• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Συζήτηση για Ταϋλάνδη

Doug

Member
Αν και περασε αρκετος καιρος, δεν αντεχω θα το πω....

Βρε παιδια καθιστε καλα! 40 μερες δεν ειναι πολλες για "ταξιδιωτη με τον σακο στην πλατη"

Εμεις μια χαρα καθομαστε Τζιμι, μηπως ομως το επωνυμο σου ειναι 'Νιάρχος' ή 'Ωνάσης' ή 'Φραγκάτος'....?:DΑν ναι, μαγκια σου , καλα κάνεις!;)
Και να ξεκαθαρισω πως δεν τιθεται θεμα αμφισβητησης των οσων γραφεις αλλα μου φαινεται περιεργο Ελληνας εργαζομενος πολιτης να φυγει για 40 μέρες διακοπες..!
Και επιμενω δεν μου κανει εντυπωση το ποσα χρηματα θα ξοδεψεις εκει καθως γνωριζω απο πρωτο χερι ποσο οικονομικη χωρα ειναι.Αλλα η αδεια...?
Ποιος Ελληνας εργοδοτης θα δωσει 40 μερες αδεια..?Εγω 2 εβδομαδες ζηταω μια φορα το χρονο και ΑΝ την παρω,μου κανει νερα πάντα!:evil:
Ακομα και Ελευθερος επαγγελματιας να εισαι αφηνεις τις δουλειες σου για τοσο μεγαλο διαστημα?
Και τονιζω για να μην παρεξηγηθω, ουτε αμφισβητω, ουτε ζηλευω τον Τζιμι απλα ειμαι περιεργος οσον αφορα την αδεια!

Τέλος να δηλωσω και γω φανατικος backpacker έχοντας κάνει άπειρες φορες ελευθερο καμπινγκ στην χωρα μας καθως και σε Σκοπια,Τουρκια!(πιο backpacker δεν γινεται δηλαδη...):trekker: :bbq:

Φιλικα, Doug

Y.Γ Αν η δουλεια σου ειναι εποχιακη π.χ μπαρμαν ή σεφ σε καποιο χλιδατο νησι με καλα φραγκα και εχεις την ανεση να αράζεις τον χειμώνα και να ταξιδευεις, τοτε αγνοησε το ποστ και την περιεργεια μου.......:oops:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Doug το αβαταρ σου ειναι υπεροχο:clap:.

Προφανωs η δουλεια του Jimmy ειναι τετοια που του επιτρεπει να λειπει για τοσο πολυ καιρο.
Οπωs λεs οι περισσοτεροι δεν μπορουμε να το κανουμε.Κι εγω για να λειψω 18 μερεs εγινε μαχη στη δουλεια μου.
Ο φιλοs μου που εφευγε για ενα μηνα καθε χρονο , δουλευε σε μια εταιρια που ειχε φουλ δουλεια το καλοκαιρι και δεν επαιρνε αδεια καθολου. Το χειμωνα ομωs οταν επεφτε η δουλεια , εφευγε ενα μηνα στην Ταυλανδη.Ολοι αναρωτιοντουσαν που βρισκει τα λεφτα , ξεχνωνταs ποσα ειχαν χαλασει οι ιδιοι για 10 μερεs στη Σαντορινη..Εσυ Doug ξερειs καλα οτι εναs μηναs στην Ασια κοστιζει πολυ λιγοτερο απο δυο εβδομαδεs στην Ελλαδα.
Ετσι εξηγειται..

Lthanos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Προφανώς είναι θέμα δουλειάς. Υπάρχουν περιπτώσεις (που δυστυχώς δεν είμαι σε αυτές) που υπάρχει δυνατότητα για μεγάλες απουσίες.

jimmys

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΙΜΑΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Που αλλου? ΤHAILAND
Αν και περασε αρκετος καιρος, δεν αντεχω θα το πω....

Εμεις μια χαρα καθομαστε Τζιμι, μηπως ομως το επωνυμο σου ειναι 'Νιάρχος' ή 'Ωνάσης' ή 'Φραγκάτος'....?:D
Καλησπερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους.Doug να εισαι καλα με εκανες να εχω ενα μεγαλο χαμογελο!Ευτυχως που το Ελληνικο δημοσιο απο αδειες δινει απλοχερα γιατι απο λεφτα κλαψτα χαραλαμπε!
Για φετος εχω 45+10 μερες περσινη αδεια=55. 40 μερες θα κανω τωρα το ταξιδι και 15 το επομενο ταξιδι το καλοκαιρι.Και ακομα δεν εχω ασχοληθει με τις αδειες ανευ αποδοχων η τις ειδικες αδειες για την αλλοδαπη! εκει αμα σας πω το τι αδειες προβλεπονται τοτε θα πεσει κλαμα!!Οσο για τα λεφτα,αυτη που εχουν παει Ασια ως backpacker με πιανουν..;)
θα θελα να κανω 40μερες διακοπες στα Ελληνικα νησια και δεν μιλαω για camping,αλλα δυστηχως καποιοι....εχουν αποφασισει αυτο να ειναι απαγορευτικο για εμενα:mad:
Ευτυχως που καποιοι "Δασκαλοι" μου εδειξαν τον δρομο για Ασια και μπορουμε να κανουμε ανθρωπινα διακοπες (δηλαδη τι ανθρωπινα?σαν τον φιλο μου τον Ελληνας κροισο......!!) και εμεις τα φτωχαδακια:clap:

27 και ξημερωσε!

Doug

Member
Doug το αβαταρ σου ειναι υπεροχο
:oops::oops:

Εσυ Doug ξερειs καλα οτι εναs μηναs στην Ασια κοστιζει πολυ λιγοτερο απο δυο εβδομαδεs στην Ελλαδα.
Καλα οσο για το κόστος διακοπων στην Ελλαδα μας Ζωη τι να πρωτοπούμε?
Διαμονη,φαγητο,μεταφορικα ολα πανακριβα.....
Και ειναι κριμα γιατι η χωρα μας εχει πολλες ομορφιες!
Προσωπικα με 30 Ε (ολα τα εξοδα+διαμονη) την ημερα στην Ταυλάνδη περνάω καλα, με 50 νιωθω άρχοντας και με 70-80 βασιλιάς!Πανω-κατω τα ιδια και στην Ινδονησια!Εντος συνορων τόσα δίνουμε μόνο για ξενοδοχειο..,αν βάλεις φαγητο & διασκεδαση θες τουλαχιστον άλλα τόσα!

Doug

Member
Τζιμι εισητηρια εχεις κλεισει?
Αν ναι σε τι τιμή και με ποια?
Αν οχι, πρωτα ριξε μια ματια στην Thai που πεταει απευθειας και ειναι και super γιατι για Ιανουαριο-φεβρουαριο βγαζει καλες προσφορες οπως ολες βεβαια!
Αλλιως gulf air, Royal jordanian , egypt air , και τελευταιες επιλογες emirates & Turkey Airlines.Ολες με ανταποκριση, με την Gulf διανυκτερευεις στο Μπαχρειν σε καλο ξενοδοχειο με εξοδα της εταιριας και με την egypt σε συγκεκριμενες πτησεις στο Καιρο επισης με δικα τους εξοδα!
Τετοια εποχη βρισκεις και κατω απο 500 euro να ξέρεις!

jimmys

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΙΜΑΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Που αλλου? ΤHAILAND
Καλημερα φιλε Doug.Εισητηρια εκλεισα πριν 1 1/2 μηνα με την Εgypt 570 ηταν τα πιο φτηνα που υπηρχαν,με το μονο αρνητικο,7 ωρες αναμονη στο Καιρο.Και θεσ/νικη-Αθηνα με Eagean 90E=660E
Την προηγουμενη φορα ειχα παει παλι ιδια περιοδο με Qatar 510E.(Η Qatar ειναι πολυ καλη)

Συνηθως την περναω... σαν και εσενα,αλλα φετος λεω να γινω Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ:D
Και μερικες επιλεκτηκες μερες (π.χ στα γεννεθλια μου) να ειμαι σαν τον ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΠΟΥΜΙΜΠΟΛ:clap:
Και αν σκεφτεις οτι θα ειμαι και μονος,εχω να δωσω πολλες μαχες.....
Αλλα ενας Καρατεριστας..... με τοσα Dan...... δεν μασαει,Βαζει την στολη,δενει την ζωνη,περνει τον σακο στην πλατη και ξεκιναει για την μαχη,ελπιζοντας οτι θα εκπροσωπισει επαξια την φυλη... του και θα γυρισει με ακομα ενα Dan.... και αναμνησεις.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Jimmy , χαιρομαι που λεs οτι η Qatar ειναι πολυ καλη , γιατι κι εγω με αυτη θα πεταξω για Φιλιππινεs και μια ανησυχια την εχω...κι εγω θα μεινω 6 ωρεs στη Ντοχα και το βλεπω σαν μια ευκαιρια να την ψιλοδω αφου το αεροδρομιο ειναι σχετικα κοντα στην πολη.

Doug , αυτα που λεs για Ταυλανδη-Ινδονησια ισχυουν και για τιs Φιλιππινεs..στο λεω για να τιs εχειs υποψη σου για μελλοντικο ταξιδι.Οπωs λεει και το διαφημιστικο σποτακι των Φιλιππινων "Αν δε σου αρεσει αυτο , εχουμε 7106 νησια ακομα :D"

Jimmy μολιs επιστρεψειs θα περιμενω με αγωνια νεα και εξωτικεs ιστοριεs απο τη ΝΑ Ασια γιατι....εξωγηινοι ενωμενοι ποτε νικημενοι :lol::lol: 66 και ξημερωσε :clap::clap:.

Last edited by a moderator:

TENTEN

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Α, φίλε. Αυτό είναι ζωή. Ζήτω το ελληνικό Δημόσιο και οι φοβερές άδειες που δίνουν και κάτω οι εταιρείες που μας δίνουν ψίχουλα και δεν μας αφήνουν να κάνουμε και εμείς αυτό το θεικό ταξίδι που ετοιμάζεις. Ολα τα λέφτα φίλε, σωστός.

jimmys

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΙΜΑΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Που αλλου? ΤHAILAND
Jimmy , χαιρομαι που λεs οτι η Qatar ειναι πολυ καλη

Jimmy μολιs επιστρεψειs θα περιμενω με αγωνια νεα και εξωτικεs ιστοριεs απο τη ΝΑ Ασια.
Εγω επαθα πλακα με το αεροπλανο που ταξιδευαμε.Και στο αεροδρομιο να μεινεις και θες να ξεκουραστεις εχει 2quiet room με ανακλινομενες καρεκλες για υπνο.Οσο για την ιστορια του ταξιδιου,θα περιμενετε λιγο γιατι δεν ξερω πως θα ειμαι,οταν γυρισα περσυ εκανα πολυ καιρο να προσαρμοστο στην Ελληνικη πραγματικοτητα.

Φιλε τεντεν,τι να πει και ο κολλητος μου που δουλευει καλοκαιρινη σεζον βγαζει σχεδον τα διπλασια και παραπανω λεφτα και εχει 4-5μηνες περιθωριο για διακοπες!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom