετές φορές έχεις πει ότι σε θεωρούν υποδεέστερη επειδή ταξιδεύεις με low cost. Δεν έχω παρατηρήσει τέτοιες αντιλήψεις εδώ και σίγουρα όχι μαζικά, σε βαθμό που να εκπροσωπούν "το φόρουμ" ή έστω να είναι πλειοψηφικές.

Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τελεια λοιπον! Βεβαια ο @tripakias λεει οτι θα ανακαμψει πρωτος, βρειτε μεταξυ σας.
Επειδή είναι υποχρεωτικό να έχουμε ίδιες απόψεις σε όλα; Δε ζούμε στην ΕΣΣΔ, δεν είναι ποινικοποιημένη η "ιδεολογική διαφοροποίηση".

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ε καλα δεν ειμαι και ο μετρ της οικονομιας, αλλα πιθανολογω πως θα ανακαμψει σχετικα γρηγοροτερα απο τους περισσοτερους κλαδους. Αυτο εξαρταται απο τα εισοδηματα του κοσμου και τι θα του περισσευει αφου καλυψει τις βασικες του αναγκες.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.392
Νεότερο μέλος
mmamma1956